Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość owłosiona buźka

owłosiona twarz dziewczyny --- depilacja itd

Polecane posty

Gość owłosiona buźka

od jakiegoś czasu zauważyłam że moja buźka jakoś sie owłosiła...1)zawsze miałam nad górną wargą, ale teraz jakoś bardziej urosły-jest ich tyle, że z pensetą chyba cały dzień bym siedziała(na szczęście nie są ciemne).2) od niedawna zauważyłam że na podbródku pojawiły mi się nieco sterczące włosy.3)na czóbku nosa i tochę więcej niż na czubku też mam. 4)na policzkach również są, w niektórych miejscach sterczą takie dłuższe. całe szczęście, że to całe owłosienie nie jest (jeszcze) ciemne. Słowem..wyglądam jak koza.. mam 17 lat, a "zjawisko" jakie i się przydarzyło kojarzyło mi się zawsze z kobietami około 30letnimi... Może ma ktoś podobny problem?? obiło mi się o uszy że powodem moga być chormony...ale nie jestem w tym za bardzo poinformowana. Moja mama kupiła jakies plastry do depilacji twarzy ale co?? -nos też mam sobie depilować? czy są jakieś negatywy usuwania owłosienia w ten sposób? a może znacie inne metody?? i co w ogóle jest przyczyna tego całego owłosienia?

Gość ko
wejdzź na topik"owłosienie". tam znajdziesz pare informacji

Gość ja mam meszek na całej twarzy
na brodzie nawet taki większy ale wiem że lepiej tego nie ruszać !!! NICZYM!!!!!! bo potem będzie tylko gorzej, ... ale to twój wybór.

Gość jak już
to raczej Hormony

Gość owłosiona buźka
lepiej tego nie ruszać?? dlaczego?? moja znajoma regularnie chodzi do kosmetyczki na depilacje twarzy i nic jej sie nie dzieje....

Cześć moje problemy zaczeł się w tym wieku co Ty teraz jesteś albo może z rok wcześniej,miałam tylko ciemne włoski nad wargą i miałam włoski na brodzie,ale były jasne,mialam z tego powodu straszne kompleksy i moja kosmetyczka namowila mnie ze usunie mi je woskiem. Bylam młoda głupia i sie zgodziłam,dalej teraz mialabym ciemny meszek i tyle a tak mam 22lata na początku wywoskowanie starczało na tydzień,nawet dłużej,teraz już przestałam woskować bo musze codziennie skubac sie pensetą,zeby jakoś w miare wyglądać,włoski są grube i ciemne,a na brodzie juz mi sie tak podrażniła skóra że cały czas jest czerwona i musze sie sporo namęczyć żeby to zatuszować...Dobrze napisała tam ta dziewczyna wczesniej to Twój wybór zrobisz jak zechcesz,ale ja tez bym tego nie ruszała,tym bardziej,że sama mówisz,że nie są ciemne. Pozdrawiam

Gość owlosiona buzka
dzieki PCO-wiczka za wypowiedz. musze sie zastanowic nad tym... a czy jest nadzieja ze to kiedykolwiek zniknie?? bo wygladam jak koza.. moja mama ma mniej owl;osienia na twarzy niz ja ale sobie wyrywa, tzn. przykleja takie plastry do depilacji i tak usuwa. niby nic jej sie wielkiego po tym nie dzieje . ale ja mam mloda buzke wiec nie wiem czy ryzykowac

Gość ja mam meszek na całej twarzy
... chodziło mi szczególnie o to że włoski po jakimś czasie po woskowaniu znowu wyrazstają i widać takie czarne kropki i taki zarost jak u mężczyzny po 1 dniu. A przeciez woskiem trudno takie króciutkie włosy usunąć i trzeba chodzić na początku z takm zarostem albo penseta dokładnie wyrywać... TRAGEDIA!!

Gość owłosiona buźka
o kurde.....zarost? buuu ;'( hmm, to moze trzeba działać od wewnatrz (np uregulowac hormony czy coś)? pewnie mam za dużo męskich hormonów....

Jest dokładnie tak jak poprzedniczka to napisała,trzeba się sporo namęczyć żeby zatuszować te czarne kropeczki. A Ty żeby sie uspokoić mozesz wybrać sie do endokrynologa on Cie oglądnie i ewentualnie da Ci skierowanie na badania hormonalne... A tylko z tym masz problemy czy zauważyłaś coś jeszcze,np. nieregularne miesiączki?

Gość owłosiona buźka
miesiaczki mam raczej regularnie. czasami różnica kilku dniu

Gość radźcie

Gość ja idę na usunięcie laserem
za tydzień dopiero, bo jestem zbyt opalona