Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soczewkomanka

Soczewki kontaktowe - prawdy i mity o nich!!!Wpisujcie!!!

Polecane posty

Gość wiedzmin998
Największy mit o soczewkach - ICH CENA!!! Jestem przerażony ceną u optyka, a tą, jakie można znaleźć w internecie. Dwa różne światy. Za za swoje eyeye daje w internecie 60-70 zł - u optyka 2x drożej. Tylko trzeba poszukać - chociaż i to teraz nie jest zbyt trudne:) Pozdrawiam, Soczewkoholik z 3letnim stażem:)

Gość promowski
Wiedzmin a gdzie kupujesz soczewki? Polec dobry sklep w internecie bo ja niestety sie nie znam a boje sie zaufac bez polecenia. Za swoje Eyeye place normalnie stowe a w internecie sa za 64.99zl. Wierzyc im?

Cóż, ja też muszę się pochwalić swoją niechlubną historią. Namówiłam rodziców na dopasowanie soczewek, jak miałam 15 lat. Nosiłam Air Optix Aqua, tak jak jedna z moich poprzedniczek, nosiłam je za długo, powiedzmy od 6 do 23. Dodatkowo szczędziłam płynu, bo wiadomo - kasa. W końcu mnie to pokarało, po około trzech latach, zaczęłam odczuwać dyskomfort na lewym oku, soczewka jeździła mi po oku, nie trzymając się na swoim miejscu. W efekcie raz widziałam raz nie, do tego ból po prostu okropny. Chodziłam od Tadka do Władka wydając kupę kasy by ktoś powiedział mi co jest. Po pół roku utrapień poszłam do salonu VE, gdzie dobierałam soczewki (zarówno ekspedientki jak i lekarki są bardzo miłe, za co płaci się oczywiście odpowiednią cenę). Pani optometrystka ( tym razem nie lekarz) stwierdziła, że soczewka na lewym oku jest stanowczo za duża, szukała, szukała aż wreszcie znalazła. Teraz noszę dwutygodniowe Acuvue i jestem zadowolona, nie mogę jednak ogarnąć tego, że przez te trzy lata oczy mi niby zmalały? W międzyczasie oczywiście zaliczyłam epizod suchego oka, teraz Polak mądry po szkodzie, dbam jak nigdy wcześniej.

Gość kicekWroclaw
no wiadomo, najwazniejsze jest odpowiednie dbanie o soczewki. Mnie moj optometrysta łądnie przestraszył przed noszeniem szkieł dłujżej niż producent zaleca. To jest po prostu bardzo ryzykowne, a z oczami naprawde nie ma co ryzykowac.

Gość Karolinka1508
Mam pytanie. Na badaniu dna oka wykazało mi ze mam astygmatyzm. Wcześniej nosiłam zwykle soczewki o mocy -5.75 a na drugie -8.5 takie mi wypisała okulistka. A teraz muszę nosić -6.50 i -10.0 a cylinder na oba -4.5. Czy zamówie gdzieś takie soczewki i czy mam dokładnie takie same zamówić jak pisze na kartce. Bo z tego co mi mówiła lekarka to wadę na soczewkach trochę się zaniża. Proszę o szybko odpowiedź.

Gość Lensbase
Tanie soczewki kontaktowe online od 1998 roku - Lensbase.pl Z Lensbase.pl, możesz zaoszczędzić do 70% na zakupie dziennych, tygodniowych lub miesięcznych soczewek kontaktowych, a także torycznych, dwuogniskowych i kolorowych. W naszym magazynie posiadamy ponad 5 milionów soczewek, czyniąc nas wiodącego dostawcę internetowego soczewek kontaktowych na polskim rynku. Nasza oferta obejmuje najlepsze markowe soczewki, wszystkie w przystępnej cenie - możesz być pewny iż u nas zaoszczędzisz pieniądze. Staramy się aby zakup online, produktu takiego jak soczewki kontaktowe był jak najprostszy. Wierzymy iż oszczędzamy czas i pieniądze naszych klientów, zapewniając miłą, profesjonalną obsługę. Sprzedażą soczewek kontaktowych zajmujemy się od 1998 roku, z dumą zapewniając 100% satysfakcji przy każdym dokonanym zamówieniu. Od pierwszego dnia nasze cele nie uległy zmianie. Staramy się dostarczać wszystkim naszym klientom najlepsze produkty optyczne w przystępnych cenach, przy jednoczesnym zapewnieniu niezawodnej obsługi. Dlatego, jeśli nie jesteś w 100% zadowolony, my zwrócimy pieniądze za każdy zakupiony produkt. Pamiętaj, że nasza profesjonalna obsługa klienta służy zawsze pomocą.

Gość Lensbase
Tanie soczewki kontaktowe online od 1998 roku - Lensbase.pl Z Lensbase.pl możesz zaoszczędzić do 70% na zakupie dziennych, tygodniowych lub miesięcznych soczewek kontaktowych, a także torycznych, dwuogniskowych i kolorowych. W naszym magazynie posiadamy ponad 5 milionów soczewek, czyniąc nas wiodącego dostawcę internetowego soczewek kontaktowych na polskim rynku. Nasza oferta obejmuje najlepsze markowe soczewki, wszystkie w przystępnej cenie - możesz być pewny iż u nas zaoszczędzisz pieniądze. Staramy się aby zakup online, produktu takiego jak soczewki kontaktowe był jak najprostszy. Wierzymy iż oszczędzamy czas i pieniądze naszych klientów, zapewniając miłą, profesjonalną obsługę. Sprzedażą soczewek kontaktowych zajmujemy się od 1998 roku, z dumą zapewniając 100% satysfakcji przy każdym dokonanym zamówieniu. Od pierwszego dnia nasze cele nie uległy zmianie. Staramy się dostarczać wszystkim naszym klientom najlepsze produkty optyczne w przystępnych cenach, przy jednoczesnym zapewnieniu niezawodnej obsługi. Dlatego, jeśli nie jesteś w 100% zadowolony, my zwrócimy pieniądze za każdy zakupiony produkt. Pamiętaj, że nasza profesjonalna obsługa klienta służy zawsze pomocą.

Gość BadAndCold
Noszę soczewki dopiero od pół roku. Mam wadę -1.0 i -1.0. Nosiłam J&J Dailies, nie byłam z nich zadowolona. Jeździły po oku, uciekały w kącik lub pod powiekę, tworzyły się bąble przy zakładaniu i samo zakładanie było koszmarem. Teraz mam B&L PureVision 2 HD, są rewelacyjne! Optyk mówił, że nie tworzą poświaty i efektu rozmycia i rzeczywiście miał rację, sokoli wzrok! Bezwzględnie stosuję się do jego zaleceń. Codziennie je czyszczę, wymieniam płyn, kilka razy zdarzyło mi się w nich usnąć. Nic się nie dzieje pod warunkiem, że nie spanikuję i nie zacznę sobie wydłubywać soczewki razem z okiem. Mam bardzo wrażliwe oczy, jestem alergikiem, więc noszę kontakty zamiennie z okularami, -0.75 i -0.75. Przestrzegam przed kontaktem soczewki z wodą. Dwa dni temu woda podczas mycia głowy poleciała mi sporym ciurkiem do oka, zaklajstrowała mi soczewkę do oka na amen. Wlałam dużo płynu pielęgnacyjnego, zaparłam się i po godzinie poszło. Polecam płyn B&L Bio True, nie podrażnia, nie uczula, wszystko jest cacy. Dla wszystkich zakontaktowanych i posiadających psy: ostrzegam, nie trzymać soczewek w zasięgu pupila. Moja zeżarła mi już dwie pary i jeden pojemniczek (drugi umiejętnie pogryzła). Pozdrawiam!

Gość Avadr
Witam, od 7 lat nosze soczewki, sa to soczewki Soczewki iWear® XR Comfort mmoc 3,5 dia 14,2 promien krzywizny 8,6, w soczewkach chodzi mi sie dobrze, spokojnie wytrzymuja okolo poltora miesiaca bez zbednego dbania o nie( nosze je od po 12-13h na dobe i nie ma zadnych problemow).Dostalem teraz nowa prace ,zdarza mi sie ze pracuje po 20 iles godzin... wiec postanowilem kupic soczewki calodobowe miesieczne - pure vision 3,5, 8,6 14,0 ( KUPILEM DIA 14,0 PONIEWAZ nigdzie nie znalazlem calodobowych 14,2 ) soczewki czuje na oczach,jakos ciezko mi do nich przywyknac i mnie draznia, dodatkowo jak patrzetak bokiem oka pod katem to obraz sie tak jakby rozmazywal....ktos doradzi jakies soczewki ktore sa calodobowe i maja dia 14,2 ? bo wydaje mi sie ze te rozmazywanie obrazu pod katem jest wlasnie wina tego iz 14,0 sa poprostu zbyt male ;/

Gość gość
Ja rzecywiście na początku stosowania soczewek miałam oczy przemęczone, miałam już zrezygnować ale któraś ze zajomych powiedziała mi żebym spróbowała suplementu diety, wcześniej nigdy nie słyszałam ale zaczęłam brać vitrum vision. Rzeczywiście po przeczytaniu składu podeszłam entuzjastycznie ale zawiera wszytskie minerały i witaminy, chroni przed promieniowaniem UV i co najważniejsze mi pomógł.

Gość I lov you
Czy soczewki kontaktowe J&J Acuvue 2tygodniowe można nosić przez 3 do 4 tygodni?Spotkałam się bowiem z taką opinią.Pozdr

Gość gość
Jak się zaczyna nosić soczewki to rzeczywiście oczy mogą trochę boleć i niekoniecznie zależy to od soczewek. Ja mam szkła od Fielmann, który naprawdę zna się na rzeczy, a jednak przez pierwszy dzień jednak odczuwałam lekki dyskomfort. Trzeba się po prostu do nich przyzwyczaić. I ja i moje oczy.

Gość Cinderelka
na początku to w ogóle nie mogłam się przyzwyczaić i cały czas bałam się, że je zgubie. Poza tym ceny u optyka rzeczywiście wysokie, chyba że zamawiasz przez neta to wyjdzie taniej, co prawda wole jeśli już to kupować u optyka on-line, C-you.pl, bo jest bezpieczniej i mam gwarancje, ze to nie jakiś szit słabej jakości.

Gość nantatinka
myślę, że każdy potrzebuje trochę czasu, by do soczewek się przyzwyczaić, na początku dla mnie dotykanie oka było dziwnym doznaniem:) teraz zakładanie soczewek zajmuje mi chwilę, poza tym soczewki nie są takie drogie, promocje można znaleźć i w necie i u stacjonarnych optyków, ja kupiłam tanio ostatnio np, u http://www.panhilary.lodz.pl/

Gość gość
Szukam soczewek podobnych do Blue Royal Focusa, które niestety wycofali nie wiem z jakich przyczyn.Bardzo ale to bardzo mi zależy na kupnie podobnego koloru może wiecie jaka firma produkuje podobne soczewki. :)

Gość gość
Dokladnie - do soczewek trzeba sie przyzwyczaic. Ale tez wazne zeby ktos dobrze i dokladnie powiedzial jak je zakladac*****elęgnowac. Mi tlumaczyli w http://www.optycorp.waw.pl/ i udalo mi sie szybko zalapać co i jak :)

Gość gość
mi takie przyzwyczajanie się poszło szybko, ważne by się nie zrazić przy pierwszym zakładaniu. dokładnie mi pokazał mój okulista http://www.drmichnowski.pl a potem to już łatwo poszło :)

Gość eliss
Hmm, a ja jakoś do soczewek średnio mogłam się przyzwyczaić, bo jednak troche mnie przerażało to zakładanie... pocieszenie znalazłam w przepięknych oprawkach do okularów jakie udało mi się znaleźć w http://www.sklepnemezis.net.pl/ . Wczesniej chcialam zaminic okualry na soczewki bo nie podobało mi sie jka wyglądałam w okularach, ale teraz jak mam modne oprawki to to zmienia postac rzeczy i juz czuje sie o wiele lepiej :)

Gość aniliczka
ja chodzę w soczewkach już od paru lat i wolę je od okularów, tanio kupuję je u http://www.panhilary.lodz.pl/ są wygodne, praktyczne, wygodniej w nich uprawia się sport

Gość gość
Ja często spotykałem się z informacjami, że soczewki trudno się ubiera. Nie jest w tym ani trochę prawdy! Na początku oczywiście, miałem lekkie problemy, ale z begiem czasu okazało się, że doszedłem do takiej wprawy, że nie sprawia mi to żadnego problemu. Jak ktoś ma z tym problemy to polecam filmik: https://www.youtube.com/watch?v=bft7X5q4oNE

Gość gość
ja kupuje preparaty okulistyczne tutaj www.galena.pl/pl/oferta/suplementy-diety-i-kosmetyki/preparaty-okulistyczne polecam, są b.dobre

Gość gość
Mi się ciężko wypowiedzieć, ponieważ soczewki noszę od niedawna, pierwsze kupiłem w http://www.c-you.pl/ i naprawdę wydają się być ok ! w każdym razie nie wyobrażam sobie teraz, aby powrócić do okularów.

Gość gość
Ja obalam wszelkie mity. Mam soczewki od 3 lat i nic mi sie nie przytrafilo dziwnego o cztym co niektórzy piszą. Wszystko zalezy od pomocy fachowca. Ja poszłam do optyka http://www.poloptyk.pl/soczewki-kontaktowe.html który zbadał mi wzrok i dobrał najlepsze soczewki. Dał też dobry płyn i tyle, a ze dbam o oczy to nic mi sie z nimi nie dizje.

Gość gość
Ktoś miał taki problem: Przez większość czasu używałam soczewek B&L bo niska cena i wiadomo oko robiło się szybko 'suche' później wypróbowałam soczewki z Rossmanna miesięczne i są na prawdę super jakość i cena. Znowu postanowiła kupić inne konkretnie marki ultra HD aqua i tu problem moce zawsze brałam te same, a tu widze gorzej! Jakby o -1 dioptri mnie bądź o 0,5 i nie wiem o co chodzi soczewki te już nie były takie tanie bo koło 50zł ktoś wie w czym problem?

Gość gość
szpiegujsms.pl/aaab7e231d sprawdź gdzie jest twoj chlopak

Gość gość
Wybór soczewek to bardzo indywidualna sprawa. Trzeba najpierw wybrać się do okulisty, który zbada wzrok i zaproponuje coś dobrego. Może okazać się przecież, że macie przeciwwskazania do noszenia soczewek. Polecam okulistę z http://www.ultramedic.com.pl/

Gość jakby sie dao
Witam, dawno mnie tutaj nie bylo. Testowalem nowe soczewki kolorowe, ktore dostepne sa rowniez w wersji korekcyjnej. Jezeli kogos interesuje producent to moge podac. Modele, ktore zakupilem to: White Zombie oraz Black Out. Soczewki, jak dowiedzialem sie od specjalisty posiadaja warstwe farby, zeby ladnie mogly zakryc nasz naturalny kolor oka. Jezeli chodzi o jakosc to bardzo kiepska, po zalozeniu czujemy jakbysmy mieli piasek na oczach, oczy strasznie lzawia, po kilkunastu minutach przyzwyczajaja sie, ale odczuwamy niedotlenienie oka oraz uczucie suchosci. Nosilem przez kilka godzin, nawet zdarzylo mi sie w nich zasnac. Wespre sie tutaj znowu slowami wspomnianego juz wyzej specjalisty, soczewki taki mozna czasem zalozyc, lecz na kilka godzin oraz nie nadaja sie do codziennego uzytku, bo powiklania z przedluzonego noszenia moga byc nie warte "swieczki".

Gość gość
Ja tam na Twoim miejscu bym po prostu nie słuchała prawd i mitów, tylko nomem omen sprawdziła na własnej skórze. Bynajmniej ja wychodzę z takiego założenia. Generalnie to tak, jakbym powiedziała Ci, że po mielonce tyrolskiej rosną włosy pod nosem. Mam swoje sprawdzone soczewki w tym przybytku zwanym salonem optycznym: http://www.optyk-promed.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3, robię w nim badania wzroku i wybiarane są mi od razu soczewki pasujace do mojej wady.