Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chudy_1983

ANGLIA - lato 2006 !!!

Polecane posty

Gość chudy_1983

Kto planuje wakacje w Anglii? gdzie? macie już prace? pozdrawiam:D

Gość wakacje w Anglii
hehehe w krzakach na farmie;)

Gość Karolka19
ja jade!!! do preston praca na plu golfowym, wyjazd 12 czerwiec:D

Gość Olenka S.
Cześć, napiszcie coś więcej!! ja wyjeżdżam 15 lipca, z 4 znajomych w ciemno, roche sie boje bo w końcu środek sezonu;/

Gość stu_dentka
a ja jadę najpierw do Londynu z 2 koleżankami. Jedziemy na przełomie czerwca i lipca, w ciemno, jak to się mówi. Jak tam się nie uda, to się gdzieś przeniesiemy. :)

Gość Intimidator
macie naprawde nasrane we łbach :o

Gość bylam ale odpuszczam
bylam pol roku, narazie wrocilam i odpuszczam wakacje, nakichane studentow bedzie. Jade w pazdzierniku jak sie rozjada ;P

Gość anonima galowa
jade 1 maja... rety za tydzien :o

fraszka to tak jak ja ;) też będę szukać pracę na miejscu , obawiam się troche tego, ale w końcu jade tam na stałe ;)

Gość olenka765
ludzie, a nie boicie sie w ciemno? bo ja sie waham czy jechac, czy nie .... jakie sa szanse??????

a jaka róznica, szukać pracę tu a tam? z przewagą dla Angli, żadna ;)plus ciekawsze życie plus większe możliwości plus możliwość autorozwoju plus posiadania ręki na pulsie w centrum Unii ;) plus...plus..plus... chyba nie ma sensu ten mój wyjazd :D a na serio...tam mam rodzine :(

Gość anonima galowa
juz mniej niz tydzien :o

mniej niż tydzień? a w jaki rejon wyjeżdżasz? masz już pracę? mi pozostał już mniej niż m-c i nie mogę sie doczekać ;)

Gość M jak
Jak myslicie ze tam funty zbiera sie na licy to sie mylicie. zamieszkanie kosztuje tygodniowo na osobe 60 f jedzenie na tydzien 40 f a pracy jak niema nagranej przez kogos to nieradze probowac.[A w dodatku moze jeszcze bez znajomosci jezyka]

Gość smileyface1
przyjezdzajcie, ale wezcie ze soba sporo kasy tak na wszelki wypadek, bo jak nie znajdziecie pracy od razu, to nie bedzie kolorowo... no i uwazajcie na naciagaczy!!!

Gość wlasnie w sobote
odbieralam kogos z Victorii. nie bylam w tych okolicach pewnie z rok i troche sie przerazilam - setki Polakow wszedzie. ja wiem, ze czesc z nich wraca jeszcze po swietach, ale mimo wszystko... a w poniedzialek widzialam reportaz o bezdomnych, bezrobotnych osobach z europy srodkowej i wschodniej... i musze wam powiedziec, ze ten polak, ktory sie akurat wypowiadal, to nawet nie najgorzej mowil po angielsku... z reportazu wynikalo, ze "nasi" bezdomni zaczynaja wypierac bezdomnych angielskich - wszedzie ich pelno, pierwsi po zupy i wszelkie inne rzeczy, bezwzgledni, nie dziela sie niczym i generalnie lamia wszelkie normy zycia na ulicy (jesli mozna uzyc takiego skrotu myslowego). coz, Polak potrafi... dlatego dobrze sie zastanowcie, jak juz bardzo lubicie ryzyko, to jednak wezcie sporo kasy. a wakacje to naprawde najgorsza pora na szukanie pracy - studentow pelno, nie tylko z nowej unii, ale tez amerykanow, australijczykow i innych, przyjezdzajacych glownie zeby zdobyc kolejna praktyke zawodowa.

Gdy czlowiek poczuje kase, to sie \\zachowuej jak pies spuszczony z lancucha.Rozuemiem,ze bieda w kraju itp ,ale zanim cokolwiek sie zrobi nalezy pomyslec.Kiedys znajomych odbieralam z lotniska i do autobusu wsiadlo dwoch kolesi, (ktorzy wlasie przylecieli do Londynu) ,pytajac mnie czy nie znam kogos , kto moglby pokoj wynajac. Okazalo sie,ze jada w sumie w ciemno, maja niby prace zalatwiona ,ale nie byli przekonani czy ten ktos , kto mial ich odebrac z przystanku, rzeczywiscie sie pojawi. Potem sie dziwic,ze ludzie koczuja na uliacach,,, czesto na wlasne zyczenie