Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość infekcja.....

J O D Y N A w higienie intymnej!!!

Polecane posty

Gość infekcja.....

Kiedyś słyszałam że jodyna wskazana jest w małych infekcjach bakteryjnych w miejscach intymnych u kobiet.Dość czesto odczuwam dziwne uczucie właśnie tam i stwierdzam że to bakterie.Czasami zażywam różne tabletki, a jak bym tak zaczeła podmywać sie woda z jodyna???Wiecie coś o tym??Można tak??

Gość są płyny do higieny intymnej
wiele z nich działa antybakteryjnie i leczniczo, więc po co jodyna?

Gość a może byś po prostu
poszła do ginekologa? jakie "rózne tabletki" czasami zażywasz?

Gość aleeeeeeeee
nie wolno stosować jodyny!!!!!!!!!! wysusza śluzówkę, narobisz sobie jeszcze większego kłopotu. Od tego jets Tantum rosa, kupisz w aptece.

Gość doradzici
ciekawe na jakiej podstawie stwierdzasz że to bakterie? mikroskop w oku? idź kobito do lekarza a nie kombinujesz jak koń pod górę , sama to sobie możesz leczyć łupież a nie pochwę , a może to kiła ??

Gość infekcja.....
Stwierdzam że to bakterie ponieważ już nie raz miałam takie sytuacje.Miałam kiedys zapalenie nerek,a potem to już coraz cześciej stany zapalne,aż wreszcie zapalenie pęcherza no i od tamtej pory od czasu do czasu mam takie dziwne odczucia tam :).Nie trwa to długo bo zazwyczaj jeden dzień.Chce mi sie do toalety,ajak już pójde to kropelka tylko sie pojawia,jest luz i za chwile znów mnie tak dziwnie swedzi albo szczypie.Wcześniej jak juz czułam że coś jest nie tak to brałam furalginum i przechodziło.Tantum Rosa też używałam ale to sporadycznie-właśnie jak miałam stany zapalne-upławy.Dziwne to jest bo to tylko czasami sie pojawia,ale jak już jest to czuje sie fatalnie.Nawet wstawać mi sie nie chce, nie wspomne o normalnym funkcjonowaniu.Lekarza porzadnego w moim miasteczku nie ma,a gdzieś indziej nie moge pojechać bo praca(w której wolnego nie ma).A przydała by mi sie wizyta,bo nadżerke prawdopodobnie mam.Ale nastepnym moim dylematem jest to że nie wiem co z nią zrobić-boję sie cokolwiek robić , bo kazdy coś odradza,a ja jeszcze dzieciątka nie mam:) a bardzo bym chciała w przyszłości mieć i nie mieć komplikacji przez jakiś zabieg.....Ale o tym że jodyna wysusza to nie wiedziałam -dzieki za info...Pozdr.Aha a kiła to chyba nie jest-chociaż nie wiem jakie są jej objawy:)

Gość infekcja.....
Może ktoś coś jeszcze doda??Doradzi??

Gość aguśka 0001

Gość madziarella
To dziwne swędzenie i pieczenie podczas oddawania moczu to nic innego jak zapalenie pęcherza moczowego. Najlepiej pomoże Ci furalgimun brane 3 razy dziennie po dwie tabletki przez 7 dni. Koniecznie przez 7 dni a to dlatego aby uniknąć nawrotu choroby.Pozdro!