Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiaczek76

stymulacja jajników

Polecane posty

Gość gosiaczek76

Hej dziewczyny czy któraś z Was przechodziła lub aktualnie przchodzi stymulację clo? Intteresuje mnie wszystko na ten temat szczególnie efekty po. Dziewczyny podzielcie się uwagami, please!!!!!!1

ja jestem po 4 miesiecznej kuracjo clo czyli clostylbegydem Co chciałabyms wiedziec??? Na topiku czy są wśród was kobietki jest tam Nas więcej zapraszam:)

Gość gosiaczek76
enigma mam wiele pytań. jestem dopiero w trakcie pierwszej kuracji CLO 50. Mam generalnie pytanie czy to pomaga i w jakich przypadkach , gdyż jedno dziecko już mam a teraz chyba nie mam owu. bo monitoring był ale jednego cyklu . Jaka jest twoja sytuacja i czy są rezultaty?

Gość gosiaczek76
Asiapanda a Tobie pomogły? Słyszałam że niektóre kobiety w ogóle na nie nie reagują.

gosiaczku:) Podstawa to zbadac poziom hormonów !!!! Ja tez nie miałam owu i stąd gin zalecił mi clo jeden moniytoring to za mało gdyz owu nie zawsze jest w kazdym cyklu. Ja podczas brania clo nie zaszłam w ciazę - chyba jakos nie trafiłam lub przytulanki były za pozno:( Raz nawet mysłałam ze będzie na 100% ale nie było:( Teraz jestem po clo i ostatnio chyba nie miałam owu a teraz miałam:) ale co z tego wyniknie zobaczymy w przszłym tygodniu:) Zapraszam Cie na topik czy są wśrod WAS KOBIETKI tam duzo dziewczyn miało do czynienia z clo:)

Pomogły :) Jestem obecnie w 14 tyg ciazy :) Mysle ze bez nich b sie nie udało, mialam cykle bezowulacyjne przez co moje cykle trwały srednio okolo 45 dni...

Gość do do gosiaczek
zadajesz pytania, ludzie ci odpowiadają, ale jak zostajesz zapytana o cokolwiek, to niezbyt się wysilasz by pomóc ...

Gość gosiaczek76
Do ___________co do gosiaczek Jakie pytania? może nie zauważyłam, chętnie odpowiem jeśli będę umiała lub wiedziała. Za pytania bez odpowiedzi z mojej strony wielkie sorry!!!!

Gość gosiaczek76
Do asiapanda. A ile czekałaś na rezultat clo? Czy po dawce 50 już zaciążyłaś?

od 3 dnia cyklu przez kolejnych 5 dni brałam tabletki, potem miałam kontrole u gin owulacji, przeszłam ją bez problemu i zaszłam w ciąże, podobno to się żadko zdarza żeby tak szybko, ale udało się...

Asiapanda a ile razy po clo miałaś USG. Lekarz Ci poweidział że żadko ciąża bywa po pierwszym podaniu leku? Ja jutro idę na USG bardzo jestem ciekawa jak będzie u mnie.

wpierw byłam w dniu 13 aby sprawdzić czy na jajnikach powtał pęcherzyk, i okazało się że na jednym i drugim był, potem w dniu 15 aby sprawdzić czy pęcherzyk (któryś) pękł, jeden pęcherzyk pękł a drugi zanikł (ale to normalne).. Więc dokładnie wiem kiedy dzidzia została poczęta :)

Asiapanda dzięki bo ja też mam tak co 2 dni, więc jak u ciebie tak się zdarzyło to oże i u mnie, bardzo bym chciała.......

głowa do góry, uda się na pewno :) Najważniejsze to pozytywne myślenie... Życzę powodzenia :)

Asiapanda tzn jeden pękł czy kilka? Ja jutro idę na USG .Być może będę musiała przyjąć ten pregnyl, zresztą go już wykupiłam i pęcherzyk wczoraj tzn 11 dc miał 20,5 mm. To chyba sporo zwłaszcza żę w tamtym cyklu w 16dc miał tyle. Co o tym myślisz? Dzięk za odp/

u mnie pekl tylko jeden i chyba miał tez koło 20mm i to był dzień 13, najwazniejsze żebys o tym nie myslala i nie martwila sie, wszystko bedzie dobrze :) Ale faktycznie to sporo więc myśle że jest duża szansa :)

Nie proponował ci lekarz nic na pęknięcie? Mój od razu mi to przpisał. Dobrze by było jakby sam pękł ale jak będę muiała przjąć pregnyl to przyjmę.

u mnie będzie jutro 13 dc. Jak wrócę to napiszę Ci co i jak . Staram się myśleć pozytywnie i nie przejmować się . \"Leci\" mi już przecież 9 cykl i przyzwyczaiłam się trochę do @ i porażek ale za każdym razem mam nadzieję.

Asiapanda. Ja jestem niby w trakcie owu. Dostałam przedwczoraj pregnyl i niby miał pęknąć ale nie wiem czy pękł. a ile starałaś się cykli?

Gość pafnucy100
dziewczyny czy w trakcie leczenia miałyście takowy przypadek: mam pcos, biorę dexamethason, mentformine, clo i duphaston, w trzecim i czwartym cyklu udało wywołać się u mnie owulacje, wcześniej, albo pęcherzyki nie chciały urosnąc, albo nie pękały, w tym cyklu w 15 dc. urosły zaledwie do 10mm i nie wiem dlaczego tak się stało... pozdrawiam wszystkie starające się

Z tego co mi wiadomo zawsze jeśli są problemy lekarze dają pregnyl na pęknięcie. Bo wiadomo że jak się bierze CLo to coś jest nie tak . Czemu lekarz nic Ci nie dał na pęknięcie. Miałaś monitoring?

Gość monila
czesc dziewczyny. czytam wasze wypowiedzi i az sie boje . za pare dni tez zaczynam brac Clo. robilam testy na owulacje przez 3 miesiace i wychodzily ok a po wizycie u ginka okazalo sie ze mam cykle bezowulacyjne. malo tego moj maz tez mial problemy z nasieniem ale teraz juz jest dobrze, jak on juz sie wyleczyl okazalo sie ze i zemna jest nie tak. i tak wkolo....ale mam nadzieje

Gość pafnucy100
a jednak leczenie poskutkowało, jestem w 21 t.c. :-)