Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jagoda Lee

Kącik naszej poezji.

Polecane posty

KOchani , jak miło Was czytać :) Witam Cię Tajemniczy Panie :) Witam Nową twarz-Wodniczkęjego :) Cześć Znajoma_ :) Radosny ,właśnie wróciłam -śnieg ostry jak lód :) Lubię taki;) Tak ,uśmiechnęłam się :) Miłego wieczoru🌻

żadne deszcze białe damy te z kosą i miotłą nie przegonią tego co nam w sercu rośnie Dzięki temu kwiatu co wyrosł tak wielki w miłosnym uściku żyjemy na co dzień śpimy w różanej pościeli a potem gdy czas nastanie tak uśniemy snem wiecznym ale jakże miłosnym różanym;) I. :)

Na serce wpływa wiele, Serca nic nie przełamie, Za sercem ogladają się anieli, Z sercem miłość zostanie. Co człowiek wart bez wartości? Czym człowiek jest bez miłości? Co daje mu to czego potrzebuje? Miłość i to co ktoś do niego czuje. Wierzyć mi nie musicie, ni słuchać ni czytać Ale czas pokaże, że racje wam piszę Bo czas na serce jest co chwila bicia Zaś na kochanie... Raz w życiu na miłość-jeśli starczy życia.;-) R.

Poznałam ją całkiem niedawno, przyszła zupełnie znienacka stanęła zwyczajnie w drzwiach i została. Jak cień po Twoim odejściu zrodziła się z naszej winy w promieniach nieuchwytnych wspomnień. Egoistycznie domaga się pierwszego miejsca w moim ciasnym mieszkaniu choć nie znosi mojego psa. Lubi marzyć i bujać w obłokach, pisze wiersze monotematyczne, a na stronie szepce do ucha prawdę od lat omijaną: Tak bardzo chcę być kochana. Nieproszona samotność jak połówka wzajemności czeka zniecierpliwiona a my zupełnie przypadkowo zamknęliśmy jej drzwi przed nosem. G. Szklarz

:) Nie wiem kiedy nauczyłam się łączyć to, co nas dzieli jednym czasem A czekać tyle znaczy to wybiegać poza horyzont z nadzieją, z ufnością z oczekiwaniem to zacierać granice czasu łączyć początek z końcem w dokonany wierzyć czas Ten, który się staje... Czekać to wiedzieć, ze rzeka płynie ta sama we mnie i w tobie, ten sam ptak śpiewa nade mną i tobą, ten sam wiatr usypia nas do snu… czekać to patrzeć w twoim kierunku skąd wracasz nie wrócisz smakować czekanie, to poznawać samotność nadziei j.w.

Chodzi nocą, chodzi w dzień. Puka cały czas do drzwi... Któż to jest, kim owy cień? To tylko moje serce, które mówi mi: Żeś piękna, żeś radosna jak za oknem nasza wiosna, Mówi mi nie jedno słowo, lecz teskni co dzień za Tobą na nowo. Chce byś przy nim była, przytulić umiała i rozweseliła, Jak narazie nie masz czasu ani na mnie ani na stęsknione serce moje, Czy coś zmieni smętne te nastroje? Co dzień i minuty i godziny wiecznie lecą, Chciałbym liczyc je od nowa, gdy już Miłości połączy Nas królowa, Lecz czy to realne?Czy to możliwe, by nieszcześnik wiódł życie z kimś szczęsliwe? Odpowiedź dasz tylko Ty, słowami które wymówisz mi..... czekam;-) R.

Tam, gdzie złote gwiazdy lśnią jest takie miejsce dokąd biegnę we śnie Tam, pośród złotych drzew tańczę z wiatrem w błękitnej sukience Tam, po drugiej stronie dnia lekko odbijam się od dna Stromą ścieżką wartkiej rzeki skąpana zorzą poranka tonę w objęciach kochanka A rankiem skoro świt mój sen, który śnię wysycha jak kropla rosy… j.w.

Chciałabym tylko, żebyś mi powiedział dobranoc i przykrył wieczorem gdy znów się odkryję, śniąc tam za bramą o wspólnym kochaniu po naszym nagłym, cichym rozstaniu. Chciałabym tylko, żebyś pocałował spragnione rosy wyschnięte usta, bym zanurzona w Twoich ramionach spijała miłość ukrytą w dłoniach. Chcę, byśmy byli jak kiedyś razem dumni miłością, uśmiechnięci lasem. Tacy na przekór całemu światu, tacy szczęśliwi, tacy otwarci. Dla siebie jedyni Dla innych nieznaczni. Co nam zostało, nie pisz, że nic jakby nas nigdy wcześniej nie było. Napisz, że jesteś, że czekasz, że chcesz chwycić mnie dzisiaj za moje ręce i zabrać tam, gdzie pachnie gaj i zabrać tam, gdzie marzeń czas. I starczy nam sił, by znów być razem i starczy nam sił, by o nas walczyć na przekór światu tacy szczęśliwi, tacy otwarci. Dla siebie jedyni Dla innych nieznaczni. Odpisz, a między nas, a miedzy nasze wiersze włożę najpiękniejsze kwiatów rumieńce i pójdę z tobą w przyszłość nieznaną, w przyszłość jedynie dla nas pisaną. Pójdziemy razem, wyjątkowi dla siebie, zwyczajni dla innych. j.w.

By ciemność słońcem się stawała, By noc z dniem sie zamieniała, By góry na wysokość nizin zeszły na ziemie, By morza i oceany były tylko dla Ciebie.. By świat mógł Kochać, by świat mógł śnić A ja bym mógł wszystkie Twe zmartwienia skryć. By wszystko co złe i nierozsądne było lekcją życia dla wszystkich, By każdy kto chce i próbuje...sukces zyskał bliski. A czego ja chce? Czego ja potrzebuję? Niczego prócz Miłości, ciepła..poprostu tego co teraz czuję. Dajesz mi wszystko co piękne słońce na codzień, głębię serca wypełnioną, sens najskrytszy życia wielki, ten z dzieciństwa, z młodzieńczych lat.. Bo któż nie marzył jak i ja wciąż marzę, O tym by iść ze szczęsciem za rękę w świat...? R.

:) fajnie porozmawiać - wierszami :) Tylko ty potrafisz Odpowiedzieć na moje pytania A milczysz od kilku dni... Tylko ty potrafisz Wskazać mi drogę A ślady zacierasz ... Tylko ty potrafisz Przywrócić sens A zmieniasz zdanie ostatecznie Nie czekaj więcej Nie zadawaj pytań Nie wątp Chociaż raz uwierz naprawdę j.w.

Jeszcze raz się spotkajmy Jeszcze raz pokochajmy Na chwilę Na moment Śladami dawnych dni Do siebie wróćmy Spójrzmy w oczy jak dawniej Wspólnych poszukajmy dni... Spróbujmy do tej samej rzeki razem wejść Z rozsypanych liter Przeznaczenie złożyć Tej samej gwiazdy poszukać I w jednym śnie marzenia złączyć Spróbujmy wrócić tam gdzie miłość się zaczęła Gdzie ja po śladach twych Do ciebie biegłam Gdzie o miłość Nikogo nie pytałam Gdzie sens życia widziałam Może to jest ten czas kiedy miłość się zaczyna Teraz, gdy czekam I ty wypatrujesz I żadne z nas pierwsze Nie wyciąga ręki j.w.

Tysiącem słów będę Cię kołysać Tysiacem kwiatow obsypie Cie Dam Ci tysiac pocalunkow Ale czy wtedy pokochasz mnie? Milion usmiechow podarowac Ci moge I setki darow zlozyc Ci Ale czy warto katowac swa dusze Gdy miloscia nie odplacisz mi? Zrzuce swe szaty i boso bede szedl Swiat obejde na kolanach wymawiajac imie Twe Nawet zycie zlozyc bym mogl bysmy spotkali kiedy sie Lecz coz mi po tym gdy milosci nie ma...Niestety Nie... R.

Krople rosy Tobie złoże, uchyle listek, skapnie woda nic jej wiekszej czystości nie doda, jak łza czysta, i piękna, świecąca we mroku łza najpiękniejsza,wypływajaca w amoku w pętliki uczuc,w rozmarzonych chwilach a może czasem i męki,żalu czy dalekich rozłąki milach. Gdy spada, leci tak cichutko, zwiewnie nikt jej nie zdoła okiem dostrzec;-) nikt jej nie dogoni,pocieszyc nie przybiegnie leci tak sama pośród usmiechów tysiąca jedna łezka,jedna jedyna prawdziwie kochająca.;-) R.

Oj ,moi Drodzy -ja już słodko spałam ,po białym szaleństwie a Wy prowadziliściwe bujne , nocne życie :) Tak trzymać :D Ciepło pozdrawiam 🌻

Gość witam********
:D :D :D

Serce się uradowało zatańczyło we mnie gdy usłyszało że: Tysiącem słów będę Cię kołysać Tysiacem kwiatow obsypie Cie Dam Ci tysiac pocalunkow Ale czy wtedy pokochasz mnie? Ja od dawna Cię kocham:) I pragnę jak Ty mnie - Milion usmiechow podarowac Ci moge I setki darow zlozyc Ci Setki buziaków setki radosnych dni Nie czekajmy długo Chodz do mnie po sladach takich o nazwie Miłość o nazwie Ja i Ty czekam:) I.

Gdy jesteś przy mnie..choćby chwile to trwało... Iskry w źrenicach czuje,oddechem nie władne,boje sie że dostrzeżesz jak na twarzy bladnę Wtedy ty zaczynasz pieścić me dłonie,a moja dusza krzyczy,że przelewam w Ciebie całe życie swoje... I nagle mnie porywa słodkie zachwycenie, bo pocałunek twój ach! nektar boski.. W momentach takich pragnę tylko kochany rozmawiac z Toba serca biciem..Ono wydaje z siebie rozkoszne miłości wyrazy..me mysli sie plącza.. I ja je słyszę, i ja w nie wierze.. Bo mówia najdrozszy,ze jestes mym ziemskim aniołem... M.

Jak cudownie, że mam Ciebie, nie obawiam się niczego. Nawet wtedy, gdy Cię nie ma, łączy nas coś niezwykłego. Potrzebuję Cię niezmiernie, jesteś ogniem mojej duszy. Płoniesz we Mnie, gaśniesz we Mnie, każdą chwilą umiesz wzruszyć. Jak cudownie, że mam Ciebie, nic od zewnątrz nie dociera. Zło przemija gdzieś za rogiem, w Tobie widzę przyjaciela. Ty otwierasz moje oczy, by widziały, to co trzeba. Ofiarujesz ciepłe chwile, w których czuję nutkę nieba. Jak cudownie, że mam Ciebie, z Tobą łatwiej się odnaleźć. Moja dłoń spoczywa w Twojej, razem łatwiej nie oszaleć. Rzęsy twoje kreślą niebo, a opuszki palców ziemię. Słowa dają smak powietrzu – już bez Ciebie żyć nie umiem;-) M.B.

Nie ma mnie bez Ciebie Tak jak gwiazdy na Niebie Tak ja Tobą A Ty mną Jak dobrze, że mam Ciebie naszej Wyspy nie zmiecie żaden sztorm:)

Dwa różne istnienia połączone duszą. Spełnione marzenia, co jednością wzruszą. Spojrzenie głębokie, które spokój wnosi. Mówi mi, o czym myślisz i co w sercu nosisz. Znam Cię już na zawsze, chociaż nasz czas minie. Jesteś w moim sercu, tam nigdy nie zginiesz;-) M.B.

piekne 👄 Mieszkasz w mojej głowie I w ustach które co dzień karminem zdobię W każdej chwili gościsz w moim sercu Masz tam komnat bezliku A mimo to widzę Cię jak przechadzasz się w moich snach Myślach moich co zahaczają o grafitowy firnament Nieba Widzę Cię nawet w filiżance mojej porannej kawy :)

Starasz się być wielka swoją skromnością I nie musisz zabiegać o udawany podziw, Bo żyjesz jedynie dla mnie i we mnie, Płynąc rzeką przyjaznych myśli, Karmisz się marzeniami budzącymi nadzieję. Wśród wciąż upływającego czasu, Który pogania, rwie do przodu Zanurzony w codzienne zmagania z losem, Zbyt rzadko wypływam nad powierzchnię szarości, Aby zaczerpnąć Twojej tajemnicy, Pozwalającej dotknąć tej barwnej strony życia, Która krzepi się słoneczną radością odkrywania poranka I pozwala rozkoszować ulotnością każdej chwili. Wtedy mam pewność, że jesteś ze mną ;-) Sz.

Jak wielkim uczuciem mnie pieścisz? Ile w swym sercu miłości zmieścisz? Tego nikt pojąć nie jest w stanie, Jak bardzo mnie pragniesz kochanie. Ja też żyć bez Ciebie nie mogę, Znalazłem do serca Twego drogę, Obdarowując Cię oceanem poświęcenia, Nigdy nie odczułem stanu zniechęcenia A jakże ludzie przeżywają często stan taki, Mając swoje kaprysy, upodobania i smaki, Nie wiem co w ich sercach się dzieje, Jedna jest rada, serce pokocha-dusza ozdrowieje;-) Sz.

Aby określić karmin mój uczuć barwy kwiatów zabraknie I słów nie wystarczy we wszystckich alfabetach swiata I. :)