Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcia ***

ciezarne Polki w Anglii.....odezwijie sie!-

Polecane posty

Gość alina0001
Witam wszystkie przyszle i obecne matki , mam 22 lat i jestem w 8 tygodniu ciazy.W zeszlym tygodniu badalam sie w polskiej klinice przy Regents Park , nieukrywam ze jest ona dla mnie zbyt droga i zabardzo oddalona od mojego domu.Mieszkam w okolicach Wood Green i nie mam pojecia gdzie udac sie do lekarza , tymbardziej , ze moj angielski jest bardzo slaby.Bylabym bardzo wdzieczna gdyby ktos zechcial mi pomoc pozdrawiam.

Gość kalcia64
Czesc Sztefka - czytalam troche o tobie i twoim stanie zdrowia ale nie jestem zbyt na biezaco bo ponad 6 tygodni bylam bez neta. Do cholewci czemu masz chemie slonko przeciesz guz byl nie zlosliwy. Jak tam twoj maluszek?To straszne ze taka mlodziodka osoba musi przechodzic takie rzeczy , ale z tego co wnioskuje to jestes silna osoba i dajesz rade z tym wszystkim.

Witam ❤️ 🌼 ❤️ 🌼 jak sie wyspalam brzuch przestal sie napicac wiec wczoraj te skurcze byly w duzej mierze ze zmeczenia. Zaraz ide zrobic sobie badanie krwi ale gina chyba nie zdaze odwiedzic:( wracamy do Uk w poniedzialek rano:):):):) kalcia - ja tez mam czasem takie problemy, to cos jest ze stronka nie tak. Wczoraj robili jakas naprawe bo tak mi sie wyswietlalao , ze jest awaria serwera:) sztefka- dobrze , ze juz jest ok i ze jestes juz przy synku w domku ❤️ ❤️ teraz sie podlecz i za jakis czas nie bedziesz pamietala o tym 🌼 zycze ci teraz duzo , duzo, duzo zdrowka alina0001- witam w srod ciezarnych na wyspie:D:D:D idz do swojej przychodni i tam sie zarejstruj do midwife. ja nie jestem z Londynu wiec co i gdzie tam jest to nie mam zielonego pojecia:) Ale dziewczyny z twoich okolic pozniej na pewno sie pokaza:D:D

Gość okruch12
No, nareszcie! Myslalam, ze nam kafeterie odlaczyli i doszlam do wnosku, ze jestem uzalezniona :) Sztefka,bardzo sie ciesze, ze wszystko dobrze. Najgorsze za Toba, teraz bedzie tylko z gorki. Olus jest piekny, jak marzenie 🌼 Kalcia, witaj znowu. Zajrzyj do tabelki i sprawdz, czy jestes dobrze wpisana, bo ostatnio bylo jakies zamieszanie (zapisujemy tydzien rozpoczety, a nie skonczony).Jakby co, to daj znac, a ja zmienie date. Mialam straszna noc. Wczoraj przespalam caly dzien i pozniej nie moglam zasnac. Na dodatek mialam calkiem bolesny skurcz i juz widzialam, jak rodze, ale drugi nie przyszedl. Takie alarmy mnie wkurzaja. W ogole brzuch mi sie jakos dziwnie zmienia i obniza, chociaz prawie w ogole nie rosnie. To jest dopiero 35 tydzien, wiec nie sadze zeby porod byl juz tuz tuz, ale jakos mam takie dziwne przeczucia i obserwacje...sama nie wiem.Moze to dla tego, ze jestem zmeczona i chce miec to za soba. Na wszselki wypadekdzisiaj sie do konca spakuje.

Gość iwtek29
Witam wszystkie przyszle mamusie.Wczoraj mialam spotkanie z midwife i powiem wam szczerze,ze jestem bardzo zadowolona.Ona mi wszystko dokladnie wyjasnila co sie dzieje ze mna i z moim dzidziusiem.A wiec mam za duzo tych wod plodowych i przez to porod bedzie wczesniejszy polozna myslala,ze u niej urodze,bo mialam akurat skurcze,troche kiwala glowa,ale wszystko przeszlo.Brzuch ma tak duzy jak kobiety przed porodem,sama polozna ze mnie sie smiala ze mam wielki balon.4 maja mam scan i wtedy wszystko bedzie wiadomo co z moim dzidziusiem.z tego co mi mowila polozna tutaj jezeli dzieje sie cos zlego oni to mowia od razu i niczego nie ukrywaja.Teraz bede miala wizyty na oddziale polozniczym w szpitalu,ale podejrzewam,ze to przez te wody.Powiem wam tak szczerze,ze u mnie porod jest tuz,tuz,bo ma coraz czestsze skurcze i coraz mocniejsze.Nie sa one silne i da sie wytrzymac.Okruszku podejrzewam,ze masz te skurcze przepowiadajace jak sa one pojedyncze.Dla mnie polozna kazala dzwonic do niej jak bede miala je co 10 minut,albo jak mi odejda wody.Pozdrawiam jeszcze raz wszystkie i zycze milego dnia.

jak mowicie ze rozpoczety tydzien wpisujemy to niech tak bedzie :] tak wogole to widze ze sami chlopcy sie rodza.... niedlugo nas kobiet zabraknie :/ NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę zeluchna......26/04.......39.....Hillingdon........chlo pczyk... Kacper aneczka21..12/05........38.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....34...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......31.......Colchester.........dzi ewczynka .....? gosiaczek27..12/08.....24........Croydon.....dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......24....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........22........Harrogate......chlopak ...............? Kalcia64.....31/08........22.......Waltham Abbey.......?........Zuzanna ***niunia***....14/09......19......Wolverhampton........ ?................? kaska0110....16/09........20........Leicester........... .?................? edziulka..........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier Gosia24leicester..10/10. .16........Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...16.....Swindon.........?..... Natasza/Hubert migotka_bober....15/10...16...Londyn...........?........ .........?....... Skorpionka81..19/10......15....Southampton.....?........ ..Iza/Robert karina82........01/11.....13....chichester..........?... ......julia/antoś camillee..........01/12.....8.....Bristol..............? .......................? lorenka..........22/12......6.....Milton Keynes.....?.......................? Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,740g......Londyn..........chlopak.......Pat ryk flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak......Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ....Synus jak ulal Antos

Gość okruch12
Iwitek, to dobrze, ze wszystko dobrze :D A powiedz mi, co to znaczy skurcze przepowiadajace? Czy one przepowiadaja porod w ciagu jakiegos okreslonego czasu?

Gość iwtek29
Okruszku te skurcze przepowiadajace u mojej siostry sie zaczely miesiac przed porodem i czasami tak jest,ze moga one trwac troche dluzej.Podejrzewam,ze donosisz swoja kruszynke do konca.Jezeli chcesz sie dowiedziec wiecej o tych skurczach to wpisz w wyszukiwarke "skurcze Braxtona-Hicksa" i tam powinnas sie dowiedziec wiecej na ten temat.

Gość okruch12
Dzieki.

Gość iwtek29
Do flowerrrrrrr.Kochaniutka ja nie mam wielowodzia tylko u mnie tych wod jest troszke ponad norme,a po drugie jestem caly czas pod opieka lekarza i wizyty mam juz umowione.A po trzecie dla mnie kasa sie nie liczy jestem tu dlatego,ze jest tutaj moja druga polowka.Chyba wszystko wyjasnilam bardzo dobrze.

Gość kalcia64
Okruszku zmien mi w tabelce jak mozesz -wpisz mi plec dziecka na 90% bede miec trzeciego syna no i jego imie Aleks hi hi

NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę zeluchna......26/04.......39.....Hillingdon........chlo pczyk... Kacper aneczka21..12/05........38.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....34...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......31.......Colchester.........dzi ewczynka .....? gosiaczek27..12/08.....24........Croydon.....dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......24....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........22........Harrogate......chlopak ...............? Kalcia64.....31/08........22.......Waltham Abbey......chłopak.....Aleks ***niunia***....14/09......21......Wolverhampton........ ?................? kaska0110....16/09........20........Leicester........... .?................? edziulka..........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier Gosia24leicester..10/10. .16........Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...16.....Swindon.........?..... Natasza/Hubert migotka_bober....15/10...16...Londyn...........?........ .........?....... Skorpionka81..19/10......15....Southampton.....?........ ..Iza/Robert karina82........01/11.....13....chichester..........?... ......julia/antoś camillee..........01/12.....8.....Bristol..............? .......................? lorenka..........22/12......6.....Milton Keynes.....?.......................? Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,740g......Londyn..........chlopak.......Pat ryk flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak......Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ....Synus jak ulal Antos

Gość kalcia64
dzieki niunia za zmiany ja troche jestem zacofana co do obslugi kompa a nie mam czasu siasc i sie doszkolic!

Gość flowerrrrr
norma to morma ponad norme nawet troszke to juz wielowodzie a co na to twoj lekarz ?

Gość iwtek29
Wiesz co flowerrrr nie chce mi sie odpowiadac na twoje pytania,bo ani nie jestes ojcem dziecka ani kims bliskim z rodziny,zebym miala ci sie z czego kowlwiek spowiadac.Wiec nie pytaj mnie o nic wiecej,bo i tak ci nie odpowiem!!!!!!!!!!

Gość iwtek29
A po drugie nie wmawiaj mi zadnych chorob,ktorych nie mam,bo nie jestes lekarzem,zeby stawiac mi diagnozy.

Gość okruch12
Dziewczyny, blagam, nie dajcie sie pomaranczce i nie odpowiadajcie na zaczepki. Kalcia, ale Ty to masz fart...juz wkrotce czterech chlopow w domu? I Ty jedna jedyna kobitka? Ale to i tak chyba lepiej niz dom z czterema babami i jednym facetem... :D Kalcia, co do porodu, to ja i tak mam nadzieje, ze sie uwine do 38 tyg. Za nic w swiecie nie chcialabym nosic brzucha do 42tyg (ale co ja moge...?)

Gość kalcia64
Okruszku ja mam nadal nadzieje ze to jednak nie bdzie trzeci syn jak juz wczesniej pisalam to w moim szpitalu zdazaja sie ponoc dosc czeste pomylki co do plci dzieci . Ponoc w 20 tc narzdy dzieci sa do siebie podobne i wiarygodniejsze jest potwierdzenie tego podkoniec 30tc.Dostalam juz wczesniej sporo ciuszkow po dziewczynce i to jest najsmieszniejsze ze jakos mnie nie cagnie do wymiany wyprawki.Mam jakies dziwne przeczucia ale czy sie sprawdza to sie okarze po porodzie bo juz raczek kolejnego usg nie bede juz miec.

Gość kalcia64
OKRUSZEK duzo seksu pod koniec:) mi sie fartlo poprzednie ciaze zakonczylam w 40 tc

Gość okruch12
Seks brzmi dla mnie, jak cos bardzo odleglego, bo chociaz ochota jest, to mam jakos opory z tym brzuszyskiem. Nie chce mi sie po prostu, ale w sumie moze to nie takie straszne biorac pod uwage korzysci :D :D :D W kazdym razie mezowi nie bede musiala proponowac dwa razy.

wy tu sobie gadu gadu o przyspieszaniu porodu a mnie 16 dni do terminu zostalo :\\ jak narazie to wszystko stanelo w miejscu.... mam nadzieje ze to \"cisza przed burza\" bo coraz trudniej mi wyturlac sie z lozka

Gość okruch12
Aneczka, Ty juz bylas blizko, oj bliziutko. Ale dla Ciebie byloby lepiej, zebys urodzila po przyjezdzie mamy. A propos:mama bedzie przy porodzie?

mama przylatuje juz w sobote :] a czy bedzie przy porodzie to nie wiem... powiedzala ze nie chce sie za mnie wstydzic jak bede wrzeszczec :] a tak powaznie to mowi ze boi sie jakby cos poszlo nie tak to ze nie bedzie sie umiala dogadac z lekarzami i wtedy dostanie zawalu.... napewno bedzie w tej 1szej fazie a jak potem to sama zdecyduje... chociaz podejrzewam ze mnie nie zostawi tam samej :p

Gość okruch12
Jak ma dostac zawalu, to lepiej niech nie ryzykuje :D Mam nadzieje, ze moj maz, ktory ma permanentne nadcisnienie, nie padnie jak kloda pod lozkiem.Chyba bym go zabila! :D

no nie zdziwilabym sie... po tym pobycie na porodowce to zdalam sobie sprawe ze te kobiece krzyki podczas porodu naprwde sa takie nie ludzkie ze az sie wlosy staja dęba.... sama nie wiem czy bylabym w stanie byc przy czyims porodzie.... chyba nie moglabym patrzyc jak ktos bliski tak cierpi.... z tego co wiem to w polsce kobiety radza po kilka w jednej sali tylko ze za parawanem ... to prawda??

Gość kalcia64
Kto to znowu tak pisze bez osobowo.

Gość kalcia64
Nie pekaj Okruszku moj maz byl przy obu porodach lekarze ustawili go na przodzie lozka tak ze widzial mnie w calej okazalosci :) Duzo mi pomogl szczegolnie w kryzysowych mometach ktore przypadaja przy 2 fazie porodu przy 7 cm rozwarcia to najgorszy momet porodu ale po tym doslownie jest momet i do boli partych sie przechodzi 10 cm rozwarcie i potem jesli dobrze sie skupisz i bedziesz sluchac lekarza to doslownie w pare minut zobaczysz swoje malenstwo.

Gość kalcia64
Nie trzeba miec kupy kasy zeby rodzic w normalnych warunkach -panstwowe szpitale tez sa na poziomie , ja jakos nie rodzilam w prywatnej klinice a sale porodowa miala osobna , pokoje dwu osobowe z lazienka i super opieka medyczna.

Gość okruch12
Aneczka, to prawda. A tutaj sie nie musisz przejmowac, bo przynajmniej w moim szpitalu pokoje sa osobne i maja izolowane sciany, wiec nic nie slychac. Kalcia, jakie to proste...:D Ja sie za bardzo porodu nie boje, tylko mam ogolnego pietra przed zmianami, no i jestesmy z mezem zdani tylko na siebie. Mamy tu dobrych znajomych, ale to nie to samo, co np.rodzice. A tak na pocieszenie: jakis czas temu ogladalam program o porodach i tam babka (rodzila pierwszy raz) zaczela sie pocic dopiero podczas parcia. Caly wczesniejszy porod przeszla bez bolu, nawet nie musiala brac gazu. To sie nazywa szczescie... :P