Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotwicka anna

on Turek, ja Polaka

Polecane posty

Gość inzynier uspokoj sie juz...
Tak wiec stwierdzenie ze Islam jest religia pokoju jest oczywista bzdura. Islam = pokoj, w momencie kiedy wszyscy uznaja jego prawdy za jedyne obowiazujace. To oczywiscie nie jest mozliwe, bo raczej nie dojdzie nigdy do sytuacji kiedy wszyscy obywatele tego swiata zostana wyznawcami Islamu. A dopoki tak sie nie stanie, Islamisci uwazaja za swoj "swiety" obowiazek walke o to aby tak bylo. Zaznaczam ze nie jestem wrogiem muzulmanow, ale denerwuje mnie bardzo ten ich bezrefleksyjny i uparty sposob w jaki proboja oni przekonac caly swiat ze to oni jako jedyni maja racje.

\"kiz88 Małgosiu smutną masz historie, ja nie obwiniajam bym o to narodowosci faceta bo wiekszość panów by tak postąpiła w koncu fajnie miec kogos kto i tak zaslepiony czeka jak ta turczynka widzisz dla nas takie sytuacje sa nie do przyjecia za to niektore panny nie znaja wlasnej wartosci jakim cudem facet bedzie mial szacunek do dziewczyny skoro ona i tak zrobi wszystko co on bedzie chcial, wiem co to znaczy byc oszukana nie przez turka ale naszego rodaka, zemsta jest słodka najprościej jest miec kogos drugiego to zawsze najbardziej boli moze masz jakiegos dobrego znajomego ktory Ci w tym pomoże ja na tym etapie życze powodzenia z całego serca i trafnych decyzji pozdrawiam if u love somethink let it go free \" To nie wina narodowości ale tzw. kultury i religii:P.Z tym że jak jest religia to jest prawie zawsze winna :P .Zwłaszcza jak to jest chrześcijaństwo abo islam:P. A tu o tym jaką \"religią pokoju\" jest islam(chociaż chrześcijaństwo też ale im zwykle w tych krajach aż tak bardzo nie pozwalają :P ) http://pl.youtube.com/watch?v=xtsvjB8efKE :classic_cool:.

żon nie mogą mieć kilka ale kochanice to tak, a np arab czy egipcjanin mogą mieć i to i to

..a polak może mieć kochanice...bo nieraz się zdarza ,że ma żonę i kochankę jedną..dwie.....

Gość Nie no Polak pan...
moze miec tylle, ile mu sie podoba. Sama znam tyle polskich malzenstw, gdzie facet notoryc\nie zdradza zone, a ta siedzi w domu z dzieciakami, bo co innego moz\e. A polskie panisko, dawaj na tango z malotami Tylko, ze jak to robi Polak, to jest oki, a jak Turek sie tak zachowuje to juz beeee. Popatrzcie na siebie polscy amanci, bo to w Polsce wlasnie zdarza sie najwiecej przemocy w rodzinie niz gdziekolwiek indziej na swiecie. JESTESCIE SMIESZNI!!!! WIELU tURKOW NIENAWIDZICIE BO MAJA INNY KOLOR SKORY, albo sprzatneli wam wiele fajnych dziewczyn sprzed nosa, bo wielu z was nie potrafilo im nic dac. i cos do was polscy "amanci!" !!!! JESTESCIE GLUPI, CHAMSCY, BEZNADZIEJNI I BRZYDCY, ALE ZA TO BIEALI, nie????? :):):) Mam nadzieje, ze zrozumieliscie ironie, a jak nie to slownik Kopalinskiego polecam.

Gość Jaaaaaaaaa......
z mojego doświadczenia turcy potrafia byc bardzo mili i rozkochac młoda dziewczyne w sobie w 15 minut . Robią to idealnie. Mnustwo komplemento, głaskanie po rekch , patrza ciw oczy , itd..... ale jezeli ty jetes niedotepna , a np jestes w gupie znajomych to na drugi dzien on bedzie bajerował twoja koleznakę , tacccccy juz są. Najsmieszniejsza propozycja ktora uslyszałam od turka to zebysmy wszytskie ze swoimi kolezankami poszly sie kochac z nim na plaze,,. on sie bardziej odprezy jak bedzie nas tyle i bedzie przyjemnie . i cigle powtarzał w czym problem ....hahahahah Byłam juz wiele razy w turcji i wiem ze turcy strasznie ajeruja, mozna sobie pozwolic na małe figle jakis buziak lub cos , al etrzeba wiedziec kiedy powiedziec nie .! czy oczekiwac ze on tez to zrozumi i uszanuje. tureccy faceci jakk idzies ie przez miasto ptrza na ciebie z takim podziwem itd...kobiety sa tym podekscytowane , ale nie am sieczym ekscytowac bo on tak patrza na kazda turstke , niestety niejestescie wyjatkowe . Zatrzaymuja swoje piekne samochody , proponuja przejzdzki , wyjazdy na dyscoteki itd.... Ja osobiscie raz tylko zgodzilam sie pojechac na dyscoteke , bardzo mała z pewnym turkiem , i bardzo tego zalowalam byli tam praktycznie sami mezczyzni , a ten turek tylko sie chwali i zbijal oklaski od innych. tam podchodzili zaczepiali mnie , a on tylko sie cieszyłi byl dumny ze przyjechal z polką . wiec nie polecam taki wyjazdów z obcymy tukami bo do odmu tez odwieśc mnie nie chcial za pardzo , znaczy do hotelu . Mam jeszcze wiele przykładow zachowania turkow , ale sadze ze beda juz one oczywiste dla kazdeg.. Mimi wszytko co sie dzieje w turcji kocham ten kraj nad zycie , co roku wyjeżdzam na wakcje w iine strony turcji . i mimo wszytko kocham turkow , bo jesli chodzi o zwykle konatkty to sa bardzo mili zwłaszcza i miescie turystycznym gdzie na tobie zarabiaja i mi to odpowiada. a do dziewczyny ktora chche wyjechac do turcji , niech on lepiej przyjedzie do ciebie .... a jak tak konicznie chchesz jechac tam to bierz cała grupe znajomych i rodzinę w razie czego. Ostroznosci nigdy za wiele. Pzodrawiam i zycze szczescia wszytkim kobietom zakochanym w Turkach :)

Nie no Polak pan.... Tu się z Toba zgadzam i próbuje tu to udowodnic wszyscy czepili się tych turkow ,że oni tacy i tacy ,ok zgadzam się są i tacy którzy potrafią niezle dać popalić dziewczynie ,ale są tez tacy polacy ktorzy niezle mogą zrujnować życie dziweczyną ,więc ja tu niewidze jakiejś konktrtnej tezy ,że tylko turki potrafią poniżać,upokarzać i wykorzystywać ,potrafi to każdy facet ..polak..niemiec...turek ..arab..itd.Ja nigdy nie słyszałam jeszcze,że jakiś turek katował dziecko,czy broń boże zabił,zagłodził ...a u polaków dzieje sie to nagminnie i coraz więcej się o tym slyszy . I to jest take myślenie czasowe naszych babć to oni nam wbili do glowy ,że turek jest bleeeeee,a wydaje mi się ,że te czasy juz dawno minely i czas zacząć myśleć nowocześnie i otworzyć szeroko oczy i zobaczyć ,że polak może być tak samo wredny jak turek ..tylko to zawsze zależy od typu czlowieka na jakiego się trafi a nie z góry turkow przekreślać. Tak samo zauważylam ,że bardzo dużo opini zlych na ich temat wychodzi z ust polskich facetów,ale oni są poprostu zazdrośni ,że oni są lepsi chćby nawet przystojniejsi i potrafią bardzo szybko dziewczynę uwieść a nasi polacy.......hmmmmm dużo by tu pisać.. Co do wypowiedzi Jaaaaaaaaaaaaaa.... Opisałaś tu kilka sytuacji związanych z przezyciami z turkami w roli glownej..propozycja zbiorowego sexu....dyskoteka i chwalenie się Tobą....łapanie dziewczyn na wypasiony samochód ..itd..A teraz pomyśl ,zajrzy w przeszlość w czas miniony i czy nie mialaś takich samych sytuacji w życiu z polakami ,nigdy nie brali cię na jakiś tandetny samochód ,nie składali Ci przedziwnych propozycji sexualnych ,nie szpanowali na dyskotekach kim to oni nie są,a już najbardziej denerwują mnie tacy niewyrosnięci gowniarze ,ktorzy mają jeszcze mleko pod nosem a myślą ,że pozjadali wszystkie rozumy i weszli pierwszy raz czy tam drugi na dystotekę i myślą ,że mogą już wszedzie żądzić a na dodatek chodzą jakby mieli telewizory pod pachami i wydaje im się ,że wyglądają jak Chuck Noris nawet jak o tym pomyśle to mi się już zle robi .....:( Więc jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....niewiem ile masz lat ,może jesteś jeszcze mloda,a może już przeszłaś tyle ,żeby mieć powodu ,żeby się tak wypowiadać ,ale porównaj teraz sytuacje ..polak=turek...może dostrzeżesz to co mam na myśli.... pozdrawiam...:)

Gość Asiye
Strasznie tutaj dlugo nie zagladalam, ale w sumie zmian nie widze LOL ;-) Macie racje co poniektore, Turcy potrafia rozkochac w sobie dziewczyny, maja to cos w sobie czego np nie maja Polacy (oczywiscie nie chce Naszych rodakow obrazac). Moze wyglad tez duzo daje, jak ktos lubi facetow o ciemniejszej karnacji, oczach i wlosach, ale w sumie to nie wszystko. Nie wiem jak to wytlumaczyc.. jak kazdy Polak ocenia Polke, ze jest z turkiem bo kupuje jej prezenty, zabiera tam i tam, ale im nie jest szkoda kasy z porownanime do Polakow, ktorzy licza kazdy grosik a potem Ci wszystko wypomianaja tak jak moj ex ''wydalem tyle pieniedzy na Ciebie a teraz nic z tego nie mam''. Sa turcy dobrzy i zli .. tacy ktorzy sie chca zabawic i tacy ktorzy szukaja prawdziwej milosci, bo niestety z Turczynkami sie im zadko uklada .. ale nie mozna mowic,ze wszyscy sa tacy sami. To tak samo jakbysmy nazwali kazdego Polaka alkoholikiem, a przeciez tak nie jest! Wiem, ze nie ktore dziewczyny mialy przykre sytuacje z Nimi, ale to nie znaczy ze kolejny czy nie wiem kolezance sie tak samo przytrafi. Ja jestem z moim turkiem 8 miesiecy , mielismy pare przejsc ale narazie sie uklada. Wiem ,ze moge mu zaufac, ale oczywiscie zachowuje ostoznosc nigdy nikomu do konca nie ufam .. Mysle, ze w takim zwiazku po prostu trzeba uwazac, ale skad ma sie pewnosc ze z naszym rodakiem wyjdzie?

Gość jaaaaaaaaaaaaaaa
Nie zauważyłam zebym chwaliła sie sobą :| na koncu swojej wypowiedzi podkreslilam ze i tak bardzo lubie turkow , i mimo wszytko sadze ze polasy faci az tak sie nie zachowuje . czesto sie powstrzymują jesli chcą cos powiedizec. owszem tacy beznadzijni idijoci ktorzy z dalka krzycza do ciebie glupoty okej , al w polsce jeszcze nie słyszałam zeby faceci tak poprstu bez zadnego ale mowili do dziewczyn zbiorowym seksie itd.... Nie jechałam turkow w swojej wypowiedi tylko poprstu pokazałm jacy oni są .. raczej tego zabradzo nie krytykowałam tylko opisałam sytuacje jakie miały miejca podczas mojego pobytu w turcji . a co do moje wieku nie ejstem stara baba , ale swoje juz przezylam .... i naprawde wiem co mowie .

Gość Żyłam 5 lat w NIEMCZECH
a tam jak wiadomo,wiele jest nacji a juz ogromna liczba Turków i innych muzlumanow. Sama przez rok bylam z turkiem na poczatku bylo super!!!Wyjechalismy do Turcji na urlop chcial mnie przedstawic swojej rodzinie i nie powiem zeby mi sie spodobalo co tam widzialam. Kobieta jest w ich mniemaniu CZYMS gorszym....jego matka ,siostra i inne kobiety z jego rodziny nawet nie jadly z nami posilkow w jednym pokoju.ich miejsce bylo w kuchni...Bolalo mnie to bardzo ze ja jako gosc bylam traktowana jak ksiezniczka a one w kuchni jak kopciuchy.Tyle tylko ze u nich to normalka i one to akceptuja ,ja nie umialam.Poprosilam go zebym nie musiala tam mieszkac przez okres urlopu i zrozumial mnie,wynajal pokoj w hotelu,ale oczywiscie robil mi wyrzuty ze ponizylam jego wartosci rodzine itp..... Po powrocie do niemiec dowiedzialam sie jaki to moj Isin jest kochany.Oj bolaly te razy....Szybko ucieklam. Ale mam przyjaciolke ktora jest zona turka od 17 lat,mieszkaja w niemczech,nigdy nie widzialam jej w dlugiej sukni,ani nie jest zamknieta w domu.Ma swoj gabinet kosmetyczny ,on restauracje i sa naprawde szczesliwi. Druga przyjaciolka od 8 lat jest z albanczykiem i rowniez jest szczesliwa.nic nie zmienilo sie po zwiazaniu sie z nim .dalej pracuje ,ubiera sie jak chce,otworzyla knajpe a on ja wspiera w tym wszystkim i jej pomaga. nastepna polka zwiazala sie z polakiem i ten ja pierze co drugi dzien,a glupia z nim siedzi bo dzieci....jak to ona mawia. A wiec roznie bywa....

Gość Ilayda
Masz racje, roznie w zyciu bywa roznie. Ja rowniez odeszlam od meza rodaka, ktory uzywal przemocy w domu. Od ponad 4 latach zwiazana jestem z Turkiem. Mieszkamy razem w niemczech (razem z moim synem z pierwszego malzenstwa) i zamierzamy sie niedlugo pobrac:) Moj M. jest rowniez po rozwodzie ze swoja rodaczka. Jego rodzina w pelni akceptuje zarowno mnie jak i mojego syna. Kochani, wszystko zalezy indywidualnie od czlowieka, a milosc nie wybiera!

Gość Ilayda
Masz racje, roznie w zyciu bywa . Ja rowniez odeszlam od meza rodaka, ktory uzywal przemocy w domu. Od ponad 4 latach zwiazana jestem z Turkiem. Mieszkamy razem w niemczech (razem z moim synem z pierwszego malzenstwa) i zamierzamy sie niedlugo pobrac:) Moj M. jest rowniez po rozwodzie ze swoja rodaczka. Jego rodzina w pelni akceptuje zarowno mnie jak i mojego syna. Kochani, wszystko zalezy indywidualnie od czlowieka, a milosc nie wybiera!

Gość Ilayda
Masz racje, roznie w zyciu bywa . Ja rowniez odeszlam od meza rodaka, ktory uzywal przemocy w domu. Od ponad 4 latach zwiazana jestem z Turkiem. Mieszkamy razem w niemczech (razem z moim synem z pierwszego malzenstwa) i zamierzamy sie niedlugo pobrac:) Moj M. jest rowniez po rozwodzie ze swoja rodaczka. Jego rodzina w pelni akceptuje zarowno mnie jak i mojego syna. Kochani, wszystko zalezy indywidualnie od czlowieka, a milosc nie wybiera!

Gość e-skin
Moja wieloletnia obserwacja: Piekło europejek w związkach z Turkiem rozpoczyna się dopiero po wyjeździe do kraju muzułmańskiego. Tam nawet wykształcony i wychowany w europejskiej kulturze muzułmanin zmienia diametralnie swój stosunek do kobiet. Ps. Otrzymywałem rozpaczliwe listy od dziewczyn, które wyszły w Polsce za Turków i wyjechały krajów muzułmańskich. :(

Gość Ryska 132
Czesto to nie jest milosc tylko desperacja. Przewaznie kobiety ktore nikogo nie znalazly i boja sie ze czas ucieka. Natomiast muzulmlanie maja agende. Byla tu kiedys Polka na forum ktora wyszla za muzulmlanina w Niemczech. Potem on jej wyjasnil ze kocha Polske, wiec przeniosla sie do Polski. W Polsce znikal na coraz dluzszy czas wiec zrobila sie podejrzliwa, pojechala za swoim mezem i trafila na... jego SLUB w meczecie z druga zakochana Polka. Co wcale nie znaczy ze to musi byc regula, ale ona ostrzegala.

Gość Ilayda
Jesli o mnie chodzi, to nie byl zaden akt desperacji tylko zaczelo sie od przyjazni i przerodzilo w milosc:) Moj narzeczony jest dla mnie prawdziwym wsparciem i cudownym przyjacielem. Ze wzgledu na nasza przeszlosc, dalismy sobie sporo czasu, aby sie upewnic, czy tak naprawde chcemy byc ze soba i czy to w ogole mozliwe na dluzsza mete. Bo zwiazek to nie tylko dwoje zakochanych ludzi ale rowniez dwie roznokulturowe rodziny:) Na poczatku oboje nie wiedzielismy, ze polaczy nas tak glebokie uczucie i zrozumienie. Wzbranialismy sie przed tym, bo wczesniej rowniez duzo nasluchalismy sie roznych rzeczy o mieszanych parach...Wiedzielismy, ze moze byc trudno ze wzgledu na roznice kulturowe. Bywa roznie, wiadomo. Jednak nam sie udalo! A nasza decyzja o wspolnym zyciu i zalozeniu rodziny jest bardzo gleboko przemyslana. Rowniez i wam, zakochanym, zycze z calego serca, abyscie znalazly w swoim ukochanym tak oddanego przyjaciela:)

Gość joozio
prawda jest taka, ze poli wychodza za obcokrajowcow - bo to obcokrajowiec. mysla, ze od razu beda mialy cudowne zycie. wiekszosc nawet moze zniesc wiecej dla obcokrajowca. no coz, tak w glowie zapisane juz oczywiscie wiekszosc polakow sama sobei winna.

Gość joozio
prawda jest taka, ze poli wychodza za obcokrajowcow - bo to obcokrajowiec. mysla, ze od razu beda mialy cudowne zycie. wiekszosc nawet moze zniesc wiecej dla obcokrajowca. no coz, tak w glowie zapisane juz oczywiscie wiekszosc polakow sama sobei winna.

Gość Ilayda
Prawda jest taka, ze milosc nie wybiera. Wolalabym miec meza z mojego kregu kulturowego, zeby wszyscy go akceptowali takim jakim jest, bo "swoj". Z mezem obcokrajowcem jest duzo trudniej. Najpierw otoczenie, rodzina, przyjaciele musza sie do niego przekonac (bo przeciez inny), a na samym koncu dostrzegaja jego charakter i osobowosc. Czy nie mozna po prostu widziec w drugim czlowieku:CZLOWIEKA??

Gość joozio
bo polki wybierajace mezw, wbieraja w wiekszosci narpiew narodowosc a pozniej czlowieka

Gość kiz.88
ogólna opinia niemców czy nawet tych smoluchów z turcji, egiptu jest taka że polki są łatwe i głupie i nic tak dobitnie jak ten topik tego nie potwierdza

Gość Ilayda
a ciekawe czy znasz ogolna opinie wiekszosci obcokrajowcow o Polakach ???? Jak nie to ci przytocze kilka: zlodzieje, pijacy, niechluje, wulgarni. Podoba sie?? Do tego dochodzi jeszcze jak tu wyraznie widac: nietolerancja i razaca glupota

Gość kiz.88
Ilayda no i uderz w stół a jakiś turecki k.urwiszon się od razu znajdzie a tak przy okazji to prawda że turcy zanim się wezmą za żonę to wcześniej teges z owieczką ??? :))) a fuj... już sobie wyobrażam taką kretynkę jak ty w konstelacji ty-fatih-owieczka :))

Gość Ilayda
jesteś nie miły, ale masz rację to strach przed samotnością, popycha nas, nieatrakcyjne, podstarzale baby, w mułzumańskie łóża :)

Gość kiz.88
a to prawda,że jak Turecki mężczyzna szczytuje, to z chwilą gdy oddaje nasienie na łono kochanki krzyczy " allah akbar" aby oddać swojemu Bogu, ten chwilę rozkoszy dla jego chwały i uzyskania łaski uświecajacej???