Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dermatolog9999

Tradzik-Chora skora twarzy-Przyczyna-Nuzeniec!!!

Polecane posty

Gość Dermatolog9999

Lekarze daja na problem ze skora twarzy albo hormony albo kortyzon albo mascie ktore zaleczaja a nie wyleczaja a nawet pogarszaja! Kazdej osobie ktora ma takie problemy z twarza radze najpierw zrobic badanie na nuzenca ludzkiego ktory potrafi zniszczyc tkanke skorna i powstaja krosty i swiad, oraz zaczerwienienia! Dermatolog z twarzy sciera taka tarka troche skory i pod mikoskopem oglada material . Niechlujstwo lekarzy i doswiadczenia na ludziach powoduja ze czlowiek latami leczy sie roznymi kremami a twarz wciaz chora. Nuzeniec jest to roztocze inaczej w dermatologi nazwany DEMODEX! Podaje adres strony gdzie wszystko dokladnie o Nuzencu mozna przeczytac! http://www.rozanski.henryk.gower.pl/demodex_morfol.htm

Gość Stellina*
A moze udzieli mi Pan inf.o acne invertis? Bylabym wdzieczna!

Gość Dermatolog9999
Gdzie jest tych wyrzutow najwiecej na twarzy?

Gość Stellina*
Chcialabym sie dowiedziec o jego objawy i leczenie. Czytalam, ze wystepuje najczesciej pod pachami...

Gość elleelle
"albo hormony albo kortyzon" -> od razu widać "fachowca"- kortyzon to hormon; "albo" jest nie na miejscu. i nikt go nie daje, bo nie funkcjonuje jako lek. co innego jego pochodne, ale nie na trądzik. a nużeniec powoduje objawy p r z y p o m i n a j ą c e tradzik pospolity, ale nie jest przyczyna "prawdziwego" trądziku pospolitego.

Gość Dermatolog9999
Widze ze kogos tu cos zabolalo , dla laika kortyzon czesciej sie slyszy i dermatolodzy przepisuja. Nie twierdze ze jestem dermatologiem ale gleboko w tym siedze, domysl sie co ja moge robic? Czlowieku moge wskazac 10 osob ktore byly w Warszawie leczone na Twoj Tradzik a mialy nuzenca lub nie wazne ...widze ze siedzisz w teori a praktyka to nie jest Twoja mocna strona!

Gość Stellina*
Wznawiam prosbe o inf.o acne invertis...

Gość Dermatolog9999
Tak..acne. Burza hormonalna , zle to przechodza chlopcy. Przypuszczam ze byly juz wykonywane badania ale jakie? Radze zrobic badanie tarczycy TSH ? I teraz posiew kalu na grzyby i bakterie. Labolatoria wykonuja to bez problemu. Dziewczyny dostaja na to hormony. Okej moja rada . Pic przez pol roku siemie lniane , pol godziny przed jedzeniem . W aptece kupi Pani siemie mielone pol lyzeczki zalewamy goraca woda i mieszamy dobrze. Najlepiej trzy razy dziennie ale systematycznie zaznaczam systematycznie nie oklamywac sie . Kal po miesiacu zacznie sie zmieniac i skora a dokladnie zapach skory zmieni sie bedzie o wiele lepiej. Trzy miesiace brac Merz Special witaminy sa w aptece.

Gość Stellina*
Dziekuje, ale moze mi Pan podac objawy? Czy to prawda, iz acne invertis moze ograniczac sie tylko do pach? Jak to wyglada?

Gość Dermatolog9999
Okej Akne inversa moze byc pod pachami ,na klace piersiowej , na pupie . Moge podac strone ale zaznaczam zdjecia sa nie ciekawe i nie zawsze tak jest.

Gość Jarek66
Mocne zdjecia

Gość tradzik
od 10 lat mam tradzik leczylam sie roznymi lekami min antybiotykami i roacutane od czasu zakonczenia kuracji roa cera byla ladna , nednak od jakiegos czasu wystepuja na niej ropne krostki, ktorych nie da sie wycisnac ( tzn wychodzi troche plynu a w srodku zostaje jaby oltawy rdzen albo wagir, ktorega kiedy wyciagnela peseta!! czy to jest nuzeniec???

Gość no i co dalej
Jak niby mam wykonać badanie na obecność tej bakterii?? Poprosić o to lekarza, wiedząc, że pewnie nie da mi skierowania?? Iść do pielęgniarki i poprosić o coś takiego?? U mnie w mieście nie ma laboratorium więc wizyta w tym miejscu odpada.

Gość Zadzwonic do
dermatologa i sie spytac czy robi badanie na nuzenca . W rejestracji od dermatologa tez doradza!

Gość Jolka75
Tak to prawda mnie ten problem z tym diabelstwem dlugo trzmal bo dermatolog nie mial pojecia co to jest-wielki nadety lekarz! Dopiero kolezanka stwierdzila ze mam sobie zrobic badanie i co? Okazalo ze mam i gdy zaczelam uzywac leki wszystko ustapilo!

Gość Szkoda slow
tradzik!

Gość Laura333
Kto sie juz wyleczyl z nuzenca?

Gość Hymmmm
Jolka75 !!! A jakie te badania sie robi, mam isc i sie spytac o badania na tradzik? I jaki jest koszt takiego badania?

Gość Hymmmm
A jesli ja nie leczyłam sie u dermatologa to moze isc tak po prostu zbadac si czy to mam bo trdzik juz dosc długo mnie meczy ale nie leczyłam sie u dermatologa powinnam? Jesli Twoja mam jest lekarzem nie potrafi Ci pomoc? Dlatego zbytnio nie jestem nastawiona do wizyt u dermatologów bo zazwyczaj wydaje sie kupe kasy a nic nie pomaga:(

Nie wiem, czy bez skierowania możesz iść, bo pomimo tego że to badanie jest odpłatne, to skierowanie było wymagane. U mnie poprawy w leczeniu zbyt dużej nie ma, ale uważam że naprawdę warto iść do lekarza, bo przy dużych zmianach i długotrwałym trądziku sama naprawdę nic nie ździałasz. A tak to chociaż będzie Tobie lepiej, bo w podświadomości będziesz miała myśli, że próbujesz, że dbasz o siebie, chcesz to zmienić i robisz wszystko co tylko można. Najgorsze są tylko te wydane pieniądze..

Gość Hymmmm
aLE DO TEJ PORY JAKOS SOBIE RADZIŁAM NIEDAWNO NASTAPIŁO TAKIE POGORSZENIE NIGDY NIE MIAŁAM PROBLEMÓW Z WYJSCIEM Z DOMU A TERAZ JUZ OD 6 DNI NIE WYCHODZE PRZEZ TRADZIK:(

Ja sobie kiedyś też sama radziłam, o dermatologu nie chciałam słyszeć, bo wszytko samo znikało. Cieszyłam się, że pomimo okresu dojrzewania na mojej twarzy są tylko pojedyńcze krostki, a czasem jest całkiem gładka. I co? Teraz mam 22 lata, a cerę małolaty. Jak miałam 20 lat wszystko powróciło, niestety nasilone i o wiele gorsze. Może nowych syfków nie mam już teraz (po leczeniu) tak dużo, ale mam za to przebarwienia, takie jakby blizenki, które wyglądają jak syfki, a w tym miejscu skóra jest gładka. Nie zwlekaj.

Gość Hymmmm
A próbowałas moczem przecierac twarz?

Hmm, dzięki za podpowiedź, ale nie wiem czy się odważę. Na pewno wejdę i sobie poczytam, ale czy spróbuję to niestety nie wiem.

Gość Hymmmm
A nie wiesz moze czy to prawda z mlekiem ze tez powieksza tradzik bo ja jakies 2 latak temu piłam nawet 2-3 L dziennie i chyba to nie było zbyt zdrowe dla moje orgaznimu=/