Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamusia zatroskana

SPRAWDZONE KOLONIE DLA 8 LATKA ...macie?

Polecane posty

Gość gość
moje dziecko w zeszłym roku, kiedy miało 8 lat było po raz pierwszy na koloniach i dobrze się bawiło, w tym roku ponownie zapisałam syna na kolonie do http://www.pantur.pl/ myślę, że dla większości dzieci w tym wieku to jest już odpowiednia pora na takie wyjazdy

Gość Rosomak111
Moje dzieci są starsze i jeżdżą ze szkołą od kilku lat w jedno miejsce na http://www.polebiwakowe.komendera.pl/o-nas/ mają tu świetną opiekę i dużo atrakcji więc za każdym razem sa zadowolone nic im więcej do wakacyjnego szczęścia nie potrzeba

Gość gość
moim sprawdzonym ośrodkiem na kolonie jest http://www.hotelodys.pl/ nasze dzieciaki co roku spędzają tam aktywnie czas i fajnie integrują się z rówieśnikami. w dodatku ośrodek położony jest w pięknej okolicy – więc non stop spędzają czas na świeżym powietrzu.

ja ostatnie moje dzieciaki wysłałam na kolonię z Biurem Usług Turystycznych, bo według Nas mieli najciekawszą ofertę. Zależało Nam na tym aby dzieci miały czas na wakacjach wypełniony po brzegi i to właśnie dostaliśmy.

Słuchajcie, a ja polecam coś, co ostatnio znalazłem - grupowe kupowanie obozów. Coś jak grupon... Chodzi o to, że na FB jest taka aplikacja AleObozyKolonie i można ze znajomymi zarezerwować wspólnie jeden termin, wtedy organizator obozu daje po pięć dyszek zniżki na głowę plus bonusy, do kilku stówek... generalnie się opłaca i bez targowania załatwia się zniżkę.

Gość adelllll
no tak ale to są wyjazdy dla studentów, a tutaj dyskusja toczy się na temat kolonii dla 8 latków.

Gość SztukaSzuka
A co Waszym zdaniem dzieciaki powinny robić na takich wyjazdach? Jakie macie doświadczenia?

Gość kasinkanas
Córka, nastolatka, była ze Steja Travel na w zeszłym roku na obozie w Bułgarii. ja też jeździłam kiedy byłam w jej wieku, tylko w Polsce. Wiadomo, że dzieci próbują tego i owego, przed tym się nie powstrzyma. Istotniejsze dla mnie, że mieszkała w dobrym hotelu, wybawiła się i zwiedziła najważniejsze miejsca.

Gość ala barwik
Dziewczyny - kto będzie w połowie lipca w ZŁotych Piaskach? Autokarówka ze Steja Travel - ile kasy trzeba zabrać na wyjazd? Mam niby all w hotelu, ale wiadomo jak jest :D

Mój syn był w zeszłym roku z OK toursem na Mazurach, wybrał sobie obóz mazurscy komandosi i wrócił bardzo zadowolony, mówił, że chce tam jeszcze raz jechać, ale jedna kolonia w roku wystarczy. Byliśmy go zawieźć żeby przy okazji zobaczyć w jakich warunkach będzie spał, nie spodziewaliśmy się takie luksusu, dla takich maluchów, tym bardziej obozowych, ośrodek na wysokim poziomie, domki czyste, zadbane. Pan Kierownik to przemiły i zarazem konkretny facet. Oczywiście kolejne wakacje już zarezerwowane, ale tym razem bory, a mały już się nie może doczekać wakacji.

Gość gość
Ja od dwóch lat wysyłam dzieci na obozy językowo-sportowe do Ryczywołu lub Dębek ze szkołą OLTON. Naprawdę polecam! Dzieci mają zapewnione dużo atrakcji (rowery, tenis, kąpiele w rzece) oraz lekcje j. angielskiego. Sprawdzone i warte swojej ceny.

Gość gość
Ja niestety albo i stety ;)mam za małą córeczkę na obozy za granicą ale w zeszłym roku była na obozie który nazywała się Moja Pierwsza Kolonia" i muszę przyznać że bałam się okropnie że nie da sobie sama rady ( typowa przewrażliwiona mamusia ) ale wróciła zadowolona a w tym roku też tam pojedzie, Zaraziła się miejscem od naszych znajomych którzy wysłali dzieci na obóz windsurfingowy w Odysie nad j. Żywieckim. Szkoda tylko że to z dowozem własnym ale czego nie robi się dla dzieci :D

Gość gość
Na kolonie lub półkolonie warto wysłać dziecko z Akademią Nauki (www.akn.pl ) To instytucja edukacyjno-badawcza, więc dziecko jednocześnie będzie się uczyć. Jednym z najsilniejszych atutów instytucji jest jej kadra. Opiekunowie mają świetne podejście do dzieci!

Gość gizka34
Jeśli chodzi o Poznań to fajne obozy letnie w Sypniewie i Mrzeżynie organizuje Nasz Uniwersytet http://www.nasz-uniwersytet.pl/ . Wakacje nad morzem przypadną do gusty chyba każdemu dzieciakowi. Słońce, plaża... czego chcieć więcej :)

Gość oriana330
polecam te w ody Tresna, kolonie z programem i dobrą kadrą. mój syn był na survivalu i tak mu się podobało że w tym roku też tam jedzie, no cóż maja jeszcze windsurfing, piłkarski , konny, sporo tego, ale ten tylko maskowanie, park linowy i harat do lasu.

Gość gość
Ja swojego syna od roku na wszystkie wyjazdy w ferie wysyłam z firmą http://ctravel.pl mają swój autokar i swoich opiekunów więc kompleksowo wychodzi taniej.

Gość Monia S
Centrum Turystyki Oświata z Katowic. Mają dużo fajnych kolonii, i posiadają też swój ośrodek Słoneczko w Łebie. Moje dziecko wróciło z kolonii zadowolone więc myślę, że mogę wszystkim polecić.

Gość hotelik orański
W pięknym, malowniczym miejscu, w Hoteliku Orańskim organizujemy pobyty dla grup zorganizowanych - takich jak wyjazdy firmowe oraz kolonie dla dzieci. Z pewnością dziecko w każdym wieku odnajdzie tutaj moc atrakcji oraz zawrze nowe przyjaźnie, być może na całe życie. Oerujemy pokoje w promocyjnej ofercie wakacyjnej oraz noclegi w atrakcyjnej cenie i smaczną domową kuchnię, bezpłatne miejsce parkingowe, a do użytku gości jest również piękny ogród oraz miejsce na grilla. Hotelik Orański jest również przyjazny zwierzętom. Okolice Hoteliku Orańskiego są bogate w atrakcje - zaledwie 0,5 km od Hoteliku znajduje się zalew z wieżą widokową, w pobliżu znajduje się również pierwszy w Polsce park linowy Skalisko, będący doskonałą rozrywką zarówno dla młodzieży, jak i dorosłych. Kontakt: www.hotelikoranski.pl 793 665 806 Paulina Grzelaczyk

Gość gość
Cenię sobie organizację biura http://ctravel.pl z którym rok rocznie wysyłam dziecko na kolonie.

Gość manga61
Kolonie dla dzieci organizuje biuro Planujemy Wakacje. Wysyłam tam syna na zbliżające się ferie ;)

Gość Anik35
Ja od kilku lat wysyłam swoje dzieciaki do "Wioski Pod Kogutem". Fantastyczne gospodarstwo agroturystyczne na mazowszu, które organizuje też wypoczynek wakacyjny. Bardzo profesjonalna kadra, animatorzy pełni energii i ciekawych pomysłów na zabawę :) Dzieciaki nigdy nie "siedza na telefonach" raz na jakiś czas obejrzą tylko bajkę w TV a tak to pełen wypoczynek na świeżym powietrzu. Zawsze wracają zadowolone z masą ciekawych historii do opowiadania :) Polecam z czystym sercem. Ania - mama 7 i 10 latki

Witajcie! Moja córka w zeszłe wakacje była na kolonii z kochamwakacje.pl Naprawdę świetna organizacja i cenowo bardzo przystępnie! :) W tym roku również się wybiera, czy ktoś także wysyła pociechę na kolonie z tego biura podróży?

Przyznam się, że bardzo długo miałam dylemat z kim (z jaką firmą puścić dzieci na wakacje). Mam dwóch chłopców 12 i 9 lat. Starszy jeździł już kilka razy sam, młodszy jedzie pierwszy raz. Też sugerowałam się opiniami znajomych i szczerze mówiąc przekonałam się, że to jednak są zdania sybiektywne. Każdy na coś innego zwraca uwagę. W zeszłym roku to była porażka kiedy starszy syn pojecchał na obóz windsurfingowy na Hel z Chrisa. Porażka! Właściwie w co drugie popołudnie padało lub nie było wiatru i przez to zdaniem opiekunów dzieci nie pływały. Albo chodzili do biedronki po zakupy, albo ogladali filmy w tv. Ponad 3 tys wydane na nuuuuuudę dziecka! Nie polecam! Powracamy za to z podkulonym ogonem do Hamak-tura, bo dwa lata temu syn był zachwycony i w ferie zimowe, zatem teraz obydwu chłopców wysyłamy z nimi. Już nie będę ryzykować i szukać nowości! Polecam sprawdzonych, bo z nimi mój starszy syn w ogóle nie myślał, by dzwonić do domu ;)

Gość gość
Jak ostatnio sprawdzałam to duży wybór kolonii ma biuro http://ctravel.pl z którego będę korzystać już drugi raz. Mają fajnych opiekunów więc nie mam problemów żeby wysłać z nimi swoje dziecię.

Gość minionkowa
my organizujemy dzieciakom wyjazd na własną rękę, zebrało się kilkoro rodziców ze szkoły i działamy, na pewno więcej z tym załatwiana i bieganiny przez co od czasu do czasu łykam nervomix control żeby normalnie funkcjonować, plus jest taki z tego stresu, że dzieciaki za tę samą cenę co z biurem spędzą 2 razy dłuży wyjazd, więc warto było się postresować.

Gość Aga33633
Ja wysyłałam dziecko na półkolonie z Planetą Robotów. Moja córka 8 letnia wróciła zadowolona - powiedziała, że " budowali roboty i było mega". Taka fajan alternatywa do innych wakacji. Wiem, że teraz robią też kolonie, na Mazurach. Myślę, że może być ciekawie.