Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lesna

Czy któraś z Was usunęła ciążę????????

Polecane posty

Gość lesna

Witam. Jestem po zabiegu usuniecia ciazy (lekarz stwierdzil ze ciaza obumarła) Usunełam ją we srodę metodą próżniową (odessanie zawartwosci jamy macicy) Moje pytanie jest takie czy ktoras z Was dziewczyny usuwala ciaze?? MAm lekkie krwawienie po zabiegu czy to jest normalne? Nie chcialam isc do panswowego szpitala wiec wybralam prywatna klinike ginekologiczno-polozicza. Niestety nie miesci sie ona w moim miescie. Mam tez delikatny ból w podbrzuszu. No i te krwawienie... czy Waszym zdaniem to jest normalne??

Gość lesna
Hej dziewczyny??? Bardzo prosze o dopowiedz

Gość z tego co wiem
z tego co sie orientuje to krwawienie po zabiegu czy tez poronieniu jest jeszcze przez dwa tygodnie. Macica sie oczyszcza, podobnie jak po porodzie.

Gość =================
Poki co Twoje objawy mieszcza sie w normie. Po takich zabiegach sie krwawi. Ja poronilam i bylam "czyszczona". krwawilam, ale niewiele. Gdybys miala obfite krwawienie, alebo przeciagajace sie poza 2 tyg. to lepiej pojsc do lekarza.

Gość Leśna
Kochane dziekuje Wam bardzo. JA tez mam skape krwawienie w dodatku boli mnie brzych (klucia w dole) ======== jak poradziłas sobie z utrata dziecka?

Gość gdyby pokazaly sie skrzepy
krwi idz do lekarza bezzwlocznie. Lekkie krwawienie - spoko...moze tak byc. Pozdrawiam

Gość Leśna
Skerzepów nie mam mam tylko plamienia tej krwi jest duzo. A czy normalny jest bol bo zabiegu? Ile czasu od zabiegu mialyscie bol podbrzusza??

Gość Bolcia bis
Leśna Ja po zabiegu też parę dni plamiłam , więc się nie przejmuj , ale nic mnie nie bolało , obserwuj czy nie dostajesz gorączki i czy bóle się nie nasilają jak będą się utrzymywały to musisz iść do lekarza , dostałaś antybiotyk? Jeżeli chodzi o aspekt psychiczny straty dziecka to polecam Ci wejść na Ciąża , macierzyństwo, wychowywanie dzieci i tam odnależć topik pod nazwą Ciąża obumarła -dlaczego znajdziesz tam zrozumienie i wsparcie . Pozdrawiam i bardzo współczuję U mnie druga ciąża w lutym 2006 też obumarła w 8 tyg.miała być córeczka.

Gość Leśna
Tak dostalam antybiotyk Biseptol i tabletki antykoncepcyjne Jasmin. Boli mnie nadal w podbrzuszu i mam podwyzszona temperature 37,2 z tym ze zmierzylam ja po zazyciu ibupromu a on obniza goraczke wiec nie wiem... Zaczynam sie bac

Gość Leśna
Yasmin przepraszam bardzo:)

Gość anecior
a ktos wie jak przebiga miesiaczka po tym zabiegu i sa powiklania jakies?

Gość anecior
....................

Gość Bolcia bis
Leśna Jeżeli masz bóle i gorączkę to idż do lekarza i sprawdź to nie ma co ryzykować możesz iść na ostry dyżur , może dostałas zły antybiotyk albo cos innego się dzieje. Nie ma co czekać . anecior u mnie po zabiegu miesiączka przyszła normalne w 28 dniu cyklu była trochę bardziej obfita niż zwykle a pozatym nic się nie działo niektóre dziewczyny narzekają na bolesność ale to sprawa indywidualna. Pozdrowionka

Gość Leśna
Bolcia Bis czyli Ty nie miałas podwyzszonej temperatutry? Lekarz mi powiedział ze podwyzszona temperatura u kobiety w ciazy to normalne a cialo od razu po zabiegu sie nie zmienia musi sie przystosowac do braku ciazy. Krwawie juz 4 dzien ale nie wiem czy przez te 4 dni zuzylabym 2 podpaski cale(gdyz zmieniam co chwilke dla utrzymalnia wiekszej higieny) Poza tym bol w bodbrzuszu. Jak cos robie np chodze w domu gotuje lub robie inne rzeczy to bol jest i jak odpoczywam to mnie pobolewa. Aha no i jak mam wzdecia i musze do lazienki na to drugie to bol jest rowniez. Boli tak jak przed miesiaczka. Na forum specjalistycznym odpowiedzieli mi ze te bole moga byc spowodowane tabletkami antykoncepcyjnymi Yasmin. Co nie zmienia faktu ze musze sie udac do szpitala z tym ze u mnie nie tak latwo bo ja sie zdecydowalam na usuniecie prywatnie.Nie chcialam isc do szpitala. Zrobilam to w prywatnym ambulatorium i nie mam zadych papierow mino ze ciaza byla obumarła. Pozdrawiam

Gość Biolcia bis
Leśna Nie masz np żednej karty wypisowej, ani zaświadczenia lub np. usg na którym było napisane ciąża obumarła, zabieg przecież mogłaś wykonać gdzie chciałaś nie musiałas tego robić państwowo niemniej niezależnie od tego mają oboowiązek cię przyjąc i zbadać w państowym szpitalu co do metody prózniowej to trochę zbaraniałam nie wiedziałam że i tak można ten zabieg wykonać, Ja podwyższoną temperaturę miałam tylko przez dwa dni i koniec. Szkoda że nia masz żednego papieru z tego ambulatorium bo jakby co odpukać to nawet nie jesteś w stanie udowodnić że tam to miałaś robione . Pozdrawiam i uważam że powinnaś iść do lekarza.

Gość Lesna
Nie mam nic nawet nie mam USG niestety:( Nie wiem dlaczego poprostu mi nic nie dal dostalam tylko recepte