Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mazowszankaaa

Od maja staram sie o dziecko!!!!!!

Polecane posty

Gość Ania75
Faktycznie super data. Na Walentynki będziecie już z dzidzią w domku :-) A co do mnie, to po moich piątkowych wątpliwościach i po dzisiejszych porannych nowinkach z naszego topiku, nabrałam nowej nadziei. To by było zabawne, gdybyśmy faktycznie "parami" zachodziły w ciążę. Ktróe dwie następne w kolejce?? Hihihihi

a ja jak nigdy nie stosowałam kalendarzyków właśnie sobie taki mały zrobiłam...będę sobie zaznaczać temperaturkęi dni płodne żeby mieć kontrolę. Wiem, że może nie uda mi się za pierwszym razem, ale taki kalendarzyk pozwoli mi łatwiej kontrolwać zmiany. Chyba nie zwariowała co? Znam siebie i wiem, że nic na siłę nie jest dobre. Co ma być to będzie i to jest dla mnie najzdrowsze podejście. A kalendarzyk? Będzie tylko taką małą kontrolą. 🌻

Właśnie kobietki, do dzieła, będziemy się potem licytowały w dolegliwościach ciążowych ;-) Ja na razie czuje sie bardzo dobrze, gdyby nie fakt, że oczekiwałam na dzidzie no i oczywiście gdyby nie 2 kreski, nie domysliłabym sie, że jestem w ciąży... czuję się tak, ze mogłabym wyruszyć na wyprawę np. w góry ;-) No ale oczywiscie to poczatki... Niedługo pewnie wystapię tu z listą tego, co mi sie przytrafia... A może nie? Moja kumpela nie miała mdłosci w ogóle...... Tez bym tak chciała....

Mozolinka, znowu razem wystartowałyśmy ;-) Co do kalendarzyka, to mi brakowalo konsekwencji, by obserwowac zmiany na kilka miesiecy przed planowanym zajsciem w ciaze... Wlasciwie tylko 2 cykle mam \"opisane\".

Gość Ania75
Mozolinko, myślę, ze kalendarzyk to jest naprawdę dobry pomysł. Wymaga co prawda konsekwencji w obserwacji siebie i swojego organizmu, ale pozwoli Ci lepiej poznać siebie i swój cykl. Mam nadzieję, że w pierwszym cyklu "obserwacji" uda Ci się zafasolkować :-) Mazowszanko, mam nadzieję, ze nie dopadną Cię nudności, to nie jest miłe...i że całą ciążę będziesz miała siłę "góry przenosić", chociaż z rosnącym brzuszkiem może to być trochę trudne i niewygodne :-)

Aniu75 ja nie znam swojego organizmu, nigdy nie potrafiłam wyczuć dni płodnych, nigdy nie wiedziałam, że zbliża się okres. W lutym tego roku byłam w ciąży, zaszłam mając problem z drożdżami, brałam na dodatke silne tabletki na tą przypadłość. Niestety w 9 tyg. poroniłam. ALe się poddaję i chcę teraz dokłądnie wiedzieć czy to jest ten moment, ten dzień, nawet jakbym miała czekać choćby do grudnia! heheh wszystko w swoim czasie!

miało być że się nie poddaję ...... ale gafa!!! wierzę, że wszytskim nam się ułoży!!! :)

Gość Ania75
To przykre, że Twoja ciąża skończyła się w taki smutny sposób. Nawet nie próbuję sobie wyobrazić Twojego cierpienia. Ale trzeba mieć nadzieję, że wszystko się ułoży i już niedługo będziesz się cieszyła zdrowym, ślicznym bobasem. A obserwacja siebie, napewno pozwoli CI łatwiej określić kiedy możesz zacząć się starać...

mazowszanka ja prawie wcale nie miałam mdłości :-) czasami coś było ale to 2 razy w tygodniu i to ok 15-tej dziewczynki wpiszcie do tabeleczki date porodu :-) a co do objawów to piszcie wszyściutko :-) buuuuziaki dla fasolek :-*

Gość mathylda
hejka mam nadzieje ze to nie zamkniete grono i mozna sie wciac do was:)... zajrzalam na forum bo wlasnie zamierzamy zaczac starania o mala fasolke (hihi zauwazylam ze tu tez tak nazywacie malenstwa w brzuszku) i chcialam sie tez stad dowiedziec co powinnam wiedziec w zwiazku z tymi staraniami....i tak trafilam na wasz topik, poczytalam kilka stronek wstecz(nei wszystko), gratuluje 'swiezym" mamusiom:) nei mam mozliwosci czestego zagladania na internet ale chetnie bym do was dolaczyla i moze czegos sie dowiedziala

Gość Ania75
Witaj Mathylda, oczywiście że można się do nas dołączyć :-) Powodzenia w staraniach!!! I koniecznie wpisz się do tabeleczki :-)

Gość mathylda
super:) ale.....yyyy...... za bardzo nie wiem do jakiej tabeleczki i co tam wpisujecie?

Hej Matylda!!!!! Zapraszamy Cię gorąco!!!!! U nas miło i wesoło i fasolki sie sypią :D Kopiuj tabelke, dopisuj się i do dzieła!!!!! ❤️ A ja zaraz dorzucam swoją datę, chociaz na razie przeze mnie wyliczoną :-)

Nasza TABELECZKA Nick..................Imię............Miasto........Wiek..........Termin@ 1) Ania20............Ania............Wawa.........20.............25.05. 2) Mozolinka........Ewa............Szczecin..... 26.............?????? 3) chce miec Karolinke....Ela.....Aachen........29.............?????? 4) Nai................Aga.............Wawa.........25.............????? 5) Jonka.............Asia............Wrocław......28.............15.05 6) hb.................Hania...........Lębork........26.............brak 7) Jade..............Asia.............Winnipeg.....23.............????? 8) Olka78 .........Ola..............Tczew.........27............18.05.2006 9) Ania75..........Ania............W-wa...........30............8.06 (?) 10)myszulka06....magda...........k-ow............27..........29.05.2006 kasia_79...........Kasia..........Wrocław........27.........II kreseczki Mazowszanka.....Ania............Wawa.........28........07 02 2007

Gość mathylda
oki dzieks;) Nasza TABELECZKA Nick..................Imię............Miasto........Wiek..........Termin@ 1) Ania20............Ania............Wawa.........20.............25.05. 2) Mozolinka........Ewa............Szczecin..... 26.............?????? 3) chce miec Karolinke....Ela.....Aachen........29.............?????? 4) Nai................Aga.............Wawa.........25.............????? 5) Jonka.............Asia............Wrocław......28.............15.05 6) hb.................Hania...........Lębork........26.............brak 7) Jade..............Asia.............Winnipeg.....23.............????? 8) Olka78 .........Ola..............Tczew.........27............18.05.2006 9) Ania75..........Ania............W-wa...........30............8.06 (?) 10)myszulka06....magda...........k-ow............27..........29.05.2006 11)mathylda..........................opole............29...................... kasia_79...........Kasia..........Wrocław........27.........II kreseczki Mazowszanka.....Ania............Wawa.........28........07 02 2007

Gość mathylda
dzis jzu sie zegnam ale bede do was zagladac pa🖐️

Dziewczyny tak sobie przeglądam nasze forum...inne też i wiecie co? nasunęło mi się jedno pytanie co oznacza symbol @ czy owulację czy okres. Niektórzy stawiając @ myślą że to symbol okresu a jak jest u nas??? ;)

Gość Ania75
Nasza TABELECZKA Nick..................Imię............Miasto........Wiek..........Termin@ 1) Ania20............Ania............Wawa.........20.............25.05. 2) Mozolinka........Ewa............Szczecin..... 26.............?????? 3) chce miec Karolinke....Ela.....Aachen........29.............?????? 4) Nai................Aga.............Wawa.........25.............????? 5) Jonka.............Asia............Wrocław......28.............15.05 6) hb.................Hania...........Lębork........26.............brak 7) Jade..............Asia.............Winnipeg.....23.............????? 8) Olka78 .........Ola..............Tczew.........27............18.05.2006 9) Ania75..........Ania............W-wa...........30............4.06 (?) 10)myszulka06....magda...........k-ow............27..........29.05.2006 11)mathylda..........................opole............29...................... kasia_79...........Kasia..........Wrocław........27.........II kreseczki Mazowszanka.....Ania............Wawa.........28........07 02 2007

Gość Ania75
Poprawiłam termin mojej miesiączki. Coś mi się poprzedniu źle wpisało. A u nas @ oznacza miesiączkę. Przynajmniej ja ją tak zapisuję.

Mathylda, witam raz jeszcze, jak masz jakies pytania, to wal smiało... Wprawdzie ja za eksperta sie nie uwazam, ale zawsze cos sprobuje pomóc na podstawie swojego skromnego doświadczenia.... Jak mogłas się zorientować, dopiero zaczynam przygodę pt. CIAŻA, mam mnóstwo lęku, ale na tym króciutkim etapie wszystko jest na razie okey..... I oby tak do końca i dalej............

Gość Ania75
A w kwestii tabelki. Myszulko dzisiaj masz wpisany termin @, mam nadzieję, ze sie nie pojawiła i na dniach będziesz robiła teścik? Odezwij się kochana...

Gość Ania75
okres to @ - bo to małpiszon jest okropny :-)

A ja sie musze pochawalic,ze kupilam sobie dzisiaj nowe opakowanie foliku,tamto to byl TYLKO kwas foliowy a teraz mam kwas foliowy + witaminy B6,B12,C,E i chyba jeszcze cos tylko zapomnialam.... W drogeriach ogladalam rozne kwasy foliowe i jedne sa z witaminami a drugie bez.... Dziewczyny jakie Wy lykacie??? A to dla Mamus na naszym topiku: 🌼❤️:classic_cool: a tutaj :Ddla przyszlych: ❤️🌼

Ania20=> dostałam Twego maila, ale coś mi się zacina i nie mogę odpisać, a chciałam jak najszybciej, dlatego odwiedzam Cię tutaj. Otóż - nie chcę Ci robić nadziei, ale u mnie ciąża objawiła się właśnie niebolącymi piersiami i pobolewającym jak na @ brzuchem. Zawsze przed @ miałam tkliwe i bolące piersi, a wtedy nie... też się dziwiłam... Chodziłam i cały czas je miętosiłam, bo nie mogłam w to uwierzyć... :D Może powinnaś zrobić test... Trzymam kciuki najmocniej jak potrafię 🌻 O sobie napisze juz mailem. Buziaki 😘 Pozdrawiam też wszystki starające się i już dwie z upragnionymi kreseczkami 🌻

brzusiu dziękuje... :-) ja właśnie też je miętosze.. i nic.. ból brzucha jest identyczny jak przed okresem.. ehhh niewiem. matylda :-) witamy.. ale fajnie że do nas dotarłaś.. teraz widać że nasz topik jest znany :-) @ to okres.. dokładnie... taki wredny małpiszon.. dobre określenie tego zjawiska :-)

Brzusio77, szczęśliwego rozwiązania!!!!!!!!!!! Ja biorę FOLIK. To jest sam kwas foliowy, bez innych witamin.....

Jeszcze sie wtrącę - ja tylko brałam kwas foliowy przez 3 miesiące, a dopiero później witaminy, ale różnie lekarze zalecają. Ania20=> zrób teścik... :) Mazowszanka=>dzięki 🌻 strasznie się boję :O

Odnośnie witamin to słyszałam, że przedawkowanie jest bardzo niebezpieczne, dlatego uważajcie dziewczyny z witaminami w tabletkach...... Ja dzisiaj zafundowałam sobie na \"przedobiad\" sledzika z cebulką, jajeczko na twardo, biała czekolade i winogrona... I cos czuje, że właściwego obiadu już nie zjem... Nie mam ochoty na jedzenie. Jest podobnie jak u mojej mamy. Ona na poczatku ciąży ze mną bardzo schudła, nic nie mogła jeść. W sumie w całej ciąży przytyła 9 kg. A ja urodziłam sie zdrowiutka, duza, długa i ładniutka :D :D :D A co tam, trzeba sobie schlebiac ;-)