Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ninnna 18

NATURALNE ROZJAŚNIANIE WŁOSÓW.

Polecane posty

Mam farbowane od 2 lat czarne włosy... Chciałabym w sposób naturalny dojść do naturalnego blondu... Mam dość długie włosy i nie chce, żeby się zniszczyły, bo bardzo długo mi rosną... Proszę dajcie mi dobrą rade, co mam zrobić:( Ps.chciałabym w szybkim czasie je rozjaśnić.

Gość milka119
hej ja mam włosy ciemny kasztan z natury, farbowałam na czarno. W tej chwili mam jasny brąz z blond złocistymi kosmykami , uzyskałam ten efekt poprzez nałożenie odżywki do włosów bez spłukiwania i posiedzenia z tą odżywką na włosach około 1 godziny na słońcu. U mnie efekty były widoczne już za pierwszym razem oczywiście nie tak że całe włosy są od razu blond ale są takie jakby pomieszane ale pomaga :) Robię to zawsze keidy jest słońce i mam wolne :P

Gość asdfghjhgbvfdc
"uzyskałam ten efekt poprzez nałożenie odżywki do włosów bez spłukiwania i posiedzenia z tą odżywką na włosach około 1 godziny na słońcu. " a co to za odzywka?

Gość kassana1818
hej :) Ostatnio pofarbowałam włosy farba 10 min color firmy pallette ;) miało być jaśniej a wyszły jakies czerwone zamiast złociste odblaski... czy płucząć włosy płukanka z wody i cytryny ... troche to rozjaśnie ?? bynajmniej by sie na zloto swiecilo >>

Gość kassana1818
halo ?

Gość spray joanna
spray jonanny podany na górze strony jest świetny. Stosuję go od roku, efekt bardzo naturalny, można stopniować rozjaśnianie w zależności od upodobań. Cena super.

też polecam spray Joanny, od roku nie farbuje włosów...są w świetnej kondycji mimo, że często myje i suszę. Cena rzeczywiście niewielka, zwłaszcza że produkt jest bardzo wydajny...tylko niestety dostępny tylko przez internet, a koszty przesyłki przewyższaja cenę towaru, ale cóż...

Gość sloc_w
Myj sobie włoski szamponikiem rumiankowm eva natura.

Gość kassana1818
ale rozjasni wlosy farbowane ?

Gość tinulinka
Hej:) Ok 2 lata temu pofarbowałam włosy na czarno... z początku mi się to podobało bo było lato i byłam opalona:p ale w zimie wyglądałam fatalnie biała i czarne włosy jak śmierć;p No więc postanowiłam wrócić do naturalnego koloru włosów - ciemnego blondu:) Od tych wakacji zapuszczam odrosty... już są mniej więcej po uszy:D a włosy na których jeszcze jest farba rozjaśniałam kilka razy u fryzjera. Tylko że nie da się (albo moja fryzjerka nie potrafi:/) aby kolor pofarbowany był mniej więcej podobny do naturalnych odrostów. No i mam właśnie na głowie rudawy odcień na połowie włosów a druga połowa to ciemny blond:D Czy ktoś ma jakieś rady aby kolor się wyrównał? Bo mam długie włosy i oczywiście nie chce ich obcinać:p Właśnie teraz parzy mi się rumianek i zaraz nakładam go na głowę i idę na słonko :) Mam nadzieje że to coś da;p Macie jeszcze jakieś inne rady?

Gość andzelyikaWW
Jednym z najbardziej skutecznych jest wykonywanie płukanek z naparu rumiankowego. Nie należy go wykonywać, jeśli rozjaśnia się włosy w kolorze ciemnego blondu, ponieważ zamiast świetlistego blond można otrzymać rudy odcień. http://nuclearts.pl/pielegnacja/utlenianie-rozjasnianie-wlosow-jak-utlenic-wlosy-w-domu/ Woda utleniona i cytryna są zabójcze.

Gość Sandraa3
Hej mam pytanie. Rozjasniam wlosy wywarem z rumianku i cytryny. Czy moge do tego uzywac odzywki do wlosow farbowanych? czy bedzie ona mi chronic kolor i rozjasnianie mi nic nie da?

Gość hahahahaha1234
jeśli dobrze zrozumiałam rozjaśniasz włosy rumiankiem i cytryną i masz farbowane włosy więc tak cytryna z rumiankiem kolor ci wypłukuje to że nakładasz odżywkę do farbowanych włosów nic Ci nie daje jak sama je ciapiesz w rumianku i cytrynie jak sam rumianek włosów farbowanych nie bardzo ruszy to na pewno cytryna owszem bo to kwas naturalny ale jednak nie przesadź bo włosy wysuszysz a te wiwaty na temat Joanny no to współczuję bo on jest do dupy i na max kłaki wysusza to wam się wydaje że włosy macie cud miód a w rzeczywistości cienkie zwykłe patyki które wam się w końcu pokruszą już nie wspomnę o tym że to zwykła woda utleniona pod ładnie brzmiącą nazwą logicznie rzecz biorąc jakby spray był cud miód i orzeszki to każda dziewczyna by za nim latała sama go używałam efekt wysuszone i do tego śmierdzące wodą utlenioną badyle i tak farba poszła w ruch bo inaczej śmiech na sali

Gość katyska
ej prosze odpiszcie mi na pytanie : mam ciemne blond wlosy i czarne brwi, jak moge rozjasnic brwi conajmniej do brązowego koloru ? pls odpiszcie zgóry dzięki ;*

Gość marysiska
mam ciemne blond wlosy i czarne brwi, wiecie moze jak najlepiej naturalnie rozjasnic brwi ? pls odpiszcie, zgóry dzięki;*

Gość mojra22
Do Vanet Piękny słoneczny naturalny odcień blondu uzyskasz farbą garniera Bardzo jasny popielaty blond. Wcale nie wychodzi taki jasny jak na opakowaniu ale bardzo naturalny.

Gość Klaudia :)
Cześć :) Kiedyś miałam jasne blond włosy, ale ściemniały, teraz jestem już szatynką. Nigdy nie farbowałam włosów, tylko w sumie raz jasną blond szamponetką która i tak nic nie dała. Proszę o pomoc, mam 14 lat i nie chce niszczyć włosów farbą, poza tym zastanawiam się co robić z odrostami, wtedy trzeba co chwile te miejsca farbować by nie mieć połowy takich włosów, a połowy innych? To jak się chce wrócić do naturalnego to trzeba przetrzymać aż farba zejdzie do końca? Ale to tak przy okazji, najbardziej interesuje mnie czy ta cytryna i rumianek faktycznie działa ;> prosze o odpowiedź na gg: 12110216

Gość Kate666
Ja mam naturalnie ciemny blond;) a na dzien dzisiejszy mam jasny złocisty blond;) a nie farbowałam:) to wszystko zalezy od waszych włosów;) jednym beda jasniec szybko ( jak mi) a innym nie;) nie farbujcie wlosow bo to je niszczy a po 2 moze wam nie wyjsc taki jakbyscie tego chcialy:( postawcie na naturalnosc!

Gość kama1126
Kate jak to osiągnęłaś? Robiłaś coś czy samo sie zrobiło?:) A co do cytryny to nie polecam...Nie ma rewelacji a poza tym strasznie wysuszyła mi wlosy.Teraz się łamią, rozdwajają i wypadaja... a nigdy wczesniej nie miałam z tym problemu

Gość gość
woda z cytryna i na slonce tyle zeby nie wysuszyc wlosow to trochr dodac szamponu. Normalnego nie jakiegos na zniszczone wlosy czy cos w tym stylu.

Gość gość
Ja też polecam sprawy rozjaśniający z Joanny. Ewentualnie woda z cytryną i suszenie włosów na słońcu. Jak włosy się przesuszą to zróbcie laminowanie żelatyną - szczegóły laminowania znajdziecie w google.

Gość mo naturalnie
Plukanki z rumianku podobno rozjasniaja wlosy :) www.mo-naturalnie.blogspot.com

Gość se ja
mam włosy ciemny blond a ponieważ nie jestem pełnoletnia mama mi nie pozwala farbować ani sztucznie rozjaśniać włosów i chciałabym w jakiś naturalny i sprawdzony sposób to zrobić (ale łatwy) PLISSSSSSS, BŁAGAM,PROSZEEE

Gość gość
Ja znalazłam świetną metodę jest taki blog "kalistabloguje" i ona tam podaje przepis jak naturalnie rozjasnic wlosy. Weszlam w zakladke "domowe maseczki" na jej blogu i o dziwo tam znalazlam ten sposob, chcialam wam linka podac, ale nie moge bo serwis uznaje to za spam:/ musicie same poszukac

Gość gość
Polecam spray do włosów z Joanny. Po 3 użyciach widać różnicę :) Włoski są trochę szorstkie po aplikacji, ale dobra odżywka da sobie z nimi radę. Płyn zawiera składniki naturalne, jak rumianek ale także niewielką ilość nadtlenku wodoru.

Gość neliblu
Ja używałam kiedyś spray do włosów Joanna (nie pamiętam dokładnie nazwy: "słoneczne refleksy"?) Spryskałam matowe, "mysie" włosy w kolorze nijakiego ciemnego blondu 3 razy w przeciągu chyba ok.2-3 tygodni. Efekt rewelacyjny - włosy nabrały słonecznego blasku, widocznie rozjaśniały. To było w czerwcu, przez dwa miesiące wakacji włosy jaśniały na słońcu (mimo braku dalszej aplikacji sprayu) - pod koniec sierpnia włosy nabrały koloru jasny blond - naprawdę! wymarzony blond, od spodu trochę ciemniejsze, ale dzięki temu wyglądały naturalnie. Niestety w zimie pojawiły się bardzo ciemne odrosty jak po farbowaniu, co wygladało strasznie. Nie chciałam włosów farbować, więc ratowałam się henną w kolorze blond - bardzo ładnie wyrównywała kolory- rozjaśnione włosy nieco tonowała i nadawała blasku odrostom. Na dłuższe stosowanie polecam rumianek i cytrynę- rozjaśniają delikatnie. W lecie najlepiej nosić włosy rozpuszczone, wtedy rzeczywiście mocniej jaśnieją i nabierają refleksów.

Gość gość
bzura bzdura nic nie rozjasnia włosow tylko farby i nie pszcie bzdur

Gość gość
Jeżeli chodzi o rozjaśnienie włosów przy jednoczesnej ochronie włosów polecam ITELY BLONDLY http://uradka.pl/item/rozjasniacz-do-wlosow.html jest to połączenie rozjaśniacza do włosów z olejkiem arganowym ten produkt do rozjaśniania włosów można stosować nawet na zniszczone włosy.

Gość gość
blogspot.com

Gość Kotecekaaa
Naturalne sposoby to bulszit. Tylko rozjaśniacze ze sklepów fryzjerskich dają radę: kalamis.pl/product-pol-10443-Rozjasniacz-Light-Master.html