Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturzystka19

Do polonistek!!!

Polecane posty

Gość maturzystka19
Agłaja a co ty sadzisz na temat tej mojej bibliografi,tzn gdzie i co powinnam umiescic?

Zgadzam się z Ananke, to, co podałaś, to literatura przedmiotu. Nie pomogłaby ci inna polonistka? Tłumaczenie przez net... sama widzisz...

Gość maturzystka19
no wlasnie nie bardzo mo moja jest chora,a bibliografia na jutro...zreszta juz nie wiem bo w mojej szkole sa non stop o to awantury:(

Nie przejmuj się, byka nie strzelisz. Teksty piosenek - podmiot, to co podałaś - przedmiot, a spota won do materiałów poglądowych, czy tam pomocniczych.

Moim zdaniem powinnaś kierować się tym, co napisała Ananke i oddać tak, jak ci wyjdzie (przynajmniej sama napiszesz), powiedzieć, że miałaś trudności, a polonistka jest chora. I zapytać o ewentualną możliwość poprawienia, jeśli okaże się, że są błędy w adresach. Ja np. piszę tak: 1. A. Mickiewicz, Pan Tadeusz, Warszawa 1994 (tytuły piszę kursywą) Tytuł może być kursywą lub bez, ważne jest, aby zachować taki sam wzór pisania w całym spisie literatury: podmiotowej i przedmiotowej; jeśli raz użyjesz kursywy, to musisz pisać nią każdy tytuł.

Gość maturzystka19
My mamy bibliografie napisac odrecznie:D

Dobrze, że nie odnożnie :D No ale może to świadczy o tym, że będzie okazja ją poprawić...

No dobra. To ja czekam na wykład pt. jakie praktyczne mamy kożyści z dwóch u(Ó) i z dwóch Ż(rz). Bo to że kiedyś było coś tam do mnie nie przemawia. :o