Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotwicka anna

on Turek, ja Polaka

Polecane posty

no ale w sumie to rzeczywiscie moze naprawde jestem naiwna mam juz swoje lata jestem z zwiasku z facetem z ktorym sie dogaduje mamy jakies tam juz ustabilizowane zycie i powinnam mysleć jak odpowiedzialna kobieta ale nie moge se tego turasa z glowy wybić mieszkam w holandii 6 lat wiem jak turasy traktuja polki doskonale zdaje sobie sprawe ze moge byc kolejna wydupczona przez turka zycie to nie bajka ale nigdy nic nie wiadomo czasami polka i turek to szczesliwa para Nie obawiam sie ze on by mnie bił czy tam nie wiem zamknoł w domu i kazał nosic chuste na głowie on nie wychował sie w turcji tylko w holandii w jego rodzinie kobiety nie nosza chust Ja jestem ateistka religia nie jest dla mnie wazna i on o tym wie sam mowi ze on wiezy ale nie praktykuje czyli jak wiekszosc katolików Slubu tez nie zamierzam brac bo taka jestem nie uznaje małzeństwa uwazam ze jak ludzie chca to sa ze soba i nie potrzebuja do tego papierka

Gość ikna
I tu się mylisz,potrzebuje się tego papierka,chociażby dla dzieci ,żeby miały to samo nazwisko,jak się rozejdziesz automatycznie dostaniesz alimenty,w przeciwnym razie bedzie szlajanie się po sądach,ustalanie ojcostwa. A co z majątkiem???? Nie masz pojęcia o życiu dziewczyno.

dzieci nie moge miec wiec moze dlatego mam takie podejscie co do majatku to w holandii jaki i w polsce konkubinat tez sie liczy

Gość taka jedna___
moj maz ma 25 lat i jest turkiem a ja 34 lata :) nie ma zadncyh regul !

Gość taka jedna___
9 lat roznicy jesli juz :) slodki jestes buziak :)

Gość co za zenada....
tak mysle. w sumie to jest fenomen. oni albo odbijaja te starsze polakom, sypiac im denne komlementy. zaliczy taka, to wie, ze upokorzy polaka, niewiernego. albo takie jak kedi, omami, ze cos tam, bedzie mowile jej to ce uslyszec, ze niby zalatwi robote itd. w ogole jak mozna sie zakochac przy takiej barierze jezykowej. sorry, ale komunikacja szwankuje, a zaureczenie trwa krotko. jak taka baba jest wstanie uwierzyc w te udawane zakochanie? jak w ogole mozna po rozmowie przez net, gdzie wiadomo, ze szukaja naiwnych panien do dupczenia, poleciec do turcji i dac sie ruchac muslimowi? nie rozumiem tego...

Gość Przyjaźń z Turkiem
ja przez internet poznałam turka, ba nawet Kurda. i jest najlepszym pod słońcem przyjacielem. gdybym nie miała narzeczonego to może by cos z tego bylo nawet. Ale ten Turek wie o narzeczonego istnieniu i nigdy nic nie chciał. Wiec jestem zdania ze zalerzy co czuje serce. Mi powiedziało ze będzie wart przyjaźni choc ludzie patrzeli sie na niego jak na trędowatego, ale to tylko nasz polski durny naród. Do tego dochodzi dobry znajomy hindus :) pewnie się spotkam z burza sprzeciwu zaraz i że ja jestem durna :D

Gość co za zenada....
w sumie ty z nim jeszcze nic, do slubu czekasz, w sumie moglem ci odpuscic. ja ogolnie mam dystans do mieszania. kiedys nawet opierdolilem polke z rodowitym angolem, denerwowalo mnie to, ze byl 20 lat starszy od niej. dobrze, ze angol nic nie mowil, bo by zarobil. jak jest mieszany zwiazek to musza 2 strony mowic w 1 jezyku. ojczystym jednego partnera. a tutaj kurwa on turek ona polka, i kurwa angielskim, za pewne lamanym. kurwa przez skypa sie zakochala i poleciala sie pieprzyc. no kurwa turczynka nie pojdzie na to w turcji, a ta z polski przyleciala. jeszcze zerwala z polakiem... milosc przez neta ;) takie pozniej tu pisza, jak to jest byc lana nozem tak zeby siniakow nie bylo. kazda zakochana mimo bariery jezykowej :)

Gość co za zenada....
Przyjaźń z Turkiem - turcy nie znaja przyjazni miedzy kobieta i mezczyzna, nawet europejczykom to ciezko przychodzi. on w myslach cie dyma wiele razy, i na pewno szuka okacji. twoj chlopak to niezla ciota, ze pozwala ci na takie znajomosci. ty go tez nie szanujesz. kazdy wie ze turki sie dobieraja do kazdej, maja w to genach.

Gość Przyjaźń z Turkiem
nie zgodzę sie z tobą. znam go już parę dobrych lat. i nigdy nie dobierał sie do mnie.

Gość co za zenada....
bo cie sploszy.on czeka na two ruch. nie wiem, bedziesz pijana. bedziesz miala kryzys w zwiazku wtedy moze miec okazje. liczy ze to ty zaczniesz. naprawde przyjazn miedzy kobieta a mezczyzna jest malo mozliwa dla faceta. gwarantuje ci ze ma mysli seksualne na twoj temat.

Zeta, pozwol, ze troszke sprostuje to co pisalas o muzulmanskim slubie. Obojetnie, czy kobieta jest muzulmanka, czy nie (slub muzulmanski moze brac muzulmanka, chrzescijanka i zydowka), w kontrakcie (ktory czesto jest swistkiem papieru) ma zapisane ile np. zlota dostanie w momencie rozwodu. Prawo do uniewaznienia malzenstwa religijnego ma tylko mezczyzna, ale najpierw musi powiedziec o tym zonie, nastepnie poczekac co najmniej 3 miesiace, a dopiero potem wypowiedziec 3 razy formulke. Slub muzulmanski zawiera sie czesto przed slubem cywilnym, czesto praktykowane jest to w Turcji po to, aby isc ze soba do lozka bez grzechu. Takie upiekszanie rzeczywistosci :)

Zeta, pisalas, ze slub religijny nie daje kobiecie niemuzulmance zadnych korzysci i do tego sie odnioslam. Teoretycznie w Turcji rowniez nie mozna brac slubu muzulmanskiego bez slubu cywilnego, ale mozna znalezc imama, ktory za odpowiednia oplate przymknie oko na wiele rzeczy, slyszalam o slubach udzielanych nawet gdy panna mloda byla ateistka :) W Polsce mamy mniejszy wybor imamow, do tego pewnie sa z powolania i stad przestrzegaja prawa.

Zeta, potajemnie biora wlasnie ludzie po to, by moc ze soba zamieszkac, a potem lekko sie rozwiesc :) Wertyp, znam dwie takie pary :) Wszystko zalezy od imama i wiedzy bioracego slub (dlatego zachecam do czerpania wiadomosci z roznych zrodel). Znam przypadki, gdy imam nie chcial udzielic slubu chrzescijance, zdarzaly sie przypadki, gdy mowiono dziewczynie, ze najpierw musi przesc na islam by wziac slub, znam tez przypadek dziewczyny, ktora zwyczajnie wrobiono i podczas slubu kazano jej powtarzac szahade, a potem poinformowano, ze jest muzulmanka :/

Ze znanych mi ojcow Turkow nie poznalam jeszcze takiego, ktory wolalby Araba muzulmanina od Polaka katolika, bo dla nich to jeden czort. Arab zbyt zacofany religijnie (wg Turkow), zbyt konserwatywny na meza dla Turczynki, Polak z kolei zbyt nowoczesny. Najlepszy umiarkowany Turek, choc pewnie woleliby Polaka katolika niz Turka ateiste (bo ateistow tez tutaj mamy). Turcy nie czuja sie nieakceptowani przez Europe, bo do UE im nie spieszno :) Wielu wrecz uwaza, ze UE chce wciagnac Turcje ze wzgledu na jej potencjal ekonomiczny. Turcy z Europy sa na rozdrozu: nie sa akceptowani ani przez Europe, ani przez Turcje. W Europie probuja byc bardziej tureccy niz ich rodacy w kraju, w Turcji zapominaja jezyka tureckiego i wszem i wobec demonstruja swoja europejskosc :)

Do EU do pracy chca przede wszystkim Ci, ktorzy uwazaja, ze w UE euro rosnie na drzewach, a wszystkich stac na wszystko :) Jesli dzis by zrobic referendum w Turcji dotyczace wejscia do UE, to podejrzewam, ze wynik zadowalalby Niemcy ;) Jesli chodzi o ekonomie: w Turcji na tym samym stanowisku jestem w stanie zarobic co najmniej 1,5 raza tyle co w Polsce, do tego mieszkania sa w o wiele atrakcyjniejszych cenach niz u nas, poniewaz tu za mieszkania nie placi sie czynszu. Fakt, ze zywnosc i kosmetyki sa drozsze niz w Polsce. System emerytalny jest korzystniejszy, stawka minimum placowego to prawie 1400 zl. Moim zdaniem, przy ogolnym rozrachunku, bardziej oplaca sie mieszkac w Turcji niz w Polsce. Dla zwyklego zjadacza chleba tego typu kalkulacja raczej starcza. Porownujac Bulgarie, czy Rumunie (nie wspominajac o Grecji) to Turcja chyba jednak lepiej sie plansuje w tabeli ratingow ekonomiczych.

Oczywiscie, ze Turek zarobi mniej niz Polak (pracujac w Polsce), chyba ze znajdzie prace gdzie wymagany jest turecki np. w handlu. Znam stawki zarowno w Polsce, jak i w Turcji. W Turcji zarabia sie lepiej. Ale np. Turek przekonany o bogactwie UE mi nie uwierzy ;)

To jest tak jak w Polsce im wieksze miasto tym lepsze zarobki, ale i drozsze zycie. Nie wiem co ktory pracuje w rolnictwie, ale nie wydaje mi sie, ze co 3. Turcy mieszkajacy w Europie faktycznie obnosza sie przyjezdzajac na wakacje do Turcji. Mnie to przypomina troche naszych rodakow przyjezdzajacych ze Stanow oazy bogactwa. U nas mit Ameryki sie powoli zaciera, ale w Turcji mit bogatej Europy rozwija sie w najlepsze. Utrwalaja je wlasnie Turcy z Europy, ale rowniez m.in. dziewczyny i starsze panie przyjezdzajace na wakacje, ktore czesto zostaja sponsorkami roznych chlopakow pracujacych w hotelach.

Gość asfsfsaf
Przez rok spotykałam się z Turkiem, oczywiście z długimi przerwami. Ideał zdawałoby się, ale nie wytrzymał bez seksu i w końcu przyznał się, że jest za młody, aby się żenić i szuka fuckmate, a nie uczuć. Tzn. z jednej strony chciałby wierną kochaną kobietę, ale z drugiej jeszcze nie teraz, bo tyle różnych dziewczyn można zaliczyć zanim się zestarzeje, prawda? Jestem dumna, że z nim nie spałam :)

Turcy nie uwazaja sie za Europejczykow. Europejczykow udaja Turcy przyjezdzajacy tutaj z UE na wakacje. W tureckiej TV lub gazetach zawsze naglasniane jest zabojstwo lub pobicie kobiety, czy dziecka. Honorowe zabojstwa sa tradycja w rodzinach kurdysjkich, nie tureckich i o tym powinno sie pamietac. Jesli chodzi o Turczynki i Europejczykow to dla wielu z nich Europa jest odzwierciedleniem zepsucia, zaniku moralnosci itd., poza tym kobiety sa bardzo przywiazane do swoich rodzinnych tradycji i bardzo czesto wychodza za maz za mezczyzne, ktory pochodzi z tej samej czesci Turcji, co one wlasnie ze wzgledu na podobne tradycje i kulture.

Nie wiem jak to wyglada w innych krajach muzulmanskich (choc podejrzewam, ze podobnie), ale Turcy faktycznie wielka wage przywiazuja do pozorow. Jak sie upijac to tylko w domu, gdy nikt nie widzi, zyc ponad stan, zeby nikt nie zauwazyl, ze faktycznie w rodzinie jest mniej pieniedzy, niz faktycznie wyglada itd. Najwieksze zapotrzebowanie na rekonstrukcje blony dziewiczej tez jest wlasnie wsrod dziewczyn pochodzenia m.in. tureckiego. Z drugiej strony w Turcji jest mnostwo wartosciowych ludzi, od ktorych i Europejczycy nie jedno mogliby sie nauczyc ;) Najgorszy element, choc jest mala czastka calosci, jest zawsze najlepiej widoczny.

Wiesz, jesli znasz liczbowo wiekszosc Turkow z Turcji (nie tych z Niemiec, czy UK) to spierac sie nie bede. Ja wiekszosci nie poznalam, bazuje na tym co widze. Islamista to nie to samo co muzulmanin (to tylko w kwestii rozroznienia pojec, bo nie interesuje mnie twoj poglad na temat kobiet w zwiazkach mieszanych). Arabowie, Turcy i Pakistanczycy to rozne narody, wiec roznice miedzy nimi sa duze (szczegolnie miedzy Turkami a reszta), choc z pewnoscia nie sa tak wielkie jak np. miedzy Europejczykami. Poczucie wyzszosci mezczyzny nad kobieta nie przekazuje sie w genach, a w wychowaniu ;)

Gość żona Turka Polka
tak krytykujecie Turkow tacy oni zli kazdy taki sam a jak wy sie zachowujecie ? jaki poziom przedstawiacie ? mieszacie z blotem wszystkich ze wzgledu na ich narodowosc a Polacy tacy idealni ? na tym forum zalozonym i odiwedzanym przez Polakow jest wiecej chamstwa agresji i zla niz widzialam u jakiegokolwiek Turka

Gość żona Turka Polka
prezes wertyp jak dlugo mieszkasz w turcji ?

Gość żona Turka Polka
prezes wertyp a czyli tylko z ciebie teoretyk , ta mozna sie bylo spodziewac mocny tylko w gebie

tak czytam te wasze posty to nie moge uwierzyć, czemu tak sie czepiacie turków ?/ żę pija? żę bija? ze to tylko pozory. BZDURA. mogę coś powiedzieć na ten temat , bo sama sie przyjaźnie z turkiem. Najgorszym krajem muzułmańskim jest Arabia i Jemen. tam dochodzi do morderstw w w imie honoru ( co za zacofanie) kobiety sa nie bite tylko napi*alane ,odejść nie moga bez zgody meża. sa wydawane za facetów o 40 lat starszych od nich , a one maja dopiero 12 lat. turcja jest krajem wyzwolonym i nie ma tego co bylo 50 lat temu. Wiadomo że zdarza sie zatwardziali Turkowie ale to sa tylko obrzeza Turcji , wioski. Mój przyjaciel jest najwspanialszy pod słońcem, i to on ma problemy z żona polka. Właśnie sa w trakcie rozwodu. Wiec nie wieszajcie na wszystkich psów, bo tak naprawdę to ludzie zrobili im taka opinie, kiedyś murzyni mieli też taką. Ja osobiście sie zadaje z wieloma obcokrajowcami i nie wymieniła bym ich na innych. powiedzcie mi Polacy swoich zon nie bija? nie chleją? nie robią na pokaz? oczywiście że tak.

Żal mi ciebie wiesz? Masz tak płytkie myślenie że szkoda w ogóle go komentować. Czy ja napisałam że się znam tylko dlatego że przyjaźnie sie z nim?? hahahaha :D dobre. Tak sie składa żę zwiedziłam te wszystkie kraje moja praca licencjatka była na ten temat, I mam męża, polaka wyobraź sobie . wiec wara odemnie , pierw poznaj kulturę ich a potem sie wypowiadaj

no proszę nie miał nic mądrzejszego do powiedzenia to zaczął się wyżywać. hehe żal :)trafiła kosa na kamień kolego? Tak mam męża polaka i zadaje sie z TURKIEM ORAZ INNYMI NACJAMI TYPU HINDUSI. I nazywasz ich brudasami bo sa ciemno skórzy. Hah dobre ! oni sa bardziej zadbani niż nie jeden polak