Gość doktor przy nadziei Napisano Kwiecień 17, 2006 j.w. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przyszły magister mam nadzieję 0 Napisano Kwiecień 17, 2006 To tylko taki tymczasowy nick :-P. Poza tym mam kilkanaście innych ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
we* 0 Napisano Kwiecień 17, 2006 mam nadz ze nie do kazdego tematu inny nick :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przyszły magister mam nadzieję 0 Napisano Kwiecień 17, 2006 Nie. Czasem do jednego tematu kilka nicków :-P plus oczywiście pomarańczowe ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
we* 0 Napisano Kwiecień 17, 2006 acha... czyli mozliwe jest, że gadam sama ze sobą :P albo Ty sam ze sobą :0 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przyszły magister mam nadzieję 0 Napisano Kwiecień 17, 2006 Mogę Ci zaręczyć, że nie na tym topiku! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
we* 0 Napisano Kwiecień 17, 2006 ufff :) no to wracaj do nauki :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tyka Napisano Kwiecień 17, 2006 Przeraziliście mnie- nie wiem o jakim egzaminie mówicie? :o O jakich zagadnieniach :o Będę bronić licencjata i nie nic o tym nie słyszałam :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
we* 0 Napisano Kwiecień 17, 2006 jak nie słyszałaś tzn ze u Ciebie nie obowiązuje - przy licencjacie chyba nie ma :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tyka Napisano Kwiecień 17, 2006 No właśnie się tak zastanawiam, bo jakby miał być jakiś egzamin to chyba dali by mi te zagadnienia :o Ale się zdenerwowałam :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jolcia_82 0 Napisano Kwiecień 17, 2006 Hej:) Ja też w tym roku bronię magistra. U mnie na uczelni wygląda to tak: -piszę sobie prackę cały rok i za napisanie tej pracy dostaję od promotora ocenę; -później jest egzamin z napisanej pracy magisterskiej- tzn. pytania do niej +egzamin z całego zakresu studiów:(i to są różne pytania-generalnie profesor nam na seminarium powiedział, że będą nam zadawali taki pytania, żeby sprawdzić czy wiemy o co chodzi w tym całym kierunku który kończymy; - no i później wystawiają nam ocenę, która jeste średnią trzech ocen: 0,5*średnia ze studiów+0,25*ocena z napisanej pracy magisterskiej+0,25*ocena z egzaminu magisterskiego. PRzynajmniej u mnie na uczelni tak to wygląda:) a studjuję na Politechnice Śląskiej:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zalamkatotalna Napisano Kwiecień 17, 2006 jaki egzamin ze studiow, o czym wy w ogole mowicie??? jakie pytanie do obrony, u nas nic takiego nie bylo, na licencjacie, teraz mam magistra w tym roku i nic nie wiem o zadnym egzaminie i pytaniach do obron. wiadomo pytania dotyczace pracy mgr, ale inne???? moze chodzi wam o jakies podstawowe pytania???? dostajecie pytanie do obron>>>> w szoku jestem, u ans tego nie mam, uniwerek poznan Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agłaja 0 Napisano Kwiecień 17, 2006 Gdybym miała dostac pytania, powiedzmy, z gramatyki opisowej albo historii języka, to trupem bym padła przed szanowną komisją (jestem pewna, że nie zdałabym egzaminu). Ale, z tego, co wiem, u nas pytań \"dodatkowych\" na szczęście nie ma, ufffff. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jolcia_82 0 Napisano Kwiecień 17, 2006 Poprostu o nas jest coś takiego jak egzamin z całego toku studiów:( ale generalnie są to proste pytanie,które-jak już wcześniej powiedziałam-mają sprawdzić, czy kończąc te studia wiemy o co chodziło wogóle:)oczywiście pytań ani żadnych zagadnień wcześniej nie dostajemy:( jedynie jak mamy fajnego promotora,to może nam powiedzieć jakie są ulubione pytania osób, które będą siedziały w naszej komisji:) tak to wygląda:) co uczelnia to inny zwyczaj:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przyszły magister mam nadzieję 0 Napisano Kwiecień 17, 2006 --> zalamkatotalna Lepiej się zainteresujcie, bo nam też nikt by o tym pewnie nie powiedział, gdybyśmy się nie zainteresowali. Dowiedzieliśmy się po prostu od starszych lat, a pytania były na stronie wydziału w Internecie. Nikt ich nam \"do ręki\" nie dał. :-O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aldonka____ Napisano Kwiecień 17, 2006 tos Ty jakis ulomny studiujesz 5 lat i nie wiesz na czym polega obrona???? rany i tacy debile zdobywaja tytul magistra o zgrozo a poza tym jak mozna nie rozumiec roznicy miedzy egzaminem a obrona??????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przyszły magister mam nadzieję 0 Napisano Kwiecień 17, 2006 --> Aldonka____ Jeśli chcesz wiedzieć, to taki ułomny nie jestem, bo średnią za wszystkie lata studiów mam powyżej 4,80 (to nie jest literówka :-P). Gdybyś studiowała na mojej uczelni (nazwy nie wymienię), to byś wiedziała jak to jest. Zawsze o wszystkim dowiadujemy się \"dzień przed\" albo nawet w ten sam dzień. Np. raz miał być egzamin z jednego przedmiotu. W planie studiów było, że w danym semestrze nie ma egzaminu, a wykładowca sam nie był pewien, czy jest czy nie ma :-O W końcu przyszliśmy na egzamin i się okazało, że egzaminu nie ma :-O Taka \"porąbana\" uczelnia :-O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aldonka____ Napisano Kwiecień 17, 2006 Tak jasne jak ty masz 4,80 to ja jestem kardynal :P zapewne studiujesz na jakiejs prywatnej uczelni na ktorej trzeba zaplacic zeby zdac "P . Profesor nie wie kiedy egzamin???? Dla mnie to jest niepojete , Ty nie wiesz na czym polega obrona????? Moze mi jeszcze napiszesz ze dzien przed dowiesz sie kiedy masz obrone??? :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przyszły magister mam nadzieję 0 Napisano Kwiecień 17, 2006 --> Aldonka____ Widocznie jesteś kardynał :-P Nie studiuję na prywatnej uczelni tylko na normalnym uniwerku w jednym z byłych miast wojewódzkich (matmę). Poważnie! Przyszliśmy na egzamin i gościu powiedział, że nie ma egzaminu. To tylko jeden przykład. Takich było dużo więcej :-O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przyszły magister mam nadzieję 0 Napisano Kwiecień 17, 2006 --> Aldonka____ Do tej pory jeszcze nikt nie wie, kiedy będzie obrona :-O Raz mówią, że na początku czerwca, a raz że na koniec czerwca :-O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aldonka____ Napisano Kwiecień 17, 2006 ale jak mozna nie wiedziec na czy polega obrona?????????????? i nie rozumiec podstawowych roznic miedzy obrona a egzaminem????? za co masz ta srednia?????? sciemniasz koles i tyle :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przyszły magister mam nadzieję 0 Napisano Kwiecień 17, 2006 --> Aldonka____ Jaki miałbym cel w ściemnianiu? :-O Mówię CI jak jest. Studiowałem jeden semestr na jednej z Politechnik i tam było wszystko extra zorganizowane, a tu na tej uczelni to nikt nic nie wie :-O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nic się nie dzieje Napisano Kwiecień 17, 2006 jesteś tak samo mądra/głupia* jak przed egzaminem**. ____________ * niepotrzebne skreślić ** dot. zarówno sytuacji zdania jak i nie zdania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
frózia 0 Napisano Kwiecień 17, 2006 oj aldonka ale z ciebie przemądrzalec.dobrze ze ty wszystko wiesz... pewnie niezła kujonica z ciebie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sudonim Napisano Kwiecień 17, 2006 Agłaja ---> Jaka filologia? :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aldonka____ Napisano Kwiecień 17, 2006 nie przemadrzalec ani nie kujonica wypowiadam swoje zdanie bo od tego jest forum :P i nie podobaja mi sie wypowiedzi przyszlego pana mgr po prostu tacy kretyni koncza wyzsze uczelnie i biora sie do zadzenia Polska :( a ten koles dla mnie jest totalnym dnem i tyle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przyszły magister mam nadzieję 0 Napisano Kwiecień 17, 2006 --> Aldonka____ Ja przynajmniej znam ortografię i wiem jak się pisze \"rządzić\" :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przyszły magister mam nadzieję 0 Napisano Kwiecień 17, 2006 --> Aldonka____ I kto teraz jest \"dnem\". A to, że moja uczelnia ma taką debilną organizację, to nie znaczy, że JA jestem dnem! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aldonka____ Napisano Kwiecień 17, 2006 to byla literowka moj blad a po drugie roxmowa z Toba nie sprawia mi zadnej przyjemnosci bo jestes dla mnie zerem i ciemniakiem bajo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przyszły magister mam nadzieję 0 Napisano Kwiecień 17, 2006 --> Aldonka____ Jasne, literówka...:-O. Ciekaw jestem jakie Ty masz wykształcenie, że taką mądrą zgrywasz :-O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach