Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Franczeska

Zaburzenia widzenia w ciąży

Polecane posty

Gość Franczeska

Niepokoją mnie wirujące, pulsujące plamki przed oczami. Dokucza mi to w słoneczne dni. Nie wiem czy to migrena (często boli mnie głowa w skroniach i wokolicach oczu) bywa również że odczuwam wtedy mdłości. A może ktoś miał coś podobnego. Bardzo się niepokoję. Dodam, że miałam robione badanie okulistyczne, które nic nie wykazało.

Gość była ciężarna
Koniecznie powiedz lekarzowi.Idź do przychodni i popros o zmierzenie ciśnienia,moze to być nadcisnienie indukowane ciażą. Nic sie nie martw,to spokojnie mozna leczyć w ciaży i wszystko jest ok

Gość mierz
czesto cisnienie, bo moze masz za wysokie

Gość iksik
niestety tych mroczków już nie usuniesz. Musisz się do nich przyzywczaić. Był już taki temat na kafeterii, niestety nie pamiętam gdzie. pzdr

Gość mierz
to nie te same moroczki. Te w ciazy bardzo czesto po ciazy znikaja. Te co sie pojawiaja tak po prostu to nie znikaja

Gość Franczeska
Ciśnienie mam zazwyczaj niskie nie przekraczające 12o na 70 Nie chodzi również o męty w ciałku szklistym. Wogóle jest to dziwne bo wystarczy, że wejdę do pomieszczenia i tego nie widzę. Dokucza jedynie przy świetle słonecznym.

Gość mierz
a mialas takie objawy tez przed ciaza, czy dopiero teraz sie pojawily?

Gość Franczeska
Pojawiły się pod koniec czwartego miesiąca.

Gość mierz
podejrzewam, ze znikna po ciazy - tak czasenm bywa, bo sie podczas ciazy duzo zmienia w calym organizmie. Moga to byc objawy migrenowe- tym bardziej, ze mowisz o bolach glowy i mdlosciach. Ale generalnie nie przejmuj sie - tym bardziej, ze okulista stwierdzil, ze wszystko ok.

a badania ogólne miałaś ok?moja koleżanka miała podobnie i okazało sie że miała anemię.

Gość mi tez pulsują oczy
Franczeska!!! Mam tak samo tylko że nie jestem w ciąży! Stan taki jak opisujesz pulsujących plam ciemnych na tle pola widzenia mam juz od okolo roku, okulista podobnie jak tobie nie stwierdził nic strasznego powidział ze mam niskie cisnienie w oku i niedotlenione to oko, ale to bylo prawie rok temu bralam rozne witaminy magnez i nic sie nie zmienilo!!! dodam że nie mam anemii bo robilam wszystkie badania, mam niedoczynnosc tarczycy ale biore hormon i mysle ze jest w normie, jeszcze apropo objawów tego pulsowania, jak leżę w gorącej kąpieli to objawy prawie znikają, natomiast tak jak napisałaś na dworze w jasny dzien jest najgorzej, rownież jak nagle wzrośnie mi cisnienie, np wejde po schodach albo po prostu wstanę z siedzącej pozycji do stojącej. :( prosze napisz czy cos u ciebie sie poprawilo i czy moze dowiedzialas sie przyczyny tego stanu oczu? pozdrawiam

Gość oiiio
ja również jesem zainteresowana tym tematem