Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ninnna 18

NATURALNE ROZJAŚNIANIE WŁOSÓW.

Polecane posty

Gość Kaszyna
da rade zrobic kolor blond z wlosow o kolorze ciemnym blondzie siedzac tylko na sloncu:)? ile trzeba siedziec dzienie minimum??

Gość CandyRose
Ja mam ciemny bląd i chciałam, zrsezta nadal chce jasny blond. Siedzenie na słońcu mhmm, podczas mojego pobytu w bułgarii (11 dni) delkikatnie mi się rozjaśniły, zwłaszcza grzywka, ale za bardzo delikatnie. Już nic nie widzę:// Chyba sięgne po krem koloryzujący z loreala czy coś takeigo, on rozjaśnia o pare tonów- jak się mama zgodzi, ale pewnei tak bo tak ją tym ciągle męcze, a w końcu ide do liceum;p Zapewne będe zalowac bo jednak wlosy niszcza sie od wszelkiego rodzaju srodkow, zwłaszcza wody utlenionej!

Gość CandyRose
Ja mam ciemny bląd i chciałam, zrsezta nadal chce jasny blond. Siedzenie na słońcu mhmm, podczas mojego pobytu w bułgarii (11 dni) delkikatnie mi się rozjaśniły, zwłaszcza grzywka, ale za bardzo delikatnie. Już nic nie widzę:// Chyba sięgne po krem koloryzujący z loreala czy coś takeigo, on rozjaśnia o pare tonów- jak się mama zgodzi, ale pewnei tak bo tak ją tym ciągle męcze, a w końcu ide do liceum;p Zapewne będe zalowac bo jednak wlosy niszcza sie od wszelkiego rodzaju srodkow, zwłaszcza wody utlenionej!

Gość naturalnaaaa chce miec jasne1
hej, mam naturalny sredni blond, chcem miec jasniejsze oczywiscie naturalnie, czytalam o tym spreju z joanny, ale nigdzie nie widze kosmetykow z tej firmy, gdzie go moge kupic i czy mi pomoze?

Ale ciemnoty tu piszą. Po pierwsze - nie bląd, tylko blond. Po drugie, zachowujecie się, jakbyście nigdy nie opalały się i nie wychodziły w lecie z domu. Jezu, żal, żeby pytać się ile trzeba siedzieć na słońcu, żeby włosy pojaśniały.. I śmieszne są \\\'specjalistki\\\', które doktoryzują się co bardziej niszczy włosy - rumianek czy woda utleniona. Jak tak bardzo boicie się tych metod, to kupcie se utleniacz w supermarkecie.

Gość laarka
Cytryna, rumianek, woda utleniona, szampon przeciwłupieżowy.

Gość miss mischka
ja mam włosy takie coś między ciemnym a srednim blondem, końcówki mam zawsze jaśniejsze, też chcę sobie jakoś rozjaśnić włosy, ale nie farbą ani rozjasnieczem, bo mam cienkie i delikatne, próbowałam już różnych metod - płukanie sokiem z cytryny i suszenie ich na słońcu - moje włosy własciwie to prawie wcale się nie rozjaśniły, no może troszke, ale najgorsze było to, ze włosy po tym stały się suche, szorstkie, sianowate, okropne jednym słowem - siedzenie długo na słońcu - rzeczywiscie moje włosy się rozjasniły, ale w zimie znowu stają się takie jak wczesniej - płukanie włosów w ziołach rozjasniajacych - po tym chyba moje włosy najbardziej się rozjasniły, nawet koleżanka pytała się czy farbowałam włosy, bo widać, że mam jaśniejsze - szampony koloryzujace - na razie próbowałam kilku, na początku Joanna perłowy blond, który zupełnie nic nie zmienił, potem piaskowy blond - tez niewiele dał, widać było troszke inny odcień pod słońce, potem miałam szampon palette - arktyczne srebro, no i po tym dopiero było widać jako taki efekt koryzacji Więc ja osobiscie polecam szampony koloryzujace - jak dla mnie są delikatne i zioła sprzedawane w saszetkach

Gość agmma
mam mały problem,chyba troche za duzo eksperymentuję z włosami, wszytsko przez te niewyraxne kolory na opaowaniach,zawsse wychodzi inny XD miałam farbowane ciemne włosy,chciałam mieć jasniejsze,więc sobie rozjasnilam (wyszedł mi wsciekle żółty) i pofarbowałam na taki troche rudy,potem chciałam miec troche ciemnejsze,ale dałam sie nabrać na super farbę pallete color clubbing XXL i wyszedł czerwony,wiec w akcie rozpaczy kupiłam zwykły brąz ale wyszedł zarny,Teraz chciałbym miec jasniejsze,ale nie na tyle zeby znów zołte... Co powinnam zrobić?

Gość Młody Fryzjer
Propunuje miesieczny wypoczynek w ciepłych krajach. Nawet nie bedziesz wiedziec kiedy i jak szybko kolor Twoich włosów sie zmieni :P Sama kapiel w slonej wodzie przy 40sto stopniowym upale naprawde moze zdzialac cuda... Po powrocie do kraju Twoj kolor bedzie jasniejszy, troche wyplowialy. Nakladasz sobie kolor i co - NATURALNA DEKOLORYZACJA :)

Gość Młody Fryzjer
Blagam, nie niszczcie sobie wlosow uzywajac zwyklych, nieprofesjonalnych produktow dostepnych w byle jakim sklepie. Przy zmianie koloru wazne jest to aby z wlosow nie zostalo "siano" albo zeby wogole zostaly :P Moja dobra rada - nie bawcie sie w domowa szkole dekoloryzacji - idzcie do profesjonalisty.

Ja mam pasemka blond robione przez fryzjera, jednak moje włosy są na tyle słabe, ze nie można na ich długo trzymać rozjaśniacza bo najzwyczajniej sie łamią.. znalazłam w drogerii szampon z Joanny , Początkowo byłam sceptyczna bo szampon ten ma granatowy ciemny kolor, ale po kilku myciach mam super balejaż ;p jedne kosmyki mają kolor platynowy blond inne zostały w starym kolorze. Naprawdę polecam ten szampon. Ma szarą butelkę z niebieską nakrętką. Pozdrawiam :)

Gość gosc7605
Dziewczyny a skad wziac te wszystkie ziółka???

Gość ciemna blondynka
dziewczyny mam do was pytanie! czy rozjasniacz w sprayu joanna blond reflex to kosmetyk jedynie na bazie rumianku i naturalnych skladnikow czy to taki sam standardowy rozjasniacz tylko ze w sprayu?

Gość ciemna blondynka
polecam maseczke wax z rumiankiem i szampon wax z cytryną do włosów blond

Gość karolaxD
Mam ciemno brązowe włosy,a bardzo chciałabym mieć blond włosy,mniej więcej takiego koloru jak miała kilka lat temu Hilary Duff.Próbowałam już sokiem z cytryny i rumiankiem,ale efektu nie ma.Jedyne co,to w czasie wakacji będąc na słońcu mi się rozjaśniły,ale już zdążyły pociemnieć.Mama nie pozwala mi farbować włosów(mam 16 lat),więc kilka dni temu postanowiłam rozjaśnić wodą utlenioną.Efekt jest trochę widoczny,włosy nie są już takie ciemno brązowe,ale nadal niestety jest to brąz.Jak często powinnam rozjaśniać wodą utlenioną włosy i po jakim czasie będą one koloru blond?Czytałam,że wypadają włosy,a ja mam rzadkie i boję się,że mogę trochę wyłysieć :(.Doradźcie mi,czy mogę rozjaśniać wodą utlenioną włosy i czy uzyskam po niej kolor blond? Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam,Karola

Gość kukryku na patyku
mam naturalny blond. kiedys farbowalam farba palette i nigdy nie mialam takich zniszczonych jak po tygodniowym pobycie w Bułgarii ( a moze nie pamietam :P) z wierchu włosy rozjaśnione ale po kazdym myciu sa jak siano jak nie użyję maseczki. jednak zostaje przy naturalnym blondzie, jest ciemniejszy ale za to wyrózniam sie sposród farboanych i to mi sie podoba najbardziej, na starosc sie wytlenie i przypomna mi sie czasy liceum:)

Gość KAROLc
kiedys wycisnelam sok z 5 cytryn polalam i wmasowalamwe wlosy i bylo ajaj..po godzinie mialam wlosy prawie bialee....xDD

a ja zaslyszalam od fryzjerki, ze dobra na sciaganie koloru jest maska Wella + power mask. Stosowal ktos ?

a.. i ten rozjasniacz Joanny zawiera Wode utleniona tzw. hydrogen peroxide

Gość makosia
witam;) jak większość tutaj piszących też chciałabym rozjaśnić włosy jakimś naturalnym sposobem żeby ich nie niszczyć. prawie od 3 lat mam włosy czarne farbowane juz mi sie znudziły i chciałabym jakiejś zmiany, ostatnio próbowałam ściągnąć kolor dekoloryzatorem fakt troche pomógł włosy miałam takie średnio brązowe pozniej pomalowałam je farbą na czerwono taki ostry czerwony jak ma wiśniewski :D efekt był hm... dziwny włosy mam dalej czarne :D jedynie pod słońce widać lekkie czerwone refleksy ale to trzeba sie dobrze przypatrzeć :D bŁagam o pomoc :D chcę rozjaśnić włosy!! :D a potem zrobić się na rudo ;)))

Gość margotxxx
Hej Słyszałam o płukaniu włosów wywarem z rumianku. Dziś zaczynam, mam nadzieję, że po jakimś czasie włosy zrobią się jaśniejsze. Czytam tu komentarze, piszecie, że na efekt trzeba długo czekać. A to znaczy mniej więcej ile? Miesiąc? Dwa? Kilka? Z góry dzięki za odpowiedź:)

Gość margotxxx
Hej Słyszałam o płukaniu włosów wywarem z rumianku. Dziś zaczynam, mam nadzieję, że po jakimś czasie włosy zrobią się jaśniejsze. Czytam tu komentarze, piszecie, że na efekt trzeba długo czekać. A to znaczy mniej więcej ile? Miesiąc? Dwa? Kilka? Z góry dzięki za odpowiedź:)

Gość madżżż
dobry fryzjer czyni cuda..

Gość PysKaa
ejj boo u mnie w Rossmanie nje ma tego jebanego spreeya ma ktooś jeszcze jakieeś ciekawee propozcjee na tle rozjaśniaczyy które aż tak bardzo nie niszcząą włosów... boo nie chce farbowac bo wystarcza że je codziennie prostuję.;/

Gość aś17
hej,mam włosy ciemny brąz i chcę sobie zrobić pasemka niebieskim tonerem ale nie wiem czy coś będzie u mnie widać:/więc będę musiała pasma włosów rozjaśnić.tylko się zastanawiam czym.I czy jak je rozjaśnię to będą rozjaśnione już na stałe czy z czasem zciemnieją.a ta metoda z cytryną czy wodą utlenioną działa?

Gość dziwne jesteście
kombinujecie z dziwacznymi metodami jak oczywiste jest że jedynym środkiem który sprawi ze włosy będą blond jest farba z przynajmniej 10% wody utlenionej.... dobre są Nutrisse Garniera i Preference Loreala wymyślacie dziwaczne sposoby podczas gdy farba kosztuje ok 15 zł, więcej wydacie na cytryny, herbatki rumiankowe i rozjaśniacze które nic nie dadzą skoro nie chcecie niszczyć włosów zróbcie sobie po kilka pasm wokół twarzy, to wystarczy by rozjaśnić kolor włosów

Gość jucia
szampon rumiankowy np timotei z bursztynem

Gość pomocznicza asiczka
widziałam taki spray sprawdz w rossmanie kosztuję on 11zł

Gość Blondiex
Do : DZiwne jesteście: Dziewczyno to Ty jesteś dziwna pisząc, że do rozjaśnienia włosów konieczna jest farba z 10% wody utlenionej ... jak się na tym nie znasz to nie pisz głupot... dla Twojej świadomości już 6% woda +farba rozjaśnia, w rozjaśniaczach stosuje się 9 lub 12% w zależności od efektu jaki chcemy uzyskać... a włosy może rozjaśnić nawet zwykła płukanka do włosów blond np. z delii lub "srebrzyk" rumianek raczej nie rozjaśnia a jedynie nadaje ciepły, złoty odcień... najlepszym moim zdaniem domowym sposobem na rozjaśnienie włosów jest wyciśnięcie 1 cytryny do co najmniej 1-1,5 litra wody. (Uważać aby nie przesadzić z cytryną, ponieważ może bardzo wysuszyć włosy i sprawić , że będą się łamać) a potem wyjść na ok. 30 min. na słoneczko. Pozdrawiam!