Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malenka22

Ktoras z Was uzywala henny do barwienia wlosow?Jakie sa efekty?

Polecane posty

Gość malenka22

Dziewczyny bardzo prosze o pomoc:( Ostatnio ufarbowalam wlosy szamponem koloryzujacym z Welli kolor ciemny braz ale wcale mi sie nie podoba:( jest za ciemny prawie czarny a ja marzylam o takim cieplym czekoladowym odcieniu brazu :( a wyszly takie nijakie:( okropne:( Wiem ze z Welli sa tez farby w kolorze czekolady ale chcialabym uniknac farbowania wlosow farba:( I pomyslalam ze moze ufarbowac henna?Widzialam ze sa takie w tubkach i takie w saszetkach tylko nie wiem jakie sa efekty:( Czy potem ladne wychodza te wloski czy nie? Bardzo prosze o porade:)

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3165724 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3173426 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3173493 Wiele razy wypowiadalam sie w tym temacie, przeczytaj wczesniejsze watki. Sama henna to jest na brwi i rzesy. Ale sa odmiany chna i basna z tym ze w proszku o ile sie nie myle. Ale za nim nie wychodzi mi konsystencja!!! I henna to farbuje na rudo albo na czarno a ja chce brazowy kolor, albo kasztanowy, to zalezy. Mam tak samo jak ty - farba o kolorze brazowym daje efekt czarnych wlosow. A ten balsam z henna podkresla naturalny kolor, troche przuciemnia ale nie jest czarny. Polecam. Acha - skoro farbowalas to nie mozesz od razu henna barwic, tak pisze na opakowaniu. Al;e ja i tak nakladalam na farbe

Gość malenka22
ewelka-->>>a jak kupic?w proszku czy w tubce?

Gość malenka22
bo za bardzo tez nie wiem jaki mam odcien wybrac:( ostatnio farbowalam wlosy szmponem koloryzujacym z welli i wyszedl prawie czarny :( a chcialam cieply brazowy kolor:( wiec prosze o porade czy wybrac ta henne w kolorze braz(ale czy znow nie wyjda czarne?) czy moze jakis wisniowy czy rubinowy?jak sadzicie?ale czy tez np rubinowy wyszedlby na moich wlosach?

Odradzam w proszku. Ta w proszku ma konsystencje zmielonych ziół, wogole nie robi sie z tego pasta, nie da sie tego nalozyc na wlosy, robi sie papka ktora sie rozwala. Nie wiem jak mozna to na wlosy nalozyc. Zalezy jaki chcesz kolor. Mam taki problem jak ty - chocby nie wiem jakiej farby uzyla czy szamponu to kolor wychodzi czarny, az taki sztuczny!!! Podobaja mi sie ciemne wlosy ale nie czarne. Dlatego ja kupuje brazowy kolor w tubce BALSAM KOLORYZUJACY. Nie wyjdzie Ci czarne, intensywnosc koloru zalezy od tego jak dlugo trzymasz na wlosach. Jeszcze raz pochwale ze wogole nie smierdzi, wlosy sa przyjemne w dotyku i odzywione:) warto sprobowac.

Gość malenka22
a jakbym pofarbowalam ta henna w kolorze rubinu to wyjdzie mi ten kolorek/:) mam dosc takich sztucznych brazow:( sa okropne dlatego tak sobie mysle ze jak ufarbuje wlosy znow brazem to mi moga znow wyjsc czarne:( P,S,Dzieki za rady:)

Ja farbuję włosy henną, właśnie rubinem. Kolor wychodzi jak po farbie. Kupuję zawsze w proszku, firmy Venita, do tego używam szamponu z z dodatkiem henny, podtrzymującego kolor (też Venita do włosów o czerwonych i fioletowych odcieniach). Kolor wychodzi naprawdę super.

Gość malenka22
a czy jak zrobie ten rubinowy na moich wlosach(ciemny braz) to kolor mi wyjdzie a jesli tak to jaki?bo chyba nie taki czerwony?

Gość caati82
A co sadzicie o hennie do wlosow ale w kolorach blond? Chodzi mi o ta henne w kremie. I czy kolor wychodzi taki jak na opakowaniu? ja dzis widzialam w sklepie dwa odcienie : platynowy i sloneczny. Podobno wlosy po hennie sa zdrowe, i grubsze, odzywione. Ciagle robie wlosy farbami rozjasniajacymi , kiedys rozjasniaczem, ale stracilam polowe wlsowo przez rozjasniacz!

Gość caati82
up