Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinga2

przerwa dłuzsza przy zazywniu pigół min 2 miechy potrzebna czy nie piszcie?

Polecane posty

Gość kinga2

gin mi kazał zrobic prerwe bo zazywam wiecej niz rok ale ja nioe bardzo chce co wy myslicie na ten temat jak było u was..Nie rozleguluje sie organizm przez to...piszcie dzieki pozdro.....................

dziwny twoj gin. tabletki bierze sie max do 2 - 2,5 lat. z przerwa wskazana wynosi do 3 prawidłowych miesiaczek. po odstawieniu miesiaczki beda sie opozniac znacznie, bo organizm bedzie probowal wrocic do normy wiec sie nie schizuj brakiem okresu ;) napewno nadejdzie.

Gość kinga2
mój gin to chyba nie zabardzo zna sie na temacie tylko wydaje recepty sama sie go zapytałm bo czytałm na forum o tych przerwach!arazie zazywam do 2 lat potem zobaczymye ufam tabletka..Mysle ze ta przerwa nie jest potrzebna ale moze jeszcze sie ktoś wypowie dodam ze to nie jest gin prywatny bo szkoda mi kaski a z nia ciezko ostatnio.... Z reszta wczesniej chodziłam do prywatnego i nie byłam zadowolona....pozdro piszcie..

Gość kinga2
a co do tego okresu nie schizuje....co komu pisane to go czeka i przed tym nie ucieknie nie jestem osoba denerwujaca sie wczesniej niz trzeba buzka

ja sobie robię przerwy tak raz w roku na 1-2 miesiące i nabieram ochoty na sex, bo niestety przy tabsach moja ochota drastycznie maleje ;)

Gość Julies
Ja robie przerwy, teraz wlasnie koncze 11 opakowanie i robie przerwe na 2-3 miesiace (zobaczymy ile wytrzymam). Przy poprzednich tabletkach nie roilam przerw i tak przemeczylam organizm ze potem juz musialam odstawic natychmiast. Wole robic przerwe....2-3 miesiace to niedlugo a przynajmniej organizm troche odpocznie.

Moj gin twierdzi, że żadna przerwa nie jest potrzebna, w dzisiejszych czasach pigułki zawieraja tak malo hormonow (chodzi mi oczywiście o pigułki najnowszej generacji), ze nie ma takiej potrzeby. Pomysly na robienie przerw, biora sie z tego, że kiedys faktycznie zalecano je, bo pigulki zawerały znacznie więcej hormonow niż teraz . Niestety wielu niedoedukowanych ginekologow zapuscilo korzenie w tamtych czasach i ciągle zaleca robienie przerw...ach zaścianek!!!!

Gość klaudis
zgadzam sie z KONFITURA WIŚNIOWA to samo mówi mój lekarz

Gość kinga2
dzieki dziewczyny ja tez tak uwazałam ze nie trzeba robic przerwy pozatym mój gin pochodzi z zascianka zapisuje tylko recepty ale przynajmniej nie jest prywatny pozdro...

Nie trzeba robic przerw jesli sie czujesz ok to po co? ja zrobilam bo sie zle czulam po milvane i tylko rozregulowal mi sie organizm, wyskakiwaly syfy, ale za to mialam zabojcza ochote na sex :) teraz biore harmonet juz rok i na razie nie robie zadnej przerwy. Aha jeszcze dodam ze jak zrobilam przerwe to akurat sie tak nieszczesliwie zlozylo ze pekla nam gumka podczas... i bylam zmuszona wziac postinor :O takze nie polecam nikomu robic przerw. Pozdrawiam 🌻

Gość kinga2
ale to juzpisałm dodam ze biore yasmin te najnowsze pigóly ito sa moje 4 nie licza diany,jeanine i micro który zazywałam najkrócej ...