Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiniusia4

jaki prezent na komunię tak za ok.200 zl.?dla siostrzenicy

Polecane posty

Gość Kiniusia4

Gość Kiniusia4
może kolczyki?dodam,że nie mieszka w Polsce

Gość Borynowa
u mnie w piwnicy stoi srebrny skladak Wigry 3, chetnie sprzedam za 100 zl i jeszcze na czekolade zostanie

Gość no wlasnie
Komunie sie zblizaja i mam taki sam problem, tyle ze dla chlopca. hmmm...moze jakies podpowiedzi?

Gość Borynowa
a kupic to polecam jakis fartuszek do prac domowych, w koncu dziewczyna juz duza, czas sie brac za obowiazki... widzialam ostatnio taki ladny fioletowy z zolta gruszka i nibieska koronka na dole

a to zależy co siostrzenica lubi.. no i czy prezent ma być prezentem \"prezentowym\" czy pamiątką Pierwszej Komunii (czy może częśc prezentu w formie pamiątkowej a druga bardziej prezentowa) ;)

Gość Borynowa
i najwazniejsze..... koniecznie trza kupic BOMBONIERE!!!!!

Gość skapstwo 200 zl

Gość Daf nea
za 200 zł teraz nie daje się na komunie nic. ja kiedys 1 6 lat temu dała: duzy obraz z jezusem w veritasie kupione. Bardzo duzy i wysłałam go w paczce. bardzio sie chrzesniaczek ucieszył i powiesił nad łózkiem, z tułu dedykacja:) do tego złoty medalik i łańcuszek tez wygrawerowane no i nosi. + kwiaty. teraz daja ponoc rolki, komputery, dają pieniązki, i to nie 200 zł. Rozumiem ze nie masz więcej więc proponuję np piękny album o papiezu z dedykacją od ciebie. ucieszy się to super pamiatka taka religijna. broń boże nie kupuj książek o nie tematyce religijnej!!!!! zegareczek tez moze być.....bronsoletka pierścioneczek mały, łańcuszek, kolczyki....

Gość Daf nea
rower tez z 14 lat temu dostała chrzesnica. Przyda się do jeżdzenia:)ale za 200 zł go nie kupisz.

Gość pamiętam swoją komunię
Może jakiś fajny dres, mnóstwo taich, albo orginalne buty sportowe. 200 zł na prezent to moim zdaniem nie skąpstwo, w końcu to TYLKO siostrzenica, a nie własna córka. Kup dres, włóż w kopertę 100 zł i po kłopocie. Poza tym może Discman, albo odtwarzacz MP3?? to samo dla chłopca. Moja komunia była wiele lat temu, ale pamiętam jak byłam wkurzona jak dostałam od chrzestnego złote kolczyki mimo, że nawet uszu nie mam przebitych, a pieniądze to też nie jest taki dobry pomysł mi moje zabrali rodzice twierdząc, że i tak jestem za mała na tą sumę. Najbardziej ucieszyłam się z ciuchów no i oczywiście rowera.

Gość grzdacz
\"broń boże nie kupuj książek o nie tematyce religijnej!!!!!\" Dlaczego?

Gość Daf nea
n sakomunie nie dasz chyba książki o Ania z Zielonego Wzgórza czy Ptzygoda kajko i Kokosza...... takie księżki mozna dac na urodziny imieniny ....ale nie na Komunie ani na ślub. To mają byc pamiatki to jest komunia!!!!!

Gość Daf nea
dres moze mama kupić córce na bazarze. To nie są prezenty na komunię. Co innego narty, sprzęt, diskmen, nawet mp3 nie daje sie cyba bo za tani. jednak by kupic narty czy strój sportowy trzeba wiedziec rozmiar, kształ jaki chce..moze lepiej kase na to dać? sprzęta i ubrania.....nie ryzykowałabym by dawac w ciemno. To drogi sprzęt i byle jakiego nie mozna kupic. Co innego gitara, sprzet grający o jakim marzy dziecko.mozna podpytac. Moze to byc tez gruba encyklopedia z dedykacją, moze byc to encyklopedia albumowa o roślinach, wulkanach,o człowieku, bądz typowo naukowa . Coś co sie dziecku przyda. Dałam kiedys taką encyklopedię z obrazkami, bardzo pomocną, o tematyce geograficznej, zwięrzetach, roslinach.......bardzo pomocna. Nigdy księżki przygodowe, czy kryminały czy inne ........

Gość Daf nea
dres moze mama kupić córce na bazarze. To nie są prezenty na komunię. Co innego narty, sprzęt, diskmen, nawet mp3 nie daje sie cyba bo za tani. jednak by kupic narty czy strój sportowy trzeba wiedziec rozmiar, kształ jaki chce..moze lepiej kase na to dać? sprzęta i ubrania.....nie ryzykowałabym by dawac w ciemno. To drogi sprzęt i byle jakiego nie mozna kupic. Co innego gitara, sprzet grający o jakim marzy dziecko.mozna podpytac. Moze to byc tez gruba encyklopedia z dedykacją, moze byc to encyklopedia albumowa o roślinach, wulkanach,o człowieku, bądz typowo naukowa . Coś co sie dziecku przyda. Dałam kiedys taką encyklopedię z obrazkami, bardzo pomocną, o tematyce geograficznej, zwięrzetach, roslinach.......bardzo pomocna. Nigdy księżki przygodowe, czy kryminały czy inne ........

Gość Daf nea
encyklopedia historyczna- bardzo trafiony prezent. jak najbardziej.

Gość przede wszystkim
należy uczyć dzieci, że w Pierwszej Komunii Świętej nie chodzi o prezenty, tylko sam sakrament. Myslę, że 200zł to jest odpowiednia kwota dla siostrzenicy. W zeszłym roku moja siostra miała komunie i dostała rower, złoty łańcuszek i chyba pieniądze od chrzestnych, a reszta rodziny dała: zegarek, suknie odświętną na przebranie w domu w tym dniu, mały telewizor, boomboxa.

Gość Daf nea
200 zł na komunię!!!!!!!!!o boze kochany ....wstyd!!! to lepiej wogóle nie iśc na komunie niz sie ośmieszyć. Komunia jest raz w życiu tak samo jak ślub. bez komentarza. ZAmiast dac 200 zł to idz i do tych 200 zł kup te encyklopedie, albumy o papieżu i bedzie OK. Ale nie dzawaj w kopercie 200 zł.

Aha, i jeszcze od chrzestnej dostałam złoty pierścionek z cyrkoniami, od chrzestnego konsolę....no to było 1995 roku. I tyle ;)

Gość przede wszystkim
Zgodze się, z Daf Nea , że lepiej kup[ić p[rezent niż daqć pieniądze, ale nie dlatego, że wstyd dać taką sumę, tylko dlatego, że pieniądzę zabiorą dziecku rodzice, bo tak się najczęściej dzieje, a rzecz, którą się da to będzie pamiątka na długi okres czasu.

Gość Daf nea
dzieci nalezy uczyc ze nienalzy mysleć o prezentach. Dobre:D. A ty nie myslałaś? Teraz nawet noworzeńcy mysla co dostana i licza kasę. Nie bądzmy smieszni. kazdy z nas poniekąd jest prużny i nieco egoistyczny. No a dzieci między soba sie przechwalają kto ma lepszy rower, kto ile dostał, kto ma jaka sukienkę. To dzieci. zowszem trzeba im mówic co i jak, ale nie oczekujmy ze dziecko powie- niechce prezentów, albo oddam prezenty do domu dziecka, oddam biednym bo mi nie zalezy. To dzieci..sa łase na błyskotki, prezenciki:)

Gość szkoda kasy
mzoe powinnas dac 200 euro????

Gość szkoda kasy
kup rower uzywany do 200 zl powinnas dostac!!!

Gość Daf nea
czy pieniązki zabiorą dziecku rodzice? hmmmm no tego nie wiem. Mi kupili rodzice kiedys coś co było mi potrzebne za uzbierane pieniązki. Myślę ze nie dokońca rodzice zabierają dzieciom pieniązki i kupuja sobie coś. raczej kupuja za tą kase coś dziecku co jest potrzebne. Pytają dzieci na co zbierają i dzieci często mówią ze zbiera na komputer czy zbieran a dvd.......(no chybaz edostanie na komunie). dzieci mają marzenia, chca oszczędzac i zbierac na swoje marzenia. Zaden rodzic nie capnie kasy dziecku. no moze cos tam:P, jak zabraknie im na nowe opony:P. No chybaze jest mozwa o patologii ze tacy rodzice zabierają wszystko by potem za tą kasę kupic maśło i chleb i buty na zimę. No ale tu raczej chyba nie bedziemy o takich skrajnych przypadkach rozmawiac...............moze nie skrajnych bą częstrzych .no ale jednak:)

Gość właśnie to jest przykre
200 zł na prezent to mało?? Właśnie dlatego nigdy nie zgodzę się na to by być matką chrzestną. A nie pomyśleliście o tym, że być może Autorki najzwyczajniej nie stać na to, żeby na prezent przeznaczyć więcej niż 200 zł?? Ma brać kredyt na to by kupić siostrzenicy droższy prezent, którego mała być może nie doceni?? aaaaa i co złego jest w Ani z Zielonego wzgórza, ja dostałam ślicznie zapakowaną całą serię przygód Ani i byłam przeszczęśliwa!!

Gość Daf nea
:D Ania Z Zielonego prezentem na komunię? bez komentarza. Pisałyśmy ze jezeli juz ma te 200 zł to niech na Boga nie daje tyle w kopercie a kupi pamiątke typu encyklopedia, albym o papieżu. W kopercie nie daje się na komunię 200 zł. Nie sądzę by nie uzbierała nawet 500 zł przez rok. Wiedziała ze siostrzenica ma komunie. Nie róbcie jaj . Chyba az taka biedaczka ona nie jest by swojej własnej siostrzenicy nie dac 500 zł chociaz czy kupic pamiatki

Gość pamiętam swoją komunię
nie miałam na myśli dresu kupionego na bazarze, jeśli Ty takie nosisz to ok. Chodziło mi o ładny dres kupiony w sklepie, albo jakaś fajna bluza bądź jeansy.

Gość Daf nea
ni no z ta Ania mnie rozbawiłas. Moze przesadziłam. jeżeli to jest cała kolekcja i pieka oprawka z dedykacją to w sumie moze być. jednak generalnie nie daje się ksiązeczek takich pojedynczych , tu jest cała kolekcja..hmmmmmm można i tak.