Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doraa

Po odstawieniu pigulek...

Polecane posty

Gość doraa

Tydzien temu odstawilam pigulki ktore bralam przez 3 lata.Dzis kochalam sie z facetem bez zabezpieczenia tzn byl to stosunek przerwany wiec to zadne zabezpieczenie...Jak myslicie,duze jest prawdopodobienstwo zaplodnienia?Czy rozsadnie bedzie wziasc naraz kilka tabletek anty ktore dzialaja na podobnej zasadzie jak postinor...Doradzcie mi...

Gość jagoo
duze,wielkie,ogromne

Gość doraa
Lepiej bedzie wziasc kilka tabletek na raz,czy zaczac od jutra nowe opakowanie?SAMA JUZ NIE WIEM...

Pierwsza tabletke anty przyjmuje sie w pierwszym dniu okresu, jezeli stosujesz je po jakiejkolwiek przerwie.

Gość doraa
Niekoniecznie pierwszego dnia okresu,jesli pierwsza tabletke przyjmiemy w pierwszym dniu krwawienia jestesmy zabezpieczone juz od tej pierwszej tabletki.Jesli zaczniemy opakowanie w jakimkolwiek innym terminie co tez jest dopuszczalne, zabezpieczenie jest pelne po ok 10 dniach a dla pewnosci po 2ch tygodniach.Tak twierdzi moj ginekolog..

Gość doraa
Dziewczyny no jakie jest prawdopodobienstwo zaplodnienia?wydaje mi sie ze nie duze...brac na wszelki wypadek te 4 tabl czy nie? 2 razy po 4 tabl cilestu dzialaja na podobnej zasadzie jak postinor..

przeciez kobieta po odstawieniu pigułek jest jak krowa rozpłodowa...ech

Gość ciekaawaaa
ja tak troche w innej kwestii, biore tabletki przez rok i mysle o odstawieniu ale kiedys mialam bardzo bolesne miesiaczki, podczas brania tabletek to ustopilo, czy gdy odstawie wszystko to wróci na nowo?

Gość zuzia lalka nieduza
A nie boisz sie (jesli dajmy na to wpadłaś) ze po przyjeciu kilku tabletek moze stać sie tak, ze nie usuniesz ciązy a uszkodzisz płód?? Lepszy bedzie postinor

Gość doraa
4 tabl cilestu to odpowiednik jednej postinoru,,rozmawialam kiedys na ten temat z lekarzem i wg niego jest dopuszczalne wziecie takiej dawki jesli nic innego pod reka nie ma..

Gość Perffumka
Szkoda, ze wczesniej o tym nie pomyslalas.. Skoro tak uwazasz to zazyj je, ja na wszelki wypadek zrobilabym test, tylko po odczekaniu 9dni oczywiscie... a czym predzej zadzialac to lepiej.. Mimo to ja jestem zdania, ze do zaplodnienia potrzeba sporej ilosci spermy i do tego musi pokonac droge do jajowodow i dalej, to bez wtrysniecia jest trudno.. hueh