Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ninnna 18

NATURALNE ROZJAŚNIANIE WŁOSÓW.

Polecane posty

Gość kamille
Błagam Was o pomoc!! cos mi odbiło i rozjaśniłam sobie włosy wodą utlenioną:/ Błagam odpowiedzcie mi na pytanie: czy to prawda, że te rozjaśniane włosy kiedy odrastają to jakby stopniowo wracają do swojego naturalnego koloru?? tzn, ze nie ma takiego perfidnego przejscia: rozjaśnione "kreska" i naturalne?? naturalne mam blond, rozjaśnine wyszly jasny blond. co moge zrobić, zeby niebardzo bylo widac odrosty?????? Błagam odpiszcie!!!!!!!!!

Gość łysy
mi fryzjerka powiedziala, zeby dac na wacik troche popiolu i mydła. ale to tylko na brwi dobre, bo chyba nikt nie bedzie szorował całej głowy wcikiem :S

Gość żaniaaa
hej, mam pytanie: mam ciemny brąz włosy chcialabym mieć przynajmniej jasny brąz jak to zrobić ??

Gość Ficia-Kicia
Rozjaśnianie wodą utlenioną jest niekorzystne dla prawidłowego i ładnego wyglądu . Dzisiaj kupiłam sobie fajną odżywkę do włosów Nivea brilliant blonde. Jeszcze jej nie próbowałam na całych włosach, ale na pasemku. Nie mam pojęcia jak to się stało ale ten kosmyk się zrobił taki jaśniejszy w porównaniu z resztą włosów (jestem ciemną blondynką). Poza tym cena nie jest duża (jedynie 7.99). Polecam i pozdrawiam .

Gość mimimi8
kretynki!nie rozjasniejcie włosów woda utleniona!!!!!!!

Gość sardus
zafarbowalam wlosy z blondu na braz a teraz chce miec spowrotem blond co robic? pomozcie prosze bo mam ochote sie rozplakac piszcie do mnie na moj e mail blagam

Gość omgxxx00
Woda utleniona to dobra jest podobno do depilacji wlosow, podobno tak osusza i oslabia wlosy ze po czasie sie lamia i ostatecznie wypadaja wlosy wraz cebulkami. Ktos o tym slyszal?

Gość Natka 1989
Cześć dziewczyny. Wczoraj zdecydowałam się aby rozjaśnić włosy. Naturalne mam ciemny blond, ale od 4 lat farbowałam najpierw na czarno, później na ciemny brąz, znudził mi się ten kolor :) Kupiłam rozjaśniacz z joanny, nałożyłam na całe włosy (w domu, bez pomocy fryzjerki) trzymałam ok godzinę. Efekt: na moich naturalnych (odrostach) wyszedł normalnie biały, na ciemnym brązie rudy, na czarnych ciemniejszy rudy. Dziś kupiłam farbę z garniera blond (7) i pofarbowałam. Odcień jest ładny, włosy średnio zniszczone, może dlatego że mam bardzo grube i mocne. Bałam się że się popalą, ale nie jest tak źle. W razie pytań służę "doświadczeniem" :) Pozdrawiam

Gość ankaa19
hej mam włosy koloru ciemny brąz , chciałabym je rozjasnic , aby uzyskac ciemny blond, bez uzycia farby. Jak moge to zrobic zeby nie uzyskac rudego koloru ani zółtego??? Bardzo prosze o odpowiedz,

Gość Rozaliaaa
a ja mialam ciemny blond, po umyciu włosów zrobiłam sobie płukankę z rumianku (jakoś ze 3 razy pod rząd po każdym umyciu) i teraz mam dosyc jasny blond ;) jeszcze będę kontynuowac ;D ale efekty, bynajmniej u mnie, są widoczne ;) naturalny, zdrowy i korzystny dla włosów zabieg lekko rozjaśniający :) mają fajny odcień :)

najlepiej cherbatą rumiankową...... zaparzasz jedną lub dwie torebki cherbaty rumiankowej, czekasz aż ostygnie a potem polewasz tym wywarem umyte i suche włosy, potem czekasz 20 min. rozczesując włosy później po tych 20 minutach trzeba spłukać...nie suszyć suszarką..!!! efekt gwarantowany po kilku zastosowaniach...wiem bo sama tak rozjaśniam moje ciemne bląd włoski ;)) P.S: potem NIE wychodzi odcień żółty

Gość Natka 1989
moze podzielicie sie wrazeniami na temat rozjasniania wlosow rozjasniaczem?? :) czy bardzo sie zniszczyly itp

Gość Natka 1989
Do sardus: niestety nie da się tego zrobić naturalnie, a jeśli się nawet da zajmie Ci to bardzo dużo czasu... :/ Jak napisałam wcześniej, sama rozjaśniałam włosy z bardzo ciemnych i jestem bardzo zadowolona z efektu, ale jeśli masz słabe włosy to lepiej nie ryzykuj i zapytaj o radę kogoś profesjonalnego.

Gość niunia920
Mam naturalne rude włosy, a ponieważ ich nie lubie to chcialam je przyciemnić. Użyłam ciemnego blondu iii moje włosy wyglądają okropnie! tak naprawde to wina koleżanki, która mi farbowała włosy. W każdym razie moja grzywka jest niemal CZARNA, a reszta włosów ciemno ruda. Wygląda to okropnie. Jestem strasznie zła. Wie ktoś co moge zrobić? Do szamponu używam wody utlenionej w kremie 12%. Nie wiem czy to coś da. ...ale moje włosy wyglądają okropnie. Chce moje rude! :(

Gość Piękne włosydr.Krystyna
Pamiętajcie,żeby rozjaśnianie włosów przyniosło efekty trzeba dobrać odpowiedni sposób do koloru naturalnego włosów. .............Włosy Blond...............- W tym wypadku powinien pomóc rumianek.Zaparz herbatę rumiankową,ostudź.Umyj włosy szamponem timotei dla włosów blond.Spłukaj przygotowanym rumiankiem.(Efekt rozjaśnienia włosów powinien być widoczny po 3 myciach).Myj w taki sposób włosy raz w tygodniu,np. środę.Jeśli chcesz,by twoje włosy były odżywione i lśniły blaskiem płukaj je szklanką wody w 2 łyżkami octu i łyżką soku z cytryny także drugi raz w tygodniu,np. w niedzielę (już bez rumianku).To nie zniszczy twoich włosów,pod warunkiem,że nie będziesz ich suszyła suszarką.Dzięki takiej kuracji włosy już po 3 tygodniach będą wyraźnie jaśniejsze,zdrowsze,piękniejsze. ...........Włosy rude,czarne,dla szatynek,brunetek..............- Ciemniejsze włosy są trudniejsze w pielęgnacji,niż włosy blond (ok. 60% kobiet narzekających na swoje włosy to brunetki i szatynki,rude i czarne) .Jeśli rozjaśnić włosy,musisz postawić na szampon koloryzujący.Nie zniszczysz nim włosów,wręcz je odżywisz.Myj nim włosy 2 razy w tygodniu,płukając na przemian- raz wodą z rumiankiem-raz szklanką wody z 2 łyżkami octu i 1 ł. soku z cytryny.To wzmocni i rozjaśni twoje włosy,po 2 tygodniach efekty będą widoczne.Tylko pamiętaj,by nie suszyć włosów suszarką,to je zniszczy. ...........Włosy mi się nie układają,są pozbawione blasku........... JEŚLI CHCESZ ZNAĆ ODPOWIEDŹ NA TO I WIELE INNYCH PYTAŃ ZWIĄZANYCH Z WŁOSAMI,SWOJĄ FIGURĄ,DIETĄ,ORAZ INNYMI RÓŻNYMI PROBLEMAMI PISZ NA GG. 2132172 ,POSTARAM SIĘ POMÓC. dr.Krystyna

Gość nataliaaaPP
Hej :) Mam ten sam problem ... Włosy ciemny blond i chciałam je rozjaśnić do jasnego.Wczoraj zdecydowałam się na wywar z cytryny .Wycisnełam jedną, dokładnie wtarłam we włosy.Powinnam trzymać 30min,ale ja zawsze wiem swoje i trzymałam godz. i Powiem wam że nie żałuje, po jednym razie mam śliczne pasemka jasny blond... Myślałam że w ogóle nie podziała bo robilam to wieczorem i siedziałam w domu ;D A powinno być się na słońcu ...Ale :)dziś zrobie to samo ale na dworze :). Nie warto faszerować włosy farbami , i na pewno woda utlenioną!Ona zniszczy wam tylko włosy i powoduje łysienie ;p.

Gość Anna696933
Hej ;d jesli chcecie troche zmienic kolor wlosów to radze jamam czekoladowy naturalny i zachcialam mniec blond uwiercie nitgdy niewychodzi to co byscie chcialy ja teraz zaluje imam jaki czarny czy niewiem cobo usialam przefarbowac radze wam doceńcie naturalnosc :)i pokochajcie swoje wlosy ;)

Gość Anusiaczek
Czesc! mam wlosy ciemny blond a bardzo bym chciala miec jasny tylko ze nie moge stosowac farb bo mam lekkie problemy ze skora glowy zwiazane z dojrzewaniem..;/;/ macie moze jakies rady dla mnie??:(:(:(

Gość anusiaczek
a co uwazacie o hennie do blon wlosow??? czytalam ze jest z roslin i w 100% naturalna a do tego upieksza wlosy i sprawia ze sa lsniace i gladkie jak jedwab

Gość
Płukanie włosow naparem z rumianku płukanie wlosow sokiem z cytryny i siedzenie potem na sloncu

Gość anusiaczek
plucze rumiankiem codziennie od 3 dni i wczoraj plukalam cytryna i bylam na sloncu poltora godziny i nie ma nawet minimalnego efektu...:(

Gość xxxmarcaxxx
A po tym rozjaśniaczu z Joanny http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8372 to wychodzą odrosty bo nie wiem czy go mam kupić bo odrostów to ja nie chce. A mam włosy rozjaśnione już od słońca i od cytryny (bo już robiłam) ale mi znowu troszkę przyciemniały.

Gość aguuuuss
eLo . :D ja mam włosy brąz ale tak śmiesznie bo zrobiły mi sie pasemka od słońca .. i mam takie ciemno jasnne ;P a że dużo przebywam na słońcu to efekt jest świetny ^^ jednakze chciałabym zrobic sobie lekkie pasemka ciemny blond :P jakieś rady ^^ ? :D pozdrOoo ;]

Gość monalisa1985
Witam wiele się naczytałam o mozliwości przejścia z czarnych na jasniejszy kolor. Teraz podziele się z wami informacją, ponieważ.... dziś wrociłam od fryzjera!!!!!!!!! Drogie dziewczyny !! 6 lat farbowania na czarne lub granatowe kolory!! Poprosiłam moja fryzjerke, żeby spróbowała zrobić na nich brąz refleksy- pasemka jak nowa fryzura Fergie! I udało się. Powiedziała mi że nie zrobi mi blond, bo to jest masakra dla włosów. Jeśliby mi robiła dekoloryzację to z oświadczeniem moim że nie bede do niej miała roszczeń finansowych jak wypadną mi włosy a nawet z tym nie zrobi. Będziemy przechodzić powoli do jasniejszych włosów.Może kiedyś do blond. Nie róbcie sobie tragedii na włosach. moje wlosy wyglądają pięknie. Za dwa miesiące idą na nowo i będziemy robić balejaż, teraz mam pasemka brązu.wygląda to genialnie.Narazie włosy mi się podobają zobaczy,y za kilka myć, czy nie będa jak siano. Stopniowo co kilka meisięcy balejaże lub pasemka i dojdziemy do blondu nie nieszcząc włosów i nie skracając ich - włosy długości za ramiona koszt 120 zł!! nie patrzcie na gwiazdy, które co róż zmieniają kolory włosów. o nie sa ich naturalne wlosy!! mają doczepiane pasma. Jak Tyra Banks, która pokazała niedawno swoje kikuty, cienkie do ramiion!! A w programach ma buną fryzurę, jak Paris Hilton, Nicole Richie czy Lindsay Lohan. Clip in załatwia im wszystko!! Także dziewczyny we wszystkim umiar i kilka miesięcy fajnych ciekawych zmian. Grunt to rozsądek. pozdrawiam

Gość honora
witam mam 13 lat i chciałąbym poprosić o radę . Mój kolor włosów to bardzo jasny brąz, a bardzo ciemny bląd no i mam pare pasemek lekko rudawych (naturalne). Chciałabym je lekko rozjaśnić poniewaz nie wiadomo konkretnie jaki mam kolor włosów . Czy to prawda że dużo daje płukanka z rumianku ??

Gość tlustamycha
Nie da się rozjaśnić włosów szamponem koloryzującym, chyba, że jesteś naturalną blondynką i chcesz nadać im trochę blasku. Przecież rozjaśnianie to wywabianie pigmentu. I te szampony się trzymają rok chyba.

Gość Aqua999
Ja kiedys rozjaśniałam wodą utlenioną, ale już dawno mi odrosły. Dzisiaj chce sobie znowu zrobić jakoś pod spodem, bo szkoła... no ale ostatnio marzę o czerwonych albo niebieskich pasemkach... i mam zamiar sobie zrobić :D

Gość honora
dzięki za radę , a co do pasemek ja też przez jakiś mięsiąc przed szkołą marzyłam o pasemkach albo ciemno fioletowych albo ciemno czewonych , no i prosze zrobiłam sobie sama. efekt - świetny (zrobiłam zwyczajną farbą ktura się zmywa po ośmiu myciach głowy) :D pozdrawiam

Gość Margarynka20
Witam dziewczyny :) Ja probowalam woda utleniona rozjasnic wlosy [ mam hebanowy braz-farbowane ] ale nawet nic sie nie zmienilo, moze dlatego jest 3 %-towa... Zastanawiam sie czy nie kupic rozjasniacza zwyklego i pozniej na rozjasniacz platynowy blond ? oczywiscie spod spodu wlosy, nie cala glowe :) pozdrawiam