Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 lemonkowa

JAK SKONCZYC Z NAPADAMI, KOMPULSAMI I WRESZCIE SCHUDNAC???

Polecane posty

Go艣膰 dsadasdas
laski!!! nigdy sie nie poddawajcie,nigdy!!!!!!! z tego mozna wyjsc!!!!!!! jestem kolejnym tego przykladem! tylko trzeba raz na zawsze porzucic diety...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Znaffca
jak one porzuca diety to juz calkowicie odbiora sobie chec do zycia

Udost臋pnij ten post

hej Kto艣 pyta艂 wcze艣niej o m贸j wiek. Nieweim po co mu to, bo wiek nie ma nic do znaczenia. Mozna by膰 m艂od膮 osob膮, a bardzo do艣wiadczon膮 i nie ma co na podstawie wieku ocenia膰 cz艂owieka i jego dzia艂ania. Mam 22 lata ale na podstawie tego nie ma jak przeciez \"rozgry藕膰 mnie psychologicznie\" Pozdrawiam馃尲

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 XYZ-ez
Tak myslalem, ze masz dokladnie tyle :) Trafiona rozgryziona :) Z biegiem czasu bedzie lepiej (mam nadzieje).

Udost臋pnij ten post

XYZ-ez -- hmm niewiem co ma do znaczenia m贸j wiek? Zczym ma byc lepiej? z jedzeniem jest dobrze, chyba juz wszystko si臋 unormowa艂o:) A z Nim? z Nim nie mam poj臋cia jak b臋dzie. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 XYZ-ez
Bedzie lepiej z Twoim swiatopogladem i nastawieniem do spraw sercowych. Ale tak z 6-7 lat jeszcze sie musisz pomeczyc.

Udost臋pnij ten post

hej u mnie w miare ok. to juz ponad 5 tyg bez napadu, chociaz nawet nie wiem ile dokladnie bo przestalam liczyc dni... podsumowanie: *waga sprzed 5 tyg- 49 kg *jak zaczelam nad soba panowac, skonczyly sie napady to waga spadla do 47 kg ( po jakims tygodniu) i od tej pory waga stabilna. *od dzis zaczelam delikatne ograniczenia, odstawie moze slodycze a moze nie calkiem je odstawie ;) jeszcze sama nie wiem... ale planuje zgubic 3 kilo- bo tyle mi brakuje do mojej ukochanej wagi przy ktorej czuje sie najlepiej. oczywiscie, jesli zobacze ze cos zaczyna mi nie wychodzic to przerywam ta niby-diete bo zdrowie jest dla mnie w tym momencie wazniejsze od tych 3 kilogramow. *zaczelam cwiczyc- narazie niewiele- rolki, brzuszki, hantle no ale z czasem bedzie chyba coraz lepiej. *stan mojej skory sie znacz膮co poprawil, poznikaly krostki, skora jest ladnie napieta, ma ladny koloryt. *przestaly mi wypadac tak bardzo wlosy, nie 艂ami膮 mi si臋 ju偶 paznokcie *przestala mnie bolec glowa, juz nie jestem ciagle zmeczona *czasem nawet u艣miechn臋 si臋 do swojego odbicia w lustrze ;) *no i dla mnie jeden z najwi臋kszych sukces贸w: odwa偶y艂am si臋 kupi膰 mega obcis艂e rurki i nie wstydz臋 si臋 w nich chodzi膰, ju偶 nie maskuj臋 si臋 pod rozwleczonymi ciuchami, zacz臋艂am bardziej dba膰 o siebie chyba nie jest tak 藕le :) jeszcze tylko mi艂o艣ci mi brakuje do pe艂ni szcz臋艣cia ;) trzymajcie si臋 i napiszcie czasem co tam u Was, jak Wam idzie.... anoxa, lemonkowa---> co u Was? if you want---> 馃憚

Udost臋pnij ten post

witam luffka 馃憚 baardzo bardzo si臋 ciesz臋, ze wszystko si臋 uk艂ada. Naprawde jestem pe艂na podziwu dla Ciebie i oczywiscie trzymam kciuki, zeby ju偶 nigdy nie wr贸ci艂o XYZ-ez -- obawiam si臋, ze nie masz racji. Mo偶e ja jaki艣 ewenement jestem. Ale skoro ja nie dopuszczam do siebie 偶adnego faceta, mimo, ze teraz z Nim jest jak jest. Zreszt膮 nie bede na ten temat pisa膰, bo zdaje sobie sprawe, ze ma艂o kto mnie zrozumie. Jedo wiem, 偶e dla mnie nie istnieje 偶aden inny facet, kocham tylko M i 偶adnego innego nigdy nie pokocham. Niewiem kiedy b臋dzie ta granica wkt贸rej poczuje, ze Go straci艂am. Wychodze z za艂o偶enie, ze je艣li kiedys by艂o ok, to mo偶e si臋 jeszcze uda spr贸bowa膰. Pozdrawiam 馃尲

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 vega71
Witam, Od czasu do czasu zagladam na ten watek bo problem mnie dotyczyl. Chorowalam na anoreksje i bulimie i cale lata walczylam ze swoim cialem i z soba. Poczucie winy, gniew i totalna bezsilnosc towarzyszyly mi przez lata. Trwalo kilka lat zanim z tego wyszlam. Z perspektywy czasu wiem, ze zalatwilam sie tabletkami anty i dieta ktora wprowadzila moje cialo w stan chaosu. Bardzo czesto osoby ktore maja ataki jedzenia maja stany podcukrzycowe i problemy z insulina, to daje efekt podobny do glodu alkoholikow. Przynajmniej ja tak mialam, stan drzenia, kolatanie serca i przymus zjedzenia czegos slodkiego natychmiast. I jedynym sposobem na to jest drastyczna zmiana diety i wywalenie z niej wszelkich cukrow prostych. Jedzenie w ciagu dnia nawet co 2 godziny tak zeby poziom cukru byl na tym samym poziomie caly czas. Ostatnio coraz bardziej dociera do mnie fakt, ze to ze tyle ludzi ma problem z napadowym jedzeniem nie tkwi w ich psychice tylko w diecie. Wysoko przetworzonej, napakowanej chemia, antybiotykami, hormonami nienaturalnej i szkodliwej. Ten caly syf miesza nam w mozgach, uzaleznia i sprowadza do stanu nalogowcow ktorzy musza jesc bo inaczej dostaja kota. Byc moze osoby ktore wpadaja w nalog jedzenia to osoby o wiekszej wrazliwosci na toksyny w jedzeniu. Walczcie o siebie i nie poddawajcie sie. Waga to jest efekt uboczny czasami Bog nas w ten sposob ostrzega, ze robimy cos co jest dla nas szkodliwe. Jesli czytacie po angielsku polecam strone Angeli . To babka z Anglii ktora zbila swoja wage ze 120 kg i wyszla ze stanow kompulsywnego jedzenia przez zmiane diety na diete oparta na warzywach i owocach. To co pisze ma jak dla mnie duzo sensu. http://www.rawreform.com/content/view/16/42/ http://www.rawreform.com/content/view/18/30/ Pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mamu艣ka85
Cze艣膰...ja tez czasami podczytuje ten topic.P贸艂 偶ycia walczy艂am ze swoja waga.Najpierw anoreksja ale kotko a偶 w ko艅cu pojawi艂a sie bulimia.Z ta meczylam sie kilka lat.By艂o ciezko, za艂amania, powroty choroby, wizyty u psychologa.Sama nie da艂abym rady.Bulimia jest jak alkoholizm, takie samo uzaleznienie.Musia艂am nauczyc sie zyc od nowa bo zapomnialam jak to jest jesc normalnie, co to sa sniadania obiady czy kolacje, nie wspomne o znajomych.Wiekszosc pieniedzy wydawalam na jedzenie bo potrafilam calymi dniami jesc wymiotowac i tak w kolko. Duzo moglabym opowiadac o sobie i co przezylam.To juz na szczescie przesz艂o艣膰.Najbardziej przeraza mnie fakt ze obecnie coraz wiecej dziewczyn cierpi na tego typu problemy.To okropna choroba cywilizacyja o pod艂o偶u psychicznym.Ja d艂ugo musialam prostowac sobie psychike.Teraz jestem 偶on膮, matk膮 i mozna powiedziec ze zupe艂nie inna osoba niz kiedys. Pozdrawiam,zycze duzo si艂y i wytrwa艂o艣ci

Udost臋pnij ten post

kolejny tydzie艅 bez napadu, pierwszy tydzie艅 na lekkiej diecie kt贸ra mi nie wychodzi ;) no ale efekt jest. dzi艣 rano- 46,5 kg. jeszcze 2,5 kilo tylko :D walcz臋 dalej :) chcia艂am tylko doda膰, 偶e to wcale nie jest dieta :) bo sobie niczego nie odmawiam ;) tylko staram si臋 ograniczy膰 s艂odycze co wychodzi mi tak 艣rednio.... ;) anoxa----> martwi臋 si臋 o Ciebie.... odezwij si臋... jak si臋 czujesz? daj jaki艣 znak....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andziuteka
Dzis kolejny dzien napadu. Swietnie. Tyje z dnia na dzien i nic nie jest w stanie mnie zatrzymac od tego amoku. Nic mi sie nie chce tylko jesc, o przepraszam nie JESC tylko sie obzerac. MOje zycie kreci sie tylko wokol zarcia. Chce z tym skonczyc , tylko jak ? POMOCY

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Antofagasta
Jak chcesz skonczyc z tym to zacznij jesc a nie byc ciagle na diecie.

Udost臋pnij ten post

hej ho :) dzi艣 na wadze u mnie 45,5 kg i a偶 si臋 mocno tym zdziwi艂am, bo na diecie nie jestem :D ale si臋 ciesz臋! jak u Was?? ja zaraz wyje偶d偶am w g贸ry wi臋c 偶ycz臋 Wam przyjemnego d艂ugiego weekendu :) trzymajcie si臋 :)

Udost臋pnij ten post

luffka gratuluje :) widze,偶e podnios艂a膰 si臋 wreszcie, i si臋 uk艂ada, zazdroszcze ci, ale zarazem bardzo si臋 ciesze :) a u mnie kiepsko... nie chce nawet pisac com, bo bede sie powtarzac. buziaki 馃槝

Udost臋pnij ten post

nie potrafie na siebie patrzec. Jestem tlusta swinia, przegralam kolejne wakacje :( probuje juz od 2 lat i nic.. zalosne :O pozdarwiam 馃尲

Udost臋pnij ten post

ja si臋 obawiam 偶e przegra艂am 偶ycie :| ale wiadomo, od juta obiecuj臋... tylko 偶e jest coraz gorzej i coraz trudniej wytrzyma膰 cho膰by do po艂udnia, a ke偶dy k臋s jest zapowiedzi膮 tragedii... "apetyt ro艣nie w miar臋 jezenia" - niech szlag trafi stare prawdy 偶yciowe!

Udost臋pnij ten post

idrill triste. boze mam to samo. wagary,piwa, opakowanie acodinu, zarcie, samotnosc, tluszcz, placz, samobojstwo? eh, :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 holenderka
u mnie apetyt rosnie w miare tego jak nei zjem sniadania:) juz tak sie przyzwyczailam, ze jak nei zjem czegos konkretnego to jest dramat! zle sie czuje, slabne a potem podjadam na potege. wiec efekt jest odwrotny od zamierzonego:(dlatego musze miec moment czasu zeby zjesc kromke albo i dwie. oczywiscie wersja light - pieczywo fitness, lekka szyneczka, najlepiej drobiowa, albo twarozek. no i koniecznie pomidorek, jestem fanka pomidorkow:)

Udost臋pnij ten post

lemonkowa jak wymy艣le jak to przerwa膰, dam zna膰... nic ze starych sprawdzonych sposob贸w mi juz nie pomaga. a do g艂owy przychodz膮 mi tylko rozwi膮zania ostateczne - ale jeszcze za du偶o we mnie nadziei i w sumie jakiej艣 rado艣ci, mimo wszystko cho膰 nie tele co dawniej narazie tyj臋, ku wielkiej satysfakcji z艂o艣liwego spo艂ecze艅stwa. i nic tu nie ma do rzeczy 艣niadanie... problem raczej zaczyna si臋 ju偶 podczas 艣niadania a ko艅czy daleko po kolacji. bezpieczna jestem tylko kiedy 艣pi臋 - to zasypia te偶 - po czym wnioskuj臋, 偶e jest cz膮stk膮 mnie, niestety bardzo dobrze ju偶 zakorzenion膮 :( jak ja nienawidze takiej pogody, kiedy trzeba nosi膰 mniej ni偶 zak艂ada膰 :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Hedrria
Dziewczyny witam was wszystkie :) Ja te偶 zmagam si臋 z podobnymi problemami. Mam ataki obrzarstwa ale nie wymiotuje po nich, tylko stosuje drako艅skie diety. W sumie to caly czas jestem na diecie. Jestem tym wszystkim zm臋czona. Mam ju偶 dosy膰 tych ci膮g艂ych za艂amek i m臋czenia si臋 sama ze sob膮. Ci膮glego my艣lenia o jedzeniu, obrzerania si臋, uczucia winy a p贸zniej zn贸w podejmowania walki, kt贸ra i tak wim 偶e za kilka dni sko艅czy si臋 w lod贸wce. Poprostu niez艂e dno :(

Udost臋pnij ten post

hedrria witaj :) nie napisze,偶e ciesze sie ze jestes, bo to jednak znaczy ze zle z tob膮, ale wiemy co czujesz...馃尲 triste tez mysle o tym, by to skonczyc. codziennie, ca艂y czas. ale tak samo jak ty, mam troche tej nadziei, ktora mnie trzyma przy zyciu. i narazie nie stac mnie na to. bede zdychac za zycia. znowu dzis mialam zaczac, i znowu sie nie udalo , znowu naszprycowalam sie tussi , wzoraj acodinem chyba poszukam czegos mocniejszego, nie moge wytrzymac z czysta swiadomoscia .musze zabijac cierpienie. tez nie nawidze takiej pogody. jutro mam impreze, jak narazie wszyscy wiedza ze ide. szukam wymowki. szukam szukam moze cos wymysle. nie widze siebie tanczacej w klubie. super. i probuje, naprawde probuje. dzis rano do poludnia mialam dobry humor , nadzieje, sprzatalam, mialam plany. ale cos mnie podkusilo zeby zejsc do kuchni. zostawilam wszystko i poszlam. a teraz pluje sobie w twrarz, ze marnuje kolejna piekna wiosne, lato, m艂odosc- najpiekniejsze lata zycia. pozdrawiam Was 馃槝

Udost臋pnij ten post

tez jestem tuz przed matur膮!!! ale u mnie probloemy z nap[adami jedzenia istniej膮 juz od d艂uzszego czasu... starsnzie mnie to meczy. Codziennie wstaje z wielkimi planami, kt贸re czekaj膮 na realizacje. Zaposuje sobie, co zjem! same zdrowe rzeczy. I niestety.. polegam. wci膮偶! dzisaj to samo.. 艣niadanie zjad艂am zgodnie z kartk膮. Obiad te偶.. ale zaraz po obiedzie.. dosta艂am napadu buszowania po kuchni.. wafelki, tosty, kanapki.. ohh masakro. czuje 偶e m贸j brzuch jest taki wielki... nienawidze tego. Nienawidze siebie za to, 偶e nie potrafie sprawowa膰 nad sob膮 kontroli. A mog艂o by膰 tak pi臋knie.. teraz zamiast ch艂on膮c wiedz臋 jak g膮bke.. my艣le jaka to ja jestem beznadziejna... boje si臋 ka偶dego nast臋pneg dnia.. boje si臋 ka偶dej nastp臋pnej godziny.. mimo, 偶e wiem doskonale jak czuje sie po totalnym ob偶arstwie wci膮偶 TO ROBIE! jakie偶 to g艂upie.. je艣li czujesz to samo.. napisz do mnie na gadu.. brakuje mi osoby, kt贸r膮 trapi podobny problem, u mnie jest on niestety priorytetowy.. 2879256

Udost臋pnij ten post

witam Nie pisa艂am jaki艣 czas, bo du偶o pracuje, uciek艂am w prace, p贸ki co jest dobrze... nieweim co bym zrobi艂a gdybym jej nie mia艂a z jedzeniem dobrze, nie g艂oduje i nie obzeram si臋... waga dalej taka sama M zn贸w si臋 odzywa, wiem, ze moze to i chore ale ja nie umueim inaczej, nie potrafie przesta膰 Go kocha膰, liczy si臋 tylko On a ka偶dy inny facet nic dla mnie nie znaczy... nawet je艣li by艂by bardzob dobry dla mnie, ale ja ju偶 wiem, ze nie umiem nikogo innego pokocha膰 By膰 moze a raczej napewno tak si臋 sko艅czy ze zostane sama, po raz kolejny skutecznie odrzuci艂am od siebie ch艂opaka. Ka偶dy ch艂opak i kolega kt贸ry przekracza pewne granice kole偶e艅stwa od razu mnie dra偶ni. Luffka - gartulje, ze u Ciebie tak dobrze, niemasz poj臋cia jak si臋 ciesze. lemonkowa, triste, idrill 馃尲 abubu - powodzenia na maturze, napewno b臋dzie dobrze, trzymam kciuki馃尲

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Myk Myk Ziup
If you ... jakbys nie miala pracy to bys nie jadla, sila rzeczy bys schudla :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bolka
Ja mam tak samo jak Ty.. dziwne jest to, ze potrafilam schudn膮膰 15 kilo w wakacje.. si艂a psychiki mi pomogla.. ale dawna waga wr贸cila jak bumerang... przez zime znow nagromadzilam tyle, ile przed odchudzaniem... w marcu warzy艂am 63 kilo.. a we wrzesniu 47... teraz znow jestm na diecie.. schudlam 6 kilo i wazylam 56.. ale nie obylo sie bez ob偶erstwa .. dzis znow ten dzien kiedy "przesadzia艂am" rano zamiast jogurtu zjadalam budyn, paczka i musli. a do tego kawe z mlekiem 2% ... wiem jedno i tego sie 3mam zadna dieta nie jeste dobra, gdy chudnie sie zbyt szybko.. jest 艂atwiej.. ale nie warto bo to na krotko... lepiej powoooli a na sta艂e ni偶 szybko, drastycznie a potem walka z wlasna psychika i ob偶erstwo.. ktore jest naturalna reakcja organizmu ... nie ma co sie drastycznie ograniczac bo to i tak wroci.. a w dodatku nasze cialo bedzie wygladac jak wymintoszona szmata .. cos okropnego... wazne jest tez to, aby uwierzy膰 w siebie,,,, w swoje si艂y ... kazda z nas jest piekna i wyjatkowa ma prawo dos zczescia i spelaniania wlasnych marzen.. i nie wyglad decyduje o naszym zyciu tylko my sami.. i nie jedzenie kieruje nami tylko my wybieramy co jemy... "Nie 偶yjemy po to aby je艣膰, jemy po to aby 偶y膰"... jedzmy gdy czujemy g艂贸d a nie dla odczucia wlasnej przyjemnosci.. latwiej napisac trudniej zrobi膰.. eh.. chcialabym znow byc taka silna jak kiedy艣 i lubiec swoje cialo... ale czy mam w sobie tyle si艂y by zn贸w wytrwac?:/

Udost臋pnij ten post

wrocilam z gor :) na wadze 46 kg wiec 0,5 kg poszlo do gory :) bylo duuuzo tuczacego jedzonka, alkoholu... ale tez i chodzenia- ponad 30 km dziennie+ tance na potancowkach wiejskich :) wizualnie schudlam- wiec mysle, ze te 0,5 kg to miesnie.... no a jak tluszcz to trudno :) najwazniejsze, ze juz tyyyyyyyyle czasu nie mialam napadow :D a jak u Was??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 A ja na to jak na wiosne
A nas ostatnio napadli :(

Udost臋pnij ten post

Witam :) wakacje coraz blizej.. walcze o kilka kg mniej. Nie pamietam kiedy ostatnio zwracalam (czyli bardzooo dawno), napadow brak( ale za duzo podjadam). Codzienie zalewam sie hektolitrami wody i herbatek, jem duzo blonnika (ostatnio chyba nawet za duzo :P) i od dzisiaj nie jem kolacji :D Ruszam sie, ale to i tak za malo, od jutra zwiekszam dzienna dawke sportu. W koncu podjelam decyzje - chce z tym skonczyc!! Kiedy czuje, ze jest zle, ze zbliza sie atak, uciekam do ksiazek albo wychodze z domu. Bardziej dbam o siebie (kremy, pillingi, balsamy) i zaczynam siebie lubic. Ostatnio zaczelo sie wokol mnie krecic pare facetow = samoocena od razu w gore. Otworzylam sie na ludzi.. to pomaga :) I uwierzylam, ze moge.. wczesniej snulam tylko plany, ciagle mowilam sobie \' od jutra, a teraz jeszcze te ciasteczka\'. Pragne tego z calego serce i zrobie wszystko, zeby sie udalo!! lemonkowa,luffka,if you want, triste 馃槝 wszystkim maturzystkom - powodzenia 馃尲 lemonkowa - wrocisz na dieta.pl?

Udost臋pnij ten post

witam U mnie te偶 bez napadu, nawet zauwa偶y艂am kg mniej, chocia偶 na diecie nie jestem. Chyba w ko艅cu udaje mi si臋 nie je艣膰 ze stresu lub gdy nie daje sobie rady z problemami. Du偶o ostatnio 膰wicze i biegam, co bardzo mi pomaga z Nim 藕le, znaczy si臋 w og贸le dziwnie jest, wiem jedno, to tyle trwa i nie wierze w to , ze kiedy艣 b臋d臋 zdolna si臋 zwi膮za膰 z innym facetem. Jestem pewna 偶e nie, nawet nie chce tego i z wszystkimi facetami, kt贸rzy przekrocz膮 pewn膮 granice - zrywam kontakt.Straszniedu偶o uczu膰 i emocji teraz we mnie ale przede wszystkim, mam wielki 偶al - nieweim czy bezpo艣rednoido Niego ale strasznie mi 藕le, czuje si臋 w jakim艣 stponiu wykorzystania i bardzo zraniona. Kiedy ja potrzebuj臋 Go nie ma, gdy On mia艂 problem ja zawsze by艂am. Chyba b臋dzie trzeba z Nim pogada膰 szczerze i najlepiej face to face. Je艣li tylko uda mi si臋 z艂apa膰 z Nim kontakt, co ostatnio jest trudne ze wzgl臋du ze ja ma艂o jestem w domu a jak juz jestem to go nie ma :(

Udost臋pnij ten post