Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Teriza

Samo białko?

Polecane posty

Gość ona ono on
100 gr - 396 kcal ale jest slodszy od cukru chyba 4 razy wiec duzo nie bierzesz. wiesz co,dzisiaj rozmawialam z instruktorem na silowni i mowil,ze calkiem z cukru tez nie mozna rezygnowac bo cos tam........ szczerze mowiac jakby sluchac kazdego to mozna na leb dostac. najlepiej znalesc produkty ktore ci odpowiadaja ale oczywiscie te ,,dobre,, i z nich robic diete. wszystkiego po troche,najgorzej jest jak sie jednolicie odzywiasz a pozniej organizm wariuje. choroby sie czepiaja,alergie,wlosy wypadaja. nie dajmy sie oglupiec :)

Gość Teriza
A czy ta fruktoza nie wygląda jak cukier puder? Bo coś mi sie kojarzy że kiedyś to juz miałam ale nie pamietam szczegółów :(

Gość Teriza
a jeszcze jedno jak to jest z mlekiem? Pić czy nie pić? Ja teraz kawy nie słodze ale pije z mlekiem , i czesto sobie popijam mleczko co prawda tylko 0,5%no ale to też kalorie i nie wiem moze przestane???

Gość Teriza
Właśnie wróciłam ze spacerku bo byłam zobaczyć jak "świętują" rocznice śmierci papieza i niestety nie wytrzymałam zjadłam 6małych ogórków no żałuje ale co zrobie jest późno wiem ale nie mogłam sie powstrzymać :(

Gość Somełan
Nie masz co się zamartwiać, taka dawka żadnej krzywdy Tobie nie wyrządzi !!!

Gość ona ono on
hi :) ja pije mleko bo...lubie! ok 0,5 litra dziennie,do kawy,do platkow i czasami kakao. zwolennikow jak i przeciwnikow picia mleka jest duzo.kazdy ma poniekad racje. musisz wybrac sama. jak chcesz to wkleje pozniej pare info o mleku.

Gość ona ono on
a ile masz lat jesli mozna? no i wymiary............:)

Gość do on ona itp
czy moglabys albo Ty albo ktos inny podac mi przykladowy jadlospis diety bialkowej,czy Atkinsa? slyszalam ze to bardzo skuteczna dieta ,ktorej towarzyszy rowniez rewelacyjne samopoczucie

ja mam 24 latka. 170 cm, 74kg. a co do tej doety białkowej to jak na coś wpadne na necie to Ci wyśle

wpisłałm hasło w google i sporo tego wyskoczyło, wybrałam pierwsze z brzegu : Poniedziałek Śniadanie: napar z kopru włoskiego, szklanka mleka 2 % tł., 3 grzanki z 3 plasterkami polędwicy Drugie śniadanie: 150 g jogurtu naturalnego, jabłko Obiad: udko kurczaka z rożna bez skóry (150 g), jarzynka z 2 czubatych łyżek marchewki z groszkiem i łyżeczką oleju Kolacja: 2 jajka sadzone, na odrobinie oleju, 2 szklanki fasolki szparagowej Wtorek Śniadanie: napar z anyżku, szklanka maślanki, 3 suchary z 3 plasterkami szynki z indyka Drugie śniadanie: szklanka kefiru, grejpfrut Obiad: 200 g pieczonego w folii dorsza, 150 g gotowanych brokułów, pokrojona w kostkę papryka skropiona cytryną Kolacja: omlet z 2 jaj z 2 plasterkami sera żółtego, 4 liście sałaty z łyżką oliwy z oliwek Środa Śniadanie: herbata z malwy, szklanka kefiru, 2 kromki chleba razowego, jajko na twardo, pomidor Drugie śniadanie: 50 g serka homogenizowanego, 2 pomarańcze Obiad: 200 g pieczonej piersi indyka, buraczki gotowane bez zasmażki, doprawione cytryną Kolacja: 50 g serka wiejskiego light z 2 łyżkami szczypiorku i dużym pomidorem Czwartek Śniadanie: napar z pokrzywy, szklanka kefiru, 2 kromki chleba graham z 2 plasterkami sera żółtego Drugie śniadanie: 150 ml jogurtu naturalnego, gruszka Obiad: 150 g wątróbki drobiowej usmażonej z cebulą na odrobinie oleju, kiszony ogórek, pieczone jabłko Kolacja: 100 g upieczonej piersi kurczaka, kabaczek lub cukinia z rusztu Piątek Śniadanie: napar z łopianu, kawa z mlekiem 2 % tł.,2 kromki pumpernikla z 2 plasterkami szynki drobiowej Drugie śniadanie: 75 g serka wiejskiego z truskawkami Obiad: 150 g schabu wieprzowego pieczonego z 2 śliwkami, surówka z 2 porów i pomidora Kolacja: 150 g pieczonego pstrąga, surówka ze 100g kapusty kiszonej i jabłka Sobota Śniadanie: napar z pokrzywy, szklanka kefiru, 2 kromki chleba z 2 plasterkami sera białego chudego i 1/4 wędzonej makreli Drugie śniadanie: 50 g serka waniliowego homogenizowanego, 2 mandarynki i kiwi Obiad: 200 g pieczonej piersi kurczaka, 100 g słodkiej kapusty Kolacja: 2 parówki drobiowe, 2 cykorie z łyżeczką oliwy Niedziela Śniadanie: napar z malwy, szklanka mleka 2% tł., grahamka z 2 plasterkami żółtego sera i liściem sałaty Drugie śniadanie: 150 g kefiru i jabłko Obiad: 100 g gotowanej piersi z indyka, szklanka szpinaku z łyżeczką margaryny, pokrojony pomidor z cebulą Kolacja: 200 g pieczonego pstrąga, 150 g surówki z selera i łyżki chrzanu

Gość do on ona itp
Teriza dziekuje,sporo osob poleca te diete,schudly na niej sporo,sa zadowolone z efektow;]

Gość do on ona itp
z tym ze one jadly same bialko,weglowodanow bylo chyba ok 20 gram na dobe? czy cos takiego,pieczywa nie bylo wielkie dzieki Teriza🌼

Gość ona ono on
a z tymi parowkami to chyba jakis zart? co?

Gość ona ono on
z grzanek,sucharow,grahamek tez bym narazie zrezygnowala. wiesz co jest u mnie najgorsze? ze ja mimo tego,ze wiem co mam jesc a co nie tylko ciezko mi tego pilnowac.

no jak dla mnie to parówki nie brzmią zbyt \"biłkowo \" :) a kupiłam sobie ostatnio chleb żytni, bardzo go lubie, a że akurat był w promocji to kupiłam na zapas ale teraz żaluje bo w sumie chleba nie musiałabym jeść i nie jadłam go przedtem czyli przez ostatnie 5tyg a teraz wyczytałam że chleb to nie za bardzo no ale ten zapas to juz zjem bo i tak bedzie mnie kusić :(

Gość ona ono on
nie jedz tego chleba - daj ptakom :)

al co serio to az takie kaloryczne czy co? Bo wczesniej to jadłam taki ryzowy 3 płatki a jeden płatek to tylko 13 kcal a tu jenda kromka 120 no ale dziennie jem tylko jedna na śniadanie!

Gość ona ono on
to zalezy na czym ci bardziej zalezy 1.dieta wysokobialkowa (???) 2.dieta niskoweglowadanowa? ja tez do niedawna bylam wielki pozeraczem wafli ryzowych itd ale akurat to sa prawie same weglowodany. nie mowie,ze to nie zdrowe ale przy odchudzaniu lepiej zastapic to czyms innym. znam duzo osob co schudli na dietach 1.montignack 2.south beach 3.weight watchers 4.a takze na diecie bialkowo-tluszczowej (tutaj wrecz pozorom,ze spozywa sie duzo tluszczu i cholesterol rosnie to u nich wyniki lekarskie sa idealne) kurcze,musialabys przetestowac pare i wybrac dla siebie najlepsza. kazda dieta ma zwolennikow i przeciwnikow.

Gość ona ono on
znalezione w sieci : Jedzenie weglowodanow podnosi poziom wielu enzymow odpowiedzialnych za przekszatlcanie ich w tluszcz i utrzymywanie go w tkance tluszczowej. Jednym z takich enzymow jest LPL - lipaza lipoproteinowa. to ciekawy enzym - decyduje o tym, ktora tkanka - miesniowa czy tluszczowa dostanie tluszcz krazacy po krwi. Kiedy jej poziom podnosi sie w tkance tluszczowej - spadnie w miesniowej i odwrotnie. A kiedy podnosi sie w tkance tluszczowej? Kiedy rosna poziomy insuliny, bedace wynikiem pojawienia sie glukozy, ktora z kolej pojawia sie po jedzeniu weglowodanow. Tak wiec jedzenie weglowodanow podnosi poziom LPL w tkance tluszczowej (trafia tam wiecej tluszczu) a zmniejsza w tkance miesniowej (trafia tam mniej tluszczu - paliwa). Efekt - przyspieszone odkladanie tkanki tluszczowej, utrudnione jej tracenie (insulina blokuje wypuszczanie tluszczu z komorek tluszczowych

wiesz w mioim przypadku to jeszcze jest tak ze oprocz tego ze chce schudnać to również che poprawic swoja kondycje i te drugir to nawet wazniejesze bo mam 3miesiace na poprawe sprwnosci gdyz chce po studiach pracowac w policji i tam czekaja mnie testy sptawnosci fizycznej wiec sama rozumiesz :) jesli nie schudne to tez raczej moja kondych sie nie poprawi i odwrotnie..

Gość ona ono on
a ile chcesz schudnac? uprawiasz dodatkowo jakies sporty czy tylko biegasz?

moim marzeniem jest 65kg a tylko biegam i robie brzuszki i podnosze ciężarki :)

Gość do on ona itp
chodzi mi dokladnie o diete niskoweglowodanowa,mam do zgubienia az 16kg!!!!! nie uprawiam zadnych sportow,dzieki dziewuszki🌼

Gość do on ona itp
kurcze nio nie bede ukrywac chce schudnac szybko:) szukam jaskuteczniejszej i najmniej bolesnej dietki:) :D

Gość ona ono on
co nagle to po diable :) 4 kg /miesiac jest ok jezeli bedziemy jedli zboza to przetwory maczne sa nam wogole niepotrzebne:) zastanaiam sie nad dieta kwasniewskiego,moze ja troche zmodyfikuje. tylko trzeba naprawde rygorystycznie ograniczyc wegle bo tak nici z tego i efekt odwrotny

Gość no wlasnie
dziewczyny,pomyslmy nad rodzajem dietki:)

Gość ona ono on
czemu ci wylacza prad?