Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ola23

czy można zacząc rodzić NAGLE?

Polecane posty

Termin mam juz za jakis tydzien, a jak dotąd brzuch nadal sterczy wysoko, zaden czop sluzowy nie odpadl, czuje sie niezle , nie spuchly mi nogi, tylko od czasy doczasu twardnieje mi brzuszek, ale raczej bezbolesnie... Jednym slowem wyglada na to, ze mojej dzidzi sie az tak bardzo na swiat nie spieszy... a ja bym tak chciala juz..... I to co mnie wlasnie zastanawia to to czy ,mimo braku tych typowych sygnalow przedporodowych, jest mozliwe, ze np. nagle dzis w nocy dostane skurczy, odejda mi wody i np. jutro urodze? Czy raczej nie ma na to szans?.... Wiem, ze to dosc naiwnie brzmiące pytania jak na ten etap ciazy, ale chyba tak bardzo pragne uslyszec odpowiedz: \"tak, mozesz zaczac rodzic nawet dzisiaj!\", ze nie moglam sie powstrzymac od zadania tego pytania na forum..... :)

Moze sie tak zdarzyc, ze w nocy czy jutro zaczniesz rodzic. Ja dzien wczesniej nie mialam zadnych objawow, ze cos sie zbliza, a o 4 rano obudzily mnie pierwsze bole

jak ja leżałam na patologii przedz porodem, to na obchodzie lekarz, straszny jajcarz, opowiadal nam, jak kiedyś o 23.30 przyjechala na izbę przyjęć pacjentka z bólami, ale powiedzieli jej, ze małe rozwarcie, skurcze za rzadko-no i ona pyta-ale panie doktorze, kiedy ja urodzę. On spojrzał na zegarek i mówi-na pewno nie dizsiaj. Po czym za 5 dwunasta przyjął jej poród. Od tej pory postanowił nie mówić komuś ze urodzi bądź nie w określonym czasie:) Takze uszy do góry, MOZNA URODZIĆ NAGLE:)

Ja jeszcze nie rodziłam ale mogę podać przykład mojej koleżanki która urodziła tydzień przed terminem. 3 dni przed porodem jeszcze byłyśmy razem w szkole i mówiła, że nic nie zapowiada porodu w najbliższym czasie. Potem się okazało , poszła do łazienki i jej wody odeszły ale nie czuła bóli. Pojechała do szpitala i jej wywołali poród.

Kurde, prawde mówią nie spodziewalam sie, az tak optymistycznych wiesci:) Dobra dziewczynki, wiec rodze dzisiaj!!!!!! :) (taka zwarta i gotowa to jeszcze nie bylam nigdy i do niczego!)

Gość malutka_de
o 10 wyslali mnie spowrotem domu, o 12 zaczely sie skurcze, o 14 wyladowalam znow na proodowce, a o 17.08 urodzilam :)

Witam! Ja tez się zastanawiałam, czy może sie to wszystko zacząć tak nagle. I możne!!! To dobrze. teraz z niecierpliwością będę oczekiwać na ten moment.

No, moja koleżanka nagle dostała skurczy, zadzwoniła po pogotowie ale lekarz jak przyjechał, to powiedział , że nie zdążą do szpitala i rodziła w domu. A kolega pracował w pogotowiu i też poród w karetce odbierał...

Nie wspomnę o babce, która urodziła w drodze z łazienki do pokoju, hihihi poważnie, po prostu dziecko jej wyleciało. Tak zresztą żona Wańkowicza urodziła, chyba w Zielu na kraterze to opisał. dziecko wyleciało jej na dywanik, jak wszyscy byli w kościele. To trzeba mieć farta! :D