Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuśka z okolic SZCZECINA

MAMUŚKI ZE SZCZECINA I OKOLIC

Polecane posty

cześć dziewczyny! Uch przez te 5 dni pracy się nazbierało i jeszcze słońce w pycho świeci! Ale dobrze, uwielbiam lato. Później szerzej napiszę coś jak się obrobię.

Gość Moniqua100
Witam po wekendzie, mam pytanko, szukam roweru dla mojej córci, bo ten co ma to już za mały się zrobił. Nie chce kupowac jakiegos drogiego, nowego, wolałabym z komisu lub od kogos. Gdybyscie coś wiedziały gdzie i co to dajcie znać. Acha rower ma być dla 6 letniej dziewczynki, majlepiej z damską rama a koła - 20. Miłego dnia zycze

Hej Kobitki:) A ja się pochwalić chcę, byłam dziś w pracy podbić legitymację i poszłam do prezesa podpytać co dalej, i mogę wracać po macierzyńskim, uff.....kamień z serca, byłam na 90% pewna, że już mi nie przedłużą umowy a tutaj okazało się że nie ma problemu i jakby po macierzyńskim i urlopach było dla mnie jeszcze za wcześnie to spokojnie mogę wziąć miesiąc lub dwa bezpłatnego, raczej nie będę korzystać ale dobrze wiedzieć że jest taka możliwość:) Teraz nastęny problem będzie co zrobić z Maleńką ale wolę taki niż to jak przeżyć miesiąc na jednej pensji.... A wózków najwięcej jest w Oleńce na Powstańców.....

Moniqua, jak Ci się nie spieszy to pooglądaj w hurtowni, wypróbuj ale kup przez internet, taniej jest. Mi się podobały parasolki w internecie, ale jak na złość w hurtowni takich nie było i bałam się ryzykować. Pierwszy wózek to tylko aby zimę przejeździć, na wiosnę można kupić leciutki, ja już miałam dosyć mojego klamota, teraz do tramwaju mogę wsiąść nareszcie...tamten czołg był za szeroki :O

Gość Moniqua100
śliczna jest

Gdzie jesteście Szczecinianki?, na Wałach już chyba imprezka się skończyła....my nie byliśmy bo ludzi za dużo, za to wczoraj zrobiliśmy sobie wycieczkę nad Miedwie z grilikiem a dzisiaj długaśny spacerek w Kasprowiczu. Jutro mamy szczepienia i mam pietra co będzie po, trzymajcie kciukasy :)

Cześć Mamuśki, jestm mamą piąteczki maluchów, wcześniej mieszkałam na pogodnie, teraz mieszkam w Mierzynie. W związku z tym ma pytanie do Joanki- na jakiej ulicy będziesz mieszkała? Pozdrawiam wszystkie mamusie i mam nadzieję że ten topik nie upadnie, bo mało osób klika ze Szczecina, albo się nie przyznają.

Gość mama gabi
jejku, sporo masz tych pociech:D ja to bym max 3 chciala, ale dwoje by mi do szczescia starczylo;) ale podziwiam kobiety decydujace sie na takie male 'stadko':) w sumie to w beczkach swoich bym na pewno nie trzymala jakby mi sie czworaczki trafily:) no nic u mnie jako tako idzie:) ciesze sie ze pogoda ladna i mecze meza zeby czesciej z nami wychodzil:) a ktoras cos pisala, ze nie wie co z dzieckiem zrobic jak wroci do pracy:) jak trzeba to moge jakis czas popilnowac, i tak nie mam nic lepszego do roboty chwilowo:)

Gość MAMUSKI ZE SZCZECINA I OKOLIC
ŁACZCIE SIE!

Hej Dziewczynki:) Szczepienie przeżyłyśmy, znacznie lepiej Ala niż ja, po niej to spłynęło dosłownie jak po kaczce ( nawet nie zapłakała) a ja panikowałam od kilku dni.... Jeszcze tylko chciałam napisać że rozwala mnie nasza służba zdrowia, zarejestrowałąm Małą na kontrolę do neurologa, wiecie na kiedy?... na 14 listopada!!! Paranoja!!!

Witam, co do terminów to neurolog, z tego co wiem jest bardzo oblegany. Ja zapisałam się z dziećmi do ortopedy na połowę sierpnia. Miłego dnia, pozdrawiam.

Gość mama gabi
ja w lutym dostalam termin na kwiecien:) na szczescie wszystko ok, tylko nadal nie wiem czemu glowa mnie ciagle boli:(

Gość Moniqua2
to pewnie masz migrenę jesli tak ciągle Cię boli, albo za mało kawy, albo za duzo, Pozdrawiam Szczecin, jakos mało tych mamuś w Szczecinie, Ponawiam apel dotyczący roweru dla córci.

Zosiu a w jakim wieku są Twoje dzieciaczki? Fajnie taka duża rodzinka ale pewnie masz kupę roboty z urwisami, ja przy jednym czasami wymiękam.....

Witam :) Widze ze temat pociągnąl sie dalej :) To miło :) Tylko szkoda ze niemam czasu zaglądać :P Chociaz teraz taka pogodda piekna ze grzech przezd komputerem siedzieć :) Pewnie mijamy się codziennie gdzieś w okolicach Parku Noakowskieg, Kasprowicza i Błoni :D Ja wszystkie rzeczy dla malucha kupowałam w BebeClub - to własnie koła Kauflandu. Jedna rada - warto zabrać ze sobą dane jakiejs zaznajomionej formy bo wtedy licza ceny hurtowe i wychodzi ponad 20 procent taniej ;) tylko darujcie sobie ubranka - bardzo mały wybór - jeśłi nie szkoda Wam kaski to uważam ze najpiękniej można ubrac maleństwo w H&M ;) Joanka, _Acha_, iguana- jak się trzymacie w te upały?? 🌻 Słonko - to szybciutko się uporaliście z chrztem :) Mikołaj ma juz trzymiesiące... eh , ale prawdopodobnie poczekamy z tym do jesieni :P Urządzałaś jakies przyjęcie?? Nie mam głowy jak to zorganizować - chcialibyśmy w jakiejś restauracji obiadek zarezerwowac po prostu, ale jeszcze nie rozglądałam sie za ofertmi :P Słonko - super ze przedłuzyli Ci umowę :) Nie ma nic gorszego niz przez cały czas martwic się co dalej z pracą.... :) A z tym neurologiem - to ja tez dzwoniłam zeby się rejestrowac - wyśmiałam kobiete bo myślałam ze sobie jaja ze mnie robi :( Niestety - zostało iść prywatnie na wizytę....wrrrr Zosia - piątka???!!! - ale szczęściara z Ciebie :):):) Tez tak chcę!!!!!! :) Ale kolejną 4 to w bliźniakach bo 5 porodów bym nie przezyła :D Pozdowianka dla przyszłych i obecnych mamuś!!!! 🌻

oczywiście jak pisałam o hurtowni to chodziło mi o firmę a nie formę :D:P

Witam Drogie Panie:) Ja właśnie wstałam na krmionko, moje Słoneczko śpi od paru dni po 8 godzin w nocy, uff...oby tak dalej. 🌻 Mychko co do chrzcin to robiliśmy w domku, żadnych wymysłów po prostu obiadek dwudaniowy a potem tort. Miało być w jakimś lokalu ale u nas było tylko najbliższa rodzina, wyszło tego 10 osób i w restauracjach rzucali nam takie ceny, że masakra, ale w jednej gośćiu nam się przyznał, że im opłaca się robić przyjęcia dopiero od 20 osób i wtedy jest dużo taniej. Jeśłi zdecydujesz się jednak na jakiś lokal to najtaniej mieli w Marzeniu, Continentalu, Bistro (przy Łukasińskiego) i restauracji Rosa (koło cmentarza co prawda ale w środku całkiem przyjemnie). Do jakiego neurologa się wybierasz? Polecam dr Hnatyszyn, rewelacyjna babka, przy okzaji neonatolog i pediatra i nie zdziera skóry, za wizytę bierze 60 zł., co prawda nawet prywatnie trzeba na wizytę poczekać ok. miesiąca ale chyba warto, poza tym jak coś się dzieje to umówi się wcześniej, jak chcesz namiary to daj znać. Ja byłam u niej na Unii w poniedziałek na usg przezciemiączkowym, Mała ma aymetrię komór i niewielkie poszerzenie jednej, doktorka mówi, że w tej chwili nie ma to żadnego znaczenia medycznego ale trzeba obserwować i sprawdzać. Oj dała nam Maleńka popalić najpierw całą ciążę a teraz też ciągle coś. Pod koniec miesiąca mamy kontrolę w Instytucie Wad Słuchu bo w szpitalu źle wyszło badanie przesiewowe na jedno uszko:( a ja myślałam, że jak już się urodzi to wszelkie stresy i obawy miną :( Pozdrawiam Dziewczynki :)

Witam Drogie Panie:) Ja właśnie wstałam na krmionko, moje Słoneczko śpi od paru dni po 8 godzin w nocy, uff...oby tak dalej. 🌻 Mychko co do chrzcin to robiliśmy w domku, żadnych wymysłów po prostu obiadek dwudaniowy a potem tort. Miało być w jakimś lokalu ale u nas było tylko najbliższa rodzina, wyszło tego 10 osób i w restauracjach rzucali nam takie ceny, że masakra, ale w jednej gośćiu nam się przyznał, że im opłaca się robić przyjęcia dopiero od 20 osób i wtedy jest dużo taniej. Jeśłi zdecydujesz się jednak na jakiś lokal to najtaniej mieli w Marzeniu, Continentalu, Bistro (przy Łukasińskiego) i restauracji Rosa (koło cmentarza co prawda ale w środku całkiem przyjemnie). Do jakiego neurologa się wybierasz? Polecam dr Hnatyszyn, rewelacyjna babka, przy okzaji neonatolog i pediatra i nie zdziera skóry, za wizytę bierze 60 zł., co prawda nawet prywatnie trzeba na wizytę poczekać ok. miesiąca ale chyba warto, poza tym jak coś się dzieje to umówi się wcześniej, jak chcesz namiary to daj znać. Ja byłam u niej na Unii w poniedziałek na usg przezciemiączkowym, Mała ma aymetrię komór i niewielkie poszerzenie jednej, doktorka mówi, że w tej chwili nie ma to żadnego znaczenia medycznego ale trzeba obserwować i sprawdzać. Oj dała nam Maleńka popalić najpierw całą ciążę a teraz też ciągle coś. Pod koniec miesiąca mamy kontrolę w Instytucie Wad Słuchu bo w szpitalu źle wyszło badanie przesiewowe na jedno uszko:( a ja myślałam, że jak już się urodzi to wszelkie stresy i obawy miną :( Pozdrawiam Dziewczynki :)

Gość mama gabi
hej, co do przesiewowego to sie nie martw, nam tez nie wyszlo bo inna dzidzka darla sie w czasie badania, pozniej bylo ok;)

Witam, moje dzieci mają 8,7,6,5 i 2 lata. Zaszaleliśmy, ale jest wesoło. Tyle, że nie mogę się już doczekać kiedy najmłodsze pójdzie do szkoły. Co do ubranek, super można dostać na wyprzedażach w Niemczech. Przynajmniej ja tak swoją ekipę ubieram. Mamy niedaleko, a przeceny zawsze lepsze niż u nas. Buty kupujemy u nas. Rok temu kupiłam w bacie na wyprzedaży na rok obecny. Kupuję około 2 rozmiary większe i zawsze pasują. Co do rowerków dość fajne i tanie można kupić na giełdzie w płoni. Można za chwilkę spróbować z ogłoszeń, zaczęły się komunie, więc rodzice będą na pewno wysprzedawać swoje używki. Pozdrawiam i cieszę się że są wreszcie mamusie ze Szczecina.

cześć dziewczynki! Czasu mało, żeby pisac ale coś tam skrobnę. Kawkę poranną odpiłam i do roboty się zabieram. Przy takiej pogodzie to aż żal, że na spacerek można pójść. Co do chrzcin to ja miałam 15 osób w domu i urobiłam się jak głupia. Nawet nie usiadłam praktycznie. Nigdy więcej, lepiej w knajpie zrobić. Ostatnio bratanica robiła w Zbójnickiej i fajnie było, jedzenie dobre i dużo i koło 70 złoty płacili. Tylko ciasto swoje mieli i torta. No teraz większa impreza to będzie dopiero komunia, albo osiemnastka córki wcześniej, chyba, że dla młodzieży tylko zrobi. pozdrowienia dla wszystkich

Kurcze, chyba jednak topik pada, nikt pisać nie chce...a ja nie będę tak sama ze sobą:( Moje szczęście kończy dziś dwa miesiące:) rośnie jak na drożdżach głodomorek jeden i wczoraj już trzeba było zmienić Pampersy na trójeczki i odłożyć kolejne za małe ciuszki do szafy. Co u Was Szczecinianki??????

Witajcie!:) Ja upały znoszę średnio, bo do poroduzostały mi ok 4 tygodnie, a ostatniozaczeły mi się jakies dziwne skurcze... Cholera, niedobrze, bo uczelnia ni załatwiona i kluska trochę jeszcze za mało wazy na wychodzenie. W dodatku moj eks, który zostawił mnie na poczatku ciąży ostatnio dziwnie się zachowuje i twierdzi,że to ja go opusciłam, małe tego -w marcu kupił mi kwiaty na urodziny, a w ogóle to polroku się nie odzywał prawie. :| Oj, mowię Wam, to jest jakiś koszmar z tym facetem. Prawobrzeze ma latem to do siebie,że nie chce się z niego ruszac do centrum, a jak czlowiek kursuje ładne kilka lat do centrum, to dla niego życie jest własnie tam -chocby tylko na godzinke trzeba było jechać. Ale wiecie jak to jest w naszym szczecinie! Upały, zapoceni ludziew autobusach, tacy kilkudniowcy, zero kultury i te stare grzmoty (babciu wybacz,ale nie daje rady), ktore potrafią podejsc do mnie i zwalic z krzesła mowiąc \'ciąża to nie choroba\'. Jestem bezczelna i mowię że \'starość tym bardziej nie\'. No bo nie wyrabiam... Ale to tak przy okazji ;) Poza tym... Ostatniocodziennie jem pizzę. W czwartek idę na kontrolęm i zbiorę ochrzan, bo miałam przyjsc za max 3 tyg a będę po 3,5. Ale uczelnia nie pozwala inaczej -po prostu musze zalatwić teraz wszystko, co się da, bo i tak na wrzesien kupa roboty. No i jeszcze praca. Ale za dwa tygodnie zaczyna siedzenie tylko w domku! :) buziaki, bede pisac czesciej od dziś, bo widze,że niezmordowane jestescie! 🌻

A co do hurtowni to bebeclub przesadza... Niedawno kupiłam w łózeczko, pościel drewexu i materac-za wszystko dałam 420zl. Ale kupiłam to w bobolandzie. W bebeclubie wyszło to samo za 480zł! W detalu oczywsice.

Witam, nie będę się rozpisywała bo wychodzę do córki na zebranie. Czy mogę się dowiedzieć z jakich części prawobrzeża jesteście, bo ja mieszkałam większą część mojego życia na słonku. Podrawiam i odezwę się wieczorkiem.

Ze szczecian jestem, to podciągnę Wam temat czasem ;) Pozdrawiam :)

Witam :) ja jestem ze szczecina, a dokladnie z Dąbia. Chcialabym sie z wami przywitac,;) A w lipcu przywitam swoją Oliwkę ❤️ pozdrawiam