Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przyszły magister mam nadzieję

Co się dzieje jak się nie zda egzaminu magisterskiego?

Polecane posty

Gość doktor przy nadziei
j.w.

mam nadz ze nie do kazdego tematu inny nick :P

acha... czyli mozliwe jest, że gadam sama ze sobą :P albo Ty sam ze sobą :0

Gość tyka
Przeraziliście mnie- nie wiem o jakim egzaminie mówicie? :o O jakich zagadnieniach :o Będę bronić licencjata i nie nic o tym nie słyszałam :o

jak nie słyszałaś tzn ze u Ciebie nie obowiązuje - przy licencjacie chyba nie ma :)

Gość tyka
No właśnie się tak zastanawiam, bo jakby miał być jakiś egzamin to chyba dali by mi te zagadnienia :o Ale się zdenerwowałam :o

Hej:) Ja też w tym roku bronię magistra. U mnie na uczelni wygląda to tak: -piszę sobie prackę cały rok i za napisanie tej pracy dostaję od promotora ocenę; -później jest egzamin z napisanej pracy magisterskiej- tzn. pytania do niej +egzamin z całego zakresu studiów:(i to są różne pytania-generalnie profesor nam na seminarium powiedział, że będą nam zadawali taki pytania, żeby sprawdzić czy wiemy o co chodzi w tym całym kierunku który kończymy; - no i później wystawiają nam ocenę, która jeste średnią trzech ocen: 0,5*średnia ze studiów+0,25*ocena z napisanej pracy magisterskiej+0,25*ocena z egzaminu magisterskiego. PRzynajmniej u mnie na uczelni tak to wygląda:) a studjuję na Politechnice Śląskiej:P

Gość zalamkatotalna
jaki egzamin ze studiow, o czym wy w ogole mowicie??? jakie pytanie do obrony, u nas nic takiego nie bylo, na licencjacie, teraz mam magistra w tym roku i nic nie wiem o zadnym egzaminie i pytaniach do obron. wiadomo pytania dotyczace pracy mgr, ale inne???? moze chodzi wam o jakies podstawowe pytania???? dostajecie pytanie do obron>>>> w szoku jestem, u ans tego nie mam, uniwerek poznan

Gdybym miała dostac pytania, powiedzmy, z gramatyki opisowej albo historii języka, to trupem bym padła przed szanowną komisją (jestem pewna, że nie zdałabym egzaminu). Ale, z tego, co wiem, u nas pytań \"dodatkowych\" na szczęście nie ma, ufffff.

Poprostu o nas jest coś takiego jak egzamin z całego toku studiów:( ale generalnie są to proste pytanie,które-jak już wcześniej powiedziałam-mają sprawdzić, czy kończąc te studia wiemy o co chodziło wogóle:)oczywiście pytań ani żadnych zagadnień wcześniej nie dostajemy:( jedynie jak mamy fajnego promotora,to może nam powiedzieć jakie są ulubione pytania osób, które będą siedziały w naszej komisji:) tak to wygląda:) co uczelnia to inny zwyczaj:D

Gość Aldonka____
tos Ty jakis ulomny studiujesz 5 lat i nie wiesz na czym polega obrona???? rany i tacy debile zdobywaja tytul magistra o zgrozo a poza tym jak mozna nie rozumiec roznicy miedzy egzaminem a obrona???????

--> Aldonka____ Jeśli chcesz wiedzieć, to taki ułomny nie jestem, bo średnią za wszystkie lata studiów mam powyżej 4,80 (to nie jest literówka :-P). Gdybyś studiowała na mojej uczelni (nazwy nie wymienię), to byś wiedziała jak to jest. Zawsze o wszystkim dowiadujemy się \"dzień przed\" albo nawet w ten sam dzień. Np. raz miał być egzamin z jednego przedmiotu. W planie studiów było, że w danym semestrze nie ma egzaminu, a wykładowca sam nie był pewien, czy jest czy nie ma :-O W końcu przyszliśmy na egzamin i się okazało, że egzaminu nie ma :-O Taka \"porąbana\" uczelnia :-O

Gość Aldonka____
Tak jasne jak ty masz 4,80 to ja jestem kardynal :P zapewne studiujesz na jakiejs prywatnej uczelni na ktorej trzeba zaplacic zeby zdac "P . Profesor nie wie kiedy egzamin???? Dla mnie to jest niepojete , Ty nie wiesz na czym polega obrona????? Moze mi jeszcze napiszesz ze dzien przed dowiesz sie kiedy masz obrone??? :P

--> Aldonka____ Widocznie jesteś kardynał :-P Nie studiuję na prywatnej uczelni tylko na normalnym uniwerku w jednym z byłych miast wojewódzkich (matmę). Poważnie! Przyszliśmy na egzamin i gościu powiedział, że nie ma egzaminu. To tylko jeden przykład. Takich było dużo więcej :-O

Gość Aldonka____
ale jak mozna nie wiedziec na czy polega obrona?????????????? i nie rozumiec podstawowych roznic miedzy obrona a egzaminem????? za co masz ta srednia?????? sciemniasz koles i tyle :P

Gość nic się nie dzieje
jesteś tak samo mądra/głupia* jak przed egzaminem**. ____________ * niepotrzebne skreślić ** dot. zarówno sytuacji zdania jak i nie zdania.

oj aldonka ale z ciebie przemądrzalec.dobrze ze ty wszystko wiesz... pewnie niezła kujonica z ciebie.

Gość sudonim
Agłaja ---> Jaka filologia? :>

Gość Aldonka____
nie przemadrzalec ani nie kujonica wypowiadam swoje zdanie bo od tego jest forum :P i nie podobaja mi sie wypowiedzi przyszlego pana mgr po prostu tacy kretyni koncza wyzsze uczelnie i biora sie do zadzenia Polska :( a ten koles dla mnie jest totalnym dnem i tyle

Gość Aldonka____
to byla literowka moj blad a po drugie roxmowa z Toba nie sprawia mi zadnej przyjemnosci bo jestes dla mnie zerem i ciemniakiem bajo