Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PROSZE O ODP

czy DOXEPIN jest silnym lekiem?

Polecane posty

Gość PROSZE O ODP

Gość soczysta pomarańcza
brałam doxepin, brałam też inne leki i jak na mój gust to jest to taki średniaczek :) zależy też od dawki oczywiście..

Gość drugi koniec Polski
doxepin dla normalnego kogoś jest silny przeta :o

Gość doxxe
nie jest silny, takie tam badziajstwo, ja przynajmniej nic po nim nie czułam

Gość soczysta pomarańcza
dla normalnego to znaczy dla kogoś kto nigdy nie brał takich leków :)

Gość PROSZE O ODP
DZIEKUJE

Gość soczysta pomarańcza
to ja idę się opalać na balkon, miłego dnia :)

Gość geralt
Wzialem jedna tabletke i natym koniec.przez trzy dni nie moglem dojsc do siebie.Nastepnym razem wezme wiecej i zasne na zawsze

Gość doxepin
jedno jest pewne -tyje sie poinm w tepie zastraszajacym To stary lek i zadko juz zalecany

Gość po doxepinie
przez 24h nie moglam dojsc do siebie... Spalam na stojąco

Gość mój tata
to bierze na noc, bo spać nie moze - jest znerwicowany. Tylko po tym spi jak dziecko. Ja kiedys wzielam doxepin, bo byłam bardzo zdenerwowana i nie dosyc że miałam przewidzenia, to nastepnego dnia nie moglam wstać z łożka! Nie mogłam sie dobudzic! :o

Gość ennya
Doxepin jest lekiem przeciwdepresyjnym, stosowanym głównie w stanach lękowych i bezsenności.

Doxepin nie jest silny, choć daje koszmarne efekty uboczne (może dlatego, że to staroć) - jak już ktoś napisał, średniaczek, przepisywany na początku leczenia.

Gość janeczkaaa
Nie znałam tego leku wzięłam raz 1 tabl.i rzecztwiście totalne zmęczenie i senność ale trzeba zauważyć każdy organizm jest inny.Niektórzy chwała sobie i niewyobrażają innego leku.Tyle dziadostw naprodukowali i jest na rynku tylko nie wiadomo co jest komu dobre? Pozdrawiam wszystkichi życzę zdrowia J.z podlasia

Gość czy doxepin i prozak
to to samo???

Gość diakini
jest

Gość polecam amfetamine
albo kilka gram czystej kofeiny np. w kapsułkach

Gość prozak to coś innego
niż doxepin.Oba leki te sa antydepresyjne ale jednak są inne.

Gość a ja własnie po długim i
częstym braniu amfy wpadłam w totalna depresję:-o

Gość depress
Doxepin i Prozak to zupelnie inne grupy lekow. Pierwszy nalezy do benzoksepin. Drugi do selektywnych inhibitorow wychwytu zwrotnego serotoniny. Doxepin przede wszystkim uspokaja, Prozakcma stabilizowac nastroj, a powaznych dolach go "podnosic". Moim skromnym zdaniem lepsza niz Prozac jest Fluoksetyna.

Gość ------
czy doxepin jest lekiem bez recepty??

Gość beata23
Przepisano mi go i leczono nim w szpitalu po ostrym częstoskurczu -trachykardii (na tle nerwowym).Początek: To cholerstwo działa uspakajająco jak jest się "na chodzie", ale jak próbujesz się połozyć spać .....koszmar. Jak zasypiałam to na kilkanaście minut, całe noce przechodziłam. I to wieczne uczucie pragnienia ......Środek: kardiolog zmniejszył dawkę leku (z 30mg/dobę) do 10 mg/dobę .Koniec: niedługo odstawiam lek, czuję się już dużo lepiej.Początkowa ospałość i zmęczenie zniknęły.Moim skromnym zdaniem wszystko zależy od predyspozycji organizmu, dlatego należy branie tego leku , jeżeli wystąpią nieciekawe interakcje zawsze konsultować z lekarzem. Tak więc odpowiedz na pytanie czy doxepin jest silnym lekiem nie może być jednoznaczna. Nawet na aspirynę ludzie reagują różnie.

Gość 17 latka
;)

biore doxepin od 3 tygodni.prawda jest ze czlowiek czuje sie po nim ospale przedewszystkim ten lek niweluje bezsennosc ktora jest zwlaszcza glownym objawem przy nerwicy.zmeczenie zmniejsza sie stopniowo po kazdym tygodniu.sa w nim skutki uboczne ale po tym leku jest mniejsze ryzyko ze wystopia u ktoregos z nas poniewaz skutki uboczne wystepuja u jednej ososby na 1 ml.nie uzalezniaja a na efekt trzeba troszke poczekac.fakt faktem od razu nie pozbedziecie sie zlego samoczucia i niskiej oceny o sobie ale warto poczekac az lek zacznie dzialac.lekarze mowia ze pierwsze postepy w niwelowaniu choroby widac juz po 1 miesaicu czasami czlowiek czuje sie lepiej juz w pierszy dzien zazycia tego leku jak bylo w moim przypadku,ale radze wam nie odstawiajcie tego leku bo jest na prawde dobry no a na efekty musicie trioche poczekac:)

Ja biore doxepin... i jestem bardzo zadowolona z tego leku... nie mam lęków... nawet mysli samobojczych... jak mnie cos zdenerwuje wezne tabletke i przechodzi bardzo dobry lek mojim zdaniem... ale to zaley jak sie beirze w jakich dawkach.... ja biore po 6 tabletek na dzien po 10mg. dodam ze cierpie na bezsennosc... ale senna niestety po Nich sie nie czuje... ale roznie lek wplywa na innych...:) Ale jestem bardzo zadowolona z tego leku:) Niestety nie sprzedaje sie go bez recepty:(

Gość króciutki wąsik
tylko on uzależnia...ja po nim wogóle nie czułam różnicy...

Gość Zdecydowana AGA.
matko po 6 tabletek? niczym cukiereczki go bierzesz,straszne!mnie po 1 tabl.zbil z nog :( wiem ze na kazdego dziala roznie ale brac az tyle dziennie to jakies nieporozumienie!

Gość OBANULA
Leczę deprechę od kilkunastu lat.Brałam już b. różne prochy z b. różnymi efektami.Od jutra mam brać doxepin.Hm , ciekawe jak będzie.Czy po nim rzeczywiście się tyje ? Bo i tak mam aż za dużo kg.

Gość nieudany
ja go próbuje dziś pierszy raz

Gość a coś taki ciekawy