Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamusia zatroskana

SPRAWDZONE KOLONIE DLA 8 LATKA ...macie?

Polecane posty

Gość Mamusia zatroskana

Będę pierwszy raz wysylala syna na kolonie , nie bardzo mam pomysl jak szukać "dobrych" kolonii, wiem ,że najlepiej pytać o opinię tych, którzy wysyłają dzieci w jedno miejsce już którys raz, macie jakies sparwdzone adresy? Jaki jest koszt takich kolonii na 2 tygodnie?

Gość Mamusia zatroskana
nikt nie posyła dzieci na kolonie.....aaa jestem wyrodna matką?:P

Gość Mamusia zatroskana
a może jednak ktoś....?

Gość Moge tobie
polecic biuro turystyczne - sprawdzone "AGENDA" Poznań. Oni organizują tez kolonie dla dzieci i młodzieży.

Biuro usług turystycznych INTUR z Wrocławia. Córka juz 3 lata jeździ na kolonie i jest zadowolona.

Gość oszk
z harcerstwa to koszt ok500zł-- trzeba w szkole pytać

Ja w zeszłym roku wysłałam na kolonie z biurem podróży Albion ze Szczytna. Kolonia była w Kulce koło Olsztyna nad jeziorem w lesie.Trwała 2 tygodnie. Dzieci mają tam noclegi w namiotach i w budynku kolonijnym zależy od wersji koloni. Dużo wycieczek świetna zabawa i super opiekunowie a do tego tylko 400 zł polecam. W tym roku sprawdziłam żę kolonia najtańsza to 500 zł tu jest adres http://www.albion.net.pl/ Naprawdę warto były tam dzieci w różnym wieku nawet 5 latki. pozdrawiam 👋 🌼

mogę się zgodzić z moją przedmówczynią, że jeśli chcesz wysłać gdzieś 8-latka na kolonię powinnaś skorzystać z oferty ok-tours. Jak wejdziesz na stronę www.ok-tours.pl sama sobie wybierzesz, gdzie możesz wysłać synka. Mogę powiedzieć, że to biuro jak jest super jeśli chodzi o wyjazdy dla dzieci, bo pracują tam sami profesjonaliści i będziesz miała pewność, że Twoje dziecko będzie bezpieczne;)

Ja mogę polecić ok-tours.com.pl Są naprawdę solidni i dbają o swoich klientów. Organizują znakomite kolonie dla dzieci, najmłodsi wracają z tych wakacji w pełni usatysfakcjonowani i chcą jechać na kolejne. Można im bez obawy oddać w opiekę dzieci.

Moja znajoma wysłała syna na kolonie z ok-tours i była więcej niż zadowolona. Z małym był problem- nie chciał nigdzie jeździć sam- jest nieśmiały i na poprzednich koloniach nikt nie potrafił odpowiednio sie nim zająć by poczuł się pewniej. Z ostatniej wrócił bardzo zadowolony więc o czymś to świadczy

Gość karabinieri
uwazaj na biuro turystyczne z koszalina, bylam tam opiekunka nie polecam. wazne jest, zebys wiedziala, kto jest opiekunem dziecka. czesto sa to ludzie po zwyklym 3 tyg kursie na opiekuna kolonii, studenci lub ludzie nie majacy pojecia o pracy z dziecmi. najlepiej, jesli opiekunami sa nauczyciele lub ludzie majacy na co dzien do czynienia z dziecmi i mlodzieza.

Gość isia_pysia
polecam HArctur z Krakowa i kolonei w domkach na korsyce :)

Z tego co słyszałam to ok-tour organizuje bardzo fajne kolonie dla najmłodszych. Ofertę w każdym razie maja bardzo bogatą, warto sprawdzić. Co do opieki to warto dokładnie sprawdzić z kim wysyłamy nasze dzieci, na pewno nie mogą to być osoby po jakis tygodniowych kursach

Ja się zgadzam z opiniami o ok-tours. Oferty wyglądają bardzo interesująco więc można się nad tym zastanowić. Pamiętaj tylko, żeby wysłać dziecko jakoś w miare blisko domu. W takim wieku dzieci jeszcze tęsknią za rodzicami i wtedy warto jest byc blisko żeby odwiedzić dziecko. Chociaż jak się wyśle dzieciaka na fajną kolonię to nie powinno mieć czasu na tęsknoty

mam podobny problem, chce córkę wysłać na Kolonie ale do ośrodka Efka we Wielu na Kaszubach. ma prawie 8 lat ktoś coś wie o tym ośrodku ? gosia

Gość buukka
dla dzieci na początku podstawówki najlepsze są kolonie zuchowe. dzieci naprawdę uczą się samodzielności, a kadra jest oddana, bo robi to przez cały rok - nie dlatego, że ktoś im za to płaci, tylko dlatego, że to lubią.

Mogę spokojnie polecić ok - tours. To sprawdzona firma. Organizują fajne obozy tematyczne m.in. w nadmorskich Dąbkach. Można wysłać malucha np. na wyjazd hiphopowy, artystyczny, paintvballowy itd. Myślę, że to fajna opcja, żeby dziecko poznało ciekawe dyscypliny sportowe. A może się okażą jego nowym hobby...

sonia2011 - kolonia "mały artysta" mi najbardziej przypadła do gustu - można nauczyć się tudzież udoskonalić umiejętności plastyczne, taneczne, teatralne :) Brzmi jak marzenie ;) Sama żałuję, że jak byłam w takim wieku - nie było takiego ogromnego wyboru i tylu kolonii i obozów tematycznych.

Gość sielonka
W zeszłym roku wysłałam poraz pierwszy swojego synka 6 lat na kolonie. Gdyby mąż mnie nie przekonał to pewnie długo by jeszcze nigdzie nie wyjeżdżał, no ale pojechał. Codziennie zastanawiałam się co robi i czy sobie nic nie zrobił. Ale wychowawcy naprawdę byli odpowiedzialni. Mimo tego, że same dzieci 6-10 lat były. W tym roku znowu pojedzie. Już męczy, że chce jechać tam gdzie w zeszłym roku. Wtedy pojechał z travel solutions i nie miałam zastrzeżeń, ale zastanawiam się, czy pozwolić mu jechać w to samo miejsce, czy znaleźć inną ofertę z tego biura. Podobają mi się wakacje z dinozaurami. Ciekawe co powie.

Gość olisssx
ja bym szukała czegoś na stronach gro touru, tam są sprawdzone rzeczy

Gość alwinanko
Doskonały przykład - http://www.zielonapolana.com.pl/dla_szkol.php 2 rok z rzędu wysyłamy tam nasze dziec****ensjonat z basenem, atrakcjami, generalnie dzieci na pewno będą miały co tam robić. Standard na miejscu - super, tym bardziej biorąc pod uwagę ilość organizowanych zajęć.

Gość gość
Koszt zalezny jest od atrakcji jakie proponuje osrodek, ja moje dzieci wysyłam na kolonie w http://www.kormoran-niesulice.pl/ , zakładce oferty dla grup masz kolonie dla dzieci i młodzieży. Mi najbardziej zalezy na tym ,aby dzieciaki spędzały jak najwięcej czasu na świeżym powietrzu, z tego co patrzyłam okolica wydaje się być naprawdę ładna. Może popytaj wśród swoich znajomych, na pewno parę propozycji znajdziesz:)

Gość gość
A Twoje dziecko chce jechać i w ogóle? Bo ja byłam na takim wyjezdzie gdzie własnie było takie dziecko jedno ok 8 lat a może 9, i był ogromny problem! Dzwoniło i płakało do rodziców, chociaż nic się złego nie działo na obozie., nikt krzywdy nie robił, masakra była. Dlatego lepiej się dobrze zastanowić czy posyłać tak małe dziecko samemu na kolonie

Gość Rooma
Jak sprawdzić, czy kolonia jest bezpieczna:)

Gość Luoka
Roma, co do bezpieczeństwa to polecam lekturę: http://www.damaztorebka.pl/artykul,317,bezpieczne-kolonie.html a jeśli chodzi o tanie kolonie to zdecydowanie harcerstwo - chociaż warunki luksusowe to to nie są ale hart ducha i wieczory przy ognisku z gitarą nadrabiają :)

Gość Rooma
dzięki, warta przeczytania :)