Gość gość Napisano Luty 1, 2016 cześć, jak masz wątpliwości poczytaj sobie więcej na temat piaskowania i innych metod czyszczenia zębów tutaj https://portal.abczdrowie.pl/czyszczenie-zebow ja osobiście tego nie cierpię, ale cóż trzeba o siebie dbać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 5, 2016 Moim zdaniem to kolejna metoda, która nic nie daje, bo efekt jest chwilowy. Każdy musi się nauczyć, że bez diametralnej zmiany przyzwyczajeń na stałe, nigdy nie doprowadzi swoich zębów do normalności! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 9, 2016 Ten zabieg konieczny jest u osób pijących dużo kawy i herbaty a także u palaczy, nie kosztuje wiele a efekt jest doskonały, a paragon od dentysty się przyda także do udziału Narodowej Loterii Paragonowej Ministerstwa Finansów. http://www.nowygabinet.pl/index.php/sim/2562-kasa-fiskalna-w-praktyce-stomatologicznej.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 10, 2016 Polecam dr Żarowa z klinki Dentist w Krakowie. Naprawde bardzo fajne miejsce i tu mozecie naprawde wyleczyć swoje zęby. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 17, 2016 Witam. Ja miałam dziś pierwszy raz czyszczenie zębów z kamienia. Mianowicie piaskowanie i Skaling. zęby i dziąsła są bardzo obolałe w dodatku po wewnętrznej stronie czuje ze są chropowate. zapłaciłam 150 zł. Teraz juz wiem dlaczego ponieważ dentystka nie zrobiła mi żadnego polerowania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 25, 2016 Ja wole prywatnie i bardzo sobie chwale własnie Klinike Dentist. Na NFZ proponują i zakładają zresztą czarne plomby. A ja za takie dziękuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Monika8187 Napisano Marzec 25, 2016 Scaling i piaskowanie to dodatkowa kasa dla gabinetów stomatologicznych, stąd tutaj ich pozytywne wpisy wraz z podaniem nazwy gabinetu.. Pamiętajcie,że dziąsłą po tych zabiegach są obolałe, a zęby chropowate przez kolejny tydzień. Nie wolno Wam pić soków,kawy , ani napojów kolorowych, ani jeść marchewki, buraczki itd bo barwniki wejdą w porowate zęby i będą jeszcze kremowe, niż przed zabiegiem. Poza tym zęby bardzo szybko wracają do swojego poprzedniego koloru, bo przecież na codzień pijecie kawę, herbatę, wino, soki, jecie marchewkę itd więc to wszystko to jedna wielka ściema...Nie polecam, szkoda kasy i zębów.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 26, 2016 Czy ty w ogole wiesz o czym mowisz? To jest normalny zabieg higieniczny i nie ma nic wspolnego ze zmiana koloru zebow, a jedynie ich oczyszczeniem. A jak zeby sa chropowate i dziasla obolale to chyba nalezy zmienic gabinet. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hosiel Napisano Kwiecień 26, 2016 To przede wszystkim musi się wiązać z systematycznością. U mnie doprowadzenie zębów do normalnego wyglądu wymagało kilku miesięcy, ale oipierając się na normalnym szczotkowaniu i zdrowej diecie, a nie cudownych zabiegach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 13, 2016 A ja klinike dr Żarowa Dentist. Już kilkakrotnie leczyłam tam właśnie zęby i jestem naprawde bardzo zadowolona. Teraz chce sie zapisac na czyszczenie zębów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 8, 2016 Też mam swoją ulubioną higienistkę panią Elżbietę Nowak, do której chodzę co pół roku na usuwanie kamienia. Jest miła i sympatyczna i też bardzo dokładna w tym co robi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 8, 2016 Wiesz usuwanie kamienia raczej nie boli, no chyba, że masz go dużo to możesz odczuwać nieprzyjemne uczucie. Ale może przy okazji czyszczenia odsłoniła ci się jakaś dziura dlatego boli. Najlepiej zrobisz jak pójdziesz do dobrego dentysty i się dowiesz co Ci jest. Ja mam świetną opiekę w Krainie Uśmiechu, zawsze jak mnie coś niepokoi mogę się do nich zgłosić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 3, 2016 Ja miałam taki zabieg rok temu i efekt utrzymuje się do tej pory no moze zęby nie są już takie białe ale nie mam takiego kamienia. Zabiek wykonywałam w Almadencie i nic nie bolało i kosztowało tylko 150 zł jak na terazniejsze ceny to nie drogo zawsze te zabiego są powyżej 200zł - polecam http://nzozalmadent.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 3, 2016 Ja miałam usuwany kamień ultradźwiękami. Bolało jak s*******n, doktor musiał mi dać znieczulenie żeby dokończyć. Potem długo bolały mnie zęby i były szorstkie mimo, że polerował jakąś gumką. Niewiele to dało. Zęby po jakimś czasie picia kawy i jedzenia wróciły i jest jak było. Szkoda kasy i bólu bo efekt jest tylko chwilowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość euglenazielona Napisano Sierpień 4, 2016 Miałam usuwany kamień i piaskowanie po tym zęby. Nie było nieprzyjemne ani nie bolało. Ale trochę dziwne uczucie. Samo odkamienianie robię co dwa lata. Stomatolog mi mówił, że faktycznie może być dyskomfort, jeśli kamienia jest dużo. Ale wszystkim polecam zrobienie tych zabiegów. Zupełnie inaczej wyglądają zęby. Przed pierwszym zdejmowaniem kamienia poszłam w ogóle z zamiarem wybielania, okazało się, że zabieg w ogóle nie jest potrzebny, bo właśnie kamień powodował, że zęby nieciekawie wyglądały. Ja chodzę do kliniki impladent w Warszawie. W sumie niedrogo też jest (piaskowanie stówka, kamień dwie stówki) i naprawdę fachowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 9, 2016 Też piaskowałam zęby w gabinecie http://www.hercka.pl/. Bardzo fajny zabieg, rozjaśnił mi trochę zęby ale robiłam go głównie dlatego ponieważ później miałam również wybielane zęby. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 9, 2016 Piaskowanie powinno się zrobić na samym początku leczenia. Ja tak rozpoczęłam właśnie swoje leczenie w klinice Dent Sm, http://dentsm.pl. Efekt już po samym piaskowaniu był bardzo zadowalający :) Piaskowanie i usuwanie kamienia robię sobie raz na rok, teraz zazwyczaj przy okazji wizyty kontrolnej, przeglądu u dentysty :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 9, 2016 Piaskowanie naprawdę nie boli i nie jest nieprzyjemne. A tutaj szczegóły, na czym to polega. https://portal.abczdrowie.pl/piaskowanie Ludzie, dbajmy o swoje zęby :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 25, 2016 Ja chodzę na skaling regularnie do gabinetu Indexmedica, bo mają fajne promocje. Nie zauważyłam, żeby miało to jakiekolwiek wady - wręcz przeciwnie - odkąd chodzę zęby są zdrowsze, bielsze i nie tworzy się próchnica. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 4, 2016 na piaskowaniu zebow bylam w http://www.kuroczko.pl/ i jestem ogromnie zadowolona. Efekt piorunujacy, zeby piekne. Naprawde warto sprobowac! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość melania79 Napisano Listopad 7, 2016 Piaskowanie brzmi dla mnie trochę kosmicznie :D Byłam na wybielaniu w Impladencie w Warszawie, bardzo jestem zadowolona z efektu - żadnych przebarwień ani nalotu. Zęby są białe i takie fajnie gładziutkie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ewaaaaa Napisano Listopad 15, 2016 Ja robię u Pana Marcina Wilka (<3) z White Dental Clinic na Bielanach i polecam. Nie dość, że super miły to jeszcze widać, że zna się na rzeczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iza_M 0 Napisano Listopad 15, 2016 A jaki to koszt? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marikka1 Napisano Listopad 21, 2016 Byłam w klinice Ratyńscy Dental Clinic Józefów na na piaskowaniu przed weselem i efekt bardzo zadowalający. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość KasiaKasia88 Napisano Listopad 25, 2016 ja zawsze wstydzilam sie swoich zebow, zawsze wydawaly mi sie bardzo zolte. moja przyjaciolka znudzona moimi narzekaniami na ten temat doradzila zeby uzyc ultradzwiekow. sprobowalam i efekt nawet mnie zaskoczyl :) wybralam gabinet miazga w Krakowie na ul przykopy, maja bardzo fajne podejscie do pacjenta i rozsadne ceny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 28, 2016 Piaskowanie zębów jest zabiegiem pomagającym zapobiegać próchnicy, dlatego sama robię go co jakiś czas u mojego dentysty w Indexmedica. Jestem zadowolona, bo profesjonalnie wykonany pozwala usunąć negatywne skutki palenia papierosów czy picia kawy. Dlatego polecam – można w łatwy sposób poprawić wygląd swoich zębów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość embarance Napisano Grudzień 26, 2016 ja muszę teraz dobrze obrać strategię z moimi zębami, bo mam ważną imprezę w przyszłym roku :) myślę, że wybielanie będzie grane, ale chciałabym chyba zacząć od porządnego czyszczenia zębów. teraz w profemedzie jest pakiet piękny uśmiech i w zasadzie za niecałe 200zł jest kompleksowe czyszczenie, myślicie że warto? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Boobinkaa Napisano Grudzień 31, 2016 Polecam pakiet w Profemedzie za 197 zł mamy usunięcie złogów naddziąsłowych, piaskowanie, polerowanie i fluoryzacja metodą kontaktową - warto zadbać o swój uśmiech usmiech.gif Takie czyszczenie dobrze jest wykonać raz na jakiś czas. Ja korzystałam w Profemedzie w Poznaniu, ale maja tez chyba kliniki w innych większych miastach :) https://emarket.luxmed.pl/Emarket/PF-PAKIET-T WOJ-PIEKNY-USMIECH Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 9, 2017 Normalne i systematyczne szczotkowanie + dobre podejście do tematu. U mnie zanim naprawdę przyszła duża zmiana minęło tego czasu sporo, ale ogólnie chodzi tutaj właśnie o dietę, dobrą pastę i odpowiednie szczotkowanie - zmianę na pewno zauważycie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crunch 0 Napisano Styczeń 10, 2017 nie wiem co do końca znaczy, ale wygląda profesjonalnie :D mnie interesuje w wawie :) postanowiłam zacząć zapobiegać zamiast leczyć także to chyba dobry start? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach