Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tarele morele

kto bral z Was gynalgin ??

Polecane posty

Gość cleo8585
dziewczynki lekarka przepisala mi ten lek bo mam jaakies niegrozne bakerie ale kazala mi go brac 2 razy dziennie przez 5 dni..a na ulotce jest troszke inaczej.chyba raczej moge zaufac mojej ginekolog ale mam pytanko czy ktoras z was tez dostala ten lek do zastosowania w takim trybie jak moj??

Gość asdfghkl
cleo ja również miałam stosować dwa razy dziennie przez 5 dni, także chyba tak też mozna.

Gość cleo8585
dzięki śliczne.trochę mnie uspokoiłaś:)

Gość MimiF
Ja dziś będę brała je 3 dzień. Mój ginekolog po zakończeniu kuracji kazał mi przyjść na powtórne badanie więc jeśli zastanawiacie się czy kuracja sie powiodła radzę ponownie wybrać się do ginekologa.

Gość BetiBooop
Jezu jakie wy jestescie głupie baby!!! Panika jak tylko coś zaboli!! Wypływa bo co ma się z nią stać/?! przeciez sie nie teleportuje. LOGICZNE ze nalezy ją brac w nocy, ona się w pochwie rozpuszcza, działa całą noc zwalcza grzyby i rano wypływa bo wstajecie chodzicie. Załóżcie wkładke, kolejna noc znó ten sam zabieg. Niektóre nawet pytają co z tym zrobic haha, zakorkujcie sobie cipy! Skoro tak lekarz przepisał to tak ma być, nie kazał przyjść do kontroli znaczy ze ma działac jak bedzie nadal cos nie tak to gnaj znów, muszą wam mówic co macie robic? Gówniary same tu siedzą czy jak?! nóż się w kieszeniu otwiera naprawde. A Lactovaginal działa na tej samej zasadzie co lakcid czyli chroni i odbudowuje nauralną florę bakteryjną. Stosuje się go po zakonczeniu leczenia, a jesli na raz to nie w tym sammym czasie co Gynalgin. Kiedy jedna tabletka wypłynie pakujesz Lactovaginal. Proste

Gość sheeez
Więc tak:poszłam do gina z powrotem i jak mu powiedziałam ocb z tym Gynalginem, to mi powiedział, że się pierwszy raz spotkał z uczuleniem(a trochę lat to on już ma); trochę mnie to zastanowiło, zważywszy na to jak dużo osób pisze, że też niezbyt dobrze reaguje;] Łorever, dał mi sam metronidazol i wychodzi na to, że to chyba jednak była wina tego chlorochinaldolu zawartego w Gynalginie; w sumie po Metronidazolu tez mnie trochę swędzi albo piecze ale tylko w momencie kiedy ze mnie wypływa(czyli ogólnie kiedy jest kontakt z błonami śluzowymi na zewnątrz)więc wtedy szybko do łazienki i się opłukuje prysznicem albo chusteczka nawilżaną jak nie jestem w domu "zbieram" delikatnie te białe resztki tabletki( ogólnie Metronidazol się lepiej wchłania, czasem przez 2dni mi nic nie wypływa, a Gynalgin wylatywał codzienne rano, praktycznie cala tabletka, tylko w formie papki) i za chwilkę już mam spokój-pieczenie albo swędzenie mija; ale fakt faktem wysusza śluzówkę, koło tyłka też i da się to czasem odczuć, miejsce w pochwie, do którego mi sięga palec jak wkładam tabletkę też mam opuchnięte i to czuję jak sobie ją aplikuje ale tak poza tym żadnych innych problemów nie mam; dziś biorę 12 tabletkę, a mam wziąć w sumie 20; jeśli chodzi o seks zdarzyło mi się na weeku ale żadnych dolegliwości nie odczuwałam- oczywiście najpierw seks( w prezerwatywie), a później dopiero tabletka na noc-więc chyba jak ktoś zachowa ostrożność raz czy 2 nie zaszkodzi; jak skończe to zrelacjonuję:) p.s. Grzyba dalej nie mam po Gynazolu, bo robiłam badanie( a będzie już z pół roku jak go brałam) i tylko dalej jakieś bakterie jak odstawiłam ten Gynalgin:/

Gość sheeez
aha i zapomniałam, na to co mi się zrobiło po Gynalginie, dostałam maść Novate, z tym, że wyczytałam, że jest to silny steroid, więc ograniczyłam użycie do minimum i w sumie chyba po 3 czy 4 dniach dwukrotnego smarowania cieniutka warstwą ranki mi się zagoiły, ten płyn co pisałam do higieny intymnej tez polecam bo super wszystkie podrażnienia łagodzi:)

Gość olaakl
Witam. Zaaplikowałam sobie Gynalgin wczoraj w nocy jakoś o 3, czyli minęło już 12 godzin, a mi nic nie wypływa, ta tabletka stale siedzi w środku.. Proszę się nie śmiać, jestem dziewicą i nie wiem czy dobrze zaaplikowałam. Jestem przerażona i nie wiem czy wieczorem mogę włożyć kolejną tabletkę. Czekać dalej, aż wypłynie?

witajcie, mam taki problem - z cytologii wyszlo mi ze mam ziarniaki, lekarka przypisala mi gynalgin i lactovaginal, nie mowiac czy mam powtorzyc badania> teraz wyjezdzam, wiec nie bardzo bede miala jak, ale myslalam ze za okolo 4 miesiace powtorze - jak myslicie czy to nie za pozno??? Z gory dzieki za pomoc. Aha, czy wie ktos czym tak naprawde sa te ziarniaki i czy to jest grozne??

Gość Lalaka
Bosie, kobieto poczytaj sobie na internecie o ziarniakach. Instrukcja: 1. Otwierasz przeglądarkę GOOGLE (www.google.com) 2. Wpisujesz hasło: Ziarniaki 3. Wciskasz ENTER 4. Gotowe :D

Większość dziewczyn tutaj piszę, że gdzy pojawi się okres, należy przerwać stosowanie tego leku. Również na ulotce znajduje się informacja, że nie należy stosować leku podczas miesiączki. A mi ginekolog powiedział, żebym go brała . Co powinnam zrobić??

ile lekarzy tyle opinii ;/ uważam że nie powinnaś brać podczas miesiączki poniewaz dlugo tam nie posiedzi ta globulka bo wyplynie z krwia wiec tez dzialanie bedzie nijakie ;/ a ja mam taki problem ;/ Skończyłam brac Gynalgin 2 dni temu, lekarz kazał mi iść na cytologię po 3 dniach od zakonczenia kuracji a potem do niego na kontrole jak beda wyniki, lecz teraz już powinnam dostać okres i również mam problem, bo boje się że globulki nie pomogły, nadal coś mnie swędzi i biała wydzielina sie wydziela (nie wiem moze to jeszcze pozostalosci z tych globulek??) . Wiec nie wiem co robić czy isc po okresie na cytologie czy na kontrole do lekarza najpierw? Bo z tego co slyszalam to na wyniki cytologii troche trzeba czekac, a ja nie chce sie z tym meczyc tak dlugo :( prosze o odpowiedz :(

proszę o odpowiedź bo naprawdę nie wiem czy iść na ta cytologie najpierw czy do gina na badanie kontrolne :(

Gość olaakl
z wikipedii: Cytologia nie powinna być wykonywana wcześniej niż w 4 dniu po miesiączce i nie później niż w 4 dniu przed następną miesiączką. Najlepszym czasem na wykonanie badania cytologicznego jest okres między 10 a 18 dniem cyklu miesiączkowego. Ja bym na twoim miejscu poczekała i poszła się zbadać po miesiączce

dzięki wielkie, właśnie tak myśle, że najpierw się zbadam i dopiero bede myslala o cytologii :) bo jaki w tym sens? jak teraz nie doleczylam to wynik wyjdzie negatywny, a o to chodzi zeby chyba sprawdzic czy jest wszystko ok po leczeniu nie?

Gość zielarka
Witam. Mam nadrzerke od kilku lat ale żaden z lekarzy dotąd nie pofatygował się nic z tym zrobić chociaż żadnych dolegliwości nie mam ale sam fakt działa na moją świadomość nie korzystnie. W końcu trafiłam na lekarza który chyba się tym zajął. Po cytologi mam II grupę. Miałam też nawracającą grzybice po każdym zastosowaniu antybiotyków. Najpierw przepisał mi Cicatridine a na kolejnej wizycie właśnie gynalgin aż 20tabletek,mam stosować codziennie albo co 2dni jak mi pasuje byleby wszystko wykorzystać a potem znowu cicaridine i do kontroli(więc w tych wolnych dniach od tabletek podobno na współżycie mogę sobie pozwolić) Dziś drugi dzień kuracji, zauważyłam lekkie opuchnięcie:/ ale na szczęście narazie bez pieczenia. Jedynie dyskomfort w ustach/gardle podobnie jak po cicatrydinie chociaż nie wiem skąd się to bierze ale wyczytałam na ulotkach że tak może być. Czeka mnie miesiąc na tych wszystkich czopkach...nie za bardzo mi się to uśmiecha ale mam nadzieję że bynajmniej pomorze. Pozdrawiam.

Gość zielarka
srry..."pomoże" :>

Gość kasienkaaa85
Mój ginekolog powiedział że mam zapalenie spowodowane bakterią i grzybem.dostałam dzisiaj ten gynalgin...razem z clortimazolum w pigułach. mam brac po 1 tabletce dziennie tego i tego. Tutaj wyczytałam że lepiej na noc...w sumie racja, dłuzej tam posiedzi.już jestem po pierwszej aplikacji, narazie nic mi nie jest, nie szczypie. mam nadzieję że to poskutkuje.

Gość Amastra
Hej dziewczyny, byłam dziś pierwszy raz w życiu u ginekologa, stwierdził, że mam nadżerkę i przepisał mi gynalgin.Mam go brać jako przygotowanie do cytologii, na którą kazał mi przyjść za miesiąć.Kupiłam dziś ten lek i nie wiem, czy mam brać teraz, czy na 10 dni przed cytologią, bo lekarz nic nie wspomniał, a ja głupia, ze stresu nie zapytałam;) Poczytałam Wasze wypowiedzi i trochę się muszę przyznać przestraszyłam.Tego, że mój chłopak po tym moze czegoś dostać, również się boję;/ Nie wiem, od kiedy mam to brać...

Gość kikusia19
Czesc. Ja mam stwierdzona nadzerke i lecze sie teraz gynalgnem. Biore go od trzech dni. Mam takie pytanie czy jesli aplikuje tabletke na noc to ona w ciagu dnia powinna wyplynac? Bo mam straszne uplawy razem z kawalkami tabletki w postaci mazi. Czy tak powinno byc? Bardzo prosze o odpowiedz...:)

Gość bebiba
No dobra. Kolej na mnie. Trochę się tu rozpiszę, więc z góry przepraszam choć mam nadzieję, że ktoś moją wypowiedź przeczyta. Wszystko zaczęło się gdy miałam 16lat, dostałam wtedy 1wszą miesiączkę,od razu zemdlałam, wylądowałam w szpitalu, anemia i niemożność zatrzyymania krwawienia przez lekarzy. Lało się ze mnie jak z kranu prawie 3tygodnie! W szpitalu robili ze mnie królika doświadczalnego, co rzecz jasna zraziło mnie na 10 kolejnych lat. Teraz mam lat 26, ost raz u ginekologa byłam wtedy.. czyli 10lat minęło. W grudniu 2009 się przemogłam, poszłam do gin. Okazało się od razu, że mam jakiś stan zapalny i nadżerkę, ale jak gin. stwierdził "zrobimy cytologię to się dokładnie okaże". Myślałam że skoro wiadomo, że ktoś ma naadżerkę to od razu zaczyna się to leczyć. Okazało się, że nie. Zrobiłam cytologię w grudniu 2009, wynik dostałam jakoś niecałe 2tyg temu!. Pozwolę sobie zacytować: "Szanowna Pani.... uprzejmie zawiadamiamy, że wykonany rozmaz jest odpowiedni do oceny warunkowo. Przyczyny: -rozmaz niezbyt czytelny z powodu licznych komorek zapalnych -rozmaz niezbyt czytelny z powodu licznych erytrocytow. Szczegółowy opis: Czynniki infekcyjne. - zmiany komorkowe odpowiadajace CHLAMYDIA T. Inne zmiany nienowotworowe (odczynowe i naprawcze): zmiany odczynowe zwiazane z zapaleniem (łącznie z typową regeneracją)" mniej więcej zapis brzmial wlasnie tak. Lekarz przepisal mi antybiotyk SUMAMED i GYNALGIN. Kazał mi połknąć antybiotyk od razu i przez 10 dni po jednej tabletce Gynalgin. Godzinę temu polknelam dwie tabletki SUMAMED i teraz wlozylam GYNALGIN. Niby wszystko ladnie pieknie, ale tak naprawde nie wiem co mi jest, czytalam w necie ze ta Chlamydia T nie leczona prowadzi do raka i nieplodnosci. Bardzo sie boje. Piszecie to o jakichs grupach I i II a ja nawet nie wiem jaka mam.. po skonczeniu Gynalginu mam przyjsc do ginekologa.. tylko co mi tak naprawde jest? pomożcie proszę :(

Gość bebiba
jestem po 3tabletkach G. i nic w przeciwieństwie do Was mnie nie piecze i nie swędzi, rano tylko "papka" w kolorze jasno żółtym..jakby pokruszona kreda.

Gość madziaw1984
Ja wlasnie zaczelam, wczoraj byl pierwszy raz. Balam sie go wlozyc gleboko, bo nigdy tego nie robilam. Nie moglam zasnac z tego wszystkiego. Czulam sie spieta. Rano od razu zajrzalam, a na niej resztki tego proszku, jakby sie rozsypal. Zobaczymy dzis...

Gość lezia
PROSZĘ O RADĘ!! Dostałam GYNALGIN na infekcję grzybiczną, jestem już po 2 dawce na noc, z tym że lekarz kazał mi też brać FLUMYCON i zacząć przy pierwszej dawce gynalginu, niesty nie pamiętałam o tym leku aż do dziś, powiedzcie czy można wziąść FLUMYCON w trakcie kuracji GYNALGINEM? Czy będzie skuteczny? Czy lepiej wogóle go nie brać? PROSZĘ O RADĘ!!!

Gość lezia
Po 2 dawce GYNALGINU pojawiła mi się kremowa papka tak jakby tabletka się rozpuściła i wypłynęła ze mnie, czy to normalne czy to efekt uboczny leku?

Gość ja jestem uczulona na niegp
mnie piekło jak cholera po tym gynalginie.

Gość lllllllllllllllllllllllll
Mnie ten lek też przepisała ginekolag ale tylko na 6 nocy, a potem mam kontynuowac branie leku pimafucin,to są również jakies czopki dopochwowe. Mam nadzieję że po tej kuracji to ,,coś" mi przejdzie i te leki okażą się skuteczne. Ja także odczuwam pieczenie zwłaszcza przy oddawaniu moczu, i wcale nie mam takiego wrażenia, że gynalgin mi pomaga mimo że wczoraj użyłam ostatniu tabletke.

Gość monta
Hej wszystkim. Byłam dziś u ginekologa i właściwie to nic mądrego mi nie powiedział, tylko przepisał ten gynalgin, kazał brać po jednej tabletce na dobę, następnie odczekać tydzień i przyjść na badanie cytologiczne. Czytając wasze wypowiedzi trochę zdziwił mnie problem z aplikacją i ciekawi mnie czy mnie to też będzie dotyczyło. Chciałam zapytać czy te tabletki trzeba przyjmować na noc? Bo mi lekarz nic na en temat nie powiedział.. Ogólnie to ciągle mam jakieś zapalenia, ciężko mi to wyleczyć.. Nie dawno zaczęłam współżyć ze swoim chłopakiem, podczas 3 stosunku wystąpiło krwawienie (to było w nocy z piątku na sobotę) w niedziele dostałam okresu.. Kolejnym razem było wszystko w porządku.. Mimo to zmartwiło mnie to krwawienie a lekarz to totalnie zignorował. Wiem że tym momencie odbiegam od głównego wątku ale czy któraś z was też maiła coś takiego? Myślicie że powodem plamienia mógł być zbliżający się okres?

cześć dziewczyny! no ja wlasnie mam te same objawy uboczne ginalginu, co Wy tutaj! ale od pocztaku, najpierw rozpoczelam kuracje, zaaplikowałam tylko 2 tabletki i dostalam okres. Tyle ze przy aplikacji tych tabeltek swedzialo i piekło okrutnie!! no ale podaczas miesiaczki jakby ojawy ustapily, ALE: podczas miesiaczki chcialam zalozyc tampon, i przy trzeciej jego wymianie znow wszysctko swedzialo, pieklo - strasznie... mialyscie kiedys takie cos od tamponow? czy to moze byc po tych tabletkach? mialam wrazenie, jakby moja pochwa byla strasznie przesuszona i podrazoniona! po miesiaczce chcialam wspolzyc z mezem, ale okazalo sie, ze nawet w prezerwatywie nie da rady, bo piekło mnie niesamowicie, kiedy członek był w pochwie.. normalnie masakra.. podkreslam, ze ogolnie objawy swedzenia na co dzien calkowicie ustapily. teraz, 2 dni po miesiaczce, chce zakonczyc te kuracje ginalginem, ale nie wiem czy w ogole jest sens, czy nie lepiej udac sie do lekarza. W sumie to jest antybiotyk, wiec powinno sie go zuzyc do konca, ale zeby pieklo podczas noszenia tamponow i wspolzycia --- to chyba lekka przesada...

Gość Mam wylew w oku
Ja mialam tak po Clotrimazolum takie potworne pieczenie ale tylko 2 dni aplikacji a potem juz spoko. Po Gynalginie bylo wszystko ok. Ja bym zaryzykowala i wziela te dwie globulki a jak nic ni epomoze, to do lekarza. W ogole to nie powinno sie wspolzyc w czasie leczenia i tez powinnas sobie darowac ten tampon - tampony sprzyjaja infekcjom. Wiec moglas sie niestety nie wyleczyc do konca i mysle, ze wartoby powtorzyc leczenie zeby bylo wszystko ok. A bralas dodatkowo jeszcze cos na flore? Jakies probiotyki typu LaciBios femina?