Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwi123

Ślub - sierpień 2007

Polecane posty

Gość iwi123

Witam wszytkich! Wczoraj postanowiliśmy z narzeczonym, że weźmiemy ślub na początku sierpnia 2007. Widzę, że jest tu dużo osób, które w tym roku biora ślub więc może poradzicie jak to znajlepiej pozałatwiać z terminami ( kedy rezerwować tip.). I najważniejsze jak to jest z potrzebnymi dokumentami itp. No i oczywiście zapraszam wdo dyskusji wszystkich planujących ślub w 2007 i nietylko:)

ja wychodzę za mąz nie w sierpniu ale w czerwcu 2007 i już częśc rzeczy mam zarezerwowane: sale, orkiestrę, fotografa, a nawet godzinę w kościele .....może to i za wcześnie ale wole być pewna że wszystko jest tak jak być powinno..... teraz rozgladam sie za sukienką, obrączkami choc kupować będzimy je dopiero koło marca w przyszłym roku.....

ja wychodzę za mąz nie w sierpniu ale w czerwcu 2007 i już częśc rzeczy mam zarezerwowane: sale, orkiestrę, fotografa, a nawet godzinę w kościele .....może to i za wcześnie ale wole być pewna że wszystko jest tak jak być powinno..... teraz rozgladam sie za sukienką, obrączkami choc kupować będzimy je dopiero koło marca w przyszłym roku.....

Tak - już na 5 lat do przodu najlepiej sobie porezerwujcie. A potem normalny człowiek terminu nie może wybrać, bo wszystko zarezerwowane. A młodzi państwo jeszcze w przedszkolu. Śmiać mi się z was chce. I po co się tak sracie z tymi ślubami?

Gość iwi123
niunia a co szkodzi że ktoś zarezerwuje sobie konkretną datę, przecież sie nie wycofa. A kto pierwszy to lepszy. Sama piszesz ze Ty nie mozesz wybrac , bo zarezerwowane. Ja jeszcze nic nie rezerwowałam, ale wiem że w mojej okolicy to tak rok szybciej trzeba salę i orkiestrę rezerwować, bo może być ciężko. zegarynka -> Za sukienką też mam zamiar niedługo pochodzić, by zorientować się w czym mi bedzie dobrze. Może sobie cos uszyję? Sama jeszcze nie wiem. Pozdrawiam

Gość sabcia85
ja wychodzę za mąż dokładnie 4 sierpnia 2007 roku i tez mam już salę a orkiestre też mam na oku:)

Gość mmmmmmarta
iwi???? a jakie bedziesz miec buty na slubie bo ja mam z tym problem zastanawiam sie nad szpilka, kaczuszka czyu plaskimi dodam ze jak ubiore szpilke to bede wyzsza od narzeczonego

Gość iwi123
jeju ja się jeszcze nad tym nie zastanawialam. widzę że musze się chyba do roboty brac i wszytko załatwiać. Tez myslę o tej dacie co ty lub tydzień później. Oby pogoda dopisała. Myślę, że chciałabym by były przede wszytkim wygodne. choc pewnie tylko raz je ubiorę. Ja jestem niska a mój narzeczony wysoki więc moge mieć wysoki obcasik. Wiesz tych butów to raczej i tak nie widac, więc myślę że możesz mieć jakiś malutki (2cm) obcasik, tak by nie być wyższą. Pozdrawiam i witam jednocześnie:)

hallo kobietki!!!! ja z topiku przygotowania wtoku.... ale jestem \"wśród swoich\" nasz ślub 2.06.2007 mamy zapłąconą juz orkiestre,sale upatrzoną na 99% i wcale nie uwazam ze to za wczsnie!!!! w wersjii pierwotnej-miałabyc inna ładniejsza ale nie ma juz w niej miejsca do listopada 2007!!!!! p.s fajnie bedzie sobie potowarzyszyc ---w tym roku----- 🌻 🌻 🌻 dla was kobietki!!!! i mam nadzije ze topik nie umrze!!!!

Gość iwi123
też mam taką nadzieję:)

ja tez planuje slub pod koniec sierpnia lub poczatek wrzesnia 2007 ;) slub planujemy 120 km od naszego miasta- wroclawia,i tam jast fajna salka ktora w wakacje jade obejrzec, a o zaspol sie nie martwie, bo moj tato ma zespol i jego wokalistka i moze moj cgrzestny(tez muzyk) beda u mnie grac. Nad sukienka zastanawiam sie od dluzszego czasu i jak tylko bedzie wolne to bede łazikowac po salonach. pozdrowionka ;)

haloo! dziewuszki!mam pytanie-czy którejs z was-ktokolwiek zwrócił uwage-że np.za wczesnie zaczyna \"świrowac\"? :-P bo mi kuzynka ostanio powiedziała-ze \"jeszcze rok-co sie przejmujesz\" ale ja wiem swoje. nio:) jak ten topik umrze to sie zabije:)!!!!!

Wiecie co dziewczyny, rok temu też tak myślałam to jeszcze rok przecież. Nawet nie obejrzałam się a jest już zaledwie 4 miesiące :O zleci Wam nawet nie zobaczycie kiedy!!!!! Też jestem za tym aby rezerwować wcześniej. JA salę, orkiestrę, kucharkę i fotografa miałam załatwione już we wrześniu tamtego roku :P teraz jakby mi przyszło szukać to znalazłabym albo baaaardzo drogą lub wesele miałabym pod mostem. Taka prawda!!!! Ślub to nie osiemnastka czy imieniny ciotki aby robić wszystko na oststnią chwilę a potem "zjadać" resztki.

qrcze!!!!!czemu topik umiera???? przeciez gro znas ma roczek )bądz ponad) do slubu....to szybko minie!!!!! gdzie jestescie???

Gość zdecydowanie tak
:) ale dziś buro ponuro... witam nasz ślub też w sierpinu 2007,nic nie mamy załatwione :) tylko siebie:) nie organizujemy wesela ,bo...i tu tysiące argumentów małe przyjecie w dla najbliższych w urokliwym ogrodzie pałacowym, a potem podróż może do kuby :) pozdrawiam

a ja mam pytanie i innej beczki tez myslałam o sierpniu ale to miesiąc trzeźwości i samam nie wiem teraz wesele bezalkoholowe to niemozliwosc:) co o tym sądzicie

Gość zdecydowanie tak
hmm to zależy jak ty się z tym czujesz mojej koleżani babcia zmarła 2,5 tyg przed jej ślubem......... każdy zrobi według siebie są pewne normy m.in katolik nie powinien organizować wesela w poście .... mnie ten sierpin nie przekonuje....to kwestia umowna

no wlasnie tak samo nie robi sie wesel w maju , wtedy sa komunie ja moze nie czulabym sie z tym zle ale jest zawsze opinia spoleczna- niestety

Gość zdecydowanie tak
:) ech ,tak naprawde można by w każdym miesiącu miećjakieś "ale"by się nie pobrać

iwi123 ten topik nie moze upasc,bedzie nam teraz bardzo potrzebny. Napisz skad jestes?czy masz moze juz jakies suknie na oku? itp.... :)

he dziewczyny, my tez planujemy slub w sierpniu 2007, co prawda nie mamy jeszcze daty ale to akurat w naszym przypadku nie jest problemem. Poza tym jeszcze nic a nic nie mamy zalatwionego :( WIdze ze to juz najwyzszy czas..Matko ale porobilo na tym swiecie, zeby slub organizowac na 2 lata przed. ALe coz takie zycie.... My slub bedizemy brac w innym miescie niz uroczystosc weselna. Zdjecia prawdopodobnie w plenerze anizeli z studio... Bedzily robic male wesele na ok. 100-150 osob. Sama bliska rodzina i przyjaciele... pozdrawiam wszystkie :)

Hej witam ja mam zaplanowany ślub na 18 sierpnia 2007 sala zamówiona, kamora tez, orkiestra upatrzona ale musimy ja zamówic bo wiem ze wiele par jest na nia chętnych wiec nie mamy na co czekac!!! Ksiąc zapisuje dopiero w listopadzie wiec mamy czas a tak to pozatym teraz stresu jeszcze nie ma!!! Pieniądze się zbierają ale za sale tescie przyszli płacą!! Ostatnio mi koleżanka powiedziała ze im bliżej wesela tym wiecej kłótni bedzie pomiedzy nami!!!Ale to też trzeba przezyc Narazie strresu nie ma!!! plamować trzeba wczesniej niestety ale to tylko lepiej bo wtedy masz ten spokój psychiczny że masz wszystko jak zaplanowało sie!!! Oczywiście jak po drodze nie wystąpi ciąza a tescie sie upra ze trzeba robić wesele hihihihihih Wiecie jak to z tesciami a tym bardziej na małej wsi!!!! Pozdrawiam bardzo bede z wami na Forum!!!

A my mamy ślub 9 czerwca 2007. Restauracja i hotel zarezerwowane i właściwie na razie tylko tyle. Byliśmy u księdza, ale nas wyśmiał, że za wcześnie przyszliśmy, bo on nawet nie ma księgi na 2007 rok - więc mamy przyjść dopiero na poczatku 2007 roku. Orkiestry tez nie mamy - wogóle nie wiem jak sie zabrać za jej szukanie - tym bardziej, że nie mieszkam od 7 lat w miejscowości, gdzie bedzie moje wesele i wcale nie orientuję się w tych kwestiach. Może ktoś pomoże na co zwrócić uwagę przy wyborze orkiestry. W najbliższy weekend będzie spotkanie zaręczynowe naszych rodzin - och trochę sie stresuję.Mam nadzieję, że jakoś to wyjdzie.

aaaallllooo!ja tez uwazam ze topik jest nam very potrzebny-my biedne zuki nie mamy sie gdzie podziac....no chyba ze:jeszcze roczek do slubu\"ale tam juz są prawie same mezatki:) dobrze bedzie potowarzyszyc sobie w tym napietym okresie zycia. mam 26 lat mieszkam z G.od 2. jestesmy ze soba od prawie 6lat.za wesele płacicimy sami.ja upierałam sie przy przyjeciu ale ostatecznie przewałkowalismy temat wesela/ 120osób,resaturacja zamówiona orkiestra zaliczkowana

Gość iwi123
Witam wszystkich!!!!:) Ja również mam nadzieję, że topik nie umrze. Zresztą jak widać nie zapowiada się na to:) Ja z Was wszystkich to jak widzę najmniej zorganizowana jestem. Jeszcze nic nie mam zarezerwowane. Nawet do końca daty nie ustalilismy jeszcze:) Jedyne co mamy z głowy to zaręczyny, bo były w zeszłym roku:)

Gość kornikova
do dinah - my tez palnujemy 09.06.2007 mamy narazie sale zarezerwowaną ;)

ja zauwazylam, ze duzo osob chce wziac slub 7-07-2007,bo taka niecodzienna data. Faktycznie ciekawa,ale ja biore slub w sierpniu tego roku :D

Mama chciała uprzyjemnic mi weekend i zabrac mnie do kilku salonow zeby suknie poogladac,ale nie dosc ze zimno,to wiekszosc salonow zrobila sobie wolne i chyba nie ma to sensu.... ;( wiec siedze z moim lubym ktory skrecil sobie kolano i ma cala noge w gipsie i nie mam co robic.... bo wyjazd na weekend majowy tez nie wypalił przez ta glupia pogode. Pozdrawiam

ami27 ja tez wybrałam date 02.06.07 godzina 14.....więc możemy wymieniać spostrzeżenia..... ja wcale nie uważam ze za wcześnie...moj kuzym miał wszystko zarezerwowane na sierpien juz od ponad roku ale do kościoła wybrał się za póżno i ksiądz zaproponował im tylko godzine 16 bo 12-15 były juz zajęte ..wydawało im sie to za póżno wiec musieli przełożyc na wrzesien........ jak sie jest pewnym to po co ryzykowac......

Witajcie dziewczynki :) Tak czytam co wy tu juz ne zrobilyscie i zaraz sobie wlosy z glowy powyrywam... My tez planujemy weselicho na sierpien 2007, ale jeszze nie ustalilismy zadnych konkretow tj sala, kosciol, orkiestra... Chyba jestesmy w tyle,.... Najwyzsza pora zabrac sie za organizacje :) bo do tej pory molestowalam tylko strony internetowe :) No moze nie zostalam tak zupelnie bierna... podjelam decyzje ze zaproszenia i winietki na stol zrobie sama.. juz kupilam kilka materialow... no ale chyba pora tez na konkrety w reszcie tematow weselnych. Pozdrawiam wszystkie przyszle planujace sierpien 2007 :) Topik nie umrze :) ja bede zagladac :) Buziaki!!!