Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KiniaG

Pomocy, nie wiem co sądzić?? Fotograf Zbigniew Kruk

Polecane posty

Gość KiniaG

Proszę o radę, ale bez chamstwa i głupich dyskusji. Szukam fotografa na ślub, który mam pod koniec września. Znajoma z Bydgoszczy bardzo polecała mi fotografa Zbigniewa Kruka. Zachwycała się jego zdjęciami i przysłała mi jego adres strony http://www.zbigniewkruk.com/slub.htm Oglądam te zdjęcia i jakoś nie za bardzo mi się podobają, pomimo że podobno fotograf jest laureatem jakiś tam konkursów. Zdjęcia plenerowe wydają mi się bez wyrazu i maja jakąś dziwną kolorystykę, oraz są nie ostre. Zdjęcia z kościoła też są mało ostre i nie widać twarzy młodej pary są takie mocno z profila itp. Kolory zdjęć z kościoła też są jakieś takie dziwne. Zaczynam zastanawiać się czy coś ze mną jest nie tak, bo tyle osób pieje na punkcie jego zdjęć a mi się jakoś te zdjęcia nie podobają. Wpadłam na jedno z forum i wszystkie osoby są tam zachwycone jego zdjęciami. Doradźcie, co mam zrobić. Z góry dziękuję

Gość niebieskieeeee
A mi sie podobają! Serio! W sumie to ostatnio wszystkie zdjecia ślubne wydają mi się takie same, te same pozy, zbliżenia, ale i tak są miłe dla oka.

wiesz.. a mi sie strasznie podobaja te zdjecia, ale moze dlatego ze ja jestem jakas dziwna i lubie takie proste reporterskie zdjecia, w ogole lubie wszystko co jest proste :) moze dlatego ze jestem prosta dziewczyna.. nie lubie takich zdjec jakis pozowanych w ktorych mlodzi wygladaja strasznie sztucznie jak kukly... ale to jest moje osobiste zdanie :)

Gość Benio30
Szok, post się parę minut wcześniej pokazał a wy już zdążyłyście zapoznać się z tą strąką i odpisać, naprawdę podziwiam. W skali od 1 do 10 daje 3. Niebieskie, bo z cyfrowego aparatu, mi też często takie wychodzą wręcz czasami sine. Dziwne, aby ktoś na widok takich zdjęc piał. W necie jest masa ciekawszych i technicznie lepszych zdjęć.

Gość Maryanna Paździochowa
Moim zdaniem super zdjecia , bardzo proste , bez cudowania , tak jakby uchwycone to , co ważne , bez zbędnych dupereli.

Gość co takiego
Martyno one sa proste?????????????????????/ to silenie sie na zdjęcia zawodowe, identyczne jakie robi moja siostra. brrrrrrrrrrrrrr Czy za takie zdjęcia się płaci???????/

Gość Maryanna Paździochowa
Ja się nie zastanawiam , czy ktoś sie sili , czy sę nie sili , po prostu mi się podobają. To niech twoja siostra też robi zdjęca na ślubach , dorobi sobie

Gość Młoda26
Zdjęcia są dziwne. Wiedząc, że robił je profesjonalista szuka się w tych zdjęciach profesjonalizmu a tu tego nie widać. Faktycznie kolory są nie naturalne, sine. Na niektórych zdjęciach może być każda para, bo osoby są mało czytelne. Jak to pisze Benio w skali 1-10 daję też 3. Ale to że mi się te zdjęcia nie podobają nie znaczy że nie znajdą zwolenników.

Gość do benia
STR ĄKĄ???????????? co to znaczy?? co za osioł :O

Gość a ty mądralo
A ty mądralo nie robisz w necie literówki? Przypatrz się sobie zanim innych nazwiesz osłem.

Gość Sierpień
Zdjęcia nie ciekawe, choć bardzo podoba mi się miejsce zdjęć plenerowych. Oglądałam przez dwa tygodnie różne strony w Internecie, ale tylko cztery strony mi się podobały. Mam odczucie, że jest coraz mniej ludzi z doświadczeniem i pasją. Dzwoniłam do fotografów i wszyscy kusili mnie niby niskimi cenami, i nic innego nie potrafili mi zaproponować.

Gość jadeit
fajne zdjecia plenerowe zwlaszcza te nad morzem

Gość Sierpień
Jadeit Napisz, co Ci się w tych zdjęciach tak bardzo podoba. Oglądamy je w pracy i nikomu jakoś nie przypadły do gustu. Może mamy spaczone spojrzenie i gusty. Jeśli te kolory ci się podobają to ja już nic nie rozumiem.

Gość tamaraa
Nie znam się na fotografii, nie jestem specjalistką, ale moim amatorskim okiem stwierdzam, że zdjęcia są fatalne. Na zdjęciach z wesela nie widać twarzy państwa młodych, zdjęcia plenerowe mają zamazany krajobraz, liście są nienaturalne, jakby podkolorowane. Fatalna technika, znalazłam kilka zamazanych bubli, zdaje sobie sprawę, że teraz kogoś obraziłam, ale takie jest moje zdanie.

Nie wiem co Ty w nich widzisz nie tak :O jak dla mnie te zdjęcia są przepiękne, nieoklepane po prostu inne!!! PIĘKNE!!! Ale może też jestem inna :P

Gość same zdjecia sa ok
tylko te pary jakos malo fotogeniczne:O i przez zdjecia wydaja sie mniej atrakcyjne:O

Gość Sierpień
To nie wina pary a fotografa. Czy naprawde kolory tych zdjęć się wam podobają? Zdjcia takie bez pomysłu, myśle że większośc z nas zrobiła by podobne.

Gość gumiłka
Zdjęcia są po prostu nie ładne. Czytając o osiągnięciach fotografa stwierdziłam, że chyba jednak wpadł w samo uwielbienie. Zakładając, że na stronie fotografa są najładniejsze jego zdjęcia nasuwa się pytanie, jakie zdjęcia tak naprawdę jest w stanie zrobić młodej parze? Ciekawa jestem cen tego fotografa i aż korci mnie aby do niego napisać.

Gość gumiłka
Znalazłam topik na temat tego fotografa na forum Gimbla. Tam wszystkie kobietki zachwycają się zdjęciami umieszczonymi na stronie fotografa. Nic z tego nie rozumiem? Mam oczy i jako taki gust, widziałam wiele stron ze zdjęciami, ale te zdjęcia są jednymi z najgorszych. Czy ktoś mi wytłumaczy o co tu chodzi z tym fotografem?? Cały czas się waham czy zmawiać fotografa czy nie??

Gość tak się zastanawiam reklama to
czy też antyreklama???

Gość blebleeee
Kaczka, jeśli się nie rozróżni zdjęcia kolorowego od czarno białego to te foty kompozycyjnie mogą się podobać. Właśnie oglądałam zdjęcia na stronie pana Stawskiego, po prostu miodzio. Takich stron zaledwie jest kilka, reszta to tandeta i oczekiwanie na to, że ludzie nie znają się na fotografii i wszystko można im wcisnąć.

Gość blebleeee
Kaczka, jeśli się nie rozróżni zdjęcia kolorowego od czarno białego to te foty kompozycyjnie mogą się podobać. Właśnie oglądałam zdjęcia na stronie pana Stawskiego, po prostu miodzio. Takich stron zaledwie jest kilka, reszta to tandeta i oczekiwanie na to, że ludzie nie znają się na fotografii i wszystko można im wcisnąć.

Dla mnie te zdjęcia są okropne. Jeśli Tobie też się nie podobają to nie zatrudniaj tego fotografa. No moim zdaniem są wstrętne, totalna amatorszczyzna...Pamiętaj, że to zdjęcia dla Ciebie i Twojego męża,muszą Wam się podobać.

Gość Zgadzam się...............
Zgadzam się z poprzedniczką. Te zdjęcia są okropne!!!!!! Nie wiem, jaka jest ich cena, ale nie mając zbyt wielkiego pojęcia o fotografii sama wildze wiele niedociągnięć. Nie wiem czy ktoś się skusi na takie fotki…?

Gość Aga B.
Jak dla mnie - fotografa - zdjęcia są bardzo ladne, szczególnie reportaż. I podobno cena nie zwala z nóg, więc warto na pewno!

Gość Cena
Pewnie, cena jest najważniejsza resztę się dopowie ubarwi i jakoś tam będzie. Szkoda, że zdjęcia nie są za darmo lub za marne grosze, dopiero by się wszystkim podobały. Aga, jeśli jesteś w ogóle fotografem, w co po twojej wypowiedzi poprostu wątpię to powinnaś wiedzieć, że w zdjęciach nie o cenę chodzi. Zdjęcia są nie ciekawe, i porostu nie ładnie oraz te dziwne kolory. Pewnie fotograf to miłośnik fotografii cyfrowej, bo to podobno taniej i można sobie napstrykać a potem wybierać. Kolory natomiast to sprawa umowna, ważne że są. Mnóstwo takich jest w necie.

Gość Aga B.
Przeczytaj dokładnie moja wypowiedz, a dopiero potem się do niej ustosunkuj, jak ja dokładnie zrozumiesz... Zbyszek Kruk robi ładne zdjęcia i szkoda, że wielu jego konkurentów nie umie sie z tym pogodzić... Tak jak Ty.

Gość Aga B.
te fotki maja po prostu klimat!

Gość a po drugie...
fajne te zdjęcia