Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...x...

Czy podczas okresu kobieta jest płodna?

Polecane posty

Dlaczego w 6 dniu jestem na 100 płodna to po cholere te wszystkie kalendarzyki itp.Każdy mówi że płodne wypadają środku...

Gość Mała 00
Podczas okresu kobieta jest absolutnie niepłodna

mała nie gadaj bzdur jak się ma krótki cykl to już w trakcie okresu produkuje się jajeczko. Tak jak ktoś tu już napisał. Owulacja następuje 14 dni przed okresem. Ja tak obliczam sobie już dni płodne 4 lata i jakoś w ciąży nie jestem mimo iż \"bez\" robimy to dość często tyle że oczywiście są to te odpowiednie dni a nie np. 2 przed planowaną owulacją. Wystarczy trochę pomyśleć. Jeśli nie masz pewności że za miesiąc dostaniesz okres w ten sam dzień to zrób sobie powiedzmy 3-4 dni rezerwy w razie czego.

wystarczą bardzo długie cykle = wystarczą bardzo krótkie cykletak miałam napisać

Gość lelua
kobiety poznajcie troche fizjologie to nie bedzie takich durnych topikow, birzesz sie za wspozycie, a po fakcie sie pytasz czy mozesz byc w ciazy???brak slow, ja rozumiem kto pyta nie bladzi, ale zamiast siedziec na kafe poczytaj troche o swoim organizmie

Gość Zdziwiony 22 latek
Witam. Ja moze jestem starodawny, albo rodzice mnie zbyt dobrze wychowali... Ale... odpowiedzcie mi na jedno pytanie. Po co współzyc przed slubem?? Wiem moze dziwne pytanie w dzisiejszych czasach, czasach seksu i perwersjii... ja tego nie rozumiem... mam wspaniala dziewczyne i chociaz czuje ze chcialbym sie zblizyc to wiem, ze jezeli poczekamy to pewnosc naszego uczucia i Milosci bedzie ogromna. Wg mnie budowanie rodziny zaczyna sie juz w fazie tak zwanego chodzenia ze sobą, pózniej narzeczenstwa ale w zadnym wypadku na doznaniach wynikających z aktu płciowego. Ludzie czy wyscie poszaleli?? A gdzie podejscie etyczne i religijne. Podejrzewam ze wiekszosc z was to Katolicy, ludzie ochrzczeni. A zachowujecie się jak osoby niewierzące.

Gość aSIULLLAAAAA
ile juz takich topikow Pewnie ze podczas okresu jest plodna !!!W ciazy tez jest plodna !!!!Po menopauzie tez kobieta jest plodna !!!!A zachodzi w ciaze przez telefon ,przez majtki ,calujac sie , pijac z jednaj szklanki .Do k**wy nedzy poznajcie swoja fizjologie w koncu baby a nie zasmiecacie co rusz to forum!!!!A najbardziej polecam (jesli ktos niedouczony) i nie wie co to antykonepcja -szklanke wody zamiast sexu !!!!!!!Tyle .

Gość aSIULLLAAAAA
KTOS KTO TO NAPISAł CO POWYZEJ ja NAPISAłAM ;P jest popierdolo**.. po to jest takie forum zeby dyskutować na ten temat... nie jest tak latwo jak ci sie wydaje... jazda nastolatka bopi sie ze zajdzie w ciąże mimo tego ze sie zabespiecza;/;;/;/;/;/;/ a widze ze ten ktos nie dorósł do tego i jest taki pewny siebie... tutaj czeba pomagać, odpowiadać na pytania ktore sama dziewczyna nie zna odpowiedzi, chce sie poradzic, a nie besztać i wysmiewać ;/;/;/ wiele nie wniosłeś/as ta zebnującą wypowiedzią ;/!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość aSIULLLAAAAA
sory za błędy ... DYSLEKTYK jestem... ;| ;))

Gość aSIULLLAAAAA
aaa i dla wszytskich dziewczyn ... ktore chcą sie dowiedzieć kiedy mja płodne, a nie plodne dni... polecam kalkulator Holta.. http://rek.www.wp.pl/commercialbreak.html?cid=szmal2&PWAorgURL=http%3A//kobieta.wp.pl/kat%2C26231%2Cpos%2C2%2Cstatp%2Ca2Fsa3VsYXRvcnlMZXdh%2Ckalkulatordniplodne.html%3Fticaid%3D15176 lub inna stronke z owym kalkulatorem... http://www.poradopedia.pl/oblicz/dni-nieplodne.html?data=2007-12-25&cykl=32

Gość tomczak18
Czesc mam pytanko:) kochałem sie z dziewczyna zaraz po okresie. Czy moze zajsc w ciaze a i po stosunku zaczeła krwawic. Okres Dostała 19.12.2007 a skonczył jej sie 22.12.2007 a 23.12.2007 sie kochalismy:) Pozdrawiam czekam na ODP>>>

Gość kohanek
JA MAM OKRES

Gość Beaaaaaaaatkaaa
czesc czy jak ja ocałam sie z moim chłopakiem dzis mam 1 dzien okres to moge zajsc w ciaze ?

Gość anka1987
czy kobieta podczas miesiaczki moze zajsc w ciaze??

Gość renegat
kochana masz 99% ze jestes czysta. dlaczego okres nie jest płodny. bo wtedy dochodzi do oczyszczania twoich drog rodnych i nie mozesz zajsc w ciaze bo wtedy macica nie jest na to gotowa. nawet gdybys to robiła bez gumki tez bys nie była. to ni mozliwe pdczas okresu. normalny cykl przecietnej kobiety wynosi 28 dni miedzy 9 a 18 jest płodna a reszte dni nie płodna. i tylko koncowe 2-3 dni płodne daja 100% ciazy inne juz sa mniej realne zeby zajsc. ale jest to mozliwe. jesli cykl masz wiekszy o jeden dzien to sobie go dodajesz. i plodne dni masz od 10 do 19. nie jest to trudne w obliczeniu tylko trzeba sie tym interesowac. a dla tych co nie łapia radze sie zabespieczac...

Gość renegat
tomek18 kieruje to do ciebie to twoja dziewczyna nie dostała okresu tylko byla dziewica:P trzy dni nie trwa okres.

Gość oilivka
przecież okres to faza zamykająca cały cykl- tj. NIEZAPŁODNIONA komórka jajowa jest- niejako-usuwana z organizmu, więc skąd komentarze o dniach płodnych przypadajacych na czas trwania okresu???? to jakis absurd!

Gość anik...
kochana to wcale nie jest absurd!!! Jezeli kobieta ma krótkie cykle np 26dniowe a owulacja wystepuje ok 14-16 dni przed miesiaczką czyli np 10 dnia cyklu a kobieta uprawia sex np 4 albo 5 dnia okresu to moze zajsc bo plemniki są w stanie przezyc w ciele kobiety w sprzyjających warunkach nawet do 7 dni i "poczekac" na komórke jajową. Tak mi to wytłumaczył mój ginekolog. A przykładem jest moja kolezanka która zaszła kochając sie 3 dnia okresu i napewno wtedy bo ani wczesniej ani pozniej nie uprawiała sexu przez dłuzszy czas. Jest to bardzo zadkie, ale takie sytuacje sie zdarzają. Jezeli kobieta ma dłuzsze cykle np 30 dniowe to teoretycznie w czasie okresu ma dni niepłodne tylko istnieje ryzyko ze moze akurat w tym cyklu cos sie poprzestawia i owulacja wystapi wczesniej niz zwykle. Organizm to nie maszyna. Dlatego odradza sie sex bez zabezpieczenia (jezeli ktos nie chce dziecka) nawet podczas miesiaczki

Gość Victoria19
A jeśli kochałam się z moim chłopakiem w pierwszy dzień okresu???Cykle mam różne-w zeszłym miesiącu miałam 33, a w tym 28.Strasznie się boję czy plemniki np tam nie przeżyją do tego czasu albo czy np nie miałam w tym dniu dni płodnych, bo po przeczytaniu tych wszystkich rzeczy w necie całkowicie ogłupiałam...PROSZę WAS WSZYSTKICH O ODPOWIEDZ.TO DLA MNIE NAPRAWDę BARDZO WAżNE.

Gość czarna16178
Hej dziewczynki mam takie pytanie robiłam to bez zabezpieczenia 2 dnia miesiączki okres mam co 26 dni i trwa 5 dni czy mogę być w ciąży bo te kalendarzyki to wszystkie pokazują inaczej proszę o odpowiedzi najlepiej na gg 21427891 z góry bardzo dziękuje

Gość dondi3
cześć wszystkim, męczy mnie już od paru dni pewna sprawa...wszystkie dziewczyny przy zażwywaniu tabletek podczas 7 dniowej przerwy gdzie występuje krwawienie pyta czy sa dalej zabezpieczone, czy nie zajdą w ciąże itp itd większość tutaj pisze że podczas okresu nie ma dni płodnych więc bez względu czy ktoś bierze tabletki czy nie, nie powinien zajść w ciąże, co wy o tym myślicie? bo ja już sama nie wiem :D z góry sory jeśli odeszłam troche od tematu tego wątku :)

cześć wam .. uprawiałam sex bez zabezpieczenia około dwa dni przed miesiączką ... czy mogłam zajść w ciąże jeśli byłam dziewicą ???? błagam o szybką odpowiedź . i z góry dzięki.

Gość juja1000
cześć! 2 dni przed miesiączką kobieta jest na 100% niepłodna. Chyba że ma baaardzo krotkie cykle, np 20 dni.. Poczytajcie troche o naturalnym planowaniu rodziny, nie namawiam zeby to stosować, jednak mozna się baaardzo duzo dowiedziec o swoim ciele i fizjologii, a takiej wiedzy naprawde brakuje dzisiejszej mlodzieży.. Ja zawsze się z tego smiałam, że to jakieś zabobony, a poobserwowalam swoje cialo i naprawde wiem co teraz się w nim dzieje.. I choc nie stosuje tej metody jako antykoncepcji to wiele się nauczyłam o swoim ciele.. :) Pozdrawiam

Witam.. podpinam sie do tematu bo też nie jestem pewna.. 13listopada jak kochalam sie z chlopakiem doszedl wemnie w polowie.. na drugi dzien dostałam okres.. dodam ze mam równo co 36dni.. nastepnie dostałam okres 18grudnia.. teoretycznie powinnam dostać 23stycznia.. jednak sie nie pojawił.. miałam delikatne bóle brzucha jak zawsze przed miesiaczka.. jednak do tej pory niestety okres sie nie pojawił... miała któraś z Was cos podobnego??

Gość Jv jstfvn
Hej chcialabym sie od was dowiedziec.czy w 6dc mozna zajsc w ciaze no moze nie odrazu ale czy w 6 dc plemniki moga przetrwac np 2 czy 3 dni pytam sie bo wczoraj kochalam sie z narzeczonym wlasnie w 6dc mialam ostatni dzien okresu moje cykle sa krotki tzn tak od 24 do 28 . Jak myslicie jest wieksze prawdopodobienstwo ze moge zajsc a dodam jeszcze ze lykam kwas foliowy od 2 tyg

to sa wtedy dni niepewne płodne jak i niepmlodne