Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona mery

nie bierzcie tabl. anty. na pryszcze!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość zrozpaczona mery

Witam!!! Chcialam odradzic wszystkim dziewczyna, ktore chca brac tablertki anty. w celu leczenia tradziku. Ja tak kiedys zrobilam.. chociaz moja twarz wcale az tak zle nie wygladala, przeszkadzaly mi wyskakujace czasami pryszcze.. i tak po 7 mies. kiedy moja cera wygladala jak pupka niemowlaka, piersi mi sie powiekszyly dodatkowa, z czego sie bardzo cieszylam.. przestaalm brac tabletki. i zaczala sie moj koszmar.. twarz mam taka,ze tylko u innych czasami widziaalam taki tradzik.. nic nie pomaga, jestem zrozpaczona.. a piersi wrocily do swojego poprzedniego rozmiaru i sa sflaczale. Odradzam, efekt odstawienia tabletek jest koszmarny. podobno zazwyczaj tak jest, jak przestanie sie brac. Lekarz powiedzial, ze musze sie udac do specjalisty dermatologa i rozpoczac leczenie antybiotykami. Wiec drogi z tradzikiem nie skrocilam, tylko wydluzylam.. pozdrawiam Wszytskie Panie!!! Dodam, ze mam 24 lata..

Gość okamakasuki
własnie dla tego boje sie przestac brac tabletek... co prawda tabletki ani mi nie powiekszyly ani nie zmniejszyly trądziku ale sie boje... i tak tkwie wtym juz 3 lata i nie mam odwagi skonczyc:/

Gość bralam anty
bralam anty ponad 3 lata, w styczniu tego roku przestalam a teraz lecze tradzik antybiotykami, jako nastolatka nigdy nie mialam problemu ze skora a teraz mam pryszcze na dekolcie, na plecach i na twarzy, jestem zalamana...

Gość zrozpaczona mery
Do "napalona dziewczynka" brałam 7 miesiecy, po odstawieniu za jakoes 3tyg. zaczal sie koszmar... Naprwade, nie polecam, sama sie w to wladowalam.. sa inne sposoby na pozbycie sie tradziku..trzeba sie udac do dobrego dermatologa i napewno zaleci cos co pomoze. Wiele moich znajomych po przestaniu brania tabl. mialo to samo co ja, czyli okropny tradzik. Najgorsze,ze trudno go zwalczyc... :(((((((((((((((((((((((((((((

przykro mi:( ja brałam tabletki półtora roku, teraz juz pół roku nie biorę i nic mi nie jest:) także to nie reguła, chociaz sama się bałam, ze sobię narobię problemów:(

to co opisujecie jest możliwe...po diane miałam podobnie ale zaleczyłam w ciągu kilku miesięcy. teraz biorę novynette z mniejsza dawką hormonów...brałam 4 miesiące...przestałam bo zerwałam z chłopakiem i nie było ABSOLUTNIE takich problemów jak przy diane. dlatego teraz znowu wróciłam do tych tabletek i wierze ze bedzie dobrze...wiadomo że nie może być idealnie. badź co bądź to jest szprycowanie się hormonami ale podobnie jak organizm musi się to tabletek przyzwyczaić musi także przeboleć ich odtawienie. wszystko zależy od tabletek i indywidualego organizmu kobiety nie możesz nawoływać by inny nie brali tabletek anty bo w tym momencie jesteś subiektywna. prawda jest taka że takie rzeczy dzijeja sie tylko przy specyficznym rodzaju tab;letek i nie u każdej kobiety!np. yasmin tez poprawia cerę a po jego odstawieniu jest powrót tądziku(wiadomo że tabletki jedynie go \"zaleczają\" ) ale nie taki znaczny żeby nie można było sobie z nim poradzić sposobami raczej tradycyjnymi....:) osobiście odradzam tylko diane bo wiem po sobie że możliwe jest poźniejsze przeżywanie katuszy...

Gość zrozpaczona mery
Dzieki Napalna dziewczynko.. :)) Dobrze,ze tobie sie udalo.. ale naprawde dziewczyny, tabletki anty. to nie sposob na pryszcze!!!!

ja miałam to samo po Cileście - więc nie ma reguły, ze to tylko po Diane i Yasmin. Cały rok miałam twarz nie do pokazania, aż nabawiłam się nerwicy:(

Gość zrozpaczona mery
Jest wiele topicow na ktorych dziewczyny pytaja,czy tab. pomagaja na tradzik.. pewnie poamgaja, ale Titillated ma racje, ona tylko zaleczaj, ja bralam jeanine.. super 2 miesiace bralam i cera zmienila sie niesamowicie, przestalam i bang!!! Nie odradzam, ale tez nie polecam jako lek na tradzik!

Gość karolinkamalinka
Brałam tabletki 5 lat, najpierw Diane na trądzik,potem Cilest. Od stycznia nie biorę żadnych tabletek i nie mam problemów z cerą. Bardzo bałam się odstawić tabletki m.in. po tym jak nasłuchałam się o nawrocie trądziku,ale mnie to nie spotkało.

Gość hmmm ja tez nie mialam
ja tez nie mialam nawrotu tradziku,ale moje dwie kumpele mialy.. 27lat, dziewczyna przestaje brac tabl. bo chce zajsc w ciaze.. dalej chyba wiadomo.. nie moze go zwalczyc do dzisiaj.

Gość kurczontko male
Widze,ze nie ejstem sama!! Przestalam brac to cholerstwo.. tabletki sa ogolnie szkodliwe.. napewno nie bede ich brala do momentu nim nie urodze dziecka, a mysle,ze z ta decyzja wstrzymam sie jeszcze pare latek.. Nie chce,zeby to w nawet najmniejszym stopniu mialo zagrazac mojemu dziecku.. a co do pryszczy,to jestem juz na etapie wyleczenia,ale dlugo mialam z nimi problem po tym jak przestalam brac tabletki :(

Gość kasia z wroclawia
zastanawiam sie wlasnie nad ta kwestia i widzeze jest tu topik temu poswiecony, jednak malo tu konkretnych odpowiedzi.. mam straszny problem z tardzikem, kolezanki mi radza,zebym brala tabletki i zastanawiam sie,czy to dobry pomysl. one wszytskie biora i maja ladne buzki.. tylko przez cale zycie nie bede ich brac i tu sie zaczyna wielki znak zapytania..

no to teraz po przeczytaniu tego topiku juz wogole mam dylemat juz bylam przekonana do rozpoczecia brania tabsow ale co potem jak bede chciala odstawic... eh wspolczuje wam dziewczyny i zycze szybkiej i bezstresowej walki