Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hyraaaaaaaaaaa

Czym sie rózni masochizm od sadomasochizmu??

Polecane posty

Gość hyraaaaaaaaaaa

?????

Masochism: Masochizm - rodzaj zaburzenia preferencji seksualnych, w którym jednostka odczuwa podniecenie seksualne w sytuacjach, kiedy zadawany jest jej fizyczny i psychiczny ból lub gdy jest poniżana. Przeważającą większość masochistów (jak i sadystów) stanowią mężczyźni. Masochiści odczuwają podniecenie seksualne podczas deptania (trampling), wiązania, bicia, picia moczu. Nazwa masochizm pochodzi od nazwiska Leopolda Sachera-Masocha, popularnego, XIX-wiecznego powieściopisarza, którego bohaterki lub bohaterowie często byli poniżani seksualnie przez swych partnerów. Sadomasochizm: Sadyzm - rodzaj zaburzenia seksualnego (parafilii), w którym jednostka odczuwa podniecenie seksualne w wyniku zadawaniu partnerowi fizycznego i psychicznego bólu oraz upokarzania go. Jego przeciwieństwem jest masochizm, dlatego związki sado-masochistyczne mogą stanowić źródło satysfakcji dla obu stron. Przeważającą większość sadystów (jak i masochistów) stanowią mężczyźni. Dość powszechne fantazje seksualne, których głównym motywem jest cierpienie i upokorzenie, nie wystarczają do stwierdzenia, że mamy do czynienia z sadyzmem. Nazwa sadyzm pochodzi od nazwiska markiza de Sade, powieściopisarza żyjącego na przełomie XVIII i XIX wieku, który zasłynął barwnymi opisami praktyk sadomasochistycznych. Potocznie terminu sadyzm używa się nieprawidłowo także ogólnie na określenie okrucieństwa zadawanego człowiekowi, bez kontekstu seksualnego. Sadyzm seksualny należy różnicować z okrucieństwem w kontaktach seksualnych, będących przejawem np. zaburzeń osobowości, jak np. psychopatia.

Gość 23wesrere
.

Gość ja siem doloncze z zapytaniem
orlica nie jest sadystka..wytlumaczyla to tak zeby wszyscy myslec nie musieli :D

Gość gość
Najpopularniejszym przejawem sadyzmu i maschizmu jest bicie pasem po gołej pupie. Masochistka lubi dostawać takie lanie. Sadysta lubi takie lanie dawać.

Gość gość
Tzn ze moja macocha i jej córunia sa sadystkami podlsuchiwalem kiedyś (już więcej tego nierobie z wiadomych powodow)jak relacjonowaly miedzy sobą mojezachowanie podczas lania córunia mowila ze leje mnie tak długo az rajtuzy mu się w kroku mokre zrobia tzn .zesika się lub zesra,macocha również jest nielepsza mowila ze jak mnie zlapie za lewa reke i wali pasem po d***e przez rajtuzy a ja podskakuje i również wali mnie w d**e tak długo dopóki niezobaczy mokrych rajtuz w kroku ostatni raz dostałem 75 pasow zanim się zesrlaem .Wpadlem na genialny sposób żeby mniej pasow dostać po dwudziestu [asach zaczynam sikac i kupe robic jak zobaczą wtedy przstaja .A ja zapewne jestem masochista zauwazylem ze od pewnego czasu jara mnie lanie pasembo jak jzu po wszystkim stoje w kacie za kare rajtuzy w kroku mkre mój siusiak stoi jak sprezyna i niemoge nic z nimzrobic dopóki one sa w pokoju ,ale jak tylko zamkna za sobą drzwi tarmosze malegoilemoge oststnio tak go tarmosilem ze az skorek na nim zdarłem fajne uczucie na koniec dreszcze przechodza