Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ninnna 18

NATURALNE ROZJAŚNIANIE WŁOSÓW.

Polecane posty

Gość nina_rumianek
Polecam szampon do włosów z rumiankiem Eva Natura.

Witam. Mam pytanie do was mianowicie od roku farbuje szamponetką na 24 zmycia z palette czekoladowy brąz . Niby to szamponetka a utrzymuje sie jak normalna farba do włosów i na dodatek nie chce zmyć się, chce teraz mieć jasny brąz, ale nie wiem jak tego dokonać naturalnie. Może mógłby mi ktoś doradzić. Bardzo proszę

Gość Blondina
Hej ja mam ciemny blond...i bardzo chcę mieć jasny...!! Nie wiem czy woda utleniona nie zrobi mi bardziej rudawych włosów...bo mam już trochę....i nawet więcej...próbował ktoś już może?? Z góry dziękuję za odpowiedzi...;))

Gość ...351957
cześć:) ja od kilku miesięcy farbuję włosy na odcień średni brąz kremem koloryzującym z palette. Na początku kolorek mi się bardzo podobał i w sumie do mnie pasuje. Później włosy zaczęły mi coraz częściej wypadać i z mocnych stały się cienkie suche i pozbawione blasku, do tego często wypadają. zaczęłam więc stosować maseczkę z olejku rycynowego i żółtka. Włosy po nim są o niebo lepsze! Są miękkie i szybciej rosną, tak że w przeciągu 5 miesięcy urosły mi 25 cm=) teraz natomiast chcę rozjaśnić włosy i mam zamiar użyć wody utlenionej. Może i jest szkodliwa ale każdy rozjaśniacz działa na takiej samej zasadzie... Ścinam włosy za jakiś czas więc jak się zniszczą to pójdą pod nożyczki. Podsumowując, nie polecam farb palette bo zamiast średniego brązu otrzymałam czarne włosy, natomiast warto kupić olejek rycynowy=) nawet po pierwszym użyciu widać efekty:)

Gość ...351957
cześć:) ja od kilku miesięcy farbuję włosy na odcień średni brąz kremem koloryzującym z palette. Na początku kolorek mi się bardzo podobał i w sumie do mnie pasuje. Później włosy zaczęły mi coraz częściej wypadać i z mocnych stały się cienkie suche i pozbawione blasku, do tego często wypadają. zaczęłam więc stosować maseczkę z olejku rycynowego i żółtka. Włosy po nim są o niebo lepsze! Są miękkie i szybciej rosną, tak że w przeciągu 5 miesięcy urosły mi 25 cm=) teraz natomiast chcę rozjaśnić włosy i mam zamiar użyć wody utlenionej. Może i jest szkodliwa ale każdy rozjaśniacz działa na takiej samej zasadzie... Ścinam włosy za jakiś czas więc jak się zniszczą to pójdą pod nożyczki. Podsumowując, nie polecam farb palette bo zamiast średniego brązu otrzymałam czarne włosy, natomiast warto kupić olejek rycynowy=) nawet po pierwszym użyciu widać efekty:)

Gość rozjasniajaca:P
witam, ja farbowalam wlosy na sloneczny blon jednak mialam juz odrosty i chcialam w naturalny sposob przejsc z rozjasnionych do swojego koloru bez ingerencji farba i sprobowalam woda utleniona, trzeba ja stosowac na brudne chociaz 2-dniowe wlosy na noc i normalnie isc spac a rano umyc glowe. Jestem bardzo zadowolona, nie widac juz takiej roznicy pomiedzy odrostami a rozjasnionymi wlosami. to dobra i tania metoda. W razie pytan prosze pisac 7969268

Gość Justyśka:-)
CZEŚĆ DZIEWCZYNKI...JA MAM TERAZ WŁOSY WIŚNIOWE I CHE MIEĆ blond czy rozjaśniacz mi pomoże i czy za bardzo nie poniszcze sobie włosów?

Gość Klaudyn.
Myj w cytrynie .. i zrob sobie troche cienkich pasemek blond .. nie zniszczą Ci się włosy od tak nie wielkiego zabiegu :) i oczywiscie beda jasniejsze:)

Gość dzamatasi123
Witam rok "męczyłam" sie z kolorem czarnym bylam tydzien temu sie zapisac na rozjasnianie do fryzjera powiedziala ze bedzie mnie to kosztowac 160zl niestety nie mam tyle kasy na wlosy wiec kupilam farbe rozjasniajaca z Joanny :) na początku balam sie ze zniszczy wlosy strasznie i w ogole ;) zrobil mi bardzo ladny kolor rudy hehhe tylko odrosty ktore jak byl kolor czarny i nie zafarbowalam ich no i po rozjasnianiu te odrosty wyszly blond ;) i teraz mam 2 kolory ale kupie farbe rudy i te odrochy zafarbuje i bedzie ok;) naprawdę polecam samemu rozjasnianie jak ktos nie ma zbytnio duzo pieniążków;)

Gość Awke
Woda utlenona , polana na mokre , umyte włosy daje świetny efekt - jasny popiołek a;le tylko na jasny , żółtawy kolor i do tego daje piękny połysk . ja polała moje żółte włosy wodą utlenioną i nie spłukując - umodelowałam - super efekt bo zero żółci na głowie i to jedyny raz zrobiłam . Dobra jest też na rozjaśnienie ale tylko bląd włosów - Nadmanganian potasu - czyli kalia lub piochtanina - kupisz w aptece i płukać włosy w rękawicach gumowych bo fioletowo skurę na rękach może lekko zabarwić :) pozdrawiam

Gość Awke
Chcę jeszcze coś dodać na temat płukanki do rozjaśnienia jasnych żółtawych włosów :) Chodzi o Nadmanganian Potasu tzw. kalia lub Piochtanina , kupisz w aptece w tabletkach i rozpuszczasz w zimnej wodzie kilka tabletek i ja rozrobiłam sobie w wielkim słoiku ten mocno fioletowy roztwór i płuczę moje blondowate włosy po każdym myciu - profilaktycznie żeby nie żółkły i mam cały czas jasny popiołek :) kalia nie ma ubocznych skutków dla włosów i jest neutralna ale tylko i wyłącznie do jasnych włosków bo ciemne po takiej płukance rudzieją !!!!!

Gość Czarna mamba ;]
emmm ja miałam CZARNE włosy ;/ mówili że pasuje , ale mi się nie podobał wogóle ;[ próbowałam zmyć ale nic to nie dało ;[ w końcu zmyło sie trochę ale tylko na górze nastepnego dnia poszłam po farbę Joanna ORZECHOWY BRĄZ i pomogło ! ;] czarny zszedł bez problemu ;] polecam kupić dwie ;] lepszy efekt ;] koszt jednej farby ok 6 zł ;]

Gość małaja
hej Mam taki problem, mój naturalny kolor włosów to ciemny blond. Rozjaśniłam włosy rozjaśniaczem i oczywiście wyszedł mi żółto-pomarańczowy kolor. Kolor który chciałabym osiągnąć to taki ciepły, beżowy, średnio jasny blond (nie za jasny). Wiem że na tych rudych włosach farba raczej nie weźmie, ale nie chcę znów rozjaśniać włosów. Czy dobrym rozwiązaniem byłoby np. potraktować włosy jakąś płukanką w odcieniu fioletowym, aby zniwelować ten pomarańcz i wtedy dopiero kłaść farbę bądź szampon koloryzujący w docelowym odcieniu ? Bardzo proszę o odpowiedzi, jeżeli ktoś się orientuje. pozdrawiam

Gość sylwiiaa
ja wgl nie wiem co robic z moimi wlosami ;( naturalny mam blond, obecie braz :( bardzo zaluje ze zaczelam farbowac ;(

Gość zdesperowana ;(
ofarbowałam u fryzjera włosy na czekoladowy kolor, mówiono mi że wyjdą naturalnie a one są prawie czarne, chciałabym je trochę zmyć aby ich kolor nabrał cieplejszego odcienia blagam co robic ?!

Gość aloneindec
od 3 lat farbowałam wlosy na ciemny brąz, aż w końcu wyszedł mi czarny. miesiac temu postanowiłam,że chce mieć blond, czyli swój naturalny kolor włosów. Naczytałam się na forach, jak bardzo rozjaśnianie włosów niszczy je itd. Ale pomyślałam, trudno. Kupiłam rozjaśniacz Delii (jakaś polska firma). Nałożyłam pierwszy raz, włosy wyszły takie sobie, ale nie były już czarne bardziej rude. Na następny dzień nałożyłam znowu, wyszły biało rude.Odczekałam 3 tygodnie i pofarbowałam farbą Garniera do 28 myć bez amoniaku, kolor Blond. Z włosami nic mi sie nie stało. Troszeczke sie wysuszyły, ale malutko. I wyszedł mi identyczny kolor jak na opakowaniu. Także jestem miło zdumiona.

Gość nepheutes
jeśli chce się z ciemnego dość do blond , najlepiej rozjaśniac stopniowo. kupić rozjaśniać z mało procentowy , (można kupić w sklepie dla fryzjerów są takie sklepy ) woda + proszek kosztuje ok 7 zł. i powoli z ciemnego , rozjaśnić , odczekać z miesiac dwa, i znowu , aż do jasnego, i w ten sposób włosy na pewno nie będą jakoś bardzo zniszczone trzeba też pamiętać że nakłądając samemu rozjaśniacz, nakładać go szybko by nie było tak że pół głowy jaśniejsze pół ciemniejsze. i włosy przy głowie na koniec, bo przy głowie jest najcieplej i one najszybciej sie rozjasniają,

Gość Binladen
Witam, od trzech lat farbuję włosy na kolor czarny. Za miesiąc mam Studniówkę i mój mały plan wygląda tak: Użyję płukanki do włosów i zaraz po tym nałożę nowy kolor (ciemny brąz). Co o tym myslicie?? ;> Boję się tylko tego, że będę miała na głowie dwa wysuszone kłaki ;-/ Prosze o dobrą radę ;-)

Gość aloneindec
troche na pewno beda wysuszone....

Gość chyza
jestem naturalną blondynką, nigdy nie malowalam włosów, kocham ten kolor i nie chce go stracić bo jest piękny, jaśniutki, tylko ze ostatnio zaczął mi ciemnieć, wpada pod szarawy, platynowy...nie podoba sie... używam szamponów rumiankowych, kiedys delikatnie brałam wodą utlenioną ale czytając wasze postu nie mam zamiaru juz tak robić dzięki wam za to:) podpowiedzcie jak moge dbac o ten kolor, jakies szampony, odzywki nie drogie:) czekam na odpowiedzi na maila hyza33@wp.pl albo gg 2484569 liczę na pomoc z góry dzieki

Gość kasiata
Więc tak, naturalnie jestem blondynką, ale niedawno wpadłam na pomysł żeby zafarbować sobie włosy na ciemny blond szamponetką palette, po kilku myciach kolor zrobił się rudy i nie zmył się do końca, następnie aby powrócić do poprzedniego koloru nałożyłam na włosy farbę loreal casting creme satynowy blond, efekt był znikomy, potem zakupiłam jeszcze jedną farbę z tej serii- lodowy blond, wiele się nie zmieniło oprócz tego że zrobiły się minimalnie jaśniejsze rudawo żółty kolor nadal pozostał, proszę o pomoc co mogę z tym zrobić abym miała naturalny blond !?

Gość jak byc naturalna blondynka___
mam ciemny blond i rozjasnilam do jasnych :) najlepszy sposob: spray joanna reflex blond (wpiszcie w google) psikac malo ale regularnie + szampon tzw fioletowy, wg mnie najlepszy firmy kallos (zamawaim na allegro), nie polecam z rossmanna bo zero efektow-kallos najlepszy (tylko trzeba go mieszac z ezwyklym szamponem bo malo sie pieni i nie trzymac dlugo). regularnie stusuje te dwa preparaty i wlosy sa super i wszystkim mowe ze to naturalny kolor ;):) oczywiscie sposob dla naturalnych blondynek ktore z wiekiem "sciemnialy". przy brazowych wlosach wyjdzie co najwyzej ciemnorudy

http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8372 tu macie ten spray. po jedym uzyciu efektow nie ma, jest on bardzo delikatny i nie niszczy wlosow. ale przy regularnym stosowaniu ladnie rozjasnia-naturalnie

"Rozjaśniacz w sprayu, służący do nadawania jasnym włosom efektu naturalnego, ciepłego, rozświetlającego słonecznego balejażu. Dzięki temu preparatowi możesz ozdabiać fryzurę złotawymi refleksami letniego słońca przez cały rok. Efekt zależy od wyjściowego koloru i odcienia włosów oraz ich naturalnej podatności na rozjaśnianie. To nie jest dekoloryzator - kosmetyk służy do delikatnego rozświetlenia włosów nieregularnymi, złocistymi i ciepłymi w odcieniu pasemkami, imitującymi słoneczne refleksy, nie do radykalnej zmiany koloru. Rozjaśniacz zawiera ekstrakt z rumianku i składniki odżywcze. Wyciąg z rumianku polecany jest szczególnie do pielęgnacji włosów blond. Po użyciu kosmetyku włosy pozostaną miękkie. Nie używać na farbowanych włosach."

Gość kasiata
Czy ten spray z Joanny nie zniszczy włosów, i nie sprawi ze staną się żółte ?, zależy mi na tym aby odcień włosów to był zimny blond

uzywam od ok 3 lat z przerwami i nie zauwazylam aby niszczyl. koniecznie uzywaj fioletowego szamponu, wtedy wlosy maja ladny odcien :) najlepsze efekty mialam po kallosie (ok 6-7zl ale trzeba przez internet bo w sklepach go nie widzialam), teraz testuje z joanny i jest taki sobie, az rossmana beznadziejny. ale poczytaj opinie na wizazu na temat sprayu, dziewczyny pisza ze nie niszczy wlosow. to nie jest taki typowy rozjasniacz-dekoloryzator. super jest ten spray

Gość kasiata
kupiłam, sobie srebrna płukankę do włosów z dali, efekty widać odrazu, co prawda włosy ściemniały ale nawet podoba mi się taki odcień, teraz żeby je rozjaśnić jeszcze troszkę będę używać tego sprayu ;)

Mam farbowane od 2 lat czarne włosy... Chciałabym w sposób naturalny dojść do naturalnego blondu... Mam dość długie włosy i nie chce, żeby się zniszczyły, bo bardzo długo mi rosną... Proszę dajcie mi dobrą rade, co mam zrobić:( Ps.chciałabym w szybkim czasie je rozjaśnić.