Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziadek Franek

Żeby mieć zdrowe kości trzeba jeśc jak najmniej sera i pić mleka!

Polecane posty

ej jestem prawie wegetarianką bo nie cierpię wiendlin (źle coś napisałam ale szczegół) i jem sery na kanapkach ...czep się od serów ...żre sery i tylko raz w całym życiu miałam kostkę w stopie złamaną .

Ech, znowu ten sam temat... i znowu zastanawia mnie jak inne zwierzeta mialyby w warunkach naturalnych pic mleko innych gatunkow. Nie sa az tak inteligentne zeby wydoic sobie krowe ;) Ja mleko pije i lubie. Wierze bardziej swojemu organizmowi niz wszystkim tym naukowym, wiecznie sprzeczynym odkryciom :)

00:57 kafeteriapeel To, że mleko jest zdrowe jest takim samym mitem jak to, że ser biały jest zdrowszy od żółtego. I nie powinniśmy wierzyć reklamom. A to, ze ktoś pije mleko i czuje sie dobrze, lub go nie pije i też ma się świetnie jest sprawą osobniczą. Są przecież ludzie, którzy palą całe życie, alkoholu sobie tez nie odmawiają a wyniki badań mają świetne, bo tak silne organizmy. Jednak to, że ktos sobie z czymś radzi, nie przesądza, że papierosy, alkohol czy narkotyki są zdrowe czy neutralne dla organizmu biały ser jest zdrowszy, ponieważ zawiera mniej tluszczu od żółtego :)

Gość nów.
po spozyciu mleka mam wysmienita sraczke. Zapas na caly miesiac.

Gość czwartkowa noc
enamordo te sensacje na temat mleka nie maja nic wspolnego z nuaka :-D

Gość czwartkowa noc
Ewa 33, metale gromadza sie w kosciach? Gdzie to wyczytalas? Ja szukam na ten temat czegos i o kosciach nikt nie pisze.

Gość Napije się mleka...
dawno mnie nie czyściło...:)

pije mleko w kawie, jem z musli, smietany uzywam, jem ser zolty i bialy. a rozne niezdrowe skladniki odkladaja sie w watrobie i to jej nie powinno sie jesc.

Gość -Kitty
Ja i moja kotka też nie pijemy mleka. Ale pewnego dnia, onegdaj, stwierdziłam, że może spróbuję, ze względu na wapń. Po kilku dniach bolały mnie wszystkie stawy, kości i mięśnie. Myślałam, że moze od biegania z kosiarką, ale przecież nawet gdyby, to po tygodniu minęłoby. A tu pupa, łaziłam jak kaleka.Pomyslałam, pomyślałam i...odstawiłam mleko. I wróciłam do zywych. Pij mleko, będziesz kaleką, to teraz moje motto ;)

poza tym: poogladalam sobie tych ludzi w necie i nic oprocz poradnikow nie znalazlam. jak ktos pokaze mi publikacje naukowa to moze sie zastanowie, poki co zadne z nich autorytety. moja siostra dr biotechnologi/genetyki nigdy nie wspomniala ze mleko jest niezdrowe, wiec dopoki nie przedstawi ktos opublikowanych badan, potwierdzonych przez roznorakie instytuty i organizacje, nie uwierze.

Gość Znowu ten temat...ehhh

Gość marinee
nienawidze mleka ...... moja mama wypijala przez cale zycie ok 1 litra mleka , jadla sery i zachorowala na osteoporoze . lekarze powiedzieli, ze ma pic duuuzo mleka ..... tzn. ile ? 2 , 3, 4 litry dziennie ? zalosne . mleko zabija .

Gość temat umarl
a szkoda bo wiele osob powinno sie dowiedziec co te krowie mleko powoduje. Powinna byc doplata do ubezpieczenia zdrowotnego do kazdego sprzedanego litra mleka, bialego cukru, bialej maki, alkocholu i papierosow. A nie narzekanie na sluzbe zdrowia. Jestes tym co jesz, jesli chorujesz to oznacza ze, odzywiasz sie zle i jestes sam/sama sobie winna.