Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Linn

Naturalne kosmetyki i sposoby na wlosy najlepsze do pielęgnacji każdych włosów!!

Polecane posty

Naturalne kosmetyki i sposoby na włosy są naj najlepsze! Chemia- odpada! Jakie kosmetyki polecacie na cienkie włosy i wolno rosnące?

Gość OUPiS
Na pewno dobra jest nafta kosmetyczna wcierana we włosy, może nie naturalny sposób, ale bardzo skuteczny :P

faberlic, kosmetyki tlenowe. wysylam do domu, faberlic.pl. moj adres: kociur_23@tlen.pl

Gość karma dla psa
ja wczoraj zastosowalam poraz pierwszy majonez na włosy i od teraz zawsze juz bede go stosowac -wlosy sa super

Gość fajny blog-
Bardzo mi się spodobał, znalazłam go dzisiaj http://poradnikbabci.blog.onet.pl/ poczytajcie może jest też coś na temat naturalnych kosmetyków do włosów

Amla, amla i jeszcze raz amla :) Na Damskiej torebce zrecenzowałam to ziółko - polecam!

ekologiczne, naturalnie kosmetyki: szczegolnie polecam mydełka sodasan, produkty eco cosmetics, lavera, niektore produkty logona np. ziemia wylkaniczna - rewelacja!!! ponizej link do sklepu, w ktorym robię zakupy: www.zdrowekosmetyki.com.pl www.zdrowekosmetyki.pl

zapomniałam OLEJ KOKOSOWY kto kupi i zastosuje juz nigdy nie kupi innych odzywek :)

Spróbuj Purely Skin Care. Są rewelacyjne! Zero chemii, pachną świetnie i bardzo, bardzo dobrze odżywiają włosy. Jeśli dorzucisz odżywkę to efekt genialny. Sama mam bardzo słabe włosy, po 2 miesiącach stosowania Purely wzmocniły się bardzo mocno. Jak na naturalne to też są w bardzo dobrych cenach.

Gość Kolka22
A gdzie dostać Purely? :) Bo w drogeriach szukałam ale nie ma.

Poszukaj na www.morzeurody.pl , ewentualnie allegro. Raczej ciężko znaleźć te kosmetyki, a są warte zachodu. :)

Gość olejek rycynowy
na blogu http://wszystkookosmetykachnaturalnych.blogspot.com/ jest ciekawy artykuł o olejku rycynowym. Ja robię tak 2 żółtka mieszam z dwoma łyżkami oleju rycynowego do tego łyżka lub 2 oliwy z oliwek, nakładam to na głowę owijam głowę folią spożywcza i zawijam ręcznikiem po godzinie lub półtorej zmywam ciepłą wodą i płukam sokiem z cytryny lub octem jabłkowym by zamknąć łuskę włosa, powtarzam co tydzień... Mi ta maska bardzo pomogła włosy już nie wypadają (a dodam że wypadały mi garściami) są lśniące i zdrowe:D. Polecam gorąco!

Gość palace
Ja szukałam naturalnych kosmetyków i jedyne takie z prawdziwego zdarzenia mogłam dostać w Mydlarni u Franciszka. Nie wiem jak u was, ale u mnie to jedyny sklep tego typu. Ceny moze i mają wysokie, ale kosmetyki są wydajne bardzo. Szczególnie polecam szampon w kostce, który nie ma sobie równych. Bardzo poprawił kondycję moich włosów, a w zimie to już nawet nie ma opcji, obowiązkowo tylko on!

Gość kurdybanek
szukajcie maści z żywokostem Żywokost lekarski Ujędrnia, oczyszcza, nawilża i ożywia skórę, a dzięki zawartościom klejów roślinnych szybko zasklepia skórę uszkodzoną. Do przemywania nadaje się nie tylko przy egzemie i łuszczycy, ale także czyrakach i trądziku. Działa p/zapalnie na skórę , kości , stawy i mięśnie . Przyspiesza zrastanie się pękniętych i złamanych kości . Aktywuje regenerację chrząstek i kości . Ma korzystny wpływ na błony śluzowe i układ oddechowy . Działa powlekająco na układ pokarmowy , a także p/wrzodowo . Hamuje stany zapalne w przewodzie pokarmowym . Żywokost działa nawilżająco , odżywczo i regenerująco na skórę i włosy . Stosowany doraźnie pomaga w suchym kaszlu , zapaleniu gardła i oskrzeli . Żywokost stosowany zewnętrznie łagodzi ból i stany zapalne kośćca , stawów i mięśni . Zaleca się okłady w schorzeniach kręgosłupa , na bóle stawu biodrowego , dyskopatię , rwę kulszową . Jest doskonałym środkiem na złagodzenie objawów reumatyzmu oraz dolegliwości związanych z nadmiarem kwasu moczowego w organizmie .