Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małgosiia

Czy 20 lat to mało aby miec dziecko?

Polecane posty

Gość wawawawawawawaw
oj juz byly podobne topiki

ja urodziłam w wieku lat 18 ...trochę panikowałam ale teraz nie narzekam i myślę że w sumie to lepiej być młoda mamą o ile ma się do tego warunki..mi pomogła rodzina skończyłam liceum teraz pracuję i studiuję a mój syn od września idzie do zerówki

ale tableteczko stracilas mlodosc, ktora zamiast na nauke, podroze i przyjaciol poswiecic zagospodarowalas na pieluchy, bo puszczalska bylas

Gość malogsiaa
do wawawawawawawaw - ok a mozesz mi podac do nich link?

Gość malogsiaa
narazie nie planuje ,i nie jestem ,pytam z czystej ciekawosci:) moze za 2 latka pomysle o tym :)

puszczalska nie byłam i młodości nie straciłam....nie wiem w czym dziecko przeszkadza..przeciez syn mi nic nie zabrał.chciałam wyjść to nie było problemu a nie należę do osób imprezowych więc nie było wiele okazji...teraz dziecko mam duże i sie z tego cieszę...jak ty będziesz sie bawić w kaszki papki itp to ja już będę mieć odchowane dziecko i zero kłopotow z pracodawcą który nie będzie chciał podpisać urlopu wychowawczego...jak ty będziesz w fazie grzechotek to ja dziecinko będę kariere robić a ty będziesz siedzieć w pieluchach i mężusiowi obiadki gotować bo ciężarnej dzisiejszy pracodawca nie trzyma a raczej chce sie pozbyć

Gość ja mam 21 lat
i niedługo zostane mamą i jestem baaaardzo szczesliwa:D

Brawo dla Tabletki!!! Sama jestem 22letnią mamą niespełna 2letniego szkraba i sądzę to samo co Tabletka...

No jakoś się bronić musicie..najlepiej mówiąć, że wszystko było ok. Współczuję wam, bo doskonale wiem jak wam źle.

Gość antymartka
martka ty najlepiej wiesz co ktoś inny czuje... nie odmierzaj ludzi swoja miarą!!! to, że ciebie by dziecko unieszaczęsliwiło to nie znaczy, że ktoś inny też musi być nieszczęśliwy... jedyną osobą, ktora napewno była i pewnie jest nadal nieszczesliwa to TWOJA MATKA... żal mi kobiety, że ma tak walniętą i samolubną córunię...

nikomu nie jest źle..może tylko tobie...kto wie może ciebie nikt nie chce albo nie możesz mieć dzieci i sie wyrzywasz tylko nie wiem czemu

A ja mam takie zdanie-jeśli ktoś nie musi to radzę odczekać trochę z decyzją,a jeśli ktoś nie ma wyjścia to tragedii nie będzie.Ale lepiej żeby ta decyzja była przemyślana.

Gość anonima galowa
zmarnowana młodosc i tyle... i nei mowcie ze dziecko bedzie odchowane ble ble ze kariera ble ble - i co mi z tego jak nei mam mlodosci????? sory taka prawda.... udokumentowane - znajome ktore swiadomie zaszly w ciaze ok. 20 lat - bardzo zaluja - jasne ze nei samego dziecka ale mlodosci - bo i do czego sie spieszyc? na wszystko przyjdzie czas.....

zależy co kto rozumie przez młodośc...ja nie pije nie szlajam sie po nocach po mieście a na wakacje jeździłam i jeżdżę do tej pory ze znajomymi...nie jestem ta młodą matką co puściła sie i nie wie z kim...jeżeli dla was młodośc to chlanie co tydzień na innej imprezie,ćpanie czy cholera wie co to mamy inny pogląd na życie i tyle..nikogo nie obrażam ale mi jest tak dobrze jak jest i nie żałuję że młodo zaszłam w ciążę

Małgosia... Jeżeli czujesz taką potrzebę... Jesteś w dobrym, trwałym związku, pragniecie dziecka i macie do tego warunki to dlaczego nie być szczęśliwym?? Powodzenia.

Ja mam 24 lata i 3 miesięcznego synka... Nie mam poczucia jakbym cokolwiek marnowała... Dzieko ma 2 babcie zawsze chętne do opieki dlatego do kina czy pubu chodzimy z męzem 2-3 razy w tygodniu... Kulturalnie, wieczorem na 3-4 godzinki.. Ze znajomymi mamy stały kontakt... Na majowy weekend jedziemy na Słowację a na czerwiec mamy wykupiona wycieczkę na Wyspy Kanaryjskie... W sierpniu jedziemy z dzieckiem do Islandii gdzie mieszka ojciec mojego męza... Jak widać NIE GNIJĘ w domu daltego, że mam dziecko Poza tym widzę, że część z Was uważa, że jak się jest młodym to trzeba 24h siedzieć w knajpach, pić do upadłego, szlajać się nocami grom wie gdzie i budzić sie w coraz to nowych miejscach z kacem gigantem i urwanym filmem... :O Jeśli tak... to rzeczywiście NIE ROBIĘ tego. I nir przez fakt posiadania dziecka... ale dlatego, że nie widzie w tym żadnej przyjemności... Dla mnie tylko niesznujące sie dziewczyny prowadzą taki tryb życia...

Do \"antymartka\" Dziewczyna, ktora wpada w wieku 18 lat to nie egoistka a taka, która chce się zdecydować na dziecko wtedy, kiedy będzie miała na to odpowiednie warunki to egoistka? Dlaczego tak mnie nazwałaś? Bo się nie puszczam tak jak ty?

Gość antymartka
szkoda, że twoja mama nie miała takich poglądów jak ty... może wtedy oszcześdziłaby światu takiego przygłupa jak ty...

Gość antymartka
dla twojej wiadomości mam 23 lata i NIE MAM DZIECKA... ale w przeciwienstwie do ciebie nie krytykuje kogoś tylko dlatego bo ma dziecko.... sama iedys bede chciala zosatc mama... a co do puszczania sie to jak juz wspomniałam wyzej nie oceniej mnie i innych wedlug siebie... mam 23 lata i stałego partnera (pierwszego zresztą) od 4 lat...

Gość anonima galowa
hmmm .... a wam sie wydaje ze fakt posiadania dzieci robi z was.. lepsze - madrzejsze - powazniejsze... mlodosc to w pewnym sensie beztroska, odpowiedzialnosc w pewnych granicach tylko za sama siebie, poznawanie swiata.. na opieke nad dzieckiem przyjdzie czas - ok wyjezdzasz - moze nei gnijesz w domu - ale nie mozesz robic tego na co tylko masz ochote (nie chodzi mi o chlanie i siedzenie w knajpach) bo zawsze musisz obarczyc kogos opieka nad dzieckiem (wszyscy niewatpliwie chetni) jesli chcesz chociazby wyjsc do kina.. eeee zmarnowana mlodosc :o

Gość antymartka
poza tym posiadanie dzicka w wieku 18 lat nie zawsze jest wpadką... moja koleżanka ze studiów ma synka i rodziła go mając lat 19.... ciąza przemyslana, planowana i wyczekiwana... poprostu wczesniej dojrzala do bycia mamą... ale dla Ciebie to przecież kolejna idotka co sobie dala dzieciaka zrobić, tak? bo matrka jest najmądrzejsza i zawsze wie co jest dla kogoś innego najlepsze... zajmij sie swoim życiem dziewczyno, jesli takie masz, a nie wpieprzasz sie w cudze ze swoją do nieczego nie prowadzącą i bezsensowaną krytyką... :O

antymartko moja mama urodziła mnie wtedy, kiedy miała męża, mieszkanie i dobrą pracę. A co mogłaby mi zaoferować mając 18 czy 20 lat? Ja sama też chcę mieć dzieci ale napewno nie zachciało mi się w wieku 20 lat. To o czym mówię to odpowiedzialność. To, że ktoś nie umie pohamować instynktu to bardzo źle o nim świadczy i odwal się od mojej mamy kurwo!

Dlaczego ty w takim razie wpieprzasz się w moje życie? Tak, dla mnie ta 19 latka to kolejna, która wpadła. Co mogła temu dziecku dać? Kompletna nieodpowiedzialność. Zaplanowała sobie dziecko na studiach? Dla mnie to idiotka.

Gość dianemka
Sama jestes idiotką! A czemu ma nie planować jeśli o tym marzy, ma lekkie studia, ma mieszkanie i męża który dużo zarabia!!!