Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsylwia

Cc czy psn - za i przeciw

Polecane posty

Gość dsylwia

Cześć dziewczyny bardzo Was proszę o radę jaki rodzaj porodu Waszym zdaniem jest lepszy nie tylko dla dziecka ale również dla matki. Nie ukrywam, że przeraża mnie trochę poród naturalny - ewentualne nacinanie, później gojenie, nie mówiąc nawet o gorszych rzeczach typu pęknięcia macicy i innych. Być może przesadzam - ale to moja pierwsza ciąża i sama nie wiem co myśleć. A jak u Was było ? Jak szybko po cc doszłyście do siebie? I jakich komplikacji można się spodziewać? Dziękuję z góry za wszystkie informacje zarówno popierające psn jak i cc...

Gość najlepiej to dsu i nwnm
ewentualnie jbrb

słuchaj,ja akurat mogę coś na ten temat napisać,bo rodziłam dwa razy i dwoma różnymi sposobami.Jeśli myślisz że po cesarce nie ma bólu i problemów to grubo się mylisz,jest gorzej,bo dłużej boli i dłużej się goi.Poród naturalny boli ale szybciej kobieta dochodzi do siebie,nie mówiąc o tym że szybciej może karmić dziecko bo mleko szybciej nachodzi.Nie masz czego się bać bo może się okazać że będziesz miała lekki poród,a jeśli bardzo się boisz to porozmawiaj ze swoim lekarzem o znieczuleniu.

ja rodziłam siłami natury bez grama znieczulenia - i powiedziałam ze nigdy wiecej!!!! Cesarce jestem przeciwna ale kolejne dzieci bede rodzic w zzo!!

Gość drugie dziecko też z ZZO
Zdecydowanie jestem za ZZo, dziecko urodziło się zdrowe, ja wypoczęta, nie czułam żadnego bólu.

Gość a czy ZZO
boli? sam zastrzyk? Mnie on odstrasza:(

Gość o co ci chodzi
jeny, jacy idioci na forum ostatnio siedzą. Już się nie można o nic zapytać, wszystko krytykują... żałosne to trochę...

Gość jeszcze coś dodam
nacięcie krocza, czy pęknięcie macicy cie przeraża. A nie przeraża cię nacięcie powłok brzusznych i macicy? Ból i gojenie?

Każda kobieta inaczej przechodzi poród,ja rodziłam siłami natury,bez znieczulenia i wmoim przypadku nie było źle./Nie powiem że nie bolalo bo bolało bardzo ale nie wspominam porodu źle,krzyczec tez nie krzyczałam a położna mnie dibrze nacięła i miałam tylko 3 czy 4 szwy i nie pękła mi pochwa ani macica.Drugie dziecko też będę chciała urodzi siłami natury i bez znieczulenia.

agunia ... się nie obruszaj ;) To chyba normalne ze jak trzeba cc to trzeba.... Ale jestem przeciwna wybieraniu cesarki jako alternatywy dla długiego i męczącego porodu naturalnego ;)

Gość wer_
ja rodziłam cc, za- jesteś spokojne w czasie porodu i dziecko się mniej męczy, przeciw- długo się dochodzi do siebie i dosyć wszystko boli cc nie jest takie cudowne, też boli, ale ja jestem zadowolona. pozdrawiam