Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mazowszankaaa

Od maja staram sie o dziecko!!!!!!

Polecane posty

Gość Ania75
Może się mylę, ale nie wydaje mi się, żeby w ok 10 dni po zapłodnieniu lekarz mógł przy zwykłym badaniu wyczuć ciążę. Ja byłam u lekarza, w dniu zrobienia testu z pozytywnym wynikiem i wtedy przy badaniu mój doktor powiedział, że może to być ciąża bo macica jest lekko rozpulchniona, ale pewności nie ma i skierował mnie na usg, a przecież to był ( już) 5 tydz. Dopiero usg potwierdziło że to ciąża ( wtedy już 7 tydz. ) Tak więc Cierpliwości Ewo, wszystko sie niedługo wyjaśni. Życze Ci żebyś zobaczyła upragnione dwie kreseczki na teście :-)

dzieki Aniu - zobaczymy. mam dwie przyjaciółki ukochane. Umówiłysmy sie ze mamy juz po 27- w tym roku- lat i ze czas najwyższy na dzidziusia. Tym bardziej ze tworzymy zgrana 6 os paczke. nasi męzowie sie przyjażnia- no i wiesz zawsze wspolne wakacje wiec jak juz jedna w ciązy to fajnie jakbyśmy miały w tym samym wieku dzieci. Więc Ania nas ostatnio zaprosiła na Teqilę i pizze aby nam z mężem powiedzieć radosna wieść...:) i teraz mamy ustalone ze jak dostanie ktoś z nas smsa\" teqilA I PIZZA O 19.00\" TO JUZ BEDZIE WSZYSTKO JASNE. marze takiego smsa wkrotce im wysłac:)

Gość Ania75
Oj nie dziwię Ci się i trzymam kciuki żebyś mogła go wysłać już w sobotę. Ja czekam do 10 czerwca ze zrobieniem testu. @ powinnam dostać 4-tego, ale to pierwszy cykl po odstawieniu tabletek, więc może być różnie. Teścik w każdym razie już czeka :-)

Witaycie dziewczynki!!!!!!!! Dziękuję Wam wszystkim za gratulacje i ciepłe słowa!!!!!!!! W tej chwili moje objawy ciążowe to lekka wrażliwośc piersi i czasami, ale naprawdę rzadko, czuję, że cos się dzieje w brzuchu. Delikatne kłucie czy coś w tym stylu... Poza tym mało jem, ale mysle sobie, że to może troche z emocji, bo tych jest we mnie sporo :-) Czuje sie czasami tak, jak przed egzaminem ;-) No i temperatura powyżej 37 stopni i żadnego plamienia... Powiem Wam, ze ja miewalam dotąd dośc nieregularne cykle i raczej dlugie (powyżej 30 dni). Te krotsze (dwudziestokilkudniowe) byc moze byly bezowulacyjne. No ale w tym byl taki piekny plodny sluzik (sorki za szczegóły) i się udało. A przytulanko mielismy w tym czasie tylko 2 razy z powodow calkiem obiektywnych.... Po 4 chyba dniach wzrosla temperatura i rosla tak konsekwentnie.... Zaczely mnie bolec piersi i brzuch typowo jak na @. I tylko jedna byla roznica, ktora zauwalylam, przymierzając w sklepie staniczki. Patrze, ze brodawki zrobily sie jakies sterczace i to mi dalo do myslenia.... :-) A test potwierdzil, juz w polowie pierwszej minuty zaczela pojawiac sie kreseczka.... Odnosnie testu to drugi, ktory zrobilam to byl Quick View..podobno najlepszy, tak pisaly dziewczyny na forum..... Dziewczyny, trzymajcie sie cieplo, naprawde wierzcie w to, ze wam sie uda, to tylko kwestia czasu... Ja przez te swoje nieregularne cykle balam sie, ze bede miala powazne problemy z zajsciem w ciaze, a tu masz.... poczytalam sobie o objawach cyklu, zaczelam robic obserwacje (jakie to przyjemne uczucie, gdy sie widzi, ze organizm reaguje tak, jak napisano w ksiażce ;-) ) i wyczaiłam odpowiedni moment ..... Pozdrawiam Was serdecznie i biorę się za pracę.. Caluski!!!!!!!

Gość Ania75
Ależ radość bije z Twojej wiadomości :-) Aż milutko się czyta...

Dziewczyny- posiedziałam troche na necie i sie dowiedziałam wielu przydatbych rzeczy. Wiele kobiet wypowiadało sie ze wyszły im negatywne wyniki testu a mimo to były w ciązy :) , a jadne nawet z bliźniakami- HCG miała 295 a ciąze oznaczało 93. aha i ze z badan naukowców wynika, ze ciąza z dziewczynkami szybcie wychodzi na testach sikanych- ale to tylko badania. Piersi mam duże ale ja normalnie mam miseczke C/D więc dla mnie bie nowość - ide dzis zrobić badanie HCG. ale jestem podekscytowana :))

Gość Ania75
No widzisz :-) Nosek do góry, będzie dzidzia, mocno w to wierzę :-)

Gość smutaska bez bobaska
a ja probuje juz 7 miesiecy i nic:( jak trafic dokladnie na te dni plodne?? Ja sie kocham z mezem po okresie zawsze,stracilismy nadzieje,,,:( Czy jak pojawi sie sluz to wtedy powninno sie starac? Co zrobic jak mam malutko tego sluzu?? Pomozcie!

cześć dziewczynki jak tam nasze mamusie? ja narazie okresu nie mam. piersi dalej mnie nie bolą. wogóle. nic a nic. wczoraj puźnym wieczorem i dzisiaj zaczął mnie boleć brzuszek.. taki ból właśnie jak na okresik.. czuje że niedługo dostane..... ja też czytałam że testy wychodzą negatywne a w rzeczywistości jest inaczej.. moja znajoma robiła 2 testy jeden w 6 tygodniu a następny jak była w 8 tygodniu... oba negatywne.. robiła rano.... a co sie okazało... poszła do lekarza wreszcie i lekarz do niej: \"ciąża 9 tydzień\" teraz jest już w 12 tygodniu :-) kurcze ale dzisiaj zimno.. buuuu pogoda do bani :-( a chciałam na rowerek wyjść....

smutaska... ile dni trwają twoje cykle? najlepiej to po okresie wogóle nie kochać sie z facetem... poczekać na czas dni płodnych i wtedy zadziałać.. owulacja występuje dokładnie 14 dni przed okresem

Gość smutaska bez bobaska
dziekuje❤️

Smutasko.... tak jak pisalam moje cykle byly dosc dlugie, w tym cyklu miedzy 16 a 21 dniem zaobserwowalam zmiane sluzu. Bedą szczegóły ;-) ; Najpierw przez 2 dni bylo wilgotno, potem pojawiło sie \"kurze białko\". Kochaliśmy się 14 i 19 dnia cyklu, ale raczej na 100 procent efektowny byl ten drugi raz..... Ogólnie planowaliśmy współzycie co drugi dzień w dniach płodnych, ale okoliczności sprawiły inaczej. Może to i dobrze, bo plemniczki były żwawsze.... :D czwartego dnia od drugiego stosunku temperatura sie podniosła a śluz był już gęsty, żółtawy, suchszy...... Wg metody objaw.-termicznej owulacja mogła wystąpić na 4 dni przed wzrostem temp. i do 1-2 dni po wzroście...... Ewapit, naprawde dziewczynki \"wychodzą\" predzej na tescie??? Ja mam takie wrażenie, że to mała kobietka bedzie, ale czas pokaże... Najwazniejsze teraz, by wszystko było w porządku...... Ja pierwszy test zrobiłam 13 dni od stosunku, w srodku dnia... na poczatku nic nie było, potem pojawiła sie bardzo jasnakreska... Myslałam, że to błąd testu, bo wynik odczytany dużo po czasie... Ale 4 dni później (tez w srodku dnia) tak jak juz pisalam test po 30 sekundach pokazał tę drgą kreskę i to całkiem juz wyrazną... Mam więc 2 testy na pamiatkę........... :D :D :D

Gość Ania75
A mnie zaczął pobolewać brzuch, tak jak przed @, więc chyba nic z tego nie będzie. Tylko piersi mam cały czas wrażliwe na dotyk, a w zasadzie nie piersi a sutki... Ale przyszedł czas, żeby się za bardzo nie nakręcać, to rozczarowanie będzie mniejsze...

Aniu, odpisywałam Tobie i trzasnęły korki.... buu... Piszę od nowa... A więc mnie nigdy nie bolały brodawki... Zawsze całe piersi, ogólnie.... Tym razem było inaczej i wiadomo dlaczego, może one nawet mnie nie tyle co bolały, ale zrobiły sie bardziej wrażliwe.... Tak więc może u Ciebie też dzidzia w drodze. Zyczę Ci tego ogromnie!!!!!

Gość Ania75
Dziękuję Ci kochana za życzenia dzidziusia. Powiem szczerze, że przy pierwszej ciąży też miałam wrażliwe sutki. Przez ostatnie lata przy tabletkach, podobnie jak Ciebie bilały mnie całe piersi, więc może....Zobaczymy. Już niedługo...

Witajcie!!!! Juz w domku,kurcze znowu pogoda do niczego ,burza,deszcz,brrr! Wlasnie robie obiadek (dzisiaj makaron z brokulami:D) í nie mogalm sie juz doczekac kiedy zajrze tutaj do Was!!! Ania75,Ewapit,Ania20!!! Szykujemy sie na nastepny rzut czyli na czerwiec??:D Dziewczyny z Fasoleczkami uwazajcie na siebie,dobrze sie odzywiajcie,nic ciezkiego nie dzwigajcie! Ale sie ciesze!:D:D:D ❤️ Zmykam,odezwe sie jeszcze potem!

cze kochane:) dzieki za słowa wsparcia, ale nie wytrzymałam i poprosiłam szefa o autko służbowe, którym pojecham prosto do laboratorium zrobie badania Beta HCG. mam miec jutro wyniki. Ale bym męzowi niespodzianke zrobiła- wiec jutro dam znac co i jak. jezlei sie tylko spóźnia to bede w szoku bo nigdy nie trwało to tak długo ( powinnam go dostac w piątek 26 maja - zawsze z rana dostawałam) a to ze wyższe HCG na dziewczynki - wyczytałąm na innym forum:)

Gość Ania75
Ewa, czekamy w takim razie jutro na dobre wiadomości :-) Dobrze wiedzieć że nie tylko ja jestem taka niecierpliwa, ze wszystko bym chciała wiedzieć już, natychmiast... Trzymam kciuki za wysoką betę !!!!!

ja też mam nadzieje ze bedzie bingo. Zrobiłabym kolacje super- moze nie pizze- kupiłabym tegile i po podarowaniu męzowi bucików dla bejbi- zaprosiłabym moich przyjaciól - cholera nawet bym nie mogła za bardzo poszalec- jejku 9 miesiecy zero alko???? może nie zero ale skoncza sie imprezy do rana- mysle ze warto:) dzieki ze jestescie:) mam nadzieje ze juz wkrotce zmienimy nazwe tego topiku na \" ciąza maj/czerwiec\"

Gość Ania75
Jestem wariatką!!!! Zadzwoniłam do mojej przychodni ( firmowej ) i zapisałam się jutro do internisty po skierowanie na betę ( ze skierowaniem zrobią mi te badania za darmo ) Nie wiem czy to nie za wcześnie , bo jutro będzie to dopiero 25 dc.

Gość Ania75
Ale postaram się zrobić sobie to badanie dopiero po spóźnieniu @. Nie boję się pobierania krwi, więc mogę dać się kłóć nawet codziennie :-)

A ja myślałam ze ja jestem niecierpilwa- ale taki fakt że jak człowiek sie naczyta na tym cudym forum to się nakręca i .... Aniu doskonale Cie rozumię...sama taka jestem. mam nadzieje ze niebawem bedziemy wszystkie bardzo szczesliwe i zadowolone:)

Gość Ania75
Mnie zawsze ciężko szło oczekiwanie na miłe wydarzenia, stąd pewnie moje zniecierpliwienie...

chce miec karolinke.......pewnie że sie szykujemy :-) ja nawet nie widze sprzeciwu :-) jak nie maj to czerwiec a jak nie czerwiec to lipiec i tak aż do skutku :-) ania i ewa :-) będzie dzidzia...... 🌻

Gość Ania75
Obyś miała rację kochana :-) Mam nadzieję że już niedługo wszystkie będziemy wymieniały doświadczenia związane ze zgagą, mdłościami i podobnymi " udogodnieniami" ciążowymi. Musimy szybko dołączyć do Mazowszaanki i Kasi, bo wiadomo w grupie weselej i łatwiej...

Ojjj mazowszanak nawet nie wiesz jak się cieszę, że udało ci się tak szybciutko! U mnie niestety staranka przesuną się na czerwiec..tyle czasu czekałam na okresik i się doczekałam, teraz zacznę mocnę starania! więc ja też zaczynam się szykować już powolutku!! całusy mamuśki!

Dziewczyny, ja też myślę, że będzie maluszek!!!!!!!!!! ❤️ Trzymam kciuki!! Na tym forum to chyba naprawdę parami zachodzimy w ciązę ;-) Ale byłoby zabawnie... Obliczyłam sobie orientacyjną date porodu. Wyszło mi 07 02 2007... Superoska!!!!