Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Grzywa

Skurcze przepowiadające - od którego tyg?? jak??

Polecane posty

Jestem w 34tyg. Ostatnio bardzo często czuję kłucia w szyjce. Czy mam się martwić??

Gość to właśnie te skurcze
jeśli nie są bolesne i nic poza tym się nie dzieje, to to są właśnie skurcze BH. :)

Gość a wiec...
Nie masz powodu do zmartwien, wszystko w srodku szykuje sie do porodu :)

Ooo to ciekawe bo ja myslalam ze te skurcze to cos innego. Jestem w 37 tc i od 2 tygodni mam od czasu do czasu tepe bole szyjki - jak podczas okresu. Oprócz tego - delikatne kłucia w szyjce - jak igła. A do tego - nieregularne twardnienia brzucha z uczuciem, ze cos \"rozpycha szyjke\" - taki nacisk na dol. Wiec myslalam ze to ostatnie to skurcze przepowiadajace, a nie klucia. Ciekawe jak to jest w rzeczywistosci.

Grzywa - co do tych kluc, to mam je wlasnie tak od 34 tc i mowilam o nich lekarce, ale ona po badaniu uznala ze jest ok. Raczej sie tym nie przejmowala, a jest bardzo skrupulatna. *** PS teraz naprawde zglupialam bo ja myslalam ze klucia w szyjce to klucia w szyjce, a skurcze BH to to charakterystyczne twardnienie brzucha zwlaszcza przy zmianie pozycji i sciaganie sie macicy w dol.

a od kiedy mogą wystąpić te skurcze BH ja jestem w 30tc i od kilku dni mam co jakis czas twardy brzuch ?? dzieki za odpowiedz - pozdrawiam :)

monia - nie wiem, ale jesliby przyjac ze BH to twardnienie brzucha to ja to mialam juz od 9 t.c w kazdym tygodniu - i to czesto nawet gdy tylko lezalam! ale wszystko bylo pod kontrola lekarza i nie prowadzilo do rozwierania szyjki wiec nie bralam zadnych fenoterolow itd a jedynie aspargin 3 razy dziennie i mam to troche rzadziej.

No chyba twardnienie brzucha nie jest jednoznaczne ze skurczami. Skurcze, to raczej taki ból czy kłucie jak przy okresie (i nie tak bolesne), a twardnienie, czy stawianie się brzucha, to chyba jednak coś innego. Nie jestem lekarzem, ale tak powiedział doktor mojej siostrze.

Najgorsze jest to, że ja nie wiem co to jest prawdziwy ból miesiączkowy:o A ten ból (kłucie), to zaczyna sie w dole brzucha i promieniuje właśnie tam aż do szyjki. Mało przyjemne uczucie:o Czsami jest tak silne, ze instynktownie przysiadam lub zaciskam uda, bo wydaje mi się ze dzidzuś mi wypadnie:o Dodam jeszcze, że mam bardzo krótką szyjkę i lekarz mi zaraz na początku ciąży powiedzial że mogę urodzić wcześniej. No cóż... Może faktycznie moje ciało szykuje się do porodu:)

A może powinnaś podjechać do lekarza czy do szpitala i upewnić się, że nic złego się tam nie dzieje. W końcu my tutaj możemy Ci tylko powiedzieć jak to było u nas, a lekarzami nie jesteśmy.

W przyszłym tyg mam wizytę, ale oczywiście jak będzie mi to bardzo dokuczać, to pojadę na ostry dyżur. Dziś np jesze nic nie było i jest ok. Zobaczę jak będzie. Będę czujna. Dzięki:)

Gość poddnnnooossimy

Witam!!! Jestem w 25 t.c. Jest to moja druga ciaza. Wydawac by sie moglo, ze mam pewne doswiadczenie ale kazda ciaza jest inna. 5 lat temu w ciazy lezalam od21 do26 t.c. z powodu stawian brzucha. Bardzo to przezywalam, poniewaz mialam bardzo regularne serie czesto sie powtarzajace. Lykalam Fenotrol i urodzilam synka w 37 t.c. o wadze 3830 g. Teraz tez mam stawiania, ale staram sie nie panikowac. Czuje twardy brzuch ok. 4-5 razy dziennie. Myslicie, ze to duzo?

mi bardzo czesto twardnieje brzuch.... i odczowam juz skurcze macicy (jak przy okresie) to 34 tc i drugie dziecko.... pamietam ze w 1 ciazy pojechalm do szpitala jak zaczelam krwawic... bole byly takie sobie.wiec teraz nie jestem pewna jak i co bedzie...hehehe...moze to sie zaczac w kazdej chwili ...