Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna_kawa

ja i mój brzuch - Wielka prośba !!!

Polecane posty

Gość czarna_kawa

Postanowiłam sie w końcu wziąść za siebie!!! Postaram się ograniczyć jedzenie (chociaż im bardziej staram się to robić tym bardziej chce mi sie jeść :( ) nie jeść późno i stop słodyczom. Najgorzej jest z brzuchem strasznie urósł w ciągu roku mam trzy okropne duże wałeczki które od jakiegoś czasu zaczęły wyglądać sobie zza spodni :[ Okropność - jak sie tego pozbyć - będę robiła brzuszki i jeździła na rowerku stacjonarnym (uda!) kolezanka powiedziała, że muszę zastosować dietę żeby schudnąć w brzuchu bo inaczej tylko wyrzeźbię mięśnie ale tłuszcz zostanie. Prawda to?! Nie potrafie stosować diet :( chciałabym tylko więcej się ruszać... help me!!

Niestety koleżanka ma rację, tkanka tłuszczowa sobie, a mięśniowa sobie... Pomogą Ci jednak ćwiczenia aerobowe typu rower, bieganie itp.-wtedy właśnie spalasz kalorie i dzięki temu nie musisz stosować drastycznej diety żeby schudnąć. Chodzi tutaj o ujemny bilans energetyczny więc logiczne jest, że możesz zjeść więcej pod warunkiem, że to spalisz za pomocą ćwiczeń. Pamiętaj, że ćwiczonka musisz wykonywać dłużej niż 20 minut, bo wtedy organizm dopiero się rozkręca i zaczyna spalać zalegający tłuszcz. A przez te pierwsze 20 minut spalane są kalorie z tego co jesz na bieżąco.

Gość czarna_kawa
a więc jednak :( Amour wiem właśnie, że muszę ćwiczyć conajmniej pół godzinki, tylko od czego zacząć? Rower czy brzuszki? Doradźcie mi ile czasu powinnam ćwiczyć, żeby po m-cu były jakieś efekty. Myślałam o 30 min na rowerku a potem ile wytrzymam - brzuszki (nie ćwiczyłam od 4 lat więc moja kondycja słabiuśka ojj no ale z czasem czas by siewydłużał myślę :) ) Chciałabym jeszcze biegać ale nie mam z kim.

Gość czarna_kawa
czy ja wogóle mam szanse na płaski brzuszek :( ?? Mam jedną wielką oponkę i dwie mniejsze :( Proszę o rady ja chcę sietego pozbyć nie wiem od czego zacząć :(

Gość ewka.
zacznij od rowerka , minimum 30 min . potem brzuszki np , 3 serie po 20 , normalne , 3 serie po 20 ukośne czy jak to sie zwie , potem ile dasz rade minimum 50 podnoszenia całych nóg do góry albo nozyce ( ja wole unoszenie lekko nad ziemie ) potem kładz sie na boku i do oporu wymachy nog w bok ja jescze walcze z hantelkami mi dalo to niezłe efekty i nie przesadzaj - 3 razy w tyg wystarczy + dieta

Gość czarna_kawa
Ewka a jakie brzuszki robisz? Zachaczasz nogami o coś czy zginasz nogi i napinasz brzuszek?

Brzuszki możesz oczywiście robić żeby wyrzeźbić brzuszek, ale nawet wspaniale wyrzeźbionych mięśni nie dojrzysz spod warstwy tłuszczu (wiem po sobie) :O Im więcej będziesz ćwiczyć (mówię o aerobach) tym szybciej schudniesz-proste :) Możesz połączyć dietę z ćwiczeniami i wtedy dojdziesz do celu jeszcze szybciej. Jeśli nigdy nie stosowałaś żadnej diety to na początek proponuję odstawić fast foody i w ogóle smażone jedzenie, słodycze, zapychać się warzywkami w czasie głodu i ostatni posiłek zjeść 3 godziny przed snem. To powinno Ci wystarczyć. Staraj się dostarczyć organizmowi jak najwięcej białka, bo właśnie z niego zbudowane są nasze mięśnie, a jak wiadomo w trakcie diety nieco nam ich ubywa razem z tłuszczem i wodą. Powodzonka :) 🌻

Gość ewka.
uginam nogi ,tak jest podobno lepiej dla kregosłupa

Gość czarna_kawa
A6W - ojjj to nie dla mnie wysiadłam w połowie tych ćwiczeń ale kto wie może kiedyś jak nabiorę kondycji :D Amourko dzięki śliczne :cmok: Ogólnie ciężko będzie (się zabrać) ale muszę, musze..

Gość mam to samo co ty kawo