Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 dsadddas

jaki to rozmiar stanika 36/80

Polecane posty

Go艣膰 agawanka
*A*G*A* a mozesz dac link tego staniczka na tym forum?? bedzie 艂atwiej a ja rowniez poszukuje malego staniczka ktory podniesie i ladnie usztywni 馃尲 pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
widzicie, ja niestety nie znalaz艂am w internecie tego modelu. Dziwie si臋, poniewa偶 jest ostatnio popularny do tego stopnia, 偶e brakuje u dostawc贸w. Jednak obiecuj臋, 偶e jak tylko co艣 b臋d臋 mia艂a, to napewno dam wam tu na forum.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agawanka
Dzi臋kuje.....bede czekac i odwiedzac t膮 strone !! :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kora艣
Miseczka takiego rozmiaru stanika to C. Bo sama taki mam i wiem. A dlaczego niekt贸rzy pisz膮 偶e to A :?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marta16
ja w艂asnie ostatnio kupi艂am stanik 38/80 i jaki jest to stanik ale chyba zn贸w musze kupic nowybo chyba jest za ma艂y

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 diabelnie_zla
mierzy艂am sobie obwody i wysz艂o mi pod biustem 80 a na wysokosci sutek 85 jaki to rozmiar stanika??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aaaasssddd
a jesli ja mam w biuscie 92 a pod biustem 88 jaki rozmiar powinnam nosic://??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aaaasssddd
jestes aga???odp

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jeee
mi wychodzi rozmiar A90 czyli co to oznacza jak czytac takie zapisy 38/80

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kooootkaaaa
A*G*A a zjakiego miasta jeste艣 w lubuskiem? Ja mieszkam ko艂o 呕ar wi臋c daj namiar na sklep to wpadn臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasjer22
to jest 80 cm pod biustem , miseczka C , sama taki nosz臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ....A
Ej pomozcie mam 12 lat 142 zwrostu 34 wgi i mam maly biust prawie placha i nie wiem co to za rozmiar bo sie na tym nie znam czy wogole to jest jakis rozmiar help!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aga..aga
a jak mam w normalnej rozmiarowce 70D to jaki powinnam miec w takiej?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aga..aga
a jak mam w normalnej rozmiarowce 70D to jaki powinnam miec w takiej? bo 34/75 ma za mala miseczke a 36/80 za duzy obwod, 38/85 obie rzeczy za duze a 32/70 obie za male. Innych rozmiarow tego typu nie widuje nie ma np. 34/85.Dlaczego?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Poiedzcie mi
jaki mam rozmiar stanika w biu艣cie mam ok 90 a pod biustem 78-79 ... nie wiem jaki to

Udost臋pnij ten post

Zajmuj臋 si臋 dobieraniem bielizny i jak s艂ysz臋 takie bzdury, jak wygaduje A_G_A, to mi po prostu r臋ce opadaj膮. 36/80 to NIE jest rozmiar stanika. 36/80 to jest jedynie obw贸d! Staniki z takim obwodem najcz臋艣ciej przeznaczone s膮 dla os贸b, kt贸re maj膮 obw贸d pod biustem, mierzony BARDZO 艣ci艣le i na wydechu, w granicach 86 cm. Nawet ja (82 cm na 艣cisk pod biustem, wi臋c jestem t臋ga) nosz臋 75tki, bo w wi臋kszo艣ci 80tek lata mi obw贸d doko艂a klatki piersiowej. Nie jestem zwi膮zana z 偶adnym sklepem, wi臋c nie jest w moim interesie wciskanie ciemnoty, jak co poniekt贸rym :/ Je艣li kto艣 ma pod biustem 68 cm mierzone na 艣cisk, to za nielicznymi wyj膮tkami (naprawd臋 nielicznymi), powinien kupowa膰 sobie staniczki w rozmiarze pod biustem 30/65 lub 28/60 - w zale偶no艣ci od rozci膮gliwo艣ci obwodu. 36 to jest brytyjskie okre艣lenie obwodu 80. 34 = 75, 32=70, 30=65, 28=60. Je艣li kto艣 wam wciska kit, 偶e nie produkuje si臋 65tek ani 60tek - nie wie, o czym m贸wi - w Polsce s膮 przynajmniej dwie firmy produkuj膮ce staniki w tych rozmiarach! Miseczk臋 obliczamy te偶 - bynajmniej nie odejmuj膮c obw贸d w biu艣cie od obwodu pod biustem... Miseczk臋 obliczamy, odejmuj膮c obw贸d w biu艣cie OD ROZMIARU STANIKA! Dlatego dla r贸偶nych obwod贸w - r贸偶ne miseczki s膮 r贸偶ne. Popatrzcie sobie kiedy艣 w dowolnym sklepie na miseczki w stanikach 70A, 80A i 90A - czy one s膮 takie same?! Staniki chi艅skie, bez oznacze艅 miseczki, w og贸le nie wiadomo, na jakie biusty s膮 przeznaczone. W staniczkach w艂oskich, gdzie producenci oznaczaj膮 obwody jeszcze inaczej, ni偶 w UK i Polsce - je艣li nie ma podanej literki - oznacza to miseczk臋 B. W numeracji w艂oskiej 1 oznacza obw贸d 70, 2 = 75, 3=80... i tak dalej. Je艣li wi臋c np. w Intimissimi widzicie 2 - to oznacza to stanik 75B. 4 oznacza 85B. Ech, reszta p贸藕niej, bo teraz musz臋 zmyka膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ponawiam ponawiam....
cyt." W numeracji w艂oskiej 1 oznacza obw贸d 70, 2 = 75, 3=80... i tak dalej. Je艣li wi臋c np. w Intimissimi widzicie 2 - to oznacza to stanik 75B. 4 oznacza 85B." ech..co to za rozmiar? intimissimi- IT-2 USA/UK- 32 EU- 70 ES/FR-85 ? PLIZZ HELP

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 duzy problem
Mam problem z okresleniem rozmiaru miseczki pod biustem mam 93 a w biuscie 105.Czy ktos moze mi pomoc???!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 11 latka
malea5 to aa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bisidi
"Miseczk臋 obliczamy, odejmuj膮c obw贸d w biu艣cie OD ROZMIARU STANIKA!" juz sie pogubi艂am mam rozmiar 36/80 to w koncu jaka jest to miseczka jak to odejme obw贸d w biuscie od rozmiaru stanika to sk膮d bede wiedzia艂 czy to jest miska A c czy D ???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do bisidi
jesli masz pod biustem ciasno zmierzone 82 cm, to Twoj rozmiar stanika to 75. Jesli masz W BIUSCIE 105 (za艂贸偶my) to od 105 odejmujesz 75 (a nie 82). Juz jasne? :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bisidi
a juz rozumiem :) dzieki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bisidi
kurde ale kaszana zmierzy艂am sie mam pod biustem 78 a w biu艣cie mam 93 i nosze stanik w rozmiarze 36/80 ;/bist mam du偶y jak kupowa艂am stanik gdzie obw贸d by艂 w臋偶szy to miseczki mimio i偶 miseczki sa duze to s膮 bardzo blisko siebie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olu
moja mama mowi ze ja mam rozmiar D ale na staniku jest napisane 36/80 juz sama nie wiem .....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ertet
Skoro mama m贸wi, 偶e masz D, a na stanikujest napisane 36/80 to prawdopodobnie nosisz z艂y rozmiar stanika. Wejd藕 na Lobby, tam na pewno doradz膮 Ci co kupi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kimagure
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index.php?below=67&bust=86 na tej stronie poda艂am swoje wymiary, ale wydaje mi sie, ze to g艂upoty co tam wypisuj膮!!! pod biustem na wydechu mam 67, a biust 83, jaki to rozmiar? chce sobie zam贸wi膰 cos przez internet, bo u mnie nie ma specjalistycznych sklep贸w, a pracownicy nie obyci w temacie. jaka to miseczka, bo tam pisz膮, ze to nasze polskie 60E!!! to absurd! Ktos jest mi w stanie pom贸c?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hanetchka
wcale nie absurd. ja mam pod biustem 68 cm i moj biustonosz pod biustem powinien miec 65. niestety nasze sklepy sa zacofane, wiec zeby kupic stanik musze obleciec cale miasto z nadzieja ze cos mi sie uda zlapac. ostatnio udalo mi sie kupic stanik w rozmiarze 70D (by艂am zdziwiona, bo bylam swiecie przekonana, ze B to jest moja micha) i jest to bardzo ciasne 70. Rozmiar pod biudtem to ilosc centymetrow mierzona na wdechu bardzo ciasno, nastepnie odejmujesz 5 i zanizasz, czyli: 67-5=62 -> 60 i teraz od obwodu w biuscie odejmujesz rozmiar pod biusem 83-60=23 i to daje E (ew DD) Problemem jest tylko kupienie stanika w takim rozmiarze. I pamietaj ze fiszbina ma sie zaczynac prawie pod pachami, wtedy caly biust zbierze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kimagure
dzieki. juz mysla艂am, ze nikt nie odpisze;] w moim miasteczku ekspedientki nie maja pojecia jak dobierac staniki, zawsze robia to na ''oko'', co mnie do艂uje. jeszcze raz dzieki, teraz bede polowa膰 na jaki艣 fajny sklep w necie;]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kimagure
a skoro juz tu jestem, to czy kto艣 mog艂by mi wyt艂umaczy膰 czym r贸zni sie bardotka od zwyk艂ego biustonosza?

Udost臋pnij ten post