Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneta_Marzena

maiał ktos usuwane znamiepieprzyk???

Polecane posty

Gość dor
ja mialam wymrazane znamie na policzku, wypalil mi te znamie dermatolog i nie wiem czy byla taka potrzeba, na poczátku nic nie bylo widac, tylko taka biala kropeczka, pozniej ta biala kropeczka byla wypelniona wodá i zrobila sié wielka, przez tydzien mialam spuchniéty policzek tak ze mojego oka prawie nie bylo widac:D wygládalam jak by ktos mnie pobil:D a znamie zaznaczam bylo malutenkie, potem zaczelo mi cos sie ropic, no i teraz w tym miejscu mam taká prawie nie widoczná blizne,

Gość 221085
dziewczyny. ja bede miała usuwane znami na fundusz, czyli nie płacę. mozliwe jest, że onkolol usunąłby mi kilka podczas jednej wizyty?

Mnie usunął podczas jednej wizyty. Obejrzał stwierdził ,że należy usnąć po czym to zrobił. Zdjęli mi szwy po 4 tygodnich miało byc po 3 ale dla bezpieczeństwa zdejmie tydizeń później.

ja też miałam usuwany z twarzy i szyji. dali mi najpierw jakąś tabletke po której byłam obojętna, później wzieli na sale tam gdzie to robili. Dali zastrzyk znieczulający (pierwsze ukłucie bolało zwłaszcza w szyje),no ale później juz nic nie czułam,żadnego bólu,tylko wiedziałam,że mi cos tam grzebią.nawet nie widziałam,bo mi zasłonili twarzy taką serwetką. No a znieczulenie zeszło po pół godziny i wtedy dali mi jakąś tabletke(chyba Pyralginum) i było wszytsko dobrze :) szwy ściągli mi po 8dniach i juz ładnie sie wygoiło :) tylko smaruje jeszcze maścią te miejsca,żeby zmiekszczyc troche tą blizne,żeby nie było jej prawie widać :) no i to chyba wsztsko :) pozdrawiam

Gość Aneta_Marzena
--->Olka18...a wiec nie pobierali zadnego wycinka z twojego pieprza?a jaki on miał kształt, kolor....ze musieli go usunąc(a raczej je-bo pisalas o dwoch)

Witam :) Ja mialam wycinane 3 pieprzyki, a raczej znamiona w zeszly wtorek. Najpierw bylam u dormatologa, wypisal mi skierowanie do poradni chirugicznej. Poszlam tam tego samego dnia, pan doktor mnie obejrzal i umowil na zabieg (czekalam 3 tyg) Sam zabieg byl dla mnie bardzo stresujacy i nieprzyjemny. Dali mi miejscowe znieczulenie, wogole bylam w szoku bo to takie dziwne znieczulenie ze jak mnie dotknal w miejscu gdzie mialam pieprza to normalnie czulam ten dotyk!!! Znieczulenie bylo przez zastrzyk i bardzo bolalo, bo mnie kuli naokolo kazdego pieprza :O I w ogole dali mi za malo znieczulenia, w trakcie musieli mi znow wstrzyknac. Jakbym miala to zrobic raz jeszcze to na pewno bym sie nie zdecydowala. W piatek mi zdejmuja szwy, juz mnei nie boli ale teraz ciagna te cholerne szwy :) Pozdrawiam

no te moje były średniej wielkości i były okrągłe i ciemno brązowe. Jak je wycieli to wzieli na zbadanie.no i wynik odbiore teraz we wtorek bo usuwane miałan niecały miesiąc temu

Gość Anitaka
mi juz usuneli znamie.Nic mnie nie bolało...blizna jest mała...a własnie zna ktos jakis dobry srodek na blizny?

Gość renata 14
Prosze o pomoc.Potrzebuje adres do naprawde b.dobrego specjalisty ktory usowa znamiona,pieprzyki itp.Moj problem polega na tym ze mam cos takiego w okolicy oka-miedzy rzesami.Czy ktos mial taki przypadek?Pozdrawiam.

Gość majkaaaa
ja mialam usuwane pieprzyki,pierwszy raz w Polsce okolo 7 lat temu-bolalo jak cholera.Teraz po raz drugi mialam usuwane w RPA-zero bolu i blizny prawie nie widac, w przeciwienstwie do tych usuwanych w Polsce.Ale najwazniejsze jest to ze okazalo sie ze znalezli w nim komorki rakotrworcze.Takze dziewczyny usuwajcie jak macie jakiekolwiek watpliwosci!!!gdybym ja nie usunela to kto wie jak by sie to skonczylo...

Gość rege861
do miaraczka22.cze.ja mialam tydzien temu usuwany pieprzyk z policzka.napisalas ze po 2 latach twoja blizna jest jasniutka i malutka.czym smarowalas??lekarz przepisal mi dermatix.mam jeszcze kolo blizny takie jakby 2 babelki na poczatku blizny i na koncu.pieprzyk byl na srodku policzka.wiesz moze czy tak juz zostanie czy to zniknie???nie wiem co myslec....robilam to prywatnie w perfect medica.pozdro

Gość ewe 25
Ja miałam usunięte 2 znamiona wczoraj. Jeden od urodzenia w okolicy majtek więc drażnił, drugi wyrósł nie wiem kiedy i był nieładny - na brzuchu. Miał różne kolory- od czerwonego, po brązowe, owalny, wypukły, dość spory ok. 7-8 mm U dermatologa byłam na kasę chorych, dał mi skierowanie na zabiego do Wocławia na ul. Hałbińskiego 1. Jest to szpital a lekarz jest specjalista od takich spraw. Sam zabieg bezbolesny- znieczulenie w zastrzyku- coś ala znieczulenie zęba podobny ból , później cały dzień nie czułam, dopiero wieczorem ( a zabieg miałam o 10.00) zaczełam czuć ból. Dziś drugi dzień, boli dalej. Nie jest to jakiś straszny ból, coś ala nabity siniak ale z racji tego że jest to w miejscu gdzie podrażniaja spodnie i majtki to czasem zdarzy się, że podrażnię i wtedy troche mocniej boli. Wynik za parę dni. Boję sie tego wyniku właśnie ale jak same dobrze wiecie na czerniaka najlepszy spobób to usunięcie... Pozdrawiam i życzę odwagi i powodzenia

Gość ewe 25
Aha a u Dermatologa byłam wHipokratesie w Oleśnicy- babka przyjmuje na kasę chorych, kieruje na wycinanie nie lasery więc mamy 100% pewności że wytnie się wszystko. Pytałam ponoć wycinanie to najbezpieczniejszy zabieg, może nie najprzyjemniejszy ale najbezpieczniejszy.... Jak otrzymam wynik na pewno wam napoiszę, a fajna maść na blizny to no-scar, polecam bo sama używałam na bliznę po wypadku.

Gość gość
Endi to ja bym Cię po cesarce nie chciała widziec;)