Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olciaaaa

jak to jest z tą owulacją? pomóżcie

Polecane posty

Gość olciaaaa

ja już się pogubiłam z tym wszystkim. dziewczyny obliczcie mi kiedy mogę zajść w ciąże i czy to możliwe żebym zaszła za pierwszym razem podczas starań we własciwym terminie. ostatnio okres miałam 27 marca a cykle mam 28 dniowe no może czsem 27. dziękuję z góry. pozdrawiam

moment owulacji najlepiej poznasz robiąc monitoring cyklu; natomiast metodą książkową określisz go na podstawie wielu objawów: - temperatura, w I fazie cyklu jest niższa niż w II, przed / lub w momencie owulacji gwałtownie spada, by potem się podwyższyć; róznica około 0,5 stopnia pomiędzyjedną a drugą fazą sugeruje iż owulacja mogła sie odbyć. - śluz - w okolicach owulacji robi się on przejrzysty, rozciągliwy, po kilku dniach zanika, by pojawić się w II fazie bliżej terminu miesiączki - wtedy powinien on być raczej gęsty, grudkowaty. Z reguły owulacja występuje na około 14 dni przed kolejną miesiączką, dlatego jeśli masz regularne cykle to od daty kolejnej miesiaczki odejmij te książkowe 14 dni i wyznaczysz tym datę owulacji. Pamiętaj jednak że to dotyczy idealnych cykli. Każda kobieta jest inna i w innym czasie może mieć owulację. Choroba, stres, wysiłek mogą przesunąć owulacje (w przód lub w tył) albo całkowicie ją zatrzymać.

Gość olciaaaa
zabajona - dziękuję

owulacja to sprawa indywidualna, przy 28 dniowym cyklu powinna się pojawić pomiędzy 12 a 16 dniem cyklu, dlatego starania w tym czasie znacznie zwiększają sukces na zajście za pierwszym razem :)

Gość Piotrek21
Cos masz nie tak z cyklem. Jak masz 28 dniowy cylk owulacja powinna byc 28-go. Moze masz 27-dniowy cykl.

Gość do Piotrek21
A ty wiesz co to jest owulacja?

Owulacje łatwo poznać po podwyższonej temperaturze oraz obfitszym śluzem. Jeżeli chcesz mieć stu procentową pewność, to polecam używanie testów owulacyjnych. Dzięki nim co do dnia określisz owulację. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam bardzo gorąco.