Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneta_Marzena

maiał ktos usuwane znamiepieprzyk???

Polecane posty

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmm
Ja wiem, ze takie myslenie jest jak rodem ze sredniowiecza... ale : moja mama usuwala pieprzyki i to jest takie cholerstwo ze usuniesz- ale pojawia sie w innym miejscu :O takie wredoty :P moja kumpela tez usuwala, niestety juz nie zyje:(:(:( rak.. z cala pewnoscia to nie jest regula, jednak ja bym sie chyba bala

Gość Aneta_Marzena
dzowi mnie ze dermatolog wam usunał te znamiona(bez porozumienia z onkologiem)...moja powiedzaiął ze onkolog musi to najpierw zobaczyc(ale to moze dlatego ze znamie jest zaczerwienione...o nieregularnych kształtach

Gość Aneta_Marzena
Wiecie...mysle ze lekarze wiedza co robia...chyba gdyby nie było potrzeby-nie usuwaliby znamion...

Gość Aneta_Marzena
czego sie boje?-sama nie wiem...znieczulenia, itd...ogólnie boje sie samych wizyt u lekarzy-to chyba taki lęk.Zreszta nigdy nie udaje mi sie trafic na miłych lekarzy.np. Ta dermatolag u której byłam z wielka łaska zobaczyła na ten pieprz...i dopiero jak go zobaczyla stała sie milsza(i juz nie była ironiczna)

Gość kosmonautka
są pieprzyki które się rozsiewają po całym ciele - to brodawczaki. Jeśli się ich nie usuwa, to mnożą się jak oszalałe - serio :o Anna Maria - najlepiej przejdź się do chirurga-onkologa. Głowa do góry :)

Gość kosmonautka
to bylo oczywiście do Anety Marzeny wybacz prosze :)

Pomysl ze jak usuniesz znamie to bedziesz juz miala spokoj:D Ja tez mialam wycinany pieprzyk, tylko ze prywatnie - bylo super. Tez sie balam, odkladalam to z miesiaca na miesiac. Zreszta nawet jakby lekarka mnie potraktowala ironicznie, to bym sie nie przejmowala. pozdrawiam i zycze odwagi

Gość Aneta_Marzena
tzn ja sie nie przejełam...ale myslałam ze zaraz wybuchne( 2 tygodnie czekałam na wizyte...a pózniej 1,5 godz w kolejce)

Gość ja mam guzka jakiegoś..
Mi po wakacjach powyskakiwało pełno maleńkich czerwonych kropeczek - dziś są to pieprzyki ale takie nie wypukłe tylko płaskie. Pełno tego :( :(

Gość Aneta_Marzena
ojj to musisz zgłosic sie do dermatologa z tymi płaskimi pieprzami(jesli dalej sa czerwone)

Gość Aneta_Marzena
a te znieczulenie miejscowe-to zastrzyk???...dziwne..jak oni mi to zrobia(na piersi)...Kiedys mialam znieczulenie na palcu(paznowiec wrastał)i cały palec mi spuchnał-był z 2 razy wiekszy...ehhh...a samo znieczulenie bolało(2 zastrzyki-o ile dobrze pamietam

Dziwne troche ze mowicie ciagle o znieczuleniu miejscowym w formie zastrzyku...Ja mialam usuwany pieprzyk wlasnie na piersi i znieczulil mnie lekarz mascia EMLA.

a ja mam pytanie troche z innej beczki, moze wydac sie smieszne ... ale czy jezeli biore tabletki anty i chce udac sie na takie usuwanie znamienia to wiadomo ze mnie znieczula. Czy w takim razie tabletki anty nie beda mialy wplywu na to znieczulenie?

Gość Miareczka22
A niby co tabsy mają wspólnego z znieczuleniem miejscowym? Przecież to jakiś bezsens;/

Gość Aneta_Marzena
esy floresy --> ja na twoim miejscu i tak spytałabym sie lekarza...nigdy nie wiadomo(choc osobiscie mysle ze nie ma to zbytnio znaczenia

Gość ale ciemnogród
szkoda gadać... naprawde nie wiem czego się boicie? usuwanie znamion to ratowanie się przed rakiem! a ból?? haha, weźcie przestancie... poza tym znamiona nie wyglądają zbyt estetycznie

ja mialam usuwany pieprzyk na brzuchu rok temu u chirurga-onkologa, nic nie zaplacilam, bo 1 w m-cu jest na ksiazczke zdrowia. dlugo z tym zwlekalam, bo starsznie balam sie wyniku, pieprzyk sie powiekszal i byl w srodku czarny. mialam zastrzyk ze znieczuleniem, nic nie boalalo, potem sciagniecie szwow, wynik ok. przekonanie o tym, zeby nie usuwac pieprzykow, bo cos sie stanie, bierze sie chyba z tych nieudanych zabiegow u dermatologow czy kosmetyczek. najlepiej to zorbic u chirurga-onkologa. oczywscie jesli ma sie wieksze pieprzyki, a nie jakies malutkie.

Gość iśka81
A ja byłam dziś u dermatologa obejrzała moje plecy (mam bardzo duzo pieprzyków i takie wystające też) i stwierdziła, że wszystko jest w porządku, nie ma zmian ale na kasę chorych nie mozna tego usunąć, bo wtedy wszyscy by przychodzili. Zdziwiło mnie to bardzo i jestem niezadowolona więć wybiorę się do innego dermatologa, bo przecież Wy dziewczyny usunęłyście,prawda?

Gość Miareczka22
Jeżeli lekarz powiedział że jest OK to nie ma sensu usuwać. Ja miałam kilka pieprzyków a usunięto tylko największy.

Gość Aneta_Marzena
dziasiaj byłam u onkologa(wizyta 50 zł...inaczej trzeba 2 miesiace czekac w kolejce)a usuniecie 100+30(za badanie wycinka)...ehh...w tym panstwie to człowiek chybaby pór roku czekał na jakikolwiek zabieg.A jesli chodzi o znieczulenie...to niestety bedzie w formie zastrzyku:///

Gość Aneta_Marzena
iśka81 --> jesli twoje pieprze sa normalne(tzn nie sa np czwerwone) to nie musisz je usuwac.Jesli dermatolog obejrzała je dokładnie i stwierdziła ze wszystko jest OK...to nie rozumiem czemu chcesz je usunac.Ja gdyby nie było potrzeby...nie zrobiłabym tego

Gość Miareczka22
Anna Marzena-nie wiem sama. Ja byłam normalnie w przychodni która miała kontrakt z NFZ. Nic nie czekałam, zabieg był od razu.

Gość aniolekkk1
hej Mialam pare lat temu usówane dwa znamiona w okolicach pępka i na głowie.Nie masz czego bać.Zrobione profesjonalnie tylko delikatnie boli,ale nic strasznego.Poza tym po bliznach nie ma prawie śladu:))) Byc może dlatego jestem zadwolona ze miaalm swietnego lekarza,ktory dobrze się mna zaopiekował i teraz nie mam obaw ze coś niebezpiecznego może z piepszyków wyjśc powodzenia:)

Gość iśka81
Aneta_Marzena-> Mam ich tyle na całym ciele, że już patrzeć na siebie nie mogę.Dermatolog tylko okiem rzuciła i stwierdziła, że jest ok.Ale nie wiecie jak bardzo chciałabym się chociaż kilku pozbyć.Jednego mam na wysokości stanika tak że czasami zostaje naderwany(a to jest chyba groźne,prawda?) drugi w okolicach bikini co też powoduje dyskomfort i strach,że niechcący się urwie.Mój facet musi uważać bo nie raz go naruszył.To, że teraz jest dobrze nie znaczy , że będzie tak zawsze.

Gość iśka81
Miareczka22 -> piszesz, że miłaś ich kilka a ja mam ich całe mnóstwo na całym ciele.... :(

Gość Miareczka22
iśka-a mówiłaś lekarzowi ,że są w takich miejscach że są drażnione np biustonoszem? W takim wypadki trzeba je koniecznie usunąć.

Gość Aneta_Marzena
ajj...a ja zapłaciłam za ta wizyte...a lekarz ogolny powiedział mi zebym nie dawała usuwac w mojej miejscowosci...tylko kazał mi jechac do wrocka-mowił ze sa lepsi specjalisci...nie rozumiem...przeciez ja mam tylko malego(bo ok 1 cm srednicy) pieprza.No a teraz czekaja mnie koszty dojazdów itd.(poza tym bede pewnie dlugo czekac w kolejce)Wiecie moze czy najpierw pobieraja wycinek a pózniej usuwaja znamie.Czy moze od razu usuwaja...a z tego usunietego pieprza pobieraja wycinek>??

Gość Aneta_Marzena
a tobie iśka radze isc jeszcze do innego dermatologa.Niech sie dokładnie przyjrzy.Moja kolezanka miała zółte kropki na skórze...i dermatolog jej powiedziala ze... nic takiego nie widzi.Postanowiła jednak pójsc do innej(przyjezdza do nas raz w tygodniu z wrocka)i ta jej powiedziala...ze to od watroby takie przebarwienia.Kazała sie jej zgłosic do innego lekarza.Co prawda nie było to nic groznego...pózniej przepisali jej jakies leki...no i przebarwienia znikly.Nie wiem jak to dokladnie było(bo to chyba z rok temu miała miejsce ta sytuacja)

Gość Aneta_Marzena
wogóle byłam juz u onkologa...i powiedziała ze trzeba usunac.Nie rozumiem wiec czemu nie moga od razu usunac mi tego znamienia we wrocku...tylko najpierw musze jechac znowu na wizyte...pózniej na pobtanie wycinka(bub usuniecie-bo juz sama nie wiem czy trzeba ten wycinek pobierac)...a pózniej zdjecie szwów...ehhh