Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ALIKA

topic dla ateistów wyłącznie!

Polecane posty

Gość postnica straszliwa
witam

Gość nie ma ateistów
każdy w coś wierzy :P

Gość postnica straszliwa
dobry wynik, reszta ciężko pości, więc wierząca

Gość postnica straszliwa
ateizm oznacza negację wiary w boga, nie w cokolwiek

Gość nie ma ateistów
dla jednych bogiem jest pieniądz dla innych coś innego...

do nie ma ateistow -> chodzi o boga stworzyciela, o \"cos\" co ma wplyw na ludzkie losy etc

Gość alika to dziwna osoba
dziwnie się wyrażasz jakbyś miała downa żegnam ozięble :D

mnie najbardziej rozbraja \"PAN\" bog - jakby to faktycznie byla osoba i do tego mezczyzna!

Gość Melitja
Witam. To moze ja zapytam od dugiej strony. W co wierzysz aika? Czy wierzysz ze masz dusze? czy wierzysz ze po smierci cos Cie czeka? i co roumiesz pod slowem Bog? Pozdrawiam i licze na dalsza dyskusje:) ps: pytania te kieruje do wszystkich, ktorzy maja ochote podzielic sie swoim zdaniem na ten temat

Gość nie ma ateistów
i kto to jest "człowiek o malym rozumku"? :O

Gość nie alika ale się wypowiem
W co wierzysz? W żadną religię. Czy wierzysz ze masz dusze? Nie. Świadomość i emocjonalność umierają, gdy umiera mózg. Czy wierzysz ze po smierci cos Cie czeka? Zjedzą mnie robaki. Co rozumiesz pod slowem Bog? Mityczna istota. Według ST okrutna, mściwa, podła. Według NT pełna miłości, dobra, wybaczenia.

Nie wierzę w żadnego stwórcę. w żaden boski i czyjkolwiek inny plan. itp. Jak napisała: nie alika ale się wypowiem ...

W przeciwieństwie do Xeny ja do swej niewiary dochodziłam sama już jako ukształtowany człowiek. Tymbardziej, uważam, iż mój wybór jest bardziej świadomy i nie taki oczywisty - bowiem ja musiałam najpierw odejść od od tego co mi wpajano, szczęściem ostatecznie nieskutecznie od urodzenia.

Gość umarła
A ja przechodziłam przez rózne fazy nawracania. Najpierw byli świadkowie Jehowy, następnie buddyzm, w końcu próba wejścia w wiarę katolicką. Wszystko spalało na panewce. Jako dzieciak naprawdę wiele się nasłuchałam o moim odszczepieństwie, ksiądz na religii wmawiał moim kolegom, że jestem poganką i że mój tato to czerwony pająk :O Nie twierdzę, że pozostanę niewierząca do końca życia, być może wreszcie znajdę coś dla siebie, ale jednak narazie za bardzo jestem zafascynowana egzystencjalizmem ;) U mnie w domu nie obchodziło się świąt, nie byłam u komunii ani u bierzmowania. Naprawdę w naszym społeczeństwie to nie było łatwe ...