Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yogiiii

JAKI PEELING???

Polecane posty

Gość yogiiii

Dziewczyny!!! mam pytanie, jaki peeling mozecie mi polecic (a raxzej jakis zel pod prysznic peelingujacy) do skory suchej, z drobnymi (nie wiem jak to nazwac) krostkami (???) Otoz na dekolcie i raminach pojawiaja mi sie niewidoczne ale wyczuwalne krostki-chcialabym sie ich pozbyc-myslicie ze peeling pomoze? Jak tak, to jaki?

Gość yogiiii
nikt mi nie powie??

witaj, zamiast wygladzac sie pelnym chemii kupnym peelengiem, wez dziewczyno garsc soli, najlepiej kopalnej +oliwe lub olej sezamowy, wymieszaj natrzyj sie podczas kapieli.Mocneij szoruj te partie ciala , na ktorych sa krostki, czy zggrubienia np. lokcie i kolana Sol mozesz zastapic cukrem, najlepiej brazowym... pozdrowienia....

Gość yogiiii
ale ta sol nie podrazni mi skory? juz slyszalam o soli ale jakos nie moge sie przekonac do niej...a moze tu chodzi o sol morska-taka do kapieli?

jeśli chodzi o żel peelingujący, to polecam np. żel z algami Oriflame, a żele peelingujące o fantastycznych zapachach ma Aquolina (do kupienia w Sephorze), uwielbiam kawowy. są delikatne i nie powinny podrażnić suchej skóry. a oprócz peelingu przydałby się jakiś balsam z mocznikiem.

Gość tchibo-
zamiast soli możesz użyc kawy mielonej ;-)